Odstranjevanje dlak (britje / depilacija / voskanje)

Vse o ličenju in negi kože.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Na kakšen način si odstranjujete dlake?

Britje.
409
80%
Depilacija.
46
9%
Voskanje.
56
11%
Skupaj glasov : 511

AnčiZaspanči
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 3. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a AnčiZaspanči » 15. Jan. 2011 16:29

arrow napisal/-a:Pa ni nujno, da je lih nerodna, mogoče je bolj kot boli mislila, da peče. Jst mam npr. tok občutljivo kožo, da ko grem z želetko v nasprotno smer rasti, mi iz full pikic prteče kri, kar posledično full peče

Meni isto priteče kri pa me malo peče ampak se takoj namažem z aloe vero in mi res zelo pomaga. Mam potem čisto gladko kožo in se ne vidi nobenih pikic.
Uporabniški avatar
Calleigh
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 11. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Calleigh » 23. Jan. 2011 14:06

Oj....
Jaz sem se pa končno odločila za laser... in sem zelo zadovoljna...
To se mi zdi luksuz danes...mi je pa bilo všeč, da sem dobila 50% popusta! Hodim pa v Charisse v štepanjsko naselje... Zanima me, če ima katera izkušnje z laserjem... Kolegice je bolelo, pa opečene so bile... kar mi je zanimivo, ker tega pri meni ni...
Feist.
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Feist. » 23. Jan. 2011 15:32

...
Zadnjič spremenil Feist., dne 09. Jun. 2013 9:23, skupaj popravljeno 1 krat.

And then she'd say, it's Ok, I got lost on the way but I'm a supergirl, and supergirls don't cry.
And then she'd say, it's alright, I got home late last night, but I'm a supergirl, and supergirls just fly.
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 4. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a punkie_ » 24. Jan. 2011 9:29

Calleigh napisal/-a: Zanima me, če ima katera izkušnje z laserjem... Kolegice je bolelo, pa opečene so bile... kar mi je zanimivo, ker tega pri meni ni...

malo boli, to je normalno. vsaj pravi laser. z ipl nimam izkušenj. opekline so pa loh posledice neznanja kozmetičark, nepravilne nastavitve moči laserja, ipd.
Uporabniški avatar
Ninča
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 1. 2011
Kraj: Šalovci

Neprebrana objavaNapisal/-a Ninča » 24. Jan. 2011 15:09

Punce, jaz bi tut rabla en nasvet.

Prejšnjič sem si kupla nove britvice (brivnik mam, sam uno na koncu sem si kupla novo).
In prvič je šlo vse ok, drugič tut....itd.
Zdaj nekje petič sme se obrila z eno isto in so s epojavile pikice, rdeče, ki ful pečejo in zlo grdo zgleda. Gotovo veste kaj mislim. Cele noge, sploh od kolena do gležnja sme mela vse popikane in rdeče.
Sem si popudrala z otroškim pudrom za ritko pa se je koža malo pomirila. Ok.
Sem pač predolgo rabila eno britvico.
Včeraj pa sem vzela novo pbritvico in na kakšnih pau cm dolge dlake sme se spet obrila. Pa spet isto. Rdeče noge, pikaste.

Sploh več nevem kaj naj nardim, ker sedaj gotovo ni kriva britvica, saj je popolnoma nova.
Saj sem si noge umirila z otroškim pudrom, a vseeno nočem tega, ker peče pa ni lepih gladkih nog.

Kaj naj storim?? Je mogoče napaka v proizvodu, sma to dvomim?
Ali je pa kriv hladen zrak v kopalnici, ker me vedno zeme ko se tuširam pa kopam pa te reči. Mam pač kurjo kožo takrat, pa britje mi je tudi občutljivo. Je to krivo?

Ali naj raje poskusim kakšen nov način, sam ne drag (recimo pena, ki jo enkrat porabim vse, potem pa čez tri dni mam vse dlake, pa ful smrdi pa še alergična sme učas na to)?
Kakšni so pa tile trakovi od Veet?? So dobri? ali sploh delujejo, glede na to da ni vroč vosek?

hf**
p.s bila bi vesela odgovorov, pa vem, da sme nakladala.
Uporabniški avatar
schpeltza
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a schpeltza » 24. Jan. 2011 16:36

Ninča... Če mene vprašaš bi rekla, da je krivo to, da imaš kurjo polt ko se briješ... Pred britjem poskrbi za to, da ne bo mraz v kopalnici... Pa par minut se prhaj s toplo vodo, da te ne bo zeblo. Pa kako peno za britje uporabljaj (lahko da jo ampak nisi nič omenila)...
"Nicht die Schönheit entscheidet, wen wir lieben, sondern die Liebe entscheidet, wen wir schön finden." (Sophia Lauren)
Uporabniški avatar
Calleigh
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 11. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Calleigh » 24. Jan. 2011 18:07

punkie_ napisal/-a:
Calleigh napisal/-a: Zanima me, če ima katera izkušnje z laserjem... Kolegice je bolelo, pa opečene so bile... kar mi je zanimivo, ker tega pri meni ni...

malo boli, to je normalno. vsaj pravi laser. z ipl nimam izkušenj. opekline so pa loh posledice neznanja kozmetičark, nepravilne nastavitve moči laserja, ipd.

Pol moja dobro dela...rezultati so pa tud že :) Sem ful vesela
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 27. Jan. 2011 8:37

Ninča kaj pa če poskusiš depilator? imaš en malo večji strošek. noge so par ur sicer res rahlo rdeče, ampak potem so noge gladke in mir z dlakami za en čas.
za začetek si ga poskusi od koga izposoditi, da vidiš, če boš prenesla bolečino. splača se potrpeti. jaz namreč po parih letih na nogah skorajda več nimam dlak. ok pretiravam. imam jih pa vsaj pol manj in pol manj močne.

(sicer je pa po moje pri tvoji britvici problem, da je nova in ostra, pol pa še tvoja "kurja" koža in valda, da si posnameš in raniš povrhnjico)
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 27. Jan. 2011 14:22

po epilatorju ma veliko punc težave z vraščenimi dlakami. jaz ti priporočam veet trakove, meni zelo ustrezajo. ali pa začni hodit na voskanje h kozmetičarki, v določenih salonih sploh ni drago
you believe lies so you eventually learn to trust no one but yourself
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 28. 12. 2009
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a nanamiša » 27. Jan. 2011 17:06

Tudi po veet trakovih ali voskanju pri kozmetičarki se ti lahko začnejo dlake zelo vraščati.
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte. ;)
Uporabniški avatar
schpeltza
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a schpeltza » 27. Jan. 2011 18:36

softTouch napisal/-a:po epilatorju ma veliko punc težave z vraščenimi dlakami. jaz ti priporočam veet trakove, meni zelo ustrezajo. ali pa začni hodit na voskanje h kozmetičarki, v določenih salonih sploh ni drago

Jaz imam manj problemov z vraščanjem odkar imam depilator....
"Nicht die Schönheit entscheidet, wen wir lieben, sondern die Liebe entscheidet, wen wir schön finden." (Sophia Lauren)
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 28. Jan. 2011 9:42

^^ jaz isto. ni da nimam nobene vraščene. jih imam pa manj kot prej.
pa to se da komot rešit s pilingi in pravilno nego. jaz ne zamenjam več depilatorja za noben vosek, noben veet trak, nobeno britvico, depilacijsko kremo. (samo za laser, ko bom velika in bogata).

britje- prehitro zrastejo, močne dlake.
vosek- čakat da zrastejo dovolj dolge, strošek s kozmetičarko.
veet trak- meni ne posname vsega pa še mučeniško mi je to delat.
depilacijska krema- smrdi za bruhnit in cela pocarija.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
schpeltza
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a schpeltza » 28. Jan. 2011 9:55

Pod tole se podpišem... Zamenjam samo za laser, ko bom velika in bogata! :razz:
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 28. Jan. 2011 10:41

claire napisal/-a:depilacijska krema- smrdi za bruhnit in cela pocarija.
Packa, kaj pa delaš. :P
Hec..
Ne vem, men pa krema opravi svoje delo dovolj dobro, smrdi mi pa ne več toliko - zgleda se pač navadila.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 28. Jan. 2011 10:54

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 18:20, skupaj popravljeno 1 krat.

Vrni se na Lepota

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov