Mučenje živali za kozmetiko / etična merila
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 250 prispevkov
• Stran 16 od 17
•
Prejšnja
1 ... 13, 14, 15, 16, 17
Naslednja
-
Jela - Debatorica
- Na forumu od: 2. 8. 2005
- Kraj: Bla Bla
Pa ravno danes sem si ga kupila. Ne verjamem, da ga bom potem, ko sem to prebrala sploh še kdaj uporabila.swinga napisal/-a:vem pa nekaj k zagotovi drži: skoraj vsi glossi k se dobijo v dm.u, pa verjetn tud jih je dost v mulerju so narjeni iz živalske maščobe
to so še posebi uni k so tko ful kremasti in če si ga daš mal na jezik res občutš okus po špehu
Za večino znamk, ki so na seznamu etičnih izdelkov prvič slišim.
-
lei - Sramežljivka
- Na forumu od: 9. 12. 2006
@someone: ja, zna bit. sam to nekak nima veze s kozmetiko da ne bomo sli se v eco-fashion
drugace pa res je, tut te niso vse popolnoma 'nedolzne' znamke, ker ce ze same ne testirajo, pa zato nabavljajo dolocene sestavine od dobaviteljev, ki pa testirajo na zivalih. prava zmeda. oznake imajo nekatere zelo vidne oz. majo zadaj napisano. ostale pa to brez problema povejo na svojih spletnih straneh oz. imajo za to ponavadi namenjen poseben link/odstavek.
pa dobro kupujte
drugace pa res je, tut te niso vse popolnoma 'nedolzne' znamke, ker ce ze same ne testirajo, pa zato nabavljajo dolocene sestavine od dobaviteljev, ki pa testirajo na zivalih. prava zmeda. oznake imajo nekatere zelo vidne oz. majo zadaj napisano. ostale pa to brez problema povejo na svojih spletnih straneh oz. imajo za to ponavadi namenjen poseben link/odstavek.
pa dobro kupujte
There are easier things in life than trying to find a nice guy...like nailing jelly to a tree for example.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Do zdej je blo pa vse OK? Ne verjamem, da boš čist nehala uporabljat izdelke tistih proizvajalcev, ki ne testirajo na živalih.Jela napisal/-a:Pa ravno danes sem si ga kupila. Ne verjamem, da ga bom potem, ko sem to prebrala sploh še kdaj uporabila.
Kaj misliš zakaj..ja seveda, ker jih "velika imena" zasenčijo.Za večino znamk, ki so na seznamu etičnih izdelkov prvič slišim.
-
Jela - Debatorica
- Na forumu od: 2. 8. 2005
- Kraj: Bla Bla
Bilo je ok, dokler nisem vedela, da se mažem z živalsko maščobo. Z živalmi se pač ne mislim mazati. Za vsak izdelek za katerega bom izvedela, da je v njemu del živali, ja nehala ga bom uporabljati.purple_rain napisal/-a:Do zdej je blo pa vse OK? Ne verjamem, da boš čist nehala uporabljat izdelke tistih proizvajalcev, ki ne testirajo na živalih.Jela napisal/-a:Pa ravno danes sem si ga kupila. Ne verjamem, da ga bom potem, ko sem to prebrala sploh še kdaj uporabila.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Da, nevednost je blaženost.Jela napisal/-a:Bilo je ok, dokler nisem vedela, da se mažem z živalsko maščobo. Z živalmi se pač ne mislim mazati. Za vsak izdelek za katerega bom izvedela, da je v njemu del živali, ja nehala ga bom uporabljati.purple_rain napisal/-a:Do zdej je blo pa vse OK? Ne verjamem, da boš čist nehala uporabljat izdelke tistih proizvajalcev, ki ne testirajo na živalih.Jela napisal/-a:Pa ravno danes sem si ga kupila. Ne verjamem, da ga bom potem, ko sem to prebrala sploh še kdaj uporabila.
- FemmeFatal
- Kofetarica
- Na forumu od: 24. 11. 2004
Kaj je bolj eticno, je skoraj tezko reci. Ker nisem vegetarijanka, se mi zdi zivalska mascoba kot stranski produkt pri predelavi mesa, cisto sprejemljiva zadeva. Ubijanje z namenom narediti kozmeticni pripomocek, je pa meni osebno nesprejemljivo. V tem primeru so mi kemikalije definitivno bolj primerne/eticne/samoumevne (izberi sam(-a)).
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
honeydew napisal/-a:Jst zelo težko enačim živo bitje s kemikalijami.
Saj ne enačim. Samo glede na to, da so nekatere tule zelo proti kemikalijam v kozmetiki; če so poleg tega še proti živalskim maščobam, potem res ne vem, kakšne kremice bi še lahko uporabljale. Olivno olje in zdravilna zelišča? Samo to še ostane.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
-
lei - Sramežljivka
- Na forumu od: 9. 12. 2006
tut ce kupis kremce k imajo not zivalske mascobe imajo se TOLK kemikalij zraven, da tisti, ki je proti kemikalijam ne more kupovati nobene kozmetike razen popolnoma naravno a la doma narejeno. nism vedla da so punce prot kemikalijam na tem forumu... men to ne zgleda tko; se mi ne zdi glede na to kaj lahko preberem u najbolj perecih postih. zakaj uporaba kemikalij nebi bila eticna? sama kupi, sama se odlocis, nobeno bitje ne trpi.
There are easier things in life than trying to find a nice guy...like nailing jelly to a tree for example.
- Natural_Girl
- Sramežljivka
- Na forumu od: 13. 9. 2007
lei napisal/-a:[ Združena tema ]
Cau,
mene pa malo zanima, kako kaj stojite okoli te teme. Namrec vsi vemo, da se vecina kozmeticnih izdelkov testira na zivalih. Ali gledate na to oz. vas gane, ali sploh ne?
Pri nas je namrec malo firm z eticno cistimi proizvodi. Kar jaz poznam, so to le: Dove, L'Occitane, Lush, Annemarie Borlind, Nivea, Clinique, Oriflame, Avon... (poznate se kaksno?)
Osebno: kupujem izkljucno kozmeticne izdelke, ki niso testirani na zivalih.
Zanimajo me vasa mnenja?
P.S: prosim, nej ta debata ne zaide v vode vegetarjanstva in se drzi teme
Zdravo, tudi sama se držim tega povečini. Poskusi tole če še nisi - klik
Naravna kozmetika
Prvi neprebran prispevek • 250 prispevkov
• Stran 16 od 17
•
Prejšnja
1 ... 13, 14, 15, 16, 17
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov