Mučenje živali za kozmetiko / etična merila
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
_Gia_ - Sramežljivka
- Na forumu od: 6. 3. 2005
- Kraj: naša mala lublanca...:)
Ledenka napisal/-a:btw: Ni res, da mesojedci vegetarjance morimo!! Nisem še zasledila teme ali članka, ki bi vegetarjance svarila, da morajo jesti meso, da soja ni zdrava ipd. Še vedno vegiji "solijo pamet" ostalim. Pa jej travo in bodi tiho!
sam neki bom rekla,če ti je ne človk je je biv vegeterjanc pač teživ o mesu,še ne pomen da s(m)o usi taki.slučajn je do zdej skor usak k je zvedu da ne jem mesa,totaln zabulu,pa reku da nism normalna,pa blablabla.in ne pravm da so usi k jejo meso taki.sam ne mi pa govort da "vegiji solijo pamet" če si mogoče pač naletela na enga tazga(čis možn da ti sploh še nben ni moru,sam pač da je učink bolši boš valda to napisala),ker niti js niti nben k ga poznam da je vegeterjanc,nkol nbenmu ne teži da nej neha jest meso.
- Tyra
- Debatorica
- Na forumu od: 30. 1. 2005
- Kraj: Ljubljana
Odkar sem vegi, si redno pregledujem kri, ker mi ni vseeno za moje zdravje, moja krvna slika je pa vedno super. Tudi B12 mi ne fali, ker se vse dobi v dodatkih. Tako, da dobi moje telo vse vitamine in sem popolnoma zdrava.
-
_ladybird_ - Komunikatorka
- Na forumu od: 8. 11. 2004
- Kraj: .......
jao sam keri komentarji...itaq vsi vegiji tooooolk morimo glede mesa....tud enmu še nism nikol rekla da nej neha meso jest, prej so men drugi težil da naj ga jem,.....tko da tuki ne neki posplošvat skoz, pač eni ne maramo mesa, eni ga pa pač marate, v glavnem da se dobr počutmo pa da smo zdravi...zdj pa že nehite no, k je res pretiravanje z obeh strani
- strela
- Sramežljivka
- Na forumu od: 22. 9. 2004
Poznam sedem vegijev in od tega mi šest teži zaradi mesa. Zato ni čudno da imam občutek da so vegiji zateženi.
Morate vedeti da ogromno ljudi gre v vegetarjanstvo zato ker hoče biti pač nekaj posebnega(trenutna moda ali podobno...).Taki so ponavadi bolj zateženi, kot tisti ki gredo v to zaradi resnične ljubezni do živali.
Morate vedeti da ogromno ljudi gre v vegetarjanstvo zato ker hoče biti pač nekaj posebnega(trenutna moda ali podobno...).Taki so ponavadi bolj zateženi, kot tisti ki gredo v to zaradi resnične ljubezni do živali.
-
strela napisal/-a:Poznam sedem vegijev in od tega mi šest teži zaradi mesa. Zato ni čudno da imam občutek da so vegiji zateženi.
ammm eni pa že pač cel life ne jemo mesa, ker nam pač ne sede okus....pa tole trenutna moda, jaooo mi gre pa tud tolk na živce če mi kdo kej tazga prjav če zato ne jem mesa, ker kao to je zdj ql, ma

- krfjolca
- Kofetarica
- Na forumu od: 24. 11. 2004
strela napisal/-a:Ja zgleda da imam res čudne ljudi okrog sebe.![]()
Nisem rekla da si ti vegi zato ker je to moderno.Ne jemlji tega tako osebno.
Še najbolj smešna je moja cimra ki se ima za vegija, pa je ribe. Zanjo ribe niso živali. Za crknit.

Saj vem, včasih so imeli tudi naprave za molzenje, ki so poškodovale vimena in povzročale kravam bolečine. Ampak danes je to z zakonom prepovedano, kot vem.
Je pa res, da je precej ljudi vegetarijancev zato, ker se jim to zdi kul - zato, da so malo drugačni. Ne merim na nikogar na forumu, ne me takoj ugriznit, jih pa kar nekaj takih poznam - oz. sem jih, ker so skoraj vsi prešaltal nazaj na meska.
-
strela napisal/-a:Ja zgleda da imam res čudne ljudi okrog sebe.![]()
Nisem rekla da si ti vegi zato ker je to moderno.Ne jemlji tega tako osebno.
Še najbolj smešna je moja cimra ki se ima za vegija, pa je ribe. Zanjo ribe niso živali. Za crknit.
ammm ej mogoče pa pač samo je tist kar ji sede, veš sj obstajajo tud delni vegiji, tko da v bistvu se mi to sploh ne zdi smešen,....
-
Ledenka - Debatorica
- Na forumu od: 21. 2. 2005
strela napisal/-a:Delni vegiji so zame tisti ki jedo mlečne izdelke in jajca. Ribe so ravno tako živali zato ne moremo govoriti o vegetarjanstvu.
Tisti, ki ne jejo nič ma prav nič živalskega izvora so VEGANI .
Tisti, ki pa ne jejo mesa in podobnih izdelkov, ampak npr. mlečne izdelke in jajca ja, pa so VEGETARIJANCI in ne delni, ampak normalni. Teh je seveda veliko več. Ker biti vegan je že bolj ekstremno.
Don't worry, be happy!!!
- Tyra
- Debatorica
- Na forumu od: 30. 1. 2005
- Kraj: Ljubljana
------. delni vegetarijanci (so na meji med vegetarijanci in vsejedci – sicer se odrekajo mesu kopenskih živali, še vedno pa uživajo meso prebivalcev voda);
------lakto – ovo vegetarijanci (lažja oblika vegetarijanstva, odklanjajo le meso, uživajo pa mleko in jajca);
------lakto vegetarijanci (zmerna oblika vegetarijanstva, odklanjajo meso in živalske proizvode, poleg rastlinske hrane uživajo le mleko in mlečne izdelke);
------vegani (strogi vegetarijanci, uživajo samo rastlinsko hrano - nobenih živil živalskega porekla, niti mleka ali medu);
-------strogi frutarijanci (uživajo le sadje);
--------makrobiotiki (poseben izbor živil iz neposrednega okolja glede na jin in jang princip in njuno ravnotežje);
--------presnojedci (uživajo le surovo hrano, ne živil živalskega porekla, temveč surovo sadje, zelenjavo in semena).
------lakto – ovo vegetarijanci (lažja oblika vegetarijanstva, odklanjajo le meso, uživajo pa mleko in jajca);
------lakto vegetarijanci (zmerna oblika vegetarijanstva, odklanjajo meso in živalske proizvode, poleg rastlinske hrane uživajo le mleko in mlečne izdelke);
------vegani (strogi vegetarijanci, uživajo samo rastlinsko hrano - nobenih živil živalskega porekla, niti mleka ali medu);
-------strogi frutarijanci (uživajo le sadje);
--------makrobiotiki (poseben izbor živil iz neposrednega okolja glede na jin in jang princip in njuno ravnotežje);
--------presnojedci (uživajo le surovo hrano, ne živil živalskega porekla, temveč surovo sadje, zelenjavo in semena).
- rapgirl
- Sramežljivka
- Na forumu od: 18. 2. 2005
- Kraj: harlem
ne vem katera točno je rekla da meso ni potrebno za telo. B12 je zelo pomemben vitamin v našem telesu in ga dobimo z mesom. zato ne povedat da telo ne rabi mesa. je res da obstajajo tablete, vendar če jih ne bi bilo.....? jaz jem meso pa sem mogla eno leto jest tablete, kaj pa potem nekateri ko ne jeste mesa? so izjeme vem, ali težko. zato če ni bi bilo tablet bi večinoma bili slabokrvni, lasje bi vam izpadali,....
enjoy life!
- strela
- Sramežljivka
- Na forumu od: 22. 9. 2004
No, na srečo obstajajo vitaminski dodatki, tako da je vegetarjancem danes lažje kot včasih.
Telo samo ve kaj potrebuje. Moja dobra kolegica, vegetarjanka, ne jemlje nobenih dodatkov pa ima dobro krvno sliko in ji čisto nič ne manjka. Druga znanka je jemala dodatke pa je vseeno bila stalno slabokrvna, zato je na koncu morala spet začeti jesti meso in od takrat je zdrava. Zato ne more nihče reči da bo vsak vegetarjanec slabokrven, prav tako pa ne more trditi da bo zdrav.Na srečo, ali pa na žalost, se ljudje med seboj močno razlikujemo.In prav je tako.Kam pa bi prišli če bi bili vsi enaki.
Telo samo ve kaj potrebuje. Moja dobra kolegica, vegetarjanka, ne jemlje nobenih dodatkov pa ima dobro krvno sliko in ji čisto nič ne manjka. Druga znanka je jemala dodatke pa je vseeno bila stalno slabokrvna, zato je na koncu morala spet začeti jesti meso in od takrat je zdrava. Zato ne more nihče reči da bo vsak vegetarjanec slabokrven, prav tako pa ne more trditi da bo zdrav.Na srečo, ali pa na žalost, se ljudje med seboj močno razlikujemo.In prav je tako.Kam pa bi prišli če bi bili vsi enaki.
-
MiS[hK]a - Sramežljivka
- Na forumu od: 2. 2. 2005
- Kraj: *NeKjE DaLeČ*
strela napisal/-a:No, na srečo obstajajo vitaminski dodatki, tako da je vegetarjancem danes lažje kot včasih.
se čist strinjam!!

aja pa glede teme, mislim da se pogovarjamo o mučenju živalih, katere so "uporabljene" za testiranje, vi pa ste že 5 strani napisale o vegeterijanstvu in se nenehno prerekate glede tega ali je bolše če ješ meso al ne,in kdo je bolši : vegeterijacni ali mesojedci... mah...

Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]