Nega las

Vse o ličenju in negi kože.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

čarodejka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 11. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a čarodejka » 08. Nov. 2010 12:42

Postriži se ;) meni osebno je grdo videt punco, ki ima sicer dolge lase ampak so vsega skupaj trije laski na koncu. Veš kok je lepih frizuric do ramen, eksperimentiraš lahko z raznimi špangicami, naviješ si jih,.. če pa si zaželiš dolge, si pa pripneš podaljške.
Glede mastnih las pa; koprivni šampon, nobenih balzamov uporabljat, občasno uporabi šampon v prahu (suhi šampon, TIGI ima enega), pa kakšno masko naredit homemade za mastne lase brez volumna..
Uporabniški avatar
creative PERSON**
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 1. 2009
Kraj: Rateče - Planica:vikend ; Lj :med tednom

Neprebrana objavaNapisal/-a creative PERSON** » 10. Nov. 2010 20:40

Kmal mi bo zmankal tastarga fructis šampona in balzama za barvane lase, in se odločam za nakup enga novga, bol naravnega. Fructis mi je bil sprva uredu, na dolgi rok se pa šele pokažejo resnični rezultati kemičnih šamponov :S
In me zanima če bi lohka kera pokomentirala tale šampon

ikove Amazonski šampon avokada in acerole za poškodovane lase

Sestavine (INCI):
Aqua (Water), Decyl Glucoside, Aloe Barbadensis Leaf Extract*, Cocamidopropyl Betaine, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract*, Mentha Piperita (Peppermint) Oil, Pilocarpus Pennatifolius (Jaborandi) Leaf Extract, Nasturtium Officinale (Watercress) Extract, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Hydrolyzed Wheat Protein, Citric Acid, Cyamopsis Tetragonoloba (Guar) Gum.

in tale balzam
ikove Čokoladni balzam za lase

Sestavine (INCI):
Aqua*, Aloe Barbadensis Leaf Extract*, Orbignya Oleifera (Babaçu) Seed Oil*, Euterpa Oleracea (Açaí) Fruit Extract*, Theobroma Cacao L. (Cocoa) Butter**, Ilex Paraguariensis (Mate) Leaf Extract*, Cetyl Alcohol, Hydrolyzed Wheat Protein, Sorbitan Olivate, Cetearyl Olivate, Saccharum Officinarum (Sugarcane) Vinegar*, Tocopherol (Natural Vitamin E), Citrus Aurantium Aulcis (Sweet Orange) Oil*, Theobroma Cacao L. (Cocoa) Liquor**,Potassium Sorbate, Sodium Benzoate

Drugač mam daljše barvane lase, ki se mi na korenu precej mastijo ( perem na 2 dni, sploh zej ko je tok vlage), po celotni dolžini so pa nekak normalni do suhi. ( se mi pa izjemno težko razčešejo in precej elektrijo )Razceplenih konic pa zaenkrat še nimam.

Sigurno vem da sta in šampon in balzam sestavinsko supr, sam me skrbi da bi mi lahko preveč obtežila lase in jih ne bi dost očistla.
če ma pa kkšna še kkšno boljšo alternativo pa kr ;) aja ciljam pa nek največ 10€ za šampon + 10€ za balzam !
ENJOY our lives ---> That's the only way to make us HAPPY
čarodejka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 11. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a čarodejka » 10. Nov. 2010 20:54

Za Ikove sem js slišala, da je šampon obupen ;) ker menda preveč zmasti in obteži lase..
Kaj pa npr. Bentley Organics ali pa Green People? BO je menda v redu, obstaja več vrst in lahko izbereš kateri ti pač odgovarja glede na vrsto las.
Uporabniški avatar
creative PERSON**
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 1. 2009
Kraj: Rateče - Planica:vikend ; Lj :med tednom

Neprebrana objavaNapisal/-a creative PERSON** » 10. Nov. 2010 21:04

Sej glih to me skrbi, ke ma tok enih olj v seb.
drugač bi pa bentley organic pršu u poštev (sam da ni podobn kt pr ikove) ;) green people je pa malček predrag zame.
Se mi zdi da je kr precej teško najdt naravni šampon, ki ti ne obteži las, ker majo več al mn zlooo blage čistilce :S
ENJOY our lives ---> That's the only way to make us HAPPY
Uporabniški avatar
ClairDeLune
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 11. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a ClairDeLune » 10. Nov. 2010 21:45

S čim nad razcepljene konice? (Najprej s škarjami to vem. :) )

Kako pa po obisku škaric pri frizerju, da se problem ne ponovi?
Uporabniški avatar
Br00tal
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 10. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Br00tal » 10. Nov. 2010 22:07

Balzame za obnovitev oz. skrb las pred razcepljenim konicam :) Pomaga tudi olivno olje, sem slišala, če daš na konice... ;)
Dogs never bite me. Just humans.
neznankan
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a neznankan » 10. Nov. 2010 22:08

Ne si vsak dan prat lase!!! Bodo še bolj mastni in izpadal bodo. Za konice stroči jih vsake 2 meseca.
So mi pa najlepši dolgi ravni in naravni lasje.

Pri mojih pa me moti to, da se skodrajo, če me ulovi dež. Rada bi skoz mela dolge ravne, malo bolj polno frizuro ne pa skodrane.
Uporabniški avatar
Br00tal
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Br00tal » 10. Nov. 2010 22:49

Jaz si jih vsak dan perem pa nič ni :D Čist normalne lase mam, samo mastni so pa vedno in od nekdaj, preden sem jih prala tok pogosto ;)

Meni so všeč shodrani, samo uni lepi valoviti, polni, dolgi skodrani :) Njami. Sama mam čisto ravne lase, ampak kul frizuro, tko da ni panike ;) Samo vlaga mi jih rada tko smešno zaviha :P
Uporabniški avatar
Binko
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 1. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Binko » 10. Nov. 2010 23:03

tudi jaz si perem lase vsak dan. imam zelo zelo mastne zelo hitro...pa še s športom se redno ukvarjam...in delam z ljudimi, torej moram vsaj malo izgledati...
če sem doma si jih poskušam prati na 2 dni, ampak preprosto ne gre...mastijo se.
če delam zjutraj, si jih prerem popoldan....nasledni dan zjutraj imam že mastne :? groza...

kakšen nasvet mogoče?
Uporabniški avatar
Br00tal
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Br00tal » 10. Nov. 2010 23:11

Huh :S Tudi sama se ukvarjam s športom in takrat se mi utegnejo pač malo hitreje zmastiti ampak tole... :/
Uporablaš kakšen šampon za mastne lase? Ker drugače priporočam od Subrine RECEPT ^^
Uporabniški avatar
Binko
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Binko » 10. Nov. 2010 23:14

uporabljam šampon za mastne lase...ne pomga...ja, res je kriza si prati lase vsak dan...apmak res ne gre drugače, ker so lasje resnično mastni in...precej moteči...
Uporabniški avatar
Br00tal
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Br00tal » 10. Nov. 2010 23:25

Ti priporočam obisk frizerja, da ti bo povedal kako in kaj :/ To je res kriza, ja.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 10. Nov. 2010 23:43

Binko napisal/-a:tudi jaz si perem lase vsak dan. imam zelo zelo mastne zelo hitro...pa še s športom se redno ukvarjam...in delam z ljudimi, torej moram vsaj malo izgledati...
če sem doma si jih poskušam prati na 2 dni, ampak preprosto ne gre...mastijo se.
če delam zjutraj, si jih prerem popoldan....nasledni dan zjutraj imam že mastne :? groza...

kakšen nasvet mogoče?
Eni pravijo, da jih je fajn pustit se mastit, da se kao navadijo na to in pač probat zdržat ne vsak dan prat glave, namesto tega za začetek vsak 2. dan..potem čez čas še za 1 dan podaljšaš.. :nixweiss:

Mislm, hudiča, jz si tega res ne predstavljam, perem jih 1x do 2x na teden. :D (ja, pol kakšen dan ali 2 pač nosim spete v čopu)
Uporabniški avatar
Boa
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 29. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Boa » 11. Nov. 2010 7:46

meni so se, pred davnimi časi, ko še nisem bila blond tut ful mastil, odkar mam pa blond pramene (ampak zloooo goste) jih perem 2x na teden, redko 3x. Mogoče bi ti pomagalo če greš za 2-3 odtenke na svetlejšo barvo, ampak ne vem če ti to ustreza. Je pa tako da ti blond sigurno malo izsuši lase.
Ne kadim, a vedno vžgem.
Uporabniški avatar
Binko
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Binko » 11. Nov. 2010 9:44

hvala za predloge...vse je že preizkušeno. ne pomaga. sj, če ne grem v službo, si lase ne perem tako pogosto. v službi pač ne izgleda, da imam mastne lase.
ja, tudi svetle pramene imam...posebne šampone, razne tablete sm že jedla...tudi moja (super) frizerka je že brez idej.
navadila sem se prati lase tako pogosto, dnevni opravek pač.

Vrni se na Lepota

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]