Folk ful hval izdelke od Macadamie... tud sama sm mela olje za konice pa morm rečt, da mi je ful pomagal pa mam isto čist suhe in uničene konice. Lasje so bli čist drugačni pol... aja pa arganovo olje tud ni slabo.

leanna napisal/-a:Pozdravljene punce!
Mi katera lahko svetuje kakšno kvalitetno masko (tudi šampon in balzam lahko) za obnovo suhih poškodovanih las? Pred približno pol leta sem šla namreč iz rjave (barvane) na blond in si z blanžiranjem pri frizerki in kasneje z uporabo trgovinskega posvetljevalca doma čisto uničila lase. Že po naravi imam debele in malo bolj 'slamaste' lase, sedaj pa so povrhu vsega še čisto izsušeni, pusti, brez leska in sijaja – skratka uničeni in brez življenja. Vem, da so edina rešitev za takšne lase škarje, vendar resnično nimam jajc, da bi si jih postrigla, zato bi rada s čim vsaj omilila trenutno situacijo, dokler pač tisti najbolj uničeni ne prerastejo.
Trenutno uporabljam šampon in balzam gliss kur ultimate repair in masko john frieda sheer blonde, pred in po sušenju uporabim tudi serum od john frieda, včasih kakšno olje ali kremo za izsušene lase, vendar imam po kaki uri ali dveh spet isto slamo na glaviglavo bi lahko kar pomočila v olje, pa bi ga lasje čisto vpili.. Je pa res, da vsi izdelki, ki jih uporabljam, vsebujejo polno silikonov in imam posledično lase čisto zapacane s silikonskimi oblogami, da še tiste hranilne sestavine, ki jih izdelek ima, ne morejo do lasu. Sicer je res, da silikoni še najbolje zgladijo las, vendar se to opazi samo površinsko, globinsko pa las ni nahranjen. Verjetno bi mogla poseč po kakšnem čistilnem šamponu, da si malo sperem silikone iz las, in potem kakšno bolj naravno hranilno masko? Kaj priporočate?
g.AI.a napisal/-a:Za suhe lase tudi zelo pomaga navadno olivno olje. Dlje časa kot ga pustiš na laseh, bolje je. Zato ti priporočam, da si ga naneseš en dan, ko boš prosta, magar že kar zjutraj pa si ga lahko pustiš tudi do večera na glavi, potem pa lase temeljito opereš.
leanna napisal/-a:g.AI.a napisal/-a:
schpeltza, kaj pa uporabljaš od orofluida? Vse ali samo masko/olje?
leanna napisal/-a:^^Aha. Razmišljam, da bi ga kar kupila. Saj škodit mi tako ne more.Kje pa ga kupuješ, naročaš preko spleta ali pri frizerki? V prosti prodaji ga verjetno ni ne?