Odstranjevanje dlak (britje / depilacija / voskanje)

Vse o ličenju in negi kože.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Na kakšen način si odstranjujete dlake?

Britje.
409
80%
Depilacija.
46
9%
Voskanje.
56
11%
Skupaj glasov : 511

Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 16. Jul. 2010 14:20

^^Ok, pol pa imam :P Sej verjetno je res pri vsakemu drugače...
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 16. Jul. 2010 14:25

^^odvisno kolk mamo občutljivo kožo in kolk smo ene nerodne. :D (pa zihr je še kej drugih dejavnikov)
Sej verjamem, da je rezultat lahko najboljši, ampak men res kr ne gre, vedno jih ful spregledam, če probam bit nežna, sicer se pa vedno kej urežem/popraskam.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 16. Jul. 2010 14:29

Ja se strinjam. Sej js se tud zmeri kej urežm pa dost občutljivo kožo mam in me po britju peče :? Se mi zdi, da pred leti nism mela tok problemov s kožo, zdej je pa vsakič hujš. Zato se pa tud najrajš brijem zvečer, da se pol tud namažem in se mi do naslednjega dne koža pomiri.
Uporabniški avatar
Dizzy.girl
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 20. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Dizzy.girl » 16. Jul. 2010 15:13

Haley, nisi edina, tut men po britju ful hitro zrastejo nazaj. če bi hotla met skos tako gladke kot takoj po britju bi se mogla vsak dan :? :cry:
Uporabniški avatar
arrow
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a arrow » 17. Jul. 2010 14:24

v-e-s-n-a napisal/-a:Nekje sem prebrala, da za odstranjevanje teh pikic, rdečice in podobnega, nekatere uporabljajo razkužilo Spitaderm.
Ima katera izkušnje s to stvarjo? Je učikovito za odpravljanje rdečice, pikic inmozoljčkov na bikini predelu???

Joj bejba ne tega uporabljat na bikini predelu, če nočš met čist razdražene in pekoče kože. To je alkohol, ki se ga uporablja za kirurško razkuževanje rok in kože pred injekcijam, operacijam in podobno. Maš veliko bolj nežnih razkužil, jst ti priporočam kremo Bepanthen +, ki dezinficira in celi.
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 17. Jul. 2010 14:52

Ja sej vem da je to razkužilo, in pomoje bi to tut moglo bit strup za kožo, ampak ena punca ga uporablja, in je rekla da je full vredu. Da prekaša vse kreme in podobne stvari.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 17. Jul. 2010 15:00

^^ta mora met pa fejst "utrjeno" mednožje, če tole prenaša tko uizi :lach:
sončnica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a sončnica » 19. Jul. 2010 10:03

Sam da napišem eno svojo izkušnjo, če se kateri kaj takega zgodi...podpazduhe si brijem, uporabljam tud peno za britje in tako standard že skoraj 10 let. Pred tremi dnevi mi je na levi strani začelo otekat, sem počakala, upala na izboljšanje, včeraj se je pojavilo tudi na desni in vse skupaj spremlja taka pekoča bolečina, včeraj se je pojavila tud vročina skoraj 38. Ztao sem šla k dežurnemu in ta mi je rekla da je prišlo do vnetja bezgavk zaradi britja! Predpisala mi je antibiotik...danes je vse skupaj še slabše, roke ne morem premikat, ponoči nisem spala od bolečine, tako da grem danes nazaj.
Čisto tko da delim svojo zgodbo zaradi katere odpade tudi moje letošnje morje
:( tako da punce previdno.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 19. Jul. 2010 10:06

Pa je zdravnik povedal kaj bolj konkretnega, ker tole se mi zdi izjemen primer, poznam ženske, ki se brijejo že celo življenje, pa je vse ok. Me zanima, če je bilo kaj posredi, še kak dejavnik - se ti je kaj vraslo, si dobila kak tujek zraven, ipd?
sončnica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a sončnica » 19. Jul. 2010 10:17

Nč konkretnega, ker tudi ni videt nobene posebne vreznine...rekla je le, da sem verjetno malo poškodovala kožo in se je nekaj noter vneslo..ne vem, mi nč ni jasno. Tud sama sem ji povedala, da se brijem že 10let in mi je čudno da do tega ni prišlo že prej oziroma da se ženske brijejo vse življenje..njeno mnenje je blo tako, danes grem pa vseeno do osebne zdravnice, ker je bolečina hujša plus to, da sem spila že 4 kapsule hiconcila in bi bla verjetna prej izboljšava kot poslabšanje...
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 19. Jul. 2010 10:18

O revca, upam, da se ti izboljša kmalu, vsekakor pa škoda da ti ni kaj več povedala ker bi bilo vsekakor koristno vedet.
Uporabniški avatar
majchy84
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 22. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a majchy84 » 19. Jul. 2010 10:58

To se je zgodilo tudi moji prijateljici - zaradi britja pod pazduho in na bikini predelu se ji je vraslo nekaj dlačic, dobila je vnetje bezgavk, vse skupaj pa se je toliko poslabšalo, da je imela cel kup operacij potem (ko so ji prerezali kožo in čistili in ne vem kaj še vse). Poleg tega pa je jemala tudi zelo močne antibiotike. Zdaj se ne sme več briti z navadno britvico, ampak s tako, ki ima nekakšno mrežico (ki pa seveda ne pobrije temeljito).
Uporabniški avatar
piškotek*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 1. 2009
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a piškotek* » 19. Jul. 2010 10:59

ojoj to pa je hudo
(s)mej se
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 19. Jul. 2010 11:33

Fak no :eek: Zdej me je pa prov strah ratalo...
Uporabniški avatar
arrow
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a arrow » 19. Jul. 2010 15:35

sončnica, možno je tudi, da so se ti vnele lojnice. To se je men zgodilo že 2x po voskanju, ker mam tok občutljivo kožo. Sicer nisem mela vročine, ampak take boleče bule, sem tud neki časa težko premikala roke in klela zaradi bolečine.
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.

Vrni se na Lepota

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov