Mučenje živali za kozmetiko / etična merila

Vse o ličenju in negi kože.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
koala
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 65
Na forumu od: 7. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a koala » 07. Okt. 2007 11:43

Lei, Dove spada pod Unilever, ki pa svoje izdelke testira na živalih.

Jaz, če se le da, ne kupujem izdelkov proizvajalcev, ki testirajo na živalih. Rajši kupujem izdelke, ki imajo certifikat in kontrolirano proizvodnjo, ker je to še najbolj verodostojno.

Tukaj so proizvajalci, ki imajo BDIH certifikat, kar pa ne pomeni nujno, da so izdelki dragi, za 2 proizvajalca vem, da sta cenovno celo bolj ugodna kot ne-BDIH kozmetika.
http://www.kontrollierte-naturkosmetik. ... metics.htm

Testiranje na živalih v kozmetične namene je nesmisel. Vsaka vrsta ima svoj organizem, zato je tudi več kot 6000 učinkovin, ki pri živalih zdravi raka, neučinkovitih na ljudeh, kar je še en dokaz, da testiranje morda le ni tako učinkovito. Koliko živali je umrlo pri tem, da so testirali več kot 6000 zdravil popolnoma brezzveze? Mnogo. In to nam prav nič ne pomaga pri zdravljenju raka pri ljudeh. Pa to je samo en primer.

Zato, da bom jaz imela super duper najboljšeše dišeč lak za lase in pa abrakadabra anticelulitno kremo, ki bo odpravila celulit in s tem poskrbela, da bo svet popoln, res nočem, da umre kopica živali. In prav žalostno je, da to nekaterih ljudi sploh ne moti/briga, ker vsak skrbi le za svojo rit, in s tem podpirajo poizkuse.

Grr, ljudje bi moral več uporabljat tiste celice pod lobanjo.
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1360
Na forumu od: 30. 9. 2008
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 26. Feb. 2009 11:50

ful sem zalostna ko prebiram take forume in vidim da nekateri ljudje nimajo obcutka za zivali.ful zalostno :cry:
rada bi vam povedala samo nekaj...ce bomo ze mi nehale uporabljati kozmetiko ki je testirana na zivalih bomo naredile dovolj...to potrebujejo tisti, ki se za te zivali borijo...posameznike...tebe, mene,nas, ki sodelujemo na forumu...zakaj ne bi pomagale zivalim? zakaj ne bi sle mimo kozmetike za katero vemo da so zanjo trpele zivali?meni se ne zdi tezko.... res ne...pa prosim ne govorit da je tisto kar ni testirano na zivalih drago...avon je namrec cenovo zelo ugoden...

pa se za tiste ki se borite za zivali...ste dobre osebe in opozarjajte na to...ce ne drugega se clovek vsaj zamisli in to ze je napredek...
sem ponosna na vas
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 2524
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 26. Feb. 2009 13:20

Jaz se ravnam po seznamih od Pete in Prijateljev životinja. Pred pol leta sem zamenjala popolnoma vso kozmetiko - pol sem je vrgla preč, nekaj sem dala mami (če sem že dala denar, naj ima vsaj ona korist).

Šla sem z nule - rabila sem vso novo dekorativo in vso negovalno kozmetiko, šampone, vse. Ne rečem, da ni bilo drago (ker sem rabila vse, ne zato ker bi bili proizvodi dragi), ampak jaz nisme mogla več MF, L'Oreal, Nivea in podobnih nase dajat.

Zamenjala sem tudi čistila - tukaj nisme najbolj domača, pa tud seznami niso tako izčrpni kot za kozmetiko (za naš trg) ampak ziher sem pa vrgla stran vse od Henkla in Procter&Gambla. Sem se sedaj osredotočila bolj na slovenske proizvajalce.

V 100% meri se žal vsaj testiranim sestavinam, če ne že proizvodom, ne moreš izogniti, ampka jaz sem naredila kar sem mogla.
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1360
Na forumu od: 30. 9. 2008
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 26. Feb. 2009 19:57

UG84 me veseli, da se spoznas na dolocene stvari in da si taksna...me pa zanima samo nekaj...a nivea je pol na crni listi? ker nekje sem zasledila da ne...k ce je sm ga mal kiksnla :cry:
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 2524
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 27. Feb. 2009 8:04

nekje sem zasledila, da se Nivea kljub vsemu nekaj trudi izboljšat na tem področju...ampak sorči, se pač še niso in zato je pri meni na še no-go listi.

Evo ti seznamček (sem vzela od Prijateljev životinja http://www.prijatelji-zivotinja.hr/index.hr.php?id=79, ker od Pete bi radbila malo več časa da izločim firme, ki jih pri nas ni) - pa ne gledat samo firme, poglej tudi vse njihove blagovne znamke!:

Bausch & Lomb
Beiersdorf (Atrix, Eucerin, La Prairie, Labello, Nivea)
Chesebrough-Ponds (Cutex, Faberg, Vaseline)
Church & Dwight (Lady's Choice, Nair)
Colgate-Palmolive Co. (Ajax, Fab, Hills Pet Nutrition, Mennen Co., Palmolive, SoftSoap, Speed Stick)
Gillette Co. (Braun, Duracell, Flair, Liquid Paper, Oral-B, Parker Pens)
GlaxoSmithKline (Aquafresh, Binaca, Nicorette, Sensodyne, Strep)
Henkel (Bref, Clin, Kaloderma, Opti, Persil, Perwoll, Pril, Pur, Rex, Silan, Solea, Somat, Weisser Riese, Schwarzkopf & Henkel-Bac, Fa, Krizia, Palette, Poly, Schauma, Sergio Tacchini, Taft, Vademecum, Vision)
Johnson & Johnson (Aveeno, Clean & Clear, Neutrogena, ROC)
Kimberly-Clark Corp. (Cottonelle, Huggies, Kleenex, Kotex, Pull-Ups, Scott Paper)
L'Oréal (Anais Anais, Bilage, Biotherm Cosmetics & Skin Care, Cacharel, Garnier, Giorgio Armani, Helena Rubinstein, Lancôme, Logics, Matrix Essentials, Maybelline, Ombrelle, Ralph Lauren Fragrances, Redken, Soft Sheen, Vichy, Vital Nutrients)
Nina Ricci
Pfizer (Plax)
Pliva
Procter & Gamble Co. - P&G (Alfred Dunhill, Alldays, Always, Anna Sui, Antikal, Ariel, Atkinsons, Attends, Bess, Blend-a-Dent, Blend-a-Gum, Blend-a-Med, Blendax Anti Belag, Bogner, Bold, Bruno Banani, Camay, Carrera, Certina, Certina Med, Charles Jourdan, Cheer, Chiemsee, Chlorhexamed, Cindy Crawford, Clearasil, Comet, Cover Girl make up, Crest, Dash, Daymed, Ellen Betrix, Escada, Extase, Fairy, Firmodent, Gabriela Sabatini, Gabriele Strehle, Galileo, Gerry Weber, Ghost, Gillette Series, Giorgio Beverly Hills, Globe, Gucci, Head & Shoulders, Henry M Betrix, Herbal Essences, Hervé Léger, Hugo Boss, Ivory, Jean Patou, Lacoste, Laura Biagiotti, Lenor, Luvs, Marc O'Polo, Max Factor make up, Max Mara, Medinait, Meister Proper, Mexx, Mont Blanc, Muelhens, Naomi Campbell, Naturella, Oil of Olaz, Old Spice, Otto Kern, Pampers, Pantene, Pantene Pro-V, Pringles Chips, Priscilla Presley, Procter & Gamble, Puma, Rochas, Scannon, Secret Deodorant, Shulton, Sir, Spic & Span, Sumatra, Sure, Tempo, Tide, Tom Tailor, Tosca, Trussardi, Valentino, Vidal Sassoon, Wash & Go, The Wella Corporation-Sebastian, Wick, Wick Vaporub, Yardley, Yohji Yamamoto, Zest)
Reckitt Benckiser (Airwick, Ava, Calgon, Calgonit, Easy Off, Fibish, Harpic, Lysol, Mop & Glo, Old English, Resolve, Spray 'N Wash, Vanish, Veet, Woolite, Coty-Adidas, Calgon, Calvin Klein, Celine Dion, Cerruti, Chipie, Chloé, Chopard, Cindy Adams, Club Med, David Beckham, Davidoff, Esprit, Glow, The Healing Garden, Isabella Rossellini, Jennifer Lopez, Jette Joop, Jill Sander, JOOP!, Jovan, Kenneth Cole, Kimora Lee Simmons, Lagerfeld, Lancaster, Marc Jacobs, Mary-Kate and Ashley Olsen, Miss Sixty, Monsoon, Nautica, Nikos, Parera, Pierre Cardin, Rimmel, Roland Garros, Roots, Sarah Jessica Parker, Stetson, Vera Wang, Vivienne Westwood)
S.C. Johnson (Drano, Edge, Fantastik, Glade, OFF!, Oust, Pledge, Scrubbing Bubbles, Shout, Skintimate, Windex, Ziploc)
SCA Hygiene Products AB
Schering-Plough (Bain de Soleil, Coppertone, Dr. Scholl's)
Shiseido Cosmetics
Unilever (Axe, Calvin Klein, Cerruti parfemi, Chloe, Cif, Diversey, Domestos, Dove, Elida Gibbs, Elizabeth Arden, Fabergé, Finesse, Helene Curtis, Henry Cotton's, Impulse, Lagerfeld parfemi, Lever Bros, Lux, Max Azria, Omo, Rexona, Signal, Suave, Sunsilk, Valentino parfemi)

največje s***e je s sivo listo - tam pa res ne veš :? Tako da jaz bajkotiram smao tole črno listo, belo definitvno kupujem, pri sivi pa kdaj pa kdaj. Ker na primer na sivi listi od proizvodiov, ki jih imam doma so Balea, Essence, Bourjouis. :?
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1360
Na forumu od: 30. 9. 2008
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 27. Feb. 2009 10:32

ok...ful hvala bom mal prestudirala vse skupaj...sem pa ful vesela da je ena kolegica zaceela prodajati pri avonu tako da si lahko takoj vec stvari narocim...fuul fuul fuul hvala :flower:
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 2524
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 27. Feb. 2009 10:39

Vešp kako sem jaz naredila - ta seznam sem si dala v razpredelnico v dva stolpca, ful pomanjšala in ga imam sedaj vedno v torbici. Čeravno sem precej že navajena tega, še vedno kdaj pozabim, katere vse blagovne znamke so na seznamu.

Pa ni za kaj :P
elvis
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 11
Na forumu od: 15. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a elvis » 27. Feb. 2009 12:41

UG84
ful dobro da maš tale seznam. ker je lažje ko poznaš še izdelke in ne samo firme.
sam a maš še mogoče kakšen seznam izdelkov, ki ne testirajo. jaz mam tud tistega od prijatelji životinja samo so gor večinoma sam firme izdelki pa ne. jaz bi rada točno vedela kater izdelk kupit. že zadnjič sem pisala na forumu v eni drugi temi o tem. kateri lak za nohte recimo? kupovala sem jih od manhattna ker je nekje bil na beli listi, čez nekja časa pa je bil že kar na črni?? velik izdelkov kupujem od dm-a blagovne znamke, ker je ša najbolj poceni. a ima morda katera kakšno boljšo rešitev?
hvala
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 2524
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 27. Feb. 2009 13:29

POdjetje, ki se nahaja na t.i. beli listi (od PETE ali pa od Prijateljv životinja, lahko se bolj ali manj razlikujeta :? ), naj ne bi testiral na živalih, kar velja potem za celotno linijo izdelkov.

Večji problem (bolj etični kot ne) je pri podjetjih, ki testirajo. Primer, ki ga navaja PETA: na etiketi od Clkariolovega Herbal Essence šampona piše, da ni testiran na živalih. Toda Clariol testira svoje (ostale) zdelke na živalih - več podjetij na črni listi imajo nekatere proizvode, na katerih PIŠE da niso testirani na živalih, toda celoten moto podjetja ni tak, zato naj bi bojkotirali celotno podjetje in ne posamezne proizvode.

Manhattan konkretno sodi pod Dr. Scheller, za tega se NE VE ali testira ali ne in zato sodi na SIVO listo (na obeh seznamih). Žal. Vedno moraš, če ne najdeš na listi, pogledati pod katero korporacijo sodi. Meni je na primer žal za Body Shop, ker ga je sedaj prevzel L'Oreal. :cry:

Če imaš belo listo od Prijateljv životinja je to čist OK. Na Baelo se pa tudi sama zanašam, da so OK, imam na primer dva proizvoda od nje. Če greš v DM, kupi od Alverde ali pa Welede (no, ta je malo držaja od prve), pa bo mislim da bolj OK, glede na to, da ima Alverde poudarek na naravnih, veganskih sestavinah - je pa na sivi listi, žal. Al pa kaka Afrodita, ne vem, kaj ti točno ugaja.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 2524
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 30. Maj. 2010 19:17

Ker imamo identično temo (vendar bolj polno in aktualno) v kategoriji Živali, tole zaklepam. Link na aktualno: Testiranja na živalih.

Tam imamo tudi BELO LISTO podjetij, ki ne testirajo na živalih, SIVO LISTO (testirajo sestavine ali pa nimajo cruelty free politike pri dobaviteljih sestavin) ter ČRNO LISTO (testirajo na živalih).

Vrni se na Lepota

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov