Odstranjevanje dlak (britje / depilacija / voskanje)

Vse o ličenju in negi kože.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Na kakšen način si odstranjujete dlake?

Britje.
409
80%
Depilacija.
46
9%
Voskanje.
56
11%
Skupaj glasov : 511

hobotnica
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a hobotnica » 25. Sep. 2010 8:36

Pr meni pa ga ni čez depilator, h kozmetičarki pa ne mislim zaenkrat it :) mogoče kdaj ko bom bolj pri denarju :D
Ves čas bodi nasmejan pa bo vse fajn!
Uporabniški avatar
FoxyMegan
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 9. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a FoxyMegan » 25. Sep. 2010 12:55

punkie_, se pravi en poseg na obeh nogah je 400€? Na koliko časa pa moraš potem hodit na posege?
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 25. Sep. 2010 13:23

Meni je rekla kozmeticarka na mesec 1x prides....pa da je fajn, ce ti to delajo v jesenskih in zimskih mesecih, ne pa pred poletjem.
Veerle
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 9. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Veerle » 25. Sep. 2010 13:51

Jaz si brijem noge, pod pazduho in intimni predel na nulo. Uporabim Venusko, olje za tuširanje ali oljno kopel ter peno/gel za britje. Včasih tudi samo olje. Obvezno pred britjem piling, po tuširanju pa na pobrite dele mleko za telo, po možnosti takšno brez dišav, kakšno aloe vero ali podobno. Težav z vraščemnimi dlačicami nimam. Brijem se pa v povprečju nekje dvakrat na teden, večkrat se mi preprosto ne da.
As your lover describes you, so you are.
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 4. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a punkie_ » 26. Sep. 2010 17:22

FoxyMegan napisal/-a:punkie_, se pravi en poseg na obeh nogah je 400€? Na koliko časa pa moraš potem hodit na posege?

tako ja. hodit moreš na par tednov, od začetka na kakšne tri, potem pa na mesec ali dva. bom poročala kako bo
Uporabniški avatar
arrow
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a arrow » 26. Sep. 2010 18:34

Na 3 tedne? To mi je pa zlo čudn, ker sem vedno do zdej brala/slišala da na ene 8, ker baje tok časa rabjo dlakce, da zamenjajo faze rasti (pač laser je dovzeten samo na dlake v določeni fazi rasti).
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a punkie_ » 27. Sep. 2010 8:53

to sem zdej tko na pamet rekla. ujet je pač treba dlake, ki so v fazi rasti, zato je tudi potrebno večkrat pridt. od začetka bolj pogosto, potem pa na par mesecev. vglavnem, komaj čakam da se rešim te nadloge :)
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a punkie_ » 20. Okt. 2010 8:39

evo, da poročam :)
šla sem na prvi poseg, najprej so mi dlake pobrili (prej si jih vsaj 5 dni ne smeš), nataknš si neka očala, naredijo test na majhnem predelu kože in kakšno minuto počakajo, če se naredi slučajno kakšna reakcija in tudi da občutiš, kako izgleda. meni so delali z aleksandritnim laserjem, boli ne, občutek je rahlo ščemeč in topel, ampak se da prenest. na različnih predelih različno čutiš, nekje nič, nekje je malo neprijetno. ponovno sem naročena čez 8 tednov.
*robida*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *robida* » 21. Okt. 2010 16:06

punkie_, pa si na tistem področju, ki so ti ga obdelali, zdaj čito brez dlak? Me zanima, kolikšen je učinek po prvem posegu.. aja, a pa si v tem času pred drugim posegom lahko puliš dlake?
Uporabniški avatar
arrow
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a arrow » 21. Okt. 2010 17:22

^^Čeprou ni vprašanje namenjeno meni, bom vseeno odgovorila :P , potem pa naj še punkie pove_. Ne more biti čisto brez dlak, pač oni te po obritem področju "popikajo" z laserjem in dlakce zginjajo v malih otočkih. Učinek se navadno pozna po kakem tednu, ker mora telo te dlakce, ki so pod kožo in jih je laser sicer uničil, še nekako ven spravit. Učinek po prvem posegu je odvisen od posameznice, kakšne dlake ima, kako se odzivajo na laser, tega se ne da posploševati. Pred drugim posegom si dlake lahko briješ, ne smeš pa jih voskat oz kakorkoli drugače odstaniti s korenino vred.
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
*robida*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *robida* » 22. Okt. 2010 9:30

Hvala, arrow. Jaz bi si jih sicer rada odstranila na obrazu, tako da mi ta odgovor ni preveč všeč. :( Ne predstavljam si namreč, da si jih tako dolgo ne bi smela pulit, ker bi pobrito verjetno izpadlo kot moška brada. Razen če med postopkom ne bi hodila v javnost (kar si pa ne morem privoščit). :)
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a punkie_ » 23. Okt. 2010 13:35

tko kot je arrow rekla... dlake prihajajo ven kot da bi rastle, ampak bolj počasi... v roku kakšnih 2 tednov nekatere izpadejo in ne zrastejo nazaj, druge pa rastejo dalje, kar pomeni, da niso bile uničene... dlaka mora biti obdelana v fazi rasti, zato je potrebnih več posegov, ponavadi vsaj 6. nekatere dlake so problematične... to so svetle, sive, puhaste. teh laser ne zazna. za IPL pravijo, da si lahko tudi svetle dlake ostraniš, vendar IPL ni pravi laser, je tudi cenejši in učinek ni tako dolgotrajen. tudi navaden laser ni 100% rešitev. ampak jaz bom zadovoljna, če jih bom imela manj, tiste, ki pa ne bodo šle stran, pa naj bi bile tanjše in svetlejše.

za dlake na obrazu sem slišala, da so lahko posledica neravnovesja hormonov, zato se priporoča pregled pri endokrinologu, ker če imaš hormonske težave, ti bodo dlake jovo na novo rastle in je laser izguba keša.

je malo zoprno, ker se pred posegom vsaj 5 dni ne smeš briti (s puljenjem, beljenjem moraš prenehat že par tednov prej), zato da se vidi, kje so dlake in kakšne so. vsaj tako je pri večini strokovnjakov, medtem ko kozmetični saloni delajo vsak po svoje, in tudi ceneje, vendar jaz osebno jim ne zaupam.
Uporabniški avatar
Jess°
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 20. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Jess° » 27. Okt. 2010 21:15

Mene pa zanima, če ima katera punca izkušnje s kremo BIOXET in predvsem, če res deluje?
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 28. Okt. 2010 10:14

Jaz nimam izkusenj, ampak pomoje je to le se ena marketinska fora, ki jo hocejo prodat, v resnici pa pomoje ne deluje. Tako kot vecna izdelkov na trgu za trajno odstranjevanje dlak, puljenje le-teh, magicno odstranjevanje trde koze na podplatih....

...kupi, vrzi prvic stran vecjo vsoto denarja, probaj in se prepricaj sama....bos tako najboljse vedla, ce se splaca uporabljat to ali ne.
Jaz ne padam na te fore...

:D
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 28. Okt. 2010 13:54

Biotex smo že komentirali enkrat, mislim da nekaj čas nazaj v temi Sestavine kozmetičnih izdelkov. Uporabi funkcijo ''išči'', pa daj ime kreme notri. Ziher bo kaj našlo :)

Vrni se na Lepota

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov