Mučenje živali za kozmetiko / etična merila

Vse o ličenju in negi kože.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
La*Perla
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 25. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a La*Perla » 30. Avg. 2005 20:40

kakršnih koli testiranj na živalih SPLOH ne podpiram, z drugimi besedami- zdi se mi grozno in obenem primitivno, da v tako napredni dobi še izvajajo poskuse na živalcah.
Živa bitja se mi smilijo, ker se nad njimi izživljajo tisti, ki bodo ravno s testi na njihovih trupelcih mastno zaslužili...take bi bilo treba :box:
*Diamonds are forever*
Uporabniški avatar
La*Perla
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a La*Perla » 30. Avg. 2005 21:17

Dorotea napisal/-a:upam da punce gledate kaj uporabljate glede kozmetike....ker eni tega ne podpirajo pol pa najbolj kupujejo taki bull shit kozmetiko ko dela poskuse...če ti je kaj mar poglej :!:

poznam Petino listo firm, ki testirajo. Vendar roko na srce, z izogibanjem takim izdelkom ne narediš praktično NIČESAR. Akcija je takrat, ko lahko res nekaj narediš, zaradi česar se bo začelo premikati. S tem, da ne kupiš enega šampona za lase, pa res ne narediš nič, dokler je še milijone drugih odjemalcev.
*Diamonds are forever*
Uporabniški avatar
MissBitch
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 7. 2004
Kraj: *med zemljo in zrakom*

Neprebrana objavaNapisal/-a MissBitch » 30. Avg. 2005 21:30

La*Perla napisal/-a:
Dorotea napisal/-a:upam da punce gledate kaj uporabljate glede kozmetike....ker eni tega ne podpirajo pol pa najbolj kupujejo taki bull shit kozmetiko ko dela poskuse...če ti je kaj mar poglej :!:

poznam Petino listo firm, ki testirajo. Vendar roko na srce, z izogibanjem takim izdelkom ne narediš praktično NIČESAR. Akcija je takrat, ko lahko res nekaj narediš, zaradi česar se bo začelo premikati. S tem, da ne kupiš enega šampona za lase, pa res ne narediš nič, dokler je še milijone drugih odjemalcev.

se strinjam, sploh pa če ne testirajo pa itaq kupujejo sestavine testirane na živalih, torej kaj naredim s tem da se odpovem proizvajalcu ki testira in kupim stavri proizvajalca ki je kupil testirane snovi?
...when it comes to the love, even the devil himself has a soul...
Uporabniški avatar
_Le`Ona_
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 8. 10. 2004
Kraj: MS/LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a _Le`Ona_ » 30. Avg. 2005 23:46

La*Perla napisal/-a:

Ja, res z nakupom enega šampona ne narediš dejansko ničesar, vsaj dokler je človek takega razmišljanja....
Brž ko pa spremeni mnenje, pa je lahko vse drugače... :!:
Kdor upa, vztraja, kdor vztraja, zmaguje...
Uporabniški avatar
*Ela*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 4. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a *Ela* » 31. Avg. 2005 8:20

Bageera napisal/-a:jzt sm našla ene par slikc od testiranja na živalih...
grozno res..... :cry: :cry: :cry:

[url=http://images.google.com/imgres?imgurl=http://www.all-creatures.org/wlalw/cat-2.jpg&imgrefurl=http://www.all-creatures.org/wlalw/pics-cat-2.html&h=619&w=660&sz=37&tbnid=-umt_FFU9WEJ:&tbnh=127&tbnw=136&hl=sl&start=8&prev=/images%3Fq%3Dcat%2Btesting%26svnum%3D10%26hl%3Dsl%26lr%3D%26sa%3DG[url]Tole[/url]

kliknite dol na pictures....

aja, pa pomoje to ne počnejo samo za testiranje kozmetičih izdelkov, ampak še kakšne druge izdelke...

kaki prasci so eni ljudje...
as if.
norolescentka
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 8. 2005
Kraj: štajerska

Neprebrana objavaNapisal/-a norolescentka » 31. Avg. 2005 9:37

oky tkole je. vem da živali trpijo. men se živali smilijo. jem meso, čeprav ne bi mogla sodelovati pri nobenem zakolu. zato si pri tem zatisnem oči, priznam. zato podpiram usnje, kjer porabimo celo žival.

ne podpiram pa naravnega krzna, ki je samo zato, da smo lepi, živali pa žive koljejo zanj.ne podpiram tudi testiranja na živalih, vsaj sedaj ne več, ko so določene sestavine že stestiral in obstajajo alternative.

men je kozmetika oriflame in avon kul, včasih pa vseeno posežem po neetični. menim, da bi morale firme nehat testirat na živalih, ker mi gre kar kurja koža, če se spomnim par posnetkov...za kužka, ki ga maš doma tko lepo skrbiš, na ubogega reveža v kletki, ki trpi zarad tvojga šampona pa pozabiš...no to men nekok ne gre v glavo...
življenje je treba uživat! ne veš, kaj te čaka za naslednjim vogalom...
Uporabniški avatar
*tamalla*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 3. 2005
Kraj: celje

Neprebrana objavaNapisal/-a *tamalla* » 31. Avg. 2005 11:53

Bageera napisal/-a:jzt sm našla ene par slikc od testiranja na živalih...
grozno res..... :cry: :cry: :cry:

[url=http://images.google.com/imgres?imgurl=http://www.all-creatures.org/wlalw/cat-2.jpg&imgrefurl=http://www.all-creatures.org/wlalw/pics-cat-2.html&h=619&w=660&sz=37&tbnid=-umt_FFU9WEJ:&tbnh=127&tbnw=136&hl=sl&start=8&prev=/images%3Fq%3Dcat%2Btesting%26svnum%3D10%26hl%3Dsl%26lr%3D%26sa%3DG[url]Tole[/url]

kliknite dol na pictures....

aja, pa pomoje to ne počnejo samo za testiranje kozmetičih izdelkov, ampak še kakšne druge izdelke...

ok...
jst tega sploh gledala ne bom...
mislim sem zelo proti krznu in teh stvareh...
ampak ni nikjer al pa saj jst ne opazim da bi blo označeno da je testirano na živalih tak da lahka da tudi jst kak tak izdelek uporablam...
tak da ne vem...
res mi ni všeč kaj delajo z njimi...
Uporabniški avatar
La*Perla
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a La*Perla » 31. Avg. 2005 19:38

_Le`Ona_ napisal/-a:
La*Perla napisal/-a:

Ja, res z nakupom enega šampona ne narediš dejansko ničesar, vsaj dokler je človek takega razmišljanja....
Brž ko pa spremeni mnenje, pa je lahko vse drugače...
:!:

jaz na take reči gledam z racionalnega vidika in ne iz čustvenega. Meni se živali zelo zelo smilijo in bi naredila vse, da bi se to prenehalo, če bi bilo v moji moči. Če ne bom šampona kupila jaz, ga bo pa kdo drug - s tem res nič ne narediš.
Konkretna akcija bi bila recimo shod ali pa protest proti konkretnim podjetjem- tega si pa nihče ne upa, medtem pa zagovarjate svoja stališča in se tudi najbolj glasni tiho odrekate kozmetiki, ki ne bo nič bistveno vplivala na izboljšanje situacije. Če bo protest, sem jaz v prvi vrsti z vami :wink:
*Diamonds are forever*
Uporabniški avatar
kiki*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 4. 6. 2005
Kraj: na eni zvezdici

Neprebrana objavaNapisal/-a kiki* » 31. Avg. 2005 23:16

zlo bi blo fajn,ja sam folku to dopovedat... ok mogoč se jih da res prepričat da kupjo šampon manj bojo pa pol k se bojo tok fajn počutli pojedli takoj en zrezek...wiiii super! :roll:
Uporabniški avatar
La*Perla
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a La*Perla » 31. Avg. 2005 23:23

upam, da se bodo tudi vodilni kozmetičnih firm enkrat "zavedli", kaj pravzaprav počnejo in upam da bodo imeli vsaj gram pameti, da bodo prenehali s testiranjem na živalih. obstaja toliko alternativnih možnosti za teste, da je to pravzprav eno navadno preseravanje z živimi bitji, kar počnejo oni. :evil:
*Diamonds are forever*
Uporabniški avatar
*tenisačica*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 11. 2005
Kraj: Celje(na žalost)

Neprebrana objavaNapisal/-a *tenisačica* » 14. Jan. 2006 17:21

norolescentka napisal/-a:oky tkole je. vem da živali trpijo. men se živali smilijo. jem meso, čeprav ne bi mogla sodelovati pri nobenem zakolu. zato si pri tem zatisnem oči, priznam. zato podpiram usnje, kjer porabimo celo žival.

ne podpiram pa naravnega krzna, ki je samo zato, da smo lepi, živali pa žive koljejo zanj.ne podpiram tudi testiranja na živalih, vsaj sedaj ne več, ko so določene sestavine že stestiral in obstajajo alternative.

ja, sej jst tud jem meso...čeprav skušam postati vegeterijanka, ampak rabim dokaj uravnoteženo prehrano, če hočem normalno funkcionirati na treningih, ipd. Tudi usnje, me ne moti preveč, ker res, od živali porabiš vse. Tko vsaj ne gre zakol v nič.
Drugače sem pa 100%proti krznu in tudi testiranja na živalih ne odobravam.
Izogibam se kakršni koli kozmetiki, ki je testirana na živalih. Kljub temu, da praktično nič ne pripomoreš s tem, imam vsaj vest čisto...
“The only gossip I'm interested in is things from the Weekly World News - 'Woman's bra bursts, 11 injured'. That kind of thing.” ~ Johnny Depp
Uporabniški avatar
*Ela*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 4. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a *Ela* » 14. Jan. 2006 19:25

ne me zdaj narobe razumet, razumem vaša stališča, tudi meni se zdi to testiranje ful kruto in se mi živali smilijo,.. ampak če pa bi katera od vas bla hudo bolana (bognedaj) pa bi vam pomojem blo vseeno al je blo edino zdravilo ki vam lahko reši življenje testirano na veverici al pa žirafi.
as if.
Uporabniški avatar
honeydew
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 11. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a honeydew » 15. Jan. 2006 14:09

Stasa se popolnoma strinjam s tabo. Nekaj dejstev sem ze prej poznala, veliko sem zvedela tudi od tebe. Seveda pa tukaj ne mores pricakovati konstruktivne debate, ko ti folk prihaja ven s takimi "hitler je bil tud vegeterianc". Je pa kul da si folku ki ni self absorbed predstavila nekaj informacij.
Hvala in tako naprej
pussyka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a pussyka » 16. Jan. 2006 17:27

jst tut če bi bla na smrtni postli vem, da ne bi uporabla tistga zdravila testiranga na živali.ker tok se pa že poznam, da vem kaj je ETIČNO pa kaj ne.
sicer pa, če maš rad živali pa si proti testiranju na njih pa proti krznu še ne pomen da je treba bit vegetarijanc(jst skušam bit). kr enim že družba al pa starši to ne omogočajo.naprimer če bi jst živela pr moji babici res ne vem ka bi jedla kr ona je bol kt ne meso.sam ona je že zrastla s tem tak da ji je po 60 letih mnenje mal tžko spremenit.
ČEPROV SE SLIŠI ČUDN S TEM KO NE KUPMO IZDELKA TESTIRANGA NA ŽIVALI ŽE VELIK NRDIMO. PA NE SAM ZA NAS TUD ZA NJIH :!:
Uporabniški avatar
girlie
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 17. 9. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a girlie » 16. Jan. 2006 17:44

Nehi se dret :!:
Let the good times roll.

Vrni se na Lepota

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov