Nega las
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- IceIce
- Sramežljivka
- Na forumu od: 5. 10. 2009
katy. napisal/-a:mene zanima če ima katera težave z mastnimi lasmi, kaj uporabljate, pa da vam pomaga? ker sama opažam, da mam zadnje čase čist prehitro mastne lase, ampak mi tile šamponi za mastne nekako ne pomagajo preveč
jaz mam ze odkar pomnim te tezave. sprobala ze vse mozno, ampak mi nic ne pomaga tko da si jih ful pogosto umivam, ker se ne pocutim fajn z mastnimi lasmi. poleg tega mam se tanke, tko da ce si jih en dan ne umijem, so cist brez volumna. zdaj si puscam dolge, ampak mi fuuuul pocasi rastejo, ker so ze cist zmatrani in se konice so ful suhe. sploh ne vem vec kaj naj se naredim z njimi. tudi ko si jih postrizem, so ze cez par tednov cist brez oblike. cist sem ze obupala
- Latisa
- Sramežljivka
- Na forumu od: 20. 8. 2010
Sem zasledila v temi nekaj težav z izpadanjem las, ampak na hitro, ko sem pogledala nisem našla nobenega odgovora kaj uporabljat v tem primeru. Meni trenutno izpadajo kot še nikoli, se poizkusila s fitoval kuro, ampak ni bilo nekega zaznanega izboljšanja. Posledica zdravstvenih težav v zadnjem letu in so tudi lasje utrpeli škodo. Las drugač načeloma ne češem, redko imam spete, navadno samo doma in pri športnih aktivnostih. A mi lahko svetujete kako lase nazaj ojačat in omejit izpadanje? Hvala.
-
rokerca - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 20. 7. 2010
katy. napisal/-a:mene zanima če ima katera težave z mastnimi lasmi, kaj uporabljate, pa da vam pomaga? ker sama opažam, da mam zadnje čase čist prehitro mastne lase, ampak mi tile šamponi za mastne nekako ne pomagajo preveč
Probaj to: Elseve Loreal Nutri Gloss (pa zeleno črta je narisana na šamponu). Vsaj meni je ful pomagalo ker mam dolge lase.
Ljudi cenimo bolj na osnovi tega, kako uporabni so za nas, kot pa na osnovi tega, kar so.
-
amyZ - Kofetarica
- Na forumu od: 31. 3. 2005
- Kraj: trbovlje
Jaz sem jih imela. V bistvu jih imam tudi sedaj, sam je stanje veliko boljše. Jaz sem si ene pol leta v glavo vtirala koprivo oz. čaj iz kopriv. Počasi sem si lahko nato prala lase iz vsak drugi dan na vsake tri dni. Pa so bili manj mastni. Imam tudi Receptov šampon proti mastnim lasem in prhljaju, sem pa uporabljala tudi balzam, ki ti ga je priporočila rokerca, sedaj pa ne več. Balzam si vtiram bolj od sredine las do konic, da ne pride v stik z lasiščem.
Če so lasi navajeni vsakodnevnega umivanja ali umivanja vsak drugi dan se potem toliko hitreje zmastijo. Meni je ta naravna kura za lase pomagala, sem pa mogla kdaj tudi potrpeti z mastnimi lasmi, da se lasi počasi navadijo na vsaj dva dni brez umivanja. Najlažje je to, če si doma. Zdaj pa si umijem lase 2x na teden in nimam problemov. Je pa res, da zdržijo dlje, če so fenani ali polikani, kakor pa če jih posušim naravno. Sreči pa nimam težav s suhimi konicami.
-
eclipse. - Komunikatorka
- Na forumu od: 29. 6. 2010
Jaz imam že od približno 12 leta mastne lase. Pa sem sprovala že dost šamponov in vsega, samo mi nič ne pomaga. Sem se pa sedaj pobarvala na temno rdečo (prej sem bila blond) in je malo manj opazit. Lase si umivam vsak drug dan, čeprav ni zdravo, samo jaz se ne počutim dobro z mastnimi lasmi.
-
hautehippie - Komunikatorka
- Na forumu od: 31. 1. 2010
^Kje se dobijo, kakšne so cene (približno)?
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
- *Gaja*
- Kofetarica
- Na forumu od: 25. 3. 2008
Zanime me na koliko časa si strižete konice in koliko cm je to približno? Ko sem se še barvala na črno in rjavo sem imela lase dolge do sredine hrbta, s tem, da niso bili poškodovani. Kakor hitro sem šla iz blond pramenov na celotno blond barvo, sem se po parih mesecih morala postriči za ene 10 ali 15 cm. Sicer imam zdaj še vedno srednje-dolge (malce čez ramena), ampak mi ne pristojijo, ne počutim se dobro z njimi čeprav sem se zdaj po skoraj pol leta že navadla, pa tudi ne padajo lepo, zaradi česar jih moram občasno likat (trudim se čim manj). Rada bi si spet puščala dolge, a je problem v tem, da mi zelo počasi rastejo (prej se je opazlo da so ful hitreje rasli). Dolžino las barvava s frizerko samo parkrat letno, narastek pa vsak mesec. Je edina možnost, da grem nazaj na temno barvo, ker temna doda lasem sijaj pa tudi dolge lase je lažje obdržat?
- ×Sweety×
- Komunikatorka
- Na forumu od: 14. 1. 2007
- Kraj: Ljubljana
Sama sem šla pa lih obratno - iz blond na temno barvo pa mam ful bolj zdrave lase zdej. Blond barva je bol agresivna (višji procent hidrogena kot pri temni barvi), tako da čist možno da so zdej dost bolj izsušeni in manj zdravi.
Pomoje bo najbolš da se posvetuješ s frizerko o tem. Vsak las je drugačen in ga pomoje tvoja frizerka najbolš pozna. Svetovala bi si da si občasno nardiš kako masko za lase pa kupiš kak kvalitetn serum za lase (je blo v teh 14 straneh teme že kr neki napisanega o tem:))
Pomoje bo najbolš da se posvetuješ s frizerko o tem. Vsak las je drugačen in ga pomoje tvoja frizerka najbolš pozna. Svetovala bi si da si občasno nardiš kako masko za lase pa kupiš kak kvalitetn serum za lase (je blo v teh 14 straneh teme že kr neki napisanega o tem:))
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov