Nega las

Vse o ličenju in negi kože.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
sarchika09
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 1. 4. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sarchika09 » 06. Okt. 2010 12:45

@ *Gaja*: Jaz se tudi barvam na blond že nekaj let in si strižem konice tako, včasih 1x mesečno, včasih pa vsak drugi mesec, odvisno od potrebe (to je recimo pri enem striženju par centimetrov-na dolžini se mi praktično ne pozna, ker si zdaj puščam daljše lase). Je pa res, da so lasje v bolj normalenem stanju odkar mam bolj naravno blond barvo z manj peroksida.

Zdaj, če praviš, da imaš dokaj poškodovane lase od barve, bi blo skoraj najboljše to postrižt stran, ker četudi se pobarvaš zdaj na temno, bodo lasje vseeno ostali poškodovani-vprašaj svojega frizerja za mnenje. Drugače ti pa jaz tudi priporočam kakšne maske za lase in serume za konice: od teh, ki se jih da dobit v drogerijah sem jaz ful zadovoljna z izdelki od L'Oreal-a, prej sem pa nekaj časa uporabljala GlissKur linije in se je tudi čez nekaj pranj poznal efekt. Tudi z redno uporabo mask za lase in regeneratorjev se da imeti lepe blond lase, je pa res, da je blond lase težje negovat kot temne.
tinkerbell123
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 10. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a tinkerbell123 » 19. Okt. 2010 20:21

hej! zanima me, če katera izmed vas ve ali imajo Fitoval tablete proti izpadanju las kakšen negativen učinek na kontracepcijske tabletke?
Uporabniški avatar
Afrodita
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 1. 2007
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Afrodita » 19. Okt. 2010 22:16

Jaz sem mela probleme s prhljajem in mastnimi lasmi in sem enkrat uporabla baby šampon od johnsona s kamilco...mojega rednega šampona za mastne lase mi je zmanjkalo in od takrat uporabljam samo še baby šampon...lase so svilnati in brez prhljaja poleg tega pa se mi začnejo mastit šele 5 dan :D
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 19. Okt. 2010 22:30

^^enako tud jz - uporabljam tale baby šampon, ker sem mela neki razdraženo lasišče, od takrat nobenih težav. :gut:
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 19. Okt. 2010 22:36

Ko sem jaz pred leti uporabljala tale johnsonov baby šampon sem imela še bolj slamnate lase kot pred uporabo :? In od takrat si kar ne upam še kak baby šampon probat...
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 20. Okt. 2010 7:18

Jaz sem ravno dobila prhljaj, ko sem uporabljala johnsons baby. Pa kup slame in štren na glavi.

Kak smo si različni...
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
zirafa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a zirafa » 20. Okt. 2010 19:39

Živjo,
pri meni pa je takole:
dolga leta sem imela lase spete v čop, poleg tega pa sem česala mokre lase in jih s tem precej potrgala. Dve leti nazaj me je srečala pamet in sem s tem prenehala. Rezultat je že viden - na vrhu glave imam 10cm lepih, nenatrganih las. Problem pa je v tem, da imam od lasišča do ličnic lase zelo goste, od tam naprej pa gostota močno pade. Večina las mi torej zraste samo kakih 15cm. Najdaljši lasje mi segajo kakih 15cm čez ramena.
Poleg tega se debelina mojih las vzdolž lasu spreminja, ampak to me niti ne moti toliko.
V dveh letih se gostota še ni popravila. Je možno, da je to posledica neprestanega nošenja čopa? Se to sploh še da popravit? Čudno se mi zdi, da imam sicer močne lase, ki se skoraj nič ne cepijo, rastejo pa samo do ličnic.
Konice strižem redno na ~3 mesece. Uporabljam šampon+balzam, sušim na zraku. Prhljaja nimam in nasploh je vse ostalo ok.

Na kratko se pa ne bi ostrigla, ker si seveda želim imeti dolge in goste lase :)
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 20. Okt. 2010 23:18

zirafa napisal/-a:Problem pa je v tem, da imam od lasišča do ličnic lase zelo goste, od tam naprej pa gostota močno pade.
Em, nimam pojma sicer, ampak - ne bi rekla, da je razlika v gostoti :P od tam dalje, ampak da so od tiste dolžine naprej še "ta stari", zdelani lasje in so zato tolk bolj švoh? :nixweiss:

Glede (ne)česanja mokrih - ne vem za ostale, ampak jz jih lih takrat najlažje razčešem, ker če jih ne, jih pa SPLOH ne dobim več narazen (se čist zavozlajo).
Uporabniški avatar
Br00tal
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 10. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Br00tal » 29. Okt. 2010 21:25

Meni ni jasno, so te redki lasje še tisti stari, torej 'ta švoh'? :/ Ker potem bi znala boljše pomagat če bi vedla..

Se strinjam s purple_rain, tudi jaz si jih moram česati kot mokre, ker če ne je groza od groze. In sploh se mi ne zdi, da bi bila kaj prikrajšana :) Imam čisto lepe lase :D

Bi pa priporočala GUHL šampone, res super, tudi balzami super 'pošlihtajo' lase, res, ni da ni :gut:

Glede baby šamponov pa ne hvala :/ Mi je naredilo grozne lase. :S Ampak zanimivo, kako smo različni^^
Dogs never bite me. Just humans.
zirafa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a zirafa » 31. Okt. 2010 21:56

Mogoče bo tako bolj jasno: imam veliko število las, ki segajo do ličnic oz. do konca obraza. Tistih daljših las pa je precej manj oz. se mi volumen ob koncu obraza močno zmanjša.

Najprej sem tudi jaz mislila, da mi novi lasje pač še niso dovolj zrasli, ampak štos je v tem, da je stanje enako že več kot pol leta in se ne spremeni.

Meni se še vedno zdi, da bi to bila lahko posledica nošenja čopa. Ravnokar sem ugotovila, da če si lase spnem v čop, mi 'ta gosti' lasje pridejo ravno do elastike v čopu. Zdaj je ne nosim več, bom vidla, kakšno bo stanje čez nekaj mesecev.
Petta
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 11. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Petta » 03. Nov. 2010 13:27

Živjo punce, mene pa zanima s čim naj si popravim suhe konice? Poškodovala mi jih je barva za lase od Loreala, Feria color booster, en rjav odtenek.. prej sem imela lepe konice, po tej barvi pa obupne. Niso razcepljene tako da strič jih nočem, samo rada bi jih nekako naredila lepe na videz (ker na dotik so OK, na videz pa suhe in skrepane).

Zdaj sem si včeraj kupila šampon Loreal Elseve Total repair 5, pa bom videla če bo kaj pomagal.. kateri šampon bi mi še priporočale oz. balzam, masko,...?
Poskusila sem tudi z olivnim oljem, samo sem ga pomoje imela premalo časa gor (15minut) pa še to samo 1x... sicer imam lase lepe (kljub barvanju, ravno danes sem se pobarvala s to novo barvo v peni)..
Mr. Nobody
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 10. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Mr. Nobody » 03. Nov. 2010 13:39

Kateri je najboljši (neagresiven) šampon za mastne lase, proti prhljaju?
Zadnjič spremenil Mr. Nobody, dne 03. Nov. 2010 14:34, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
monique*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 7. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a monique* » 03. Nov. 2010 13:55

Kakšen navaden šampon od koprive.
Uporabniški avatar
ClairDeLune
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 11. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a ClairDeLune » 03. Nov. 2010 19:08

Hellou. :)

Zanima me kako uporabnice tega foruma skrbite za svoje lase, da so tako lepi na pogled kot na dotik?

Ter, ali ste se že kdaj odločile za korenito spremembo svoje pričeske in kako ste bile zadovoljne z rezultatom?
Uporabniški avatar
babygirly*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 27. 10. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a babygirly* » 05. Nov. 2010 12:07

Za suhe konice je men pomagal lorealova maska anticasse, rumena embalaža z rdečim pokrovčkom in pa arganovo olje, ki dela čudeže :!: Postala sem odvisna od njega, ker še v lajfu nisem mela tok lepih las, kot zdaj. Mehki, sijoči, zdravi. Kjub temu, da jih svetlim na blond.

Vrni se na Lepota

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]