Pro ana strani - anoreksija

Vse o ličenju in negi kože.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

×Sweety×
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 14. 1. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ×Sweety× » 21. Jan. 2007 14:03

Js jih nikol ne bom razumela kko loh to delajo tko d tut nam nč rekla vem d je to bolezn p d k si enkrat u tem nmorš vn tko da.... :( men se sam smiljo kr raj vidm žensko pa tut če je mal bl zaoblena (k tut js nism newem kok suha) pa da je pa ma pol energijo p je vesela p tko.... kr poznam tut eno prjatlco k je mela anoreksijo (k sreč smo jo spravle k pameti in je zei uredu in normalno je) sam kr sploh ni mela energije za nč p čist je bla vedno bleda u faco tko da mene že prei me to ni nikol mikal k sm pa njo vidla tkrt sm se pa tut mela bl rada pač taka k sm in sm si rekla d bom vedno zadovolna s sabo če pa že bom shujšala bom pa zdravo - mal man jest + šport in to je to :)
Uporabniški avatar
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 5. 12. 2006
Kraj: Izbrisana land

Neprebrana objavaNapisal/-a Angel girl » 21. Jan. 2007 17:11

Tle je treba razumet, da te ljudje k majo s tem težave niso nobeni kreteni pa debili pa neumni pa ne vem kaj še vse, ampak so ljudje k so bolni s tem, imajo motnje in oni ne misljo čist tko k mi tuki. Tud jst sm zgrožena k vidm vse te slike, sploh pa kako razmišljajo taki ljudje.
Tega je z leta v leto več povsod, tudi pri nas. Za moje pojme bi mogl velik več predavanj in raznih delavnic vpelat že v osnovne šole, ker takrat že nastajajo te težave. Tudi bulimija in ostale motnje hranjenja. Tko da če koga poznate k ma s tem probleme, ga ne obsojat ampak mu raje poskušite pomagat.
Jst sm že skoz bolj suha in morm rečt da mi gre blazno na živce, ko mi kdo zabije dj ti si čist anoreksična. Kako prosm? Mene to moti. Tistemu k pa ma anoreksijo je pa to najbrž še všeč, ker so vsi navdušeni nad svojimi kostmi.
Uporabniški avatar
bambina x
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 1. 2007
Kraj: mb

Neprebrana objavaNapisal/-a bambina x » 21. Jan. 2007 18:10

smotka, sam neki bi rada pokomentriala na tvojo izjavo. mogoče se tebi zdi, da smo smotane pa da smo že tečni s temi slikami. ampak, punca! očitno je tega še premalo! to je problem, ki je rešljiv! ljudje se moremo samo otrest stereotipov o suhih ženskah, ki nja bi bile potem bolj sreče! takšnih in drugačnh! ker, ko se jih bomo rešli in ko bomo tem anoreksičnim puncam, ženskam ter moškim vtepli v glavo, da ni nič narobe s tem, da imaš nekaj maščobe, potem se bo o tem prenehalo govborit! takrat in nič prej! sedaj pa se vse premalo zavedamo tega problema, zaradi katerega umre preveč ljudi čisto po nepotrebnem! takrat, tečka!
sej je lepo, da si povedala svoje mnenje, ampak mislim, da moreš v anoreksiji in slikam povezanih z njo videti večji problem, kot pa ga vidiš sedaj. edino, če še nisi dovolj zrela al pa si ena izmed anoreksičnih punc!
pa brez zamere!
Uporabniški avatar
SIEENA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 18. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a SIEENA » 21. Jan. 2007 18:21

Dej ne napadi Smotke, ona je samo povedala, da ji gre na živce, ker lepte linke s fotošopiranimi slikami. Sploh pa anoreksija velikrat sploh nima veze s tem, da želi nekdo prov shujšat, ampak zato da ima "samokontrolo" nad nečem, predvsem je psihična bolezen!!! Ne piši bedarij, če o anoreksiji nimaš pojma. Od kje teb, da so vsi, ki so anoreksični taki zarad stereotipov?
S tem, da bi take strani prepovedali oziroma karkoli ne bi spremenili ničesar imo. :)
This too shall pass.
Uporabniški avatar
Naughty grl
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 9. 2004
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a Naughty grl » 21. Jan. 2007 18:27

LoL bambina, pa menda ja ne mislš, da boš z limanjem linkov vse rešila. Te strani niso čist nč novga in so že 100x videne, kokr vidš pa so večini punc samo v spodbudo, tko da ne vem kaj je poanta te teme, razen če si hotla nas vse skupi seznanit s šokom, k si ga doživela, ko si vidla te strani. :)
In ja, strinjam se s smotko, komentarji v tem smislu so popolnoma odveč in milo rečeno neumni, predvsem pa zato, ker prihajajo iz strai folka, ki situacije očitno ne razumejo. Sicer pa, a ni že tema Motnje hranjenja dovolj? :?
... se non ti cerco non vuol dire che mi hai perso <3
Black Kitty

Neprebrana objavaNapisal/-a Black Kitty » 21. Jan. 2007 18:35

bambina x napisal/-a:! to je problem, ki je rešljiv !

Brez zamere, ampak nimaš pojma. Jih poznam velik, ki so imele in imajo motnje hranjenja. In večina jih nima zato, da bi shujšala. In problem ni kar tako na izi rešljiv.
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 21. Jan. 2007 18:46

So različni vzroki zakaj ma punca (ali fant) anoreksijo. Ne se prepirat kdo ma zdaj prav, ker mate v bistvu vse... lahko da se bolezen začne s tem, da si želiš shujšati par kilogramov, pol pa izgubiš kontrolo nad hujšanjem in si želiš vedno manj kilogramov, v bistvu pa ne vidiš da si že presuh. Ponavadi je vse povezano s kontrolo, puncam/fantom hujšanje pomeni kontrolo nad sabo. Počutijo se super, da se lahko nadzorujejo in se zavedno odrečejo hrani.
Vsekakor se bolezen da pozdraviti, pomembno je da se zavedaš da maš anoreksijo in da se res res želiš pozdraviti. Pa še takrat je težko, vendar gre, tudi če maš 30kg in si na robu smrti.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
Uporabniški avatar
rEbEcCa
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 7. 8. 2005
Kraj: okolica Celja

Neprebrana objavaNapisal/-a rEbEcCa » 21. Jan. 2007 18:55

Angel girl napisal/-a:Jst sm že skoz bolj suha in morm rečt da mi gre blazno na živce, ko mi kdo zabije dj ti si čist anoreksična. Kako prosm? Mene to moti. Tistemu k pa ma anoreksijo je pa to najbrž še všeč, ker so vsi navdušeni nad svojimi kostmi.

Waaa pr men je isto :roll: ampak anoreksičnih ljudi pa ne bom obsojala, anoreksija je bolezen, tako kot katerakoli druga, le da je pač psihičnega izvora. Ne znam si niti predstavljati kako težko se je spoprijeti z njo, saj se mi zdi najtežje ravno spremeniti mišljenje, čustva itd...
Uporabniški avatar
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a polly-polly » 21. Jan. 2007 20:15

Mislm, da je bil primarni namen te teme o teh spletnih straneh k punce nagovarjajo k anoreksiji, ne pa o tem kaksne in kaj so te punce. Glede na to, da temo o motnjah hranjenja ze imamo se loh tle bl zgovarjamo o teh be***kih k postavjo tako spletno stran, da poj na njej z različnimi komentarji dobesedno ``nadirajo´´ punce nej stradajo. :?
Uporabniški avatar
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 14. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jemina » 21. Jan. 2007 23:03

Men je anoreksija nekej najbolj groznega odkar sem delala seminarsko o tem ... prej sem tudi jz mislila, da so to malo čudne punce, ker pač nisem nobene poznala in nisem imela izkušenj s tem. Zj vem, da je to nekej najbolj groznage, da se ti to pač zgodi v glavi, bvem tudi, da je vse zelo težko rešet, sam sploh ne moreš in nobene, ki je prebolela anoreksijo ne bi nikoli v življenju več zdrava ... na žalost. Poznam tudi eno punco, ki je bil maoja sošolka ampak je bila vsako leto v šoli le nekaj mesecev, ker je potem bila spet v enem centru in sploh ni bila sposobna hodet v šolo, ker je bila tko šibka . Res je bila boga punca. Zbolela je pa zaradi prevelikih pričakovanj drugih do tega, kakšna bo v šoli ... in se je samo učila in potem ni imala prijatelic, tipov in je mislila, da je grda in se je tako začelo ... pa še njena sestra je model in je hotela ona isto, ker so njeno sestro vsi hvalili, kako lepa je.

Mo grejo pa na živce ene smrklje, ki imajo še kkšno kilo preveč in se okrog hvalijo, kako nč ne jejo, da so čiz anoreksične :roll: ... mislim, sploh ne vejo, kaj to pomeni in tisti, ki iam anoreksijo se tega sploh ne zaveda
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
Uporabniški avatar
densy
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a densy » 21. Jan. 2007 23:18

^ ja to je prov gorzn gledat, jst sm mela sošolko, k je mela anoreksijo, pa noben sploh ni vedu.. mislm tko, bla je suha sam noben ni vedu, ta je tok hudo, k je bla zima in je nosila take debele stvari, pol smo pa enkrat, k je ni blo neki časa v šolo zvedl, da je v bolnci :(
ena druga prjatlca se pa že dve let spopada z bulimijo,.... to je njej tak nadzor nad samo sabo da res ni, ker ko je men razlagala, ko je psiholog neumn, ko ji govori da naj ne bruha pa to,... prov ne veš, kaj bi reku..
Uporabniški avatar
La*Perla
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 25. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a La*Perla » 22. Jan. 2007 0:45

me je bilo kar groza, ko sem tole brala. Zares grozljivo, da kaj takega ŠE obstaja :evil:
*Diamonds are forever*
silent forse
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a silent forse » 22. Jan. 2007 1:16

zivijo punci!
jz sem "nova" tukaj, in imam anoreksijo...cudno da si priznam a ne?To je zarad tega ker zj dobim pomoc in prva stvar je da si priznas, tko da sm na dobri poti...vidim da vsi veste kaj je anoreksija po definiciji, nobena pa ne ve kaksen je obcutek in res res res res res res upam da nikoli ne boste!
jz sm pac rojena z anoreksijo.ko sm imela 6 let sm imela samo 12 kg.zj sm stara 20let pa imam 39kg.je pa tudi psihicna bolezen in to najhujsa! je pac moj demon!dokler sm jo imela sm mislila da sm kot vsaka druga punca...vedno sm se gledala v ogledalu(zj se se tak gledam ampak manj) in sm se obcudovala moji disciplini nad mojem telesu...pol pa ko sm bila stara 19let sm tak shujsala (sm imela 34 kg) in sm se gledala v ogledalu in ko naenkrat sem rekla"moj bog-kaj je to?" in tko sm na netu prebrala vse o anoreksiji(v glavnem o simptomih)-brat mi je pomagal in mi se pomaga in me podrzuje do konca in sem mu zelo hvalezna.no ko sm prebrala sm poiskala pomoc ceprav sm se se dvomila ali to naj storim...pac vedno ko sem dala kaksen kg vec je bila kriza-"o ne! poglej se! si se zredila! sramota!shujsaj hitro..." in spet nazaj na istem, ce ne na hujsem!
zj pa imam programo ki jo moram sledit in moram pisat dnevnik-kaj jem, kako jem, pa stejet vse kalorije ki jih vnasam v telesu, moram vadit itd, zj pa enkrat na teden bom obiskujela program, kjer v grupi bomo govorili o nasih motnjih.
no, tko je...se slisi grozno in je grozno!ampak vsaj sm naredila ta pravi korak in sem ful ponosna nase...
problemi z ucenjem pa nimam, imam kr visok iq in super memorija.tak da taksnih problemov nimam.
oh in se ena stvar-ne zgledam tak "grozno" kot te punce na slikah tam...in za tisti ki mislite da problem(anoreksija) je hitro resljiva-se motite!se ze eno leto borim z njo pa sem se zredila sam 5 kg...tak da...tisti ki mislite da je enostavna zadeva-sploh ni!rabis vsaj 6 mesecev da se psihicno pripravis za zdravjanje!
lp
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 4. 11. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 22. Jan. 2007 1:19

^^ Vso srečo ti želim :)
Uporabniški avatar
Emina
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 17. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Emina » 22. Jan. 2007 9:39

Sem cesela, da si se oglasila. Kajti take stvari je treba slišat iz prve roke in po mojem najbolj zaležejo.
Srečno! :wink:

Vrni se na Lepota

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov