Mučenje živali za kozmetiko / etična merila

Vse o ličenju in negi kože.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

krfjolca
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a krfjolca » 20. Mar. 2005 13:07

Tyra napisal/-a:
To da sta bila Einstein in Tolstoj vegetarjanca, ne pomeni da vegetarjanci ne morejo biti agresivni in nestrpni. Pa Tolstoju se je nekaj let pred smrtjo malo utrgalo, pa še novo vero je poskušal uvesti.

ITAK!!!! Kot to, da je bil Hitler vegetarijanc, ne pomeni, da so vsi vegetarijanci nasilni, nestrpni in agresivni! :roll: :roll:

Mislim, da je v svetu veliko hujsega, kot demonstracije ljudi, ki zelijo dobro zivalim in ki jim gredo ljudje v krzneni industriji na bruhanje.
Ne bom se sla tega pogovora dalje, ker mislim, da je moznost, da se na koncu skregamo, jaz bom morala pa lepit linke filmov, kjer bo slo vsem na bruhanje.

Cisto verjamem in vem, da so nekateri vegiji nasilni, kot tudi ljudje, ki imajo veliko proti njim, ces da so blesavi, ker je to naravni krog zivljenja ( ja to sem pa jaz ze slisala o sebi).
I rest my case

Saj to je ravno point. Nihče nima nič proti vegetarijancem - in tudi obratno bi moralo biti. Saj je vendar svobodna izbira, kaj ješ. Tudi sama sem vegetarijanka, by the way, a nikogar ne obsojam. Obsojam pa krznarsko industrijo in testiranje na živalih, kar se mi rez zdi bolno in protinaravno. Ker tukaj je izbira - ne nositi krzna in testirati na drugačen način. Odreči se mesu pa je kompleksna zadeva, ki lahko vpliva na zdravje - pa ne mi spet, da so vegetarijanci bolj zdravi, ker ni čisto tako. Kar je zdravo zame, morda za nekoga drugega ni zdravo.
Tyra
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 30. 1. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Tyra » 20. Mar. 2005 13:15

V bistvu nisi nic takega povedala v cemer se ne strinjam.
Ampak ce mi kdo vse vegetarijance primerja s Hitlerjem, me mine.
strela
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 9. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a strela » 20. Mar. 2005 14:20

Tako kot marsikateri vegetarjanec ima vsejedce za morilce 'ubogih živali'.Še zdaleč ne pravim da so vsi vegetarjanci podobni Hitlerju. Ampak to da smo vsejedci bolj nasilni pa tudi ni res. Če je več nasilnežev med vsejedci, je to zato ker nas je tudi precej več. Procentualno pa ne bi bilo dosti razlike.
satan28
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 3. 2005
Kraj: mb

Neprebrana objavaNapisal/-a satan28 » 20. Mar. 2005 14:38

nikakor se ne strinjam s tem,da telo potrebuje meso!!!jem veliko sojinih izdelkov,sadja,zelenjavo,pa polnozrnat kruh,...in sem zdrava.nikoli nisem marala mesa,s 14 letom pa sem postala vegeterijanka.(stara sem 28).uporabljam naravno kozmetiko,posebej preverim če je testirana na živalih,ne kupujem usnjenih stvari,kaj šele krzna,delam v mb azilu in sem velika prijateljica vseh živali.mislim,da se ljudje bojijo drugačnosti(jaz imam svaka,ki še vedno trdi,da bom imela krhke kosti in da bo nasploh vse narobe z menoj,ker ne jem mesa-neinteligentnež),tako,da bi se morali vsi ljudje zavzemat za HUMANO ravnanje z živalmi,za HUMANO smrt,...
prav neumni pa se mi zdijo razlogi za nošenje krzna,...
krzno je lepo samo na živi živali..
testiranje kozmetike na živalih,zato,da bo neka celulitična ženska pacala gel po sebi,zaradi katerega je oslepelo,umrlo v mukah na tisoče živali!!!ne hvala za tako kozmetiko!!!!
"Kaj je prijatelj?
Duša v dveh telesih..."
Aristotel
strela
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 9. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a strela » 20. Mar. 2005 14:38

Kaj je bolj zdravo vsejedstvo ali vegetarjanstvo, je odvisno od vsakega posameznika posebej. Če meni z zdravstvenega vidika ne ustreza vegetarjanska hrana, ne pomeni da nekomu drugemu tudi ne bo.

Še nekaj pomembnih dejstev:
Pomanjkanje železa je veliko bolj kritično pri ženskah kot pri moških, vendar se ga res da dobiti tudi iz hrane rastlinskega izvora, pa čeprav ga telo težje vsrka kot iz mesa. Ženske ki jemljejo KT, potrebujejo manj železa. Največji problem je vitamin B12, ki je za žensko še posebej pomemben, dobi se ga pa izključno iz hrane živalskega izvora. Za vegetarjance je zato priproročljivo jemanje kakšnih dodatkov, vendar sem prepričana da vas večina to ve.

Kar se tiče krzna, lahko povem da ga ne nosim. Ni mi všeč, pa tudi ne bi oblekla plašča za katerega so morali pobiti celo krdelo živali zato da jaz bolje zgledam.Zato mi ni treba lepit linkov. Vem pa kaj se dogaja v klavnicah, ker sem v eni že bila, pa vseeno še vedno jem meso. So se mi pa hrenovke zagabile, priznam.
krfjolca
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a krfjolca » 20. Mar. 2005 15:26

20. 3. (STA) - Francija je izgubila pravno bitko za spremembo direktive EU, ki prepoveduje testiranje kozmetike na živalih. Evropsko sodišče je uvedlo prepoved testiranja na živalih in prodajo uvožene kozmetike, testirane na živalih, v vseh 25 državah Unije.

Zakon je bil sprejet leta 2003, Francijo pa so preglasovale druge države EU. Evropska prepoved se ne bo nanašala na 8.000 sestavin kozmetičnih proizvodov, ki so že na tržišču. Testiranja na živalih pa bodo še naprej dovoljena v medicinske namene.

Francoska vlada zatrjuje, da bo omenjena prepoved evropski kozmetični industriji povzročila škodo v višini 44 milijard evrov ter ogrozila zdravje ljudi.
Uporabniški avatar
MiS[hK]a
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 2. 2005
Kraj: *NeKjE DaLeČ*

Neprebrana objavaNapisal/-a MiS[hK]a » 20. Mar. 2005 17:32

krfjolca napisal/-a:20. 3. (STA) - Francija je izgubila pravno bitko za spremembo direktive EU, ki prepoveduje testiranje kozmetike na živalih. Evropsko sodišče je uvedlo prepoved testiranja na živalih in prodajo uvožene kozmetike, testirane na živalih, v vseh 25 državah Unije.

Zakon je bil sprejet leta 2003, Francijo pa so preglasovale druge države EU. Evropska prepoved se ne bo nanašala na 8.000 sestavin kozmetičnih proizvodov, ki so že na tržišču. Testiranja na živalih pa bodo še naprej dovoljena v medicinske namene.

Francoska vlada zatrjuje, da bo omenjena prepoved evropski kozmetični industriji povzročila škodo v višini 44 milijard evrov ter ogrozila zdravje ljudi.

ogrozila zdravje ljudi?!wtf!?naj delajo poskuse na ljudeh!!!!poor animals :evil: :x :(
Uporabniški avatar
MissBitch
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 7. 2004
Kraj: *med zemljo in zrakom*

Neprebrana objavaNapisal/-a MissBitch » 20. Mar. 2005 18:46

jao punce se vam ne zdi da malo pretiravate??

pustite ljudi naj vsak dela kaj mu je volja... če je nekdo vegetarjanec naj bo, če nekdo ni tudi ok... živimo v svobodnem svetu in vsak ima pravico da se sam odloča kaj hoče in kaj je dobro zanj... in mislim, da smo tu že vse dovolj stare, da vem kaj je dobro za nas...

ne pstavljam se na nobeno stran, samo mislim da že resno pretiravate tak da punce malo smirite živce...

mishika samo ti pa resno pretiravaš... še enkrat te vprašam. če naj testirajo na ljudeh, a se prva javiš da bodo na tebi?? veš z nekom je treba začeti...

sicer pa, a živalli v zoojih ne trpijo?? pa še vedno hodimo tja in tisti ki jih imajo tja vodijo tudi svoje otroke...
...when it comes to the love, even the devil himself has a soul...
Tyra
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Tyra » 20. Mar. 2005 19:02

Sej na ljudeh tudi testirajo...na prostovoljcih seveda.
Uporabniški avatar
majchy
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 19. 8. 2004
Kraj: NM / LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a majchy » 20. Mar. 2005 19:41

Stasa: :rofl: :rofl: raj ne bom komentirala. Samo informativno: ravno tako kot meso tudi žitarice povzročajo raka...najbol da vsi nehamo vse jest pa umremo.
Dalje...ena je omenila grozljive posnetke...ne rečem da ne obstajajo kakšni RESNIČNI, ampak a boš dala gor tistga v katerem nekdo s palico tepe po rakunu, pa po njemu skače zato da bo dobil krzno od njega?? Točno se ve da je biu tist posnetek zrežiran (krzno mora bit namreč lepo, ne pa pomečkano in od krvi) in ne bom omenila organizacije (lahko sklepate), ampak to je od organizacije ki se bojuje proti mučenju živali!
Nimam proti ljudem ki so vegetarjanci, in zato ne vem zakaj mi morajo le-ti konstantno težit "kako lahko jem meso". Pust me da živim po svoje, vi pa dejte po svoje! Spoštujem pa tiste, ki kljub vegetarjanstvu le tega ne vsiljujejo drugim.
Vem kako je s testiranji v farmacevtski industriji, in tam najprej testirajo na živalh (miših), nato pa na prostovoljcih. Me zanima če bi se kateri vegeterjanec (tu mislim tiste, ki so vegeterjanci zaradi živali, ne zaradi tega ker jim ni všeč okus mesa) ali član organizacije proti mučenju živali upru in ne bi hotel sprejeti zdravila ker je v začetni fazi testirano na živalih, medtem ko bi biu njegov otrok v smrtni nevarnosti...

Seveda, da mi ni všeč da testirajo na živalih kozmetiko, da me ne bo kdo narobe razumel-defenitivno sem proti temu.

P.S.: Stasa: Kje pa piše da obstaja samo rdeče meso?!??
Zadnjič spremenil majchy, dne 20. Mar. 2005 19:59, skupaj popravljeno 1 krat.
Nekoč ni dolgo še tega
v deželi res ne vemo kje
živela je čebelica
imela lepo je ime...
Uporabniški avatar
.:sonchika:.
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 3. 2005
Kraj: Malo tu, malo tam

Neprebrana objavaNapisal/-a .:sonchika:. » 20. Mar. 2005 19:55

MissBitch napisal/-a:pustite ljudi naj vsak dela kaj mu je volja...

Če je nekdo vegetarijanec, naj ne teži tistim, ki jedo meso in obratno.
Tyra
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Tyra » 20. Mar. 2005 20:30

Ne, nisem mislila tistih posnetkov. Sem pa gledala zadnjic na 24ur, kjer je nekdo povedal, da ponekod zivali zgubijo kozuscke, ko so se pri zavesti.
Resnicno ne vem, kje zivite, da vam vegetarjanci tako tezijo, ko jeste? Po moje je tukaj ful pretiravanja. Poznam jih ogromno, se sama sem med njim in mi niti na misel ne pride, da bi nekomu ocitala, ce je meso.
Me pa zelo veseli, da 100% ves, od kje izvirajo zrezirani posnetki. Upam, da je dokazano in da niso le neumne spekulacije. Ce je dokazano, bi pa rada videla. Hvala.
Sicer pa tu govorimo o kozmetiki, ki ni zivljensko pomembna, kot so zdravila in testiranju zivali zaradi smink, lakov in podobnih stvari.
O testiranju zaradi zdravil nismo nic rekli, sicer je pa tudi tu veliko polemik.
Arzenik baje ne skodi kokosim in opicam, za cloveka je pa smrtnonosen.
Penicilin je smrtno nevaren morskim prasickom naprimer.
Digitalis zmanjsuje pritisk ljudem, psom ga pa prevec poveca.
Talidomid so ugotovili glede na preiskuse na zivalih, da je varen za nosecnice in posledica tega je bilo nekaj tisoc pohabljenih otrok.
Tu je samo nekaj primerov, da vse ne deluje isto, kot pri ljudeh. Da so tudi tu luknje.
Ne me narobe uzet, nisem rekla, da bi pustila otroka umreti ( seveda ne), ampak tudi tu ni vse tako enostavno.
Tyra
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Tyra » 20. Mar. 2005 20:32

Nasla sem se nek zanimiv clanek, pod katerega se ne morem podpisati, pa vendar:

ALTERNATIVNE METODE

Za vsa ta mučenja nebogljenih živali pa seveda obstajajo alternativne metode. Te metode so zelo učinkovite in zanesljive tako za testiranje kozmetičnih proizvodov, kot tudi gospodinjskih, pa tudi za nekatera druga testiranja in poizkuse. Poleg tega pa so ponavadi tudi kratkotrajnejše in bistveno cenejše in tudi niso motene zaradi različnih rezultatov med različnimi vrstami živali in ostalih motečih dejavnikov. Če damo za primer poskuse v zvezi z rakom: testiranje na živali traja lahko tudi do 8 let, rezultati so zelo nezanesljivi in stane 400.000 ameriških dolarjev. Enak test z alternativnimi metodami pa se konča v nekaj dneh, rezultati, ki jih dobimo so natančni in stane le od 200 do 4.000 ameriških dolarjev! Te metode so in-vitro testi, računalniške simulacije, podatki iz že opravljenih testov (da se ne podvaja opravljanje testov), in s pomočjo prostovoljcev.

Tako je za testiranje oko dražečih snovi sprejeta metoda Eytex, pri kateri namesto nanosa škodljivih snovi živalim v prisilno odprte oči, vzgojijo potrebno tkivo na membrani in nanj nanesejo dražečo snov ter opazujejo spremembe. Poleg te so na voljo še nekatere druge, in vitro metode.

Za testiranje fotosenzibilnosti, stopnje absorbcije snovi v kožo in ostale teste na koži se uporabljajo metode Skintex, Corrositex, Testskin… uporaba kože z mrtvih ljudi in živali, vzgojena ali klonirana koža in ostala tkiva iz celičnih in drugih kultur, s pomočjo prostovoljcev…
Corrositex je in vitro metoda, pri kateri se uporabi beljakovinsko membrano, ki je narejena tako, da reagira kot človeýýka koža. Ta metoda da rezultate v samo nekaj urah in en test stane le 100 dolarjev.
Metodi Eytex in Skintex (skupaj imenovani tudi Irritation Assay System) se lahko uporabita za testiranje kar 5000 različnih snovi.
Potem pa imamo še računalniške in matematične simulacije, ki temeljijo na fizikalnih in kemičnih strukturah in lastnostih snovi. Te so zelo nazorne in natančne. Pa razne metode s področja molekularne biologije, biokemije… Skratka, možnosti ne zmanjka.
krfjolca
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a krfjolca » 21. Mar. 2005 9:09

No evo, končno nekaj pametnega s strani genetike in kloniranja. Upam, da bodo to znanje res uporabili v prave namene.
rapgirl
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 18. 2. 2005
Kraj: harlem

Neprebrana objavaNapisal/-a rapgirl » 21. Mar. 2005 22:10

stasa!

veš en prispevek oziroma ena odprta tema mislim da je dovolj. zdaj spet ne rabiš 100 tem odpirat in podobne teme so že odprte tako da bi tam lahko dalje pisala.

ne podpiram ubijanje ževali na grd način vendar to še ne pomeni da bom nehala jest meso. vse v mejah normale. meso je potrebno za telo.prosim ne mi s takšnimi. to ste vi vegeterjanci pa obsedeni z vašimi "glupimi" forami. kaj ste znoreli od zelenjave in sadja? no vidim d je to posledica, ko človek ne dobi dovoljno količino mesa v telo. bog nam je dal živali da jih jemo in da nam pomagajo kjer koli že. jedli bi jih naj toliko koliko rabimo ne pa sevda na tone. res pa da nisem za mučenje živali. sem pa proti krznu,...
enjoy life!

Vrni se na Lepota

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]