Pro ana strani - anoreksija
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 177 prispevkov
• Stran 10 od 12
•
Prejšnja
1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12
Naslednja
- Anelise
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 25. 2. 2007
kr.ena napisal/-a:Ja, to potrebo po nadzorovanju lahko razumem ... ampak zakaj je ne bi izživele recimo glede šole ali faksa. Recimo: vsak dan bom vstala ob 5h in se učila. Stranski učinki bi bili veliko bolj pozitivni ...
(saj vem, da poenostavljam, pa vseeno ... )
kar jst vem, je vecina punc, ki za anoreksijo zbolijo, perfekcionistk in odlicnjakinj..se pravi nadpovprecno pridnih v solo, faksu, v sluzbi.
je pa hrana, edina stvar nad katero mislis, da imas lahk nadzor...pri anoreksiji se gre prav zato.. zaradi premalo pozornosti, ljubezni ipd. pac najdes v boju proti hrani eno tako zmagovito kombinacijo (kao). pac ne jes, stradas, hrano skrivas, in hujsas... in to ti postane edini cilj v zivljenju..ljudje zacnejo opazat, da si shiran..to je pa teb super mega carsko, k mas obcutk, da so te opazli.. da so opazli, da obstajas.. vidis, da jih skrbi zate in zato hujsas se bolj.. ker mislis da manj kil pomeni vec pozornosti.. in vec ljubezni.
vsaj pr men je blo tko.. jst sm mela anoreksijo med 13 in 15 letom.. pri 168cm sem na koncu tehtala 37 kil. pol pa zasuk.. se mi je lucka przgala in sem ugotovila, da sm prepametna za kaj takega in se posebej vazno mi je blo pogruntat, da tud sestradana nism srecna. in da bo treba sreco in ljubezen iskat na drug nacin.
pa se ena cvetka - sm redno hodla k zdravniku na preglede... ko me je zdravnica stehtala (168cm in takrat 40 kil), je rekla, da je to super teza...k je itak tooooolk najstnikov predebelih. pa se dejmo tud mal nad doktorji medicine zamislt.
-
cukr8 - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 9. 2005
densy napisal/-a:jemina napisal/-a:Kakor kdo vzame
ja no, sam pol loh damo pod rubriko lepota tut angino pa prehlad.. anoreksija je bolezn.
Ja saj, očitno so mislili, da so vzroki za motnje hranjenja samo želje po lepi postavi in suhosti telesa... Seveda gre za bolj kompleksen, tudi psihičen in ne le fizičen problem ...
Je pa res, da te pro-ana strani najpogosteje res govorijo o zunanjem izgledu oz. spodbujajo hujšanje s fotografijami znanih ali manj znanih suhih lepotic (Thinspiration) ipd...
Sama anoreksija pa vsekakor ne sodi pod 'lepoto', ja... Zato imamo posebno temo o motnjah hranjenja pod 'Zdravje'...
-
*kayka* - Kofetarica
- Na forumu od: 26. 1. 2005
- Kraj: Kranj
Js sem delala seminarsko na to temo, tematika mi je poznana pa že dalj časa, ker sem bila blizu temu...k sreči je pri tem ostalo. Prijatelca zdaj že dve leti strada, mislm da ma okol 40 kg, če ne še manj, ko okostnjak je, spremenil se ji je tudi značaj, obnašanje, čisto drugačna je, sploh nima več prijateljev, ker so vsi obupali.
-
sunnydayka - Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 9. 2005
- Kraj: lj
lj ne moreš obsojat ljudi če ne veš kaj jih je do tega prpelal...jennifer anniston napisal/-a:rekla bom samo:
O MOJ BOG
-
Aloha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Havajsko otočje
Itak, tako "telo" oz kar je od njega še ostal enostauno ne bi blo sposobno stat pokonc, kr same kosti za to pač ne zadoščajo. Pa pr ta drugi fotki skor da ni prsnga koša, js mam čist normalno postavo, pa se mi ta bl izrazito pozna k tejle okostnjakinji, tko da - pretirano, da bi blo mogoče.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
-
ryu10kyu - Cosmofrik
- Na forumu od: 14. 6. 2005
- Kraj: Sonce
cukr8 napisal/-a:Joj, kok so to očitno obdelane slike ...
Še posebej druga, ja... Obraz je pa čist normalen ostal ...
Mogoče je namazana, pa dobro izgleda posledično?
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Namen strani Pro-ana je spodbujanje k temu življenskemu stilu, ustvarjene so s strani najstnic, ki rabijo podporo in nudijo podporo isto mislečim, rzanorazne thinspiracije, nasveti, ukane itd.. Ogromno jih živi po teh načelih, ni vedno nujno, da se hujšanje nadaljuje v skrajnost ampak se na eni točki ustavi in na vsak način potem preprečuje, da bi se teža zvišala..ampak je ponavad ta "točka" precej nizka teža in se postopoma spremeni v bolezem idealizma, ko sebe ne vidiš v realni podobi in vedno bolj stremiš k ekstremom oz "boljši" postavi.
Mičkn pokukite na Myspace pa vpišite ED(eating disorder) boste tud našle kup punc, ki se dodajajo in spodbujajo..
Mičkn pokukite na Myspace pa vpišite ED(eating disorder) boste tud našle kup punc, ki se dodajajo in spodbujajo..
It was forever..but it didnt last long..
Prvi neprebran prispevek • 177 prispevkov
• Stran 10 od 12
•
Prejšnja
1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov