Mozolji

Vse o ličenju in negi kože.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 26. Nov. 2010 13:44

Punce, začela bom brisat odgovore če takoj ne greste nazaj :ontopic: :ontopic: :ontopic:

Nyree - čudežev pač ni. Če ne želiš izboljšati prehrane, ti najboljše kreme ne bod koristile tako kot bi morale.

Poleg tega ti ne moremo svetovat, če ne vemo, kaj si že uporabila, kaj ti ne ustreza, kakšno imaš sicer dnevno nego obraza, kako se ličiš - s čim če se, ipd.

Napisala si samo tole:
Nyree napisal/-a:Glede krem, poskusla tisoč in eno stvar (na obdobju nekaj mesecev, več kot 1-krat na 2 meseca ne morem zamenjat kreme, ker moja koža ponori), pilingov pa sploh ne smem, ker mam uničeno kožo drugače. Zanima me kaj je neagresivo in brez kakih čudnih sestavin (ker se ne spoznam na to) pa ne preveč drago.

To mi popolnoma nič ne pomaga pri svetovanju. Pa tudi, če so ti kreme sicer ustrezale,ti le v Ljubljani ti niso al na splošno ne doma ne v LJ ni nobena ustrezala?
Uporabniški avatar
schpeltza
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a schpeltza » 29. Jan. 2011 10:35

Končno sem ugotovila kaj mi najbolj paše za moj obraz, da se znebim mozoljčkov in rdečih flekov... Vrjetno me bojo zdaj kake punce bičale ampak meni res pomaga - Bepanthen plus...

Klinc gleda vse kreme za problematično kožo ala vichy, garnier, skindoctors... Nič ne pomaga tako kot bepanthen (MENI!). Prav ne morem vrjet.
"Nicht die Schönheit entscheidet, wen wir lieben, sondern die Liebe entscheidet, wen wir schön finden." (Sophia Lauren)
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 27. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a rinca » 29. Jan. 2011 11:52

^^še jaz vem, pa nisem nek strokovnjak za sestavine, da so razne vichy, garnier in podobne kreme sestavinsko zelo zelo slabe...bo treba malo več denarja odštet ali pa niti to ne - samo malo se pozanimaj glede sestavin, pa boš našla kaj bolj primernega. kolikor berem forume in bloge, je vichy še vsem uničil kožo :mad:
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
Uporabniški avatar
medvedka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 26. 11. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a medvedka » 29. Jan. 2011 12:54

schpeltza napisal/-a:Končno sem ugotovila kaj mi najbolj paše za moj obraz, da se znebim mozoljčkov in rdečih flekov... Vrjetno me bojo zdaj kake punce bičale ampak meni res pomaga - Bepanthen plus...

Klinc gleda vse kreme za problematično kožo ala vichy, garnier, skindoctors... Nič ne pomaga tako kot bepanthen (MENI!). Prav ne morem vrjet.

Sej logično, da pomaga..tudi meni je. Ta krema je namenjena razkuževanju in hitrejšemu celjenju ran in je univerzalna za razne takšne in drugačne probleme. Tako, da ni nič narobe če jo nanašaš na obraz. Samo pri meni je po daljšem času kar malo izgubila svoj vpliv pa ne vem zakaj. Zdaj razmišljam, da bi si nabavila tole novo zadevo od Sensilaba in sicer Cerin (kapsule), ki naj bi kao bil učinkovit. Meni so namreč v boju z mozolji do sedaj delno pomagale samo KT, kar pomeni, da so pri men večji del krivi predvsem hormoni za ostali del pa še iščem krivca :D
Uporabniški avatar
schpeltza
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a schpeltza » 29. Jan. 2011 14:39

Zelo mi pomaga... Zdaj se mi je v treh dneh za 70% poboljšalo :) Dobim pa raztur v tistem 7dnevnem premoru pri tabletkah... Potem sem pa še nedisciplinirana in si jih spraskam...
"Nicht die Schönheit entscheidet, wen wir lieben, sondern die Liebe entscheidet, wen wir schön finden." (Sophia Lauren)
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 31. Jan. 2011 15:57

Se pardoniram že vnaprej, ker moje vprašanje ni v neposredni zvezi z mozolji, ampak nisem našla kakšne druge teme, za eno vprašanje pa tud nima smisla nove odpirat. Tore, že ene 3-4 dni imam obup od kože, na T predelu in ličnem loku imam ful zrnato kožo, kot da bi mela ne vem.... gris pod kožo. Mozolji to niso, ker so te pikice ful male, ne rastejo, ne zorijo, ne abscesidrajo in posejane na gosto. Tudi niso milje, ker tisto vem kako zgleda. Filing mam kot da moji koži nekaj manjka, samo ne morem pogruntat kaj.... Mogoče kakšne ideje, nasveti, predlogi, izkušnje kaj bi to lahko bilo in kako se tega rešit? :nixweiss:

Nisem pa vmes spremenila nobenih izdelkov, tud prehrane ne, al okolice.... Je pa res da sem bila zadnji teden dni ful pod stresom in neprespana, ampak od tega še nikoli nisem dobila take reakcije. Pa skor ziher sem, da ni alergija, ker se mi povsem drugače kaže na koži, kadar izbruhne. Halp! :(
Uporabniški avatar
candy.
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 21. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a candy. » 08. Feb. 2011 22:27

Je že katera poskusila z b-komplexom? Seveda ne pomaga pri hudih problemih s kožo, vsekakor pa umiri vse izbruhe pred menstruacijo, koža je bila pri meni čez nekaj časa vidno lepša, nič več sem pa tja kakšnega podkožnega mozolja.. Vmes je potrebno tud pavze delat, ni pa nobene fore v tem, da je potem stanje še slabše ipd. Vsaj jaz sem precej zadovoljna.. ne rabim več tolk gelov, tonikov pa tega, ker je itak več al manj metanje dnarja, učinek pa tudi ni ne vem kakšen.. Pride pa v obliki majnih rjavih tabletk, jemalo pa naj bi se po 3× na dan od 2-3 (tako piše v navodilih), čeprav vzamem le eno do dve na dan, saj se mi to zdi nekoliko preveč..
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 09. Feb. 2011 11:05

Jaz te vitamine raje dobim iz hrane kot pa iz dodatkov v obliki tablet.
Uporabniški avatar
Jela
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 2. 8. 2005
Kraj: Bla Bla

Neprebrana objavaNapisal/-a Jela » 10. Feb. 2011 18:21

Za Tearjerker..

Očistiš kožo z milom, iztisneš te male pikice (mozoljčke), obraz umiješ še enkrat, ga obrišeš s čisto brisačko/robčkom in namažeš s kremo Bepanthen.

To je meni pomagalo. :)
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 10. Feb. 2011 19:18

^^Hvala za odgovor, sicer sem stvar že rešila ;) Mi pa ta metoda ne bi pomagala ker so ble te ''bunkice'' tako na gosto posejane, majhne, da jih niti ne bi mogla ene po ene dobit pod nohte. Plus tega, da so bile podkožne. :?
Uporabniški avatar
arrow
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a arrow » 10. Feb. 2011 21:24

Tearjerker kako si pa rešila pol problemčk? Da vem kako it v akcijo, če se mi slučajno kdaj pojavi kej podobnega :D
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 10. Feb. 2011 22:39

Mah sej niti sama ne vem kaj bi to lahko bilo, ampak težko opišem boljše kot to, da je res izgledalo ko da mam gris pod kožo na celotnem T-predelu in da je koža zgledala ful mastna :nixweiss: Najprej sem probala s pilingom 2x dnevno in tonikom ter nanesla olivno olje, pa me je po dveh dneh po uporabi tonika začela koža blazno pečit in sem cela pordela. Potem sem en dan pustila stvar stat, rdečica in pekoč občutek je izginil, ta zrnat videz pa ne. Potem sem si nabavila Balein ultra sensitiv tonik, pa me je spet peklo, tako da sem potem urgirala tako, da sem uporabila kremo, ki jo imam proti alergiji (Elocom), ki vsebuje kortizol, ki sem jo sicer nerada nanesla, ker v splošnem ni najboljša za kožo, sploh za obraz, ampak edino to mi je pomagalo. Sem jo pa čisto malo vmešala v olivno olje in nanesla pred spanjem, dva dni zapored, pa je ta zrnat videz izginil. Zdej kožo čistim in negujem kot običajno pa je vse okej, tak da.... svašta. Nikol se mi še ni to zgodil in upam da se mi tud ne bo. Najbolj pa me mori, ker nimam od pojma zakaj se mi je to sploh pojavilo. :?
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 4. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a punkie_ » 11. Feb. 2011 9:54

^^ hehe tale Elocom sem tudi sama parkrat ''zlorabila'' v te namene. ko sem bla mala, sem imela nek dermatitis in so mi ga predpisali, vendar mi je sčasom zadeva izginila. potem pa se mi je enkrat pojavilo po obrazu nekaj podobnega dermatitisu, samo da ga poprej na obrazu nisem nikoli imela. par dni sem se mučila z vsem živim, potem pa sem namazala Elocom in se mi je hitro popravilo. ni pa za pretiravat z njim. neki časa nazaj sem slišala, da je za kožo dobro kokosovo olje. po parih dneh uporabe se mi je po obrazu spet pojavilo neko sranje in razdražena koža in spet mi ni blo jasno, kaj zdej. potem pa sem brala, da je kokosovo olje lahko komedogeno. in pomoje se mi taka koža pojavi, če dam kaj komedogenega gor. stvar je izginila po parih dne, ko se nisem več mazala s kokosovim oljem. sedaj sem spet lepo na mleku, toniku in kremi in je vse ok.
Moyka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 10. 3. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Moyka » 10. Mar. 2011 22:30

Jaz ti svetujem masko za obraz Marine Mask, piling z obraz Forever Aloe scrub in pa kremo Aloe vera gelly.. to je meni najboljša kombinacija za čisto kožo.. jaz sem si s temi izdelki zelo popravla kožo..
Uporabniški avatar
Ninča
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 1. 2011
Kraj: Šalovci

Neprebrana objavaNapisal/-a Ninča » 21. Mar. 2011 14:30

no ja jaz pa imam mešano /mastno kožo. Zadnje čase se je sicer precej umirila, odkar uporabljam od nivea mleko in tonik v enem za mešano/mastno kožo. pol pa imam še bepanthen za kakšen mozolj, ki si ga iztisnem pa rata kakšna mini krastica ali kaj razpraskam je ful dobro to. pa mam še uno krmeo od vichy (šinfate to vem, ampka men je edino ta reč pomagala proti hudim mozoljem pa mastni koži).

ampak je pa ene reč. pri nosu pa na predelu lic ki je čisto rpi nosu,, če vete kaj mislim, mam une črne mozolje. ogrce se mi zdi, da se jim reče pa bi s ejih ful rada znebila pa nimam pojma kako. sme probala že une pilinge od alerde pa nivea pa mela sme maske ki naj bi to vn potrgali pa probala sem jih stiskat, sam ne zdržim, ker fuuul boli pa mam pol cel rdeč obraz.

mi lahko kera pomaga kako naj se teka znebim. ker drugače mam kožo čist ok. tu pa tam kakšnem mini mozolčj, drugo pa nič. sam to mi malo kravri videz obraza . help?

Vrni se na Lepota

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov