Nega las

Vse o ličenju in negi kože.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 11. Nov. 2010 9:50

A slučajno ve katera za kak trik, kak obdržat čim dlje časa čim bolj svežo barvo las? Jaz se barvam na temno rdeče in itak rdeča se najbolj spere.... Je pa barva ki sem jo dolgo uporabljala šla iz prodaje, tako da sem pred časom prevekslala na drugo in se mi zdi da je po enem mescu že ful preveč sprana. Barvam se sicer 1× na dva meseca, očitno se bom morala začet enkrat na mesec.... :roll:
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 11. Nov. 2010 10:54

Jaz uporabljam od Henna plus barvni šampon. Imam temno rdečo, malo na vijolično barvo in se mi zdaj že po 2 mesecih šele začela bolj opazno spirat. Mislim, da bom zdržala tri mesece, takrat pa bo res čas, da grem na barvanje spet. Šampon moraš imaeti vskič na laseh cca. 20 minut, jaz ga pustim pol ure, potem spereš. Dokler lasje niso suhi naj se ti ne dotikajo ničesar, kar ni panike, da zamažeš, saj je barva šampona res intenzivna.

Jaz sem šampon kupila v Maximarketu, stane pa skor 13 eur, v trgovini srček je malo cenejši :)

KLIK
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 11. Nov. 2010 19:35

O, hvala! Pa še, glede na to da ga ti uporabljaš, rajtam da to ni znamka ki testira na živali, ane. Tud jaz mam ful temno rdečo, nekje temna češnja varijanta barvo in se mi nekje po enem mescu spere do ''navadne'' rdeče, po dveh je pa že lisičje barve in je nujno barvat. Mi je pa barva drugač res všeč, plus tega se barvam že pet let in nimam namena it na natur barvo spet.
Lilah
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 14. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Lilah » 11. Nov. 2010 20:15

Mene pa zanima kaj črnolaske (barvane) uporabljate za daljši obstoj barve in lesk las? In pa, ali sta potrebna balzam IN maska, ali je dovolj samo eno od teh dveh?
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 11. Nov. 2010 21:25

Tearjerker napisal/-a:O, hvala! Pa še, glede na to da ga ti uporabljaš, rajtam da to ni znamka ki testira na živali, ane. Tud jaz mam ful temno rdečo, nekje temna češnja varijanta barvo in se mi nekje po enem mescu spere do ''navadne'' rdeče, po dveh je pa že lisičje barve in je nujno barvat. Mi je pa barva drugač res všeč, plus tega se barvam že pet let in nimam namena it na natur barvo spet.

Henna ne testira, ne :) Meni se veliko počasnej spira barva kot če bi imela navaden šampon za barvane lase, pa kljub temu, da je vsakič banja polna rdeče vode in sem misla, da se mi bo takoj vse spralo. Pa sem bila pozitivno presenečena nad tem, da se ne, predvsem pa da ne grem proti oranžni barvi. Čeprav po dve mesecih in pol potem že res komaj čakaš, da greš frizerju, ker se seveda že pozna, da je sprano.

EDIT: Pozabila sem napisati, da si jaz perem lase 1x, max. 2x tedensko, to je precej pomemben podatek :)
Uporabniški avatar
girl92
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 6. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a girl92 » 12. Nov. 2010 15:39

a ma kšna izkušnje z oljem orofluido? :D
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 12. Nov. 2010 19:58

Men ga je dala frizerka enkrat gor. Občutek je dober, tudi negovalen je zelo, samo mene blazno moti, da vsebuje silikone, zato ga ne kupim. Raje vzamem olivno, kokosovo in/ali arganovo olje pa jih sama dam na lase.
Uporabniški avatar
girl92
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 6. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a girl92 » 12. Nov. 2010 20:51

men je tud drgač kul delval...zdj ga mam za vzorček, mi je pa mami donc kupila nek serum osis+ al neki tazga :D
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 12. Nov. 2010 21:26

UG84 napisal/-a:Men ga je dala frizerka enkrat gor. Občutek je dober, tudi negovalen je zelo, samo mene blazno moti, da vsebuje silikone, zato ga ne kupim. Raje vzamem olivno, kokosovo in/ali arganovo olje pa jih sama dam na lase.

Kje si kupila arganovo olje? Sem ga že marsikje videla, ampak ne vem kakšna je razlika v kvaliteti in v ceni.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 12. Nov. 2010 21:51

Nisem ga še kupila, rečeno je bilo hipotetično. Ga pa bom v kratkem od Akamutija najverjetneje. Gledala sem pa še na Arstrade.
neznankan
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a neznankan » 13. Nov. 2010 15:28

girl92 napisal/-a: serum osis

To mam tud jz.

Drugač pa bolj pereš lase, bolj so mastni. Moji sestri so začel izpada k jih je prala na dva dni. Se jih je tko ubrala od zdravnice potem.
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 15. Nov. 2010 9:45

UG84 napisal/-a:Čeprav po dve mesecih in pol potem že res komaj čakaš, da greš frizerju, ker se seveda že pozna, da je sprano.

EDIT: Pozabila sem napisati, da si jaz perem lase 1x, max. 2x tedensko, to je precej pomemben podatek :)

No jaz se itak odkar se barvam, barvam na 2 meseca, tak da če mi s tem šamponom uspe zdržat vsaj mesec in pol, bom že vesela. Mi lasje tak hitro rastejo da imam res obupen narastek že po dveh mesecih in ne gre drugače, plus po enem mescu že začenjam bit svetlo rdeča. Sem se pa zdaj par mesecev zapored res mogla barvat 1× na mesec, kar mi ni bilo preveč povšeči.

A ti uporabljaš izključno ta šampon? Jaz si lase perem bolj pogosto, 2-3× tedensko, sem mislila da bi za začetek kombinirala ta šampon z ''navadnim'', ki ga sicer uporabljam in seveda balzamom, brez tega ne gre.

Ta teden bom še malo pošnjofala, če bi lahko kje kupila ta šampon v trgovini (iščem pa v Mb), če pa ne bo efekta, ga bom pa naročila preko srčka, ker itak se mam namen za časa vikenda na frišno pobarvat pa da vidim pol, kak se obnese :) Sem pa čist navdušena zdej ratala ;)
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 15. Nov. 2010 12:09

Uporabljam izključno ta šampon, ker se rdeča barva že itak nenormalno spira. Na koncu sicer uporabim balzam od druge firme, ker imam suhe lase. je pa tako, da načeloma mislim, da ni ravno primeren za večkratno uporabo, priporočeno je 1x tedensko.

Tukaj imaš več info.
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 15. Nov. 2010 16:28

Sem ga danes kar naorčila preko srčka, še enkrat hvala za link ;) pa bomo videli kako se obnese. Sem si že brala o tem šamponu, ampak je fajn vedet iz prve roke kake informacije. No, bom videla čez kakšen mesec kako se kaj obnese.
Feist.
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Feist. » 17. Nov. 2010 16:53

Rabim pomoč.

Naročena sem pri frizerki in ker ne vem najbolje kako bi ji povedala kakšno frizuro si želim bom najprej napisala tukaj. Imam daljše lase in bi si dala postriči dolžino tako, da bi se mi spredaj pri obrazu nekje v višini oči začelo krajšat in potem celotna dolžina dokler ne prideš do hrbta skupaj na vsaki strani. Pač čisto klasično, ampak tega ne znam razložit, saj če rečem postopoma mi naredi plasti kar pa nočem, ravnih na koncu pa tudi nočem imeti (npr da bi mi samo spredaj šlo postopoma).

KLIK nekaj podobnega temu, na začetku se vidi, kako se začnejo postopoma krajšati, ampak se ne vidi najbolje. Kakšne ideje kako naj povem, če sploh kdo razume? :)

And then she'd say, it's Ok, I got lost on the way but I'm a supergirl, and supergirls don't cry.
And then she'd say, it's alright, I got home late last night, but I'm a supergirl, and supergirls just fly.

Vrni se na Lepota

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov