Mozolji

Vse o ličenju in negi kože.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Dita-
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Dita- » 21. Nov. 2010 11:08

jz mam eno vprašanje, kako deluje tonik?
Pred kakšnim dobrim mesecom sem si namreč kupila afroditin tonik (prej tonika nikoli nisem uporabljala), pa mi je izbruhnilo miljon nadležnih mazoljčkov. Mislila sem da mi tonik ne ustreza in sem ga zamenjala za Alvederinega s zdravilno prstjo. Štos je pa v tem, da mi tudi po uporabi tega nastanjeo mozoljčkim, tako da ga uporabljam res minimalno.

Zdej sem pa v dilemi, al tonik čisti kožo, al pač najprej odmaši pore na tak način, da nastane mozoljček in se ti koža izboljša šele po dolgotrajni uporabi?

Naj še povem kako skrbim za kožo: zvečer si obraz očistim z Alvedere čistilnim mlekom divja vrtnica, zjutraj si ga umijem s toplo vodo in nanesem Nivea kremo (čist navadna vlažilna krema, Nivea Soft), kar mi služi kot podlaga za make-up. Približno enkrat na teden si naredim piling (alvedere zdravilna prst), tonik pa uporablajm približno 1x na dva dni (vem da bi ga mogla vsak dan, sam kaj ko mi tako sranje naredi na obrazu).
Our passion is our strength <3
Nyree
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 10. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Nyree » 21. Nov. 2010 15:05

Tonik se uporablja na očiščen obraz in uravnava pH kože (ter odstrani iz kože še zadnje nečistoče). Po tem moreš nujno uporabit kremo. Meni je nivea povzročala izbure mozoljev, ker ma alkohol. Ne morem pa priporočat nobene, ker tudi jst čakam na odgovore in nasvete za kako pametno kremico.
Uporabniški avatar
arrow
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a arrow » 21. Nov. 2010 20:28

^^Nujnost kreme po toniku je odvisna od tipa kože.
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 21. Nov. 2010 20:32

Meni odgovarja Alverde fluid Aloe vera, s tem da imam mešano kožo z izsušeno povrhnjico.Pred njo uporabim Garnierjev tonik, obraz si pa čistom z Bubchen peno Rosalea in z mozolji nimam težav.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 21. Nov. 2010 21:00

Ne morem si pomagat..
Nyree napisal/-a:To lahko že sedaj povem, da ne bo šlo. Tako kot si želim lepo kožo, zelenjave npr. ne jem.
Kolk si pa stara, 13? :?
Ne, sori, sam ne razumem... in nisem noben expert, ampak verjamem, da je še kako zelo pomembno tud kaj dajemo vase in ne samo nase; tko da, namesto z iskanjem "popolne zadeve za dat na kožo", se probi nekak spopast s tem, kako bi si lahko izboljšala prehranjevalne navade.
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 21. Nov. 2010 23:19

^^pa roke stran od obraza. men je samo to za 90% izboljšalo stanje.
Vsak raj ima svojo kačo.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 21. Nov. 2010 23:33

^^Tole pa verjetno res pomaga ja. Jaz sem stalno dotikam z rokami po obrazu in sploh nočem vedet kolik bakterij s tem prenašam iz raznih predmetov na svoj obraz :?
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 21. Nov. 2010 23:41

^^ ne govor :oops:, po prebranem sem v istem momentu roko z obraza odmaknila :lach:
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 22. Nov. 2010 8:44

purple_rain napisal/-a:Kolk si pa stara, 13? :?

:lol: My thoughts exactly.

Je pa le tak težko narest kaj za sebe, in čakat da dobiš vse dano.... Plus ata google in njegovi bratje, kateri je pač ljubši, nudijo dost odgovorov na to, kjer vse se omenjene snovi nahajajo (in ne, se ne samo v zelenjavi, da ne omenjamo miljon prehrambenih dodatkov, ki so danes na tržišču), poleg tega pa nekak bomo tule mal težko čudežno odkrile nadmega super kremo za suho kožo - torej, h kozmetičarki ali v drogerijo na posvet. Mater je to težko ne.

+ strinjam se s šlatanjem obraza. Zato mam pa antimirkob skoz v torbici, da si ne nosim svinjarije s tac še na fris :D Pa men je blo mučno, ampak sem pred leti prenehala praskat mozolje (to sem tak rada počela) in se je izkazalo za eno pametnejših potez :D
Nyree
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Nyree » 25. Nov. 2010 17:21

Ok, stara sem 13, ker ne jem zelenjave :lol:
Kolko ste pa ve stare, da morete kritizirat vse, kar je drugačno od tega, kar ve počnete?
Ja ok, ne bom se silila jest nečesa po čemer se ne počutim dobro (stara sem 20 drugače).
Gospodične Popolne, saj nisem rekla, da pričakujem od vas rešitev vseh svojih težav, pač pa, bi hotela, da mi poveste za eno ne predrago kremo, ki ne vsebuje nobenih stvari, ki bi iritirale mojo kožo. Če bi vedla, da zaradi enega vprašanja poslušaš neke snobovske odgovore od "know it all", ne bi pisala. Se opravičujem res.
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 25. Nov. 2010 20:44

^^tule jo imaš. in če bi, namesto izpadov, ko ti katera kaj dobronamerno predlaga, raje prebrala temo, potem vse to sploh ne bi bilo potrebno...
UG84 napisal/-a:Kaj pa tole: KLIK. Jz ga imam kot zdravilo za vse vrste kožnih poškodb ter tudi za mozolje in je krasen. Amapk za tvojo težavo ne vem, vprašaj v tej trgovini.
Vsak raj ima svojo kačo.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 25. Nov. 2010 20:55

Nyree napisal/-a:Ok, stara sem 13, ker ne jem zelenjave :lol:
Kolko ste pa ve stare, da morete kritizirat vse, kar je drugačno od tega, kar ve počnete?
Ja ok, ne bom se silila jest nečesa po čemer se ne počutim dobro (stara sem 20 drugače).
Gospodične Popolne, saj nisem rekla, da pričakujem od vas rešitev vseh svojih težav, pač pa, bi hotela, da mi poveste za eno ne predrago kremo, ki ne vsebuje nobenih stvari, ki bi iritirale mojo kožo. Če bi vedla, da zaradi enega vprašanja poslušaš neke snobovske odgovore od "know it all", ne bi pisala. Se opravičujem res.
Glej, misli si kar hočeš, ampak "ne maram zelenjave" je pač otročje razmišljanje za eno 20-letnico. Pa če se na glavo postaviš.
Nyree
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Nyree » 25. Nov. 2010 21:41

Ni bolj otročje se utikat v tuje življenje in presojanje nekoga po enemu postu, čeprav je vse za kar sm prosila samo 1 nasvet?
Lej, popolnoma vseeno mi je za tvoje mnenje in zanj nisem glede tega niti vprašala. Lahko bi še nadalnjih 10 strani vlekla te neumnosti naprej, ampak bi pač rada rekla samo, da če nimaš odgovora na moje vprašanje-me ne zanima. Pa mi je prov vseeno za to tvojo igrico "kdo je bolj otročji"- in s tem tudi za tvoje mnenje "pa če se na glavo postaviš" :lol:
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 25. Nov. 2010 22:51

^^prišla si na javni forum vprašat za mnenja, dobila si jih. Med drugim tudi to, da za lepšo kožo je treba paziti tudi, kaj se da vase - da ne ješ zelenjave, sigurno nismo tu prve, ki se temu čudimo (mogoče, če bi podala zraven še kakšen razlog čemu je temu tako, bi lahko boljš razumele (napisala si, da se ne počutiš dobro po njej..)).
Nyree
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Nyree » 26. Nov. 2010 13:09

Ne? Prišla sem vprašat za to, kakšno kremo naj uporabljam, ker mam občutljivo kožo. Vse druge stvari so mi popolnoma jasne in ne rabim, da bi mi ena neznanka solila pamet. Verjela ali ne, moji znanci so vsi zelo strpni in se ne čudijo, da ne jem zelenjave. A če bi ti nekdo reku, da ne je mesa bi ga spraševala zakaj tako? Ali je vegeterianec ali mu ni všeč ali je kak drugi razlog. Ne vem kakšna "avtoriteta" si ti tukaj, da bi ti polagala račune zakaj nečesa ne jem (jst vem zakaj ne-in mi je vseeno, če tebi to čudno, al pa ti firbec ne da miru zakaj je ne). In lej res-če si že tko želiš stalno odgovarjat mi piši na zasebno, da ne boš smetila foruma, al pa vsaj podaj odgovor na vprašanje ...

Vrni se na Lepota

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov