Odstranjevanje dlak (britje / depilacija / voskanje)
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
ronyka - Sramežljivka
- Na forumu od: 30. 3. 2008
- Kraj: bogu iza nogu
depilacijska krema ima podoben učinek kot britje,tako da po ene 2dneh pokukajo že vn dlake (no usaj pri meni)
lahko pa poskusiš te voskane trakove,Veet sicer še nisam probala,sama uporabljam milerjeve trakce od cadeavere...meni so fajn,jih ne grejem u rokah ampak vržem kar v mikrovalovko za 1minutko da se vosek fajn stopi in potem laufa
lahko pa poskusiš te voskane trakove,Veet sicer še nisam probala,sama uporabljam milerjeve trakce od cadeavere...meni so fajn,jih ne grejem u rokah ampak vržem kar v mikrovalovko za 1minutko da se vosek fajn stopi in potem laufa
-
_TheCosmoGirl_ - Komunikatorka
- Na forumu od: 1. 10. 2006
Pogooglaj za egipcansko depilacijo, oziroma to kar ti je naredila kozmeticarka je to. Jaz za celo telo uporabljam ta "vosek", in sem zadovoljna z rezultatom. Pa sem probala ze vse mozno. Dalec najslabse od vsega so mi bili veet trakovi.
-
Si probala? Ce ti ne uspe brez trakov, jih uporabi, ce jih pa nimas, bo pa kul tudi kaksna majica ali rjuha ..
-
Jess° - Komunikatorka
- Na forumu od: 20. 7. 2007
http://www.youtube.com/watch?v=FZfhfu5qhVg
jst sm včeraj delala vosek po tem postopku (nism mela točnih mer, ker pač limoninega soka nism mela, sm sam eno limono istisnla, pa meda sm dala eno žlico, sladkorja pa kr dosti no) .. .. vosek je dnes pač tak kot more bit, vglavnem delaj po unem postopku, da ti sladkor in vse porjavi, pa pol ga zlij v eno posodico da ga boš imela.. sama morem počakat da mi dlakce izpod kolena še narastejo, sm se pa ˝malo˝ depilirala nad kolenom in kaj naj rečem, zadeva deluje .. sicer me je malo peklo oz. ščipalo, ampak se potrpi. bomo vidli kaki bojo rezultati glede vraščenih dlak.. lahko kera potrdi da se je pri njej to bistveno izboljšalo? Ker to je edina zadeva, zaradi katere sm poiskusila to depilacijo. Umiram ker imam grde noge zaradi vraščenih dlak in rdečih in črnih pik
jst sm včeraj delala vosek po tem postopku (nism mela točnih mer, ker pač limoninega soka nism mela, sm sam eno limono istisnla, pa meda sm dala eno žlico, sladkorja pa kr dosti no) .. .. vosek je dnes pač tak kot more bit, vglavnem delaj po unem postopku, da ti sladkor in vse porjavi, pa pol ga zlij v eno posodico da ga boš imela.. sama morem počakat da mi dlakce izpod kolena še narastejo, sm se pa ˝malo˝ depilirala nad kolenom in kaj naj rečem, zadeva deluje .. sicer me je malo peklo oz. ščipalo, ampak se potrpi. bomo vidli kaki bojo rezultati glede vraščenih dlak.. lahko kera potrdi da se je pri njej to bistveno izboljšalo? Ker to je edina zadeva, zaradi katere sm poiskusila to depilacijo. Umiram ker imam grde noge zaradi vraščenih dlak in rdečih in črnih pik
-
nikki™ napisal/-a:heej, nisem še probala... zaenkrat mi dlake še niso vn pokukale bom pa zihr takoj probala, ko bo treba a se ti drugače držiš tega "recepta" - čajna skodelica sladkorja, 1/4 sk. medu, 40ml limoninega soka? ali maš kako drugače to poštimano?
pri kozmetičarki ni uporabljala nobenih trakov, ampak je samo limala to zmes name in vlekla stran ... upam, da mi bo doma tudi tko ratalo... to bi blo super
Ja tega recepta se drzim, 40 mL te pa pride ravno ena limona.
Praviloma naj bi se res brez trakov, vendar meni prvic ni uspelo ker se je prevec vlekla ta masa, tako da jaz kar trakove uporabljam, od takrat naprej. Tudi bivsa sosolka s kozmeticne, ki s tem dela v salonu, je rekla da ji doma nikakor ne rata taka masa kot je tam, tako da meni da more biti se kaksna "skrivnosta" sestavina
Ko bos to kuhala, pazi da se ves sladkor raztopi.
Mase tudi ne uporabljaj tople, ampak pocakaj da se shladi in strdi. Jaz dam potem za prbl. 5 sekund v mikrovalovko, da postane mazljiva. (prvic sem si namazala toplo maso, in ko sem trak potegnila stran je masa ostala na nogi, sele ko se je strdila, sem jo spravila stran).
Edini minus je, da mam roke cisto limaste ko to nanasam, mi je pa zelo vsec da ko trak potegnem z npr. noge, gre ves ta vosek z dlakami vred stran, in ne ostanejo delcki na kozi, vse se prime traku. (ce pa ostane, se ga pa z vodo odstrani). Vsec mi je tudi to da po depiliranju nisem rdeca, in da je depilacija (zame) neboleca.
No upam da ti rata narediti tako maso, da ne bos potrebovala trakov
jess: meni se dlake ne vrascajo po tem, je pa res da se mi nikoli niso tudi po drugih depilacijah, tako da primerjat ne morem.
-
Baaaby. - Komunikatorka
- Na forumu od: 14. 1. 2010
nikki™ napisal/-a:evo mene spet
včeraj sem naredila novo zmes - skodelica sladkorja, 2 žlici vode in 2 žlici limoninega soka, segrela, pustila, da se ohladi in potem sprobala na enem delčku noge... in je res pobralo dlake dol... sem bila totalno happy pa še trakov nisem potrebovala.
ampak je problem, da imam zdaj ta del noge tak rdečkast, pa ne vem zakaj... pomoje sem premalo napela kožo, pa sem že itak občutljiva na vse... in tudi ni še minilo niti 24 ur, tako da najbrž treba počakat še kak dan ali dva, da se koža umiri...
drugič, ko bom imela več časa, bom sprobala na malo večji površini... upam, da ne bom na koncu polna podpludb
kakšna je ta skodelica sladkorja? 2dcl?
rdečica je pa tudi pri meni čist normalna, ko se voskam..
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov