Pro ana strani - anoreksija
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
^^ Saj jaz nisem mislila direktno, da nočejo odrasti in želijo biti večno otroci. To je dosti bolj na podzavestni ravni. Zanikanje ženskosti kot take. Ker po bioloških in medicinskih kriterijih ženskost pomeni tudi višji odstotek telesne maščobe (ki omogoča menstruacijo, zanositev itd).
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
-
°tanchyka° - Komunikatorka
- Na forumu od: 20. 9. 2006
sam je pa res tko napisan da se ti hrana res zagnus ane..
-
jemina - Cosmopsiho
- Na forumu od: 14. 6. 2006
Men je najbolj grozno, ker punčke s takim uspehom povejo, da so samo vodo pile, nič jedle ... k je pri njihovih besedah tolk ponosa, da kr boli
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
Solo tu, solo yo
- wantyka
- Komunikatorka
- Na forumu od: 28. 1. 2007
pa menda jih je ful težko spravit, da bi spet normalno vidle same sebe....
ko bereš kake izjave njihove....ko kar boli
enkrat sm en film gledala o eni...hujšala, hujšala....diagnoza: anoreksija.... sama sebi se je zdela packa če je jedla....in zdela se je sama sebi debela čeprav je na njej visela le še koža....
ko bereš kake izjave njihove....ko kar boli
enkrat sm en film gledala o eni...hujšala, hujšala....diagnoza: anoreksija.... sama sebi se je zdela packa če je jedla....in zdela se je sama sebi debela čeprav je na njej visela le še koža....
- Applebitecc
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 12. 4. 2005
Če ima kdo takšne ali podobne probleme, ful priporočam gledanje ponovitve te oddaje danes: Z vami. Al pa če vas samo zanimajo te stvari.
Sicer govorijo o samopoškodovanju, ampak je tut to neke vrste samopoškodovanje, pa zelo dobro razložijo globlje psihološke razloge za tako vedenje mladostnikov. Pa kako se mogoče lotit zdravljenja.
Lahko pa jo pogledate tut na tem linku, ful priporočam (spodaj na strani, 31. 01.2007).
Ob 10.50 na TVS 1: http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=rtvoddaje&op=web&func=read&c_id=24782
Sicer govorijo o samopoškodovanju, ampak je tut to neke vrste samopoškodovanje, pa zelo dobro razložijo globlje psihološke razloge za tako vedenje mladostnikov. Pa kako se mogoče lotit zdravljenja.
Lahko pa jo pogledate tut na tem linku, ful priporočam (spodaj na strani, 31. 01.2007).
Ob 10.50 na TVS 1: http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=rtvoddaje&op=web&func=read&c_id=24782
-
g00fy_qa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 8. 2006
Hja.. kar dober video, če bi le na začetku manj govorila in na koncu manj strašila s to krsto. Lahko bi pa povedala še kaj več o posledich + pokazala več slik preveč shujšanih mladenk in mladeničev.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
As we think, so we become.
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
+ pokazala več slik preveč shujšanih mladenk in mladeničev.
zakaj?da bi se folk še bolj naslajal?
Po pravici povedano jst takih stranisploh ne gledam ker so zame mal navsezadnje je vse to samo podpihovanje k hujšanju...Mislite da se bolnica z tapravo anorexio ali ulimijo ustraši teh slik?ne se jih ne...To jih samo še bolj podžge..jst bi to vse prepovedala, tko kot pedofilijo...
prispevek je pa zlo dobro narjen....in vse je čist res!
-
jemina - Cosmopsiho
- Na forumu od: 14. 6. 2006
Če ima človek anoreksijo ali bulimijo ga rahlo boli k***c za takele vide, ker jih tudi po nesreči ne pogleda, ker razmišlja itak samo o hrani ... in večini so tudi shirane menekenke kot je Hana debele.
Lahko je biti pameten o tem, dokler te ne doleti oz dokler ne poznaš nekoga, ki jo ima ... lahko je pametovat. Ko pa poznaš nekoga in veš kako ratmišlja potem ne moreš nč narest, nemočen si
Lahko je biti pameten o tem, dokler te ne doleti oz dokler ne poznaš nekoga, ki jo ima ... lahko je pametovat. Ko pa poznaš nekoga in veš kako ratmišlja potem ne moreš nč narest, nemočen si
Dame mas quiero mas
Solo tu, solo yo
Solo tu, solo yo
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Nisem vedela, da je tista ženska Schiavo, ki so jo potem odklopili z aparatur, zbolela zaradi bulimije ...
Sem gledala en del, ja. Mislim, da je pomembna razlika med samopoškodovanjem in motnjami hranjenja ta, da rezanja v javnosti ne prikazujejo kot nekaj privlačnega in fancy, vitkost pa. Strinjam se, da je stradanje tudi na nek način samopoškodovanje ... ampak pri večini se začne z bolj ali manj nedolžno željo, da bi malo shujšale. Da bi bile lepše. Vrednejše.
Manekenke pravzaprav niso krive za to. Verjamem, da jih večina nima motenj hranjenja ... pač imajo že predispozicije za vitko postavo. Problem so tisti, ki so se spomnili to prodajati kot edini lepotni ideal.
V študentskih letih sem bila, ne da bi to vedela (povedala mi je veliko let kasneje), s svojimi 46 kilami ideal svoji kolegici. Jaz, ki sem obupano zrla v svoje koščene noge in ozke boke in čakala, kdaj bo iz mene nastalo kaj ženski podobnega. Ona pa se je medtem ukvarjala s stradanjem, nažiranjem in bruhanjem ...
V zadnjem času je veliko primerov anoreksije in bulimije tudi pri ženskah od 30 do 40 let. Torej ni to le problem najstnic, ki še iščejo svojo vlogo v svetu. Tudi tule imamo temo o Tyri Banks ... ženska je pač že v malo zrelejših letih. In vam povem, iz svojih izkušenj , da po 30. letu presnova malo drugače deluje. Iz mojih 46 kil pri 20. letih je po jemanju KT nastalo nekje normalnih 52-54 (vsaj podhranjena nisem več zgledala), danes se ob istih prehranjevalnih navadah in gibanju približujem 60. Ampak še vedno imam zdravo težo.
Ma, zdaj sem nekam zašla ... v glavnem: mislim, da je problem ženskost. danes očitno ni več moderno biti ženska, ampak biti večno mlad, večno s postavo suhljatega otroka (poglejte Susan v Razočaranih gospodinjah - ženska ima čez 40 let!)
Seveda zdrave samozavestne ženske in dekleta ne bodo padle na to finto. Verjetno ne. Ampak težko se pa temu upiraš. Jaz se zelo trudim Pa kljub temu se mi pred poletjem zazdi, da pa res ne zgledam več dobro v kopalkah
Applebitecc napisal/-a:Če ima kdo takšne ali podobne probleme, ful priporočam gledanje ponovitve te oddaje danes: Z vami. Al pa če vas samo zanimajo te stvari.
Sem gledala en del, ja. Mislim, da je pomembna razlika med samopoškodovanjem in motnjami hranjenja ta, da rezanja v javnosti ne prikazujejo kot nekaj privlačnega in fancy, vitkost pa. Strinjam se, da je stradanje tudi na nek način samopoškodovanje ... ampak pri večini se začne z bolj ali manj nedolžno željo, da bi malo shujšale. Da bi bile lepše. Vrednejše.
Manekenke pravzaprav niso krive za to. Verjamem, da jih večina nima motenj hranjenja ... pač imajo že predispozicije za vitko postavo. Problem so tisti, ki so se spomnili to prodajati kot edini lepotni ideal.
V študentskih letih sem bila, ne da bi to vedela (povedala mi je veliko let kasneje), s svojimi 46 kilami ideal svoji kolegici. Jaz, ki sem obupano zrla v svoje koščene noge in ozke boke in čakala, kdaj bo iz mene nastalo kaj ženski podobnega. Ona pa se je medtem ukvarjala s stradanjem, nažiranjem in bruhanjem ...
V zadnjem času je veliko primerov anoreksije in bulimije tudi pri ženskah od 30 do 40 let. Torej ni to le problem najstnic, ki še iščejo svojo vlogo v svetu. Tudi tule imamo temo o Tyri Banks ... ženska je pač že v malo zrelejših letih. In vam povem, iz svojih izkušenj , da po 30. letu presnova malo drugače deluje. Iz mojih 46 kil pri 20. letih je po jemanju KT nastalo nekje normalnih 52-54 (vsaj podhranjena nisem več zgledala), danes se ob istih prehranjevalnih navadah in gibanju približujem 60. Ampak še vedno imam zdravo težo.
Ma, zdaj sem nekam zašla ... v glavnem: mislim, da je problem ženskost. danes očitno ni več moderno biti ženska, ampak biti večno mlad, večno s postavo suhljatega otroka (poglejte Susan v Razočaranih gospodinjah - ženska ima čez 40 let!)
Seveda zdrave samozavestne ženske in dekleta ne bodo padle na to finto. Verjetno ne. Ampak težko se pa temu upiraš. Jaz se zelo trudim Pa kljub temu se mi pred poletjem zazdi, da pa res ne zgledam več dobro v kopalkah
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
da l čovek išta rešava
-
polly-polly - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 31. 12. 2005
Kaj menite o tem, da je nek angleški tabloid Keiro Knightley obtožil, da je neposredno kriva za smrt nekega dekleta, ki je umrlo zaradi anoreksije. No to dekle se je namreč zgledovalo po Kieri oz. si jo je zbralo kao za ideal. Pa vsi vemo, da je Keira ful suha in, da jo mediji skoz obtužujejo, da ima motnje hranjenja.
No men se zdi, da novinar tkole obtož igralko dobesedno ``nagnusn´´. Zdi se mi ful žaljivo do igralke. Res pa je, da imajo igralke/pevke zelo velik vpliv na dekleta v mlajših letih in se tega mogoče ne zavedajo dovolj - da dajejo nek vzgled. Pa danes je poleg manekenk, vse več pre-suhih tudi igralk in pevk, zvezdnic na sploh., ki v intervjujih zagovarjajo svojo podobo kot lepo in zdravo. In poj to dekleta pripelje do tega ....
No men se zdi, da novinar tkole obtož igralko dobesedno ``nagnusn´´. Zdi se mi ful žaljivo do igralke. Res pa je, da imajo igralke/pevke zelo velik vpliv na dekleta v mlajših letih in se tega mogoče ne zavedajo dovolj - da dajejo nek vzgled. Pa danes je poleg manekenk, vse več pre-suhih tudi igralk in pevk, zvezdnic na sploh., ki v intervjujih zagovarjajo svojo podobo kot lepo in zdravo. In poj to dekleta pripelje do tega ....
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov