Mučenje živali za kozmetiko / etična merila

Vse o ličenju in negi kože.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
FairyAngel
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 10. 2004
Kraj: Svet mojih sanj :)

Neprebrana objavaNapisal/-a FairyAngel » 24. Mar. 2005 6:04

kathy napisal/-a:
FairyAngel napisal/-a: Torej živali človeku omogočajo preživetje

no, ta je pa res fenomenalen stavek!!!!
od jutri naprej bom moji činčili odrla na živo kožo, da bom lahko prežvela, ker nimam nobene druge obleke in nobenga druzga materiala iz katerega se lahko naredi cuna
na zajčku bom začela sprobavat kozmetiko, če res tko deluje kokr piše, da bo moja lepota prežvela.
mojga psa bom po glavi z sekiro, da bom lahko njegov meso pojedla (na kitajskem je to specialiteta), da bom prežvela in ne bom od lakote umrla, ker ne poznam nobene druge hrane, ki se da na drugačen način predelat
za ribice mi boste pa mogl pomagat, ker se jst trnutno ne spomnim kako bi lahko vplivale na to, da bom preživela

Rajš sama sebe ubijem, kot pa da bogi žvalci kej nardim!

Če dobro pogledaš, ga res omogočajo in verjetno veš, da ni bilo tako mišljeno, kot si napisala. Tudi v oklepaju sem napisala razlago in jo prosim upoštevaj, ne pa da se vržeš na nekaj besed... Pa napisala sem tudi, da se bo vedno našel nekdo, ki bo izkoriščal živali, zato ne vem, zakaj si vzela tako smrtno resno osebno.

Sicer pa spoštujem tvoje mnenje. Pozdravček. :)
Tu stojim ponosno s teboj, ti povem misli jasno na glas ... Saj veš, ljubim te do neba.
Uporabniški avatar
manck
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 20. 1. 2005
Kraj: somewhere over the rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a manck » 24. Mar. 2005 7:52

kot kmečka deklca k mam teto na podeželju in ma 25 ovčk...točno vem kako se striže, zakaj se striže...pa DEFINITIVNO jim zraste nazaj.
to ni nobeno mučenje to je kukr da greš ti k frizerju...jih postrizejo in potem lepo nazaj zraste .... in tu ni nobenega mučenja živali...ker to je za njih bolje da jim ni vroče. Kar je pa Staša tam napisala pa res ne vem kje tko ovce strižejo da jim zadke odrežejo!? uglavnem za pridobivanje volne se zadkov ne reže...torej je to za nek drug namen
Uporabniški avatar
*missy*
Kršitelj/ica 1. stopnje
Na forumu od: 10. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *missy* » 24. Mar. 2005 8:58

vem, da jim nazaj zraste, pa da nič ne boli... :roll:

ampak očitno ne ravnajo z vsemi tak...
bolje ljubiti in izgubiti, kot nikoli ljubiti

me to you
Uporabniški avatar
MiS[hK]a
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 2. 2005
Kraj: *NeKjE DaLeČ*

Neprebrana objavaNapisal/-a MiS[hK]a » 24. Mar. 2005 14:43

metron napisal/-a:Pleskavica. Njami. Back off!!!
Nejbolj da niti rastlin več ne jemo, saj so živa bitja:?. Na konc bomo na tabletah pristal, saj so sam ta sintetična. Da bo nekaterim zadoščeno. Dej ne serte ga! Ko pa tok folka vsak dan umre pa ob dnevniku mirno žrete svojo rastlinsko sojo al nevem koji k**, se pa noben ne prtužuje. Tko da prihrante tale dolgčas.
Takoj zjutraj si nardim eno leskovačko specialiteto. Njami. :)

ps: hormoni nesreče?? :? uf, eskpertiza do kraja
pps: pa da bi zdj še obleke iz voljne bojkotiru-je nejbolj da same umetne stvari nosiš iz akrila pa nevem česa da se skuhaš..

saj so za prihodnost itak napovedali tablete in pa stiroporove kroglice (te že zdaj manekenke jejo) in bodo lepo živali & rasline živele.aja pa e komentar ; če se že tolk kregate glede mesa pa tega; kako bi pa živeli brez tega!?a kar risal bi si hrano na papir,pol pi jo pa zradiral a?brezvezni ste že z tem kreganjem,opustite saj se mnenje vsakega ne bo spremenilo,vsak je prepričan v svoje in tko je..(ti tud norca ne moreš prepričat da je nor!!) :x najbolš da zaprejo temo.. :!: :!: :!:
Slika
Uporabniški avatar
majchy
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 19. 8. 2004
Kraj: NM / LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a majchy » 24. Mar. 2005 19:05

Sm par komentarjev:
1.tist kar je Saska napisala glede ovc pa Benettona...bullshit. Že zdrava kmečka logika ti pove, da ovce trpijo če jih ne postrižejo (zato pa se drgnejo ob kamenje da jim gre dlaka dol, če jo imajo preveč in je to sigurno bol boleče), zadki nimajo veze z dlako in kje za vraga ste še vidl, da ovčko enkrat postrižejo, pol pa ubijejo...ja lubi bog, sj kmetom je v profit da ovčki čim večkrat dlaka zraste, da jo čim večkrat ostrižejo...zdj jo bojo mel pa za enkratno uporabo, ja... :roll:
2.Res žalostno da se nekaterim bol smil ena ubita krava kot pa en ubit človek... :eek:
3.Da se še mal kozmetike dotaknem...kot je napisala bejbika...če mi neka krema ne odgovarja, je ne bom uporabljala, ampak bom tisto, ki mi bo odgovarjala.
4.Farmacevtska industrija uporablja miši in ne vse tiste živali ki si jih ti napisala...

P.S.:"Nevemkatera" je ža sprašvala za tiste posnetke...lahko bi vedla za njih, glede na to da je biu s tem javni škandal...ampak ti težko povem kdaj, ker se ne spomnim tolk natančno.
Nekoč ni dolgo še tega
v deželi res ne vemo kje
živela je čebelica
imela lepo je ime...
Uporabniški avatar
šečeru
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 9. 2004
Kraj: Peščena plaža pod vročim soncem

Neprebrana objavaNapisal/-a šečeru » 24. Mar. 2005 19:21

mislijm to je katastrofa!!!
missy - pa ne delajo z vsemi ovcami tako grdo po svetu. pač mogoče beneton pa kaj zaj? kaj jim lahko. koliko ljudi pa muči živali doma privat. j... ga!

tyra - res boljše da več ne odgovarjaš, ker še do zdaj nisi nič pametnega izjavila! "ta tema je za zaklenit, pa neke oči obračaš in šinfaš, pa pod nivojem pa takšne" ko 5 letni otrok!sorry!

f..k off!
Pomesaj ove noci crnu i zlatnu,
po mojoj koži slikaj kao po platnu,
diraj me usnama po telu i vratu,
pa onda stavi me u ram.
Uporabniški avatar
*missy*
Kršitelj/ica 1. stopnje

Neprebrana objavaNapisal/-a *missy* » 24. Mar. 2005 20:08

nima smisla...jaz bom stala za svojim prepričanjem in se bom borila po svojih močeh proti mučenju živali........
niste zreli za takšno razmišljanje....
ne vem katera je napisala da delajo poskuse sam na miškah :lol: ...najprej se pozanimaj pol pa bedarije govori...delajo jih na zajcih, mačkah, psih, medvedih....

pa ne soli mi pameti glede takih stvari, ker stavim, da v življenju nisi šla na kakšno stran o mučenju živali...

vi se kar tolažite s takšnimi bednimi izjavami....

lepo se mejte, uživajte v takšnem življenju kot ga mate, živite v svojem prepričanju, čeprav vam želim da bi spregledali....

vsak, ki dela dobro, se mu vrača dobro....in obratno.
in - JA...žival se mi bolj smili kot človek.......ve in vam podobni ljudje pa ste/so razlog za to.......kdaj je žival nardila kaj hudega človeku :?: pa ne bi zdaj o tem ko žival napade človeka ker je to že druga zgodba....

me to you
Uporabniški avatar
šečeru
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 9. 2004
Kraj: Peščena plaža pod vročim soncem

Neprebrana objavaNapisal/-a šečeru » 24. Mar. 2005 20:29

ne ti meni govorit smisel življenja pa dak dalje,.... ti delaj kak ti hočeš ostali pa bomo živeli kot bomo hoteli pa če bomo kilo mesa pojedli na dan. ti samo mej miši pa ostalo,... veš kdo je prenašalec kug in ostalih bolezni, ki so povzročali epidemije? miši, podgane in take golazni. saj nimam nič proti ali vse mora živeti v mejah normale, ker drugače se sistem ravnovesja poruši.

očitno eni ne kapirate!

pa ne mi solit pameti, ker to sovražim!
Pomesaj ove noci crnu i zlatnu,
po mojoj koži slikaj kao po platnu,
diraj me usnama po telu i vratu,
pa onda stavi me u ram.
Uporabniški avatar
*missy*
Kršitelj/ica 1. stopnje

Neprebrana objavaNapisal/-a *missy* » 24. Mar. 2005 20:48

ti ne znaš brat al kaj...sem napisala da naj vsak živi kak mu pše...pa nehaj težit že enkrat

me to you
Uporabniški avatar
_Le`Ona_
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 8. 10. 2004
Kraj: MS/LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a _Le`Ona_ » 24. Mar. 2005 22:24

*missy* napisal/-a:nima smisla...jaz bom stala za svojim prepričanjem in se bom borila po svojih močeh proti mučenju živali........
niste zreli za takšno razmišljanje....
ne vem katera je napisala da delajo poskuse sam na miškah :lol: ...najprej se pozanimaj pol pa bedarije govori...delajo jih na zajcih, mačkah, psih, medvedih....

pa ne soli mi pameti glede takih stvari, ker stavim, da v življenju nisi šla na kakšno stran o mučenju živali...

vi se kar tolažite s takšnimi bednimi izjavami....

lepo se mejte, uživajte v takšnem življenju kot ga mate, živite v svojem prepričanju, čeprav vam želim da bi spregledali....

vsak, ki dela dobro, se mu vrača dobro....in obratno.
in - JA...žival se mi bolj smili kot človek.......ve in vam podobni ljudje pa ste/so razlog za to.......kdaj je žival nardila kaj hudega človeku :?: pa ne bi zdaj o tem ko žival napade človeka ker je to že druga zgodba....

Tud men osebno se mi zival bolj smili kot clovek...in kot je napisala kathy:rajsi sama sebe ubijem, kot ubogi zivalci kaj naredim...
Kdor upa, vztraja, kdor vztraja, zmaguje...
opium
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 19. 10. 2004
Kraj: neutral zone

Neprebrana objavaNapisal/-a opium » 24. Mar. 2005 22:55

cartika napisal/-a:...saj nimam nič proti ali vse mora živeti v mejah normale, ker drugače se sistem ravnovesja poruši.

očitno eni ne kapirate!

pa ne mi solit pameti, ker to sovražim!

meja normale??? ljudje so jo že zdajvnaj presegli :o
kathy
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 25. 6. 2004
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a kathy » 24. Mar. 2005 23:14

majchy napisal/-a:2.Res žalostno da se nekaterim bol smil ena ubita krava kot pa en ubit človek... :eek:
.

ne ni žalostno...rajš dam ubit človeka k žvau....pa kje piše da žvačli nimajo iste pravice do življenja kot ljudje...saj so dalj na tem planetu kot mi!??? po čem se sklepa da se žvali lahko izkorišča ljudi pa ne, in zakaj morajo žvali trpet ljudje pa se nad tem še naslajajo???...če pa je kdo obiskoval biologojo smo se tam učil da smo ljudje tudi žvali....
Tyra
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 30. 1. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Tyra » 25. Mar. 2005 9:52

cartika napisal/-a:
tyra - res boljše da več ne odgovarjaš, ker še do zdaj nisi nič pametnega izjavila! "ta tema je za zaklenit, pa neke oči obračaš in šinfaš, pa pod nivojem pa takšne" ko 5 letni otrok!sorry!

f..k off!

Zavijala sem ze z ocmi in mogoce sem se kdaj spustila pod nivo, nikoli pa pod taksen, kjer bi zaradi drugacnega mnenja cloveku rekla f..k off, kot ti.
Kar se mene tice, sem povedala kaj pametnega ( se posebaj na podrocju testiranja zivali z alternativnimi metodami). Poleg tega sem povedala, da je z mojo krvno sliko vse super, ceprav ne jem zivali, kar je pa v bistvu najbolj vazno-da je zdravje.
Za ljudi, ki drugim govorijo f..k off,ker se ne strinjajo, je pa res skoda mojega dragocenega casa.

Lep pozdrav in veliko strpnosti ti zelim!
Uporabniški avatar
Tamala`
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 31. 1. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala` » 25. Mar. 2005 10:38

No ta debata se je lepo razcvetela ...

No če že govorimo o kozmetiki in mučenju živali ... eno vprašanje ... na komu pa testirajo kozmetiko ZA živali (pse, mačke in druge ljubljenčke)?
Zadnjič spremenil Tamala`, dne 25. Mar. 2005 11:24, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
*missy*
Kršitelj/ica 1. stopnje

Neprebrana objavaNapisal/-a *missy* » 25. Mar. 2005 11:04

http://www.atelje-doria.si/index.php?op ... =34&id=540

če slučajno koga zanima kako potekajo testiranja.......

me to you

Vrni se na Lepota

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov