Odstranjevanje dlak (britje / depilacija / voskanje)

Vse o ličenju in negi kože.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Na kakšen način si odstranjujete dlake?

Britje.
409
80%
Depilacija.
46
9%
Voskanje.
56
11%
Skupaj glasov : 511

Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 4. 11. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 28. Okt. 2010 17:22

ooooo tema zame :)

glih prvič iz brazilske depilacije z IPL laserjem. Ni glih luštnj, se pa da potrpeti in sem presrečna, da sem se opogumila :)

Bom poročala naprej. Razmišljam, da bi šla še za pazduho.

Aja, naročena sem čez 6 tednov spet. :razz:
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 28. Okt. 2010 17:28

Brazilska z laserjem je verjetno vseeno majn boleca kot z voskom....ne??
Ker jaz tut razmisljam, ko se odlocim za laser, da bom dala vse dlakce tam doli vstran. :D
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 28. Okt. 2010 17:57

Voska nisem nikoli uporabljala, sem se pa z epilatorjem urejala isto na brazilsko. Pa sem nehala, ker se mi je par kocin vraslo...definitivno veliko veliko manj boli ;) Puljenje ti jih trga iz kože, laser te pa samo špikne.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 28. Okt. 2010 18:00

Hvala!

Z epilatorjem si si sla pulit dlake ''ala brazilka''??? OMG! :eek: To je pa moglo bolet k ps! Kaj ti nej recem.... :respekt:
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 28. Okt. 2010 18:04

Jah prvič res boli ko prasica, pol pa ne več tok... ;)

Mi je rekla tut kozmetičarka danes, da nisem nekaj ful občutljiva na bolečino. Kar pa ne pomeni, da nisem mela čist mokrih rok danes, pa da ne bi bila čist živčna že odkar sem se zmenila za termin hahaha :lach:

Sam je tut to dost relativno. Recimo po stegnih se nisem mogla nikol z epilatorjem. Ker je prav peklo, da ni bilo za zdržat...
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 28. Okt. 2010 18:08

Amoak sej pravijo, da z laserjem ne boli???
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 28. Okt. 2010 18:11

Lažejo :D Mogoče, če je kakšne druge vrste laser, jaz sem bila na IPL. Ta ti skuri melanin v dlakah na ene 70 stopinj, več dlak kot imaš na nekem kvadratnem centimetru, bolj boli. Če jih je par, skoraj ne čutiš. Če jih imaš 30, pa kar trzaš. Pa tudi po sramnih ustnicah so občutki neprimerno bolj, hmmm...intenzivni :D
Uporabniški avatar
arrow
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a arrow » 28. Okt. 2010 19:33

Zvoncica pa ti da to une tangice za enkratno uporabo, al se kr čist slečeš :oops: Kaj pa kej področje "tam zadaj-zadaj" :D , ti tud to z laserjem uredi? Aja, pa še neki, si pršla že pobrita, al so ti načročili, da te bojo oni (ker vem, da so prakse različne)?
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 28. Okt. 2010 20:15

ja, tut zadaj zadaj ne uide hehe. Jaz sem ji še mal zatežila, da ne sme pozabiti. hehe. To mi je bilo najbolj bedno od vsega, k se morš tam naguzit, pa si še mal rit narazen držat, ojoj. Res beda :oops: Sam je itak par sekund, pa je konc.

dobiš tangice ja. K so pa itak v napoto, jaz sem ji skor rekla, če nej si jih slečem, ker so me sam motile, ker sem jih mogla držat z eno roko.

Pobrila sem se par dni nazaj, sem mislila, da bo glih prav, sam bi bilo boljše, če bi se sama doma, ker me je pol ona tam praskala z neko britvico za enkratno uporabo. Pol sem ji kar rekla, če se lahko sama, ker se mi je zdel, da nima glih filinga...skratka, najboljše je, če se sama doma lepo urediš točno tako, kot hočeš ;)

No zdele je glih ene 4 ure minil, pa je sam mal rdeč. Bolj od britja bi rekla, kot pa od laserja. :)
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 4. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a punkie_ » 29. Okt. 2010 12:25

kako pa to, da si se odločila za IPL? jaz sem malo brala o teh laserjih in sem prišla do zaključka, da če se že grem tako drag špas, se grem na najbolj ziher varianto, kar pa je pravi laser. pa še pri tem je kar nekaj nezadovoljnih strank...

mja, tudi mene je praskala z neko čudno britvico, ampak meni so rekli, da moram vedno priti neobrita zato da vidijo, kje so dlake. ni bilo brez bolečin, ampak ker ima laser na katerega sem šla še funkcijo hlajenja, je bilo kar za zdržat. koža je bila mal rdeča par ur, dva dni sem mazala z bepanthenom in je ok

no, poročaj, kako se bo izkazalo na dolgi rok
Uporabniški avatar
_ninchyka_
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 8. 7. 2008
Kraj: *paradiž*

Neprebrana objavaNapisal/-a _ninchyka_ » 20. Nov. 2010 18:47

Mene pa zanima če ma kera kj izkušenj s tem ?
http://sheerskin.onios.si/?src=fb&ad=e2 :)
Kdor išče nebesa na zemlji je med zemljepisom spal
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 4. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a punkie_ » 25. Nov. 2010 14:10

nimam izkušenj, imam pa toliko zdrave pameti, da vem, da so kreme, s katerimi naj bi se znebili dlačic, polne kemije, in na dolgi rok so pomoje zelo škodljive. jaz nebi reskirala svoje kože. malo sem brala o bioxetu, pa nisem naletela na kakšne prepričljive feedbacke o tej zadevi.

tistim, ki mate hujše probleme z dlakami, svetujem, da malo šparate in greste potem na laser. v primerjavi z ostalimi čudežnimi metodami trajnega odstranjevanja dlak je še najbolj ziher in neškodljiv poseg, ker kože ne poškoduje, ampak deluje samo na melanin v dlačicah. le te morajo biti dovolj temne in debele, da se doseže nek optimalen učinek.
Luna
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 17. 11. 2006
Kraj: overtherainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a Luna » 08. Dec. 2010 20:35

A kera sama doma izvaja brazilsko? Kaj uporabljate, mogoče kakšen veet?
Uporabniški avatar
schpeltza
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a schpeltza » 08. Dec. 2010 21:10

Jaz sem probala z veet lističi pa je kar lepo šlo. Sem pa uporabila navadne in en tiste za bikini, ker s tistimi ni šlo nič dol. Sem pa zadnjič probala z depilatorjem in je šlo fenomenalno. Da ne boli moraš pa zelo napeti kožo! In dejansko me ni bolelo nekaj hudo (je pa res, da sem navajena na brazilsko pri kozmetičarki).
"Nicht die Schönheit entscheidet, wen wir lieben, sondern die Liebe entscheidet, wen wir schön finden." (Sophia Lauren)
Uporabniški avatar
ronyka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 3. 2008
Kraj: bogu iza nogu

Neprebrana objavaNapisal/-a ronyka » 15. Dec. 2010 15:21

http://www.moja-lekarna.com/p-5719-prof ... nning.aspx

mene pa zanima,a je katera že probala tole? kaj si mislite o tem?

Vrni se na Lepota

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov