Mozolji

Vse o ličenju in negi kože.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Ladyy*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Ladyy* » 01. Jul. 2010 0:18

Hvala, bom se malo v lekarni povprasala. Upam da bo pomagalo, ker sem res ze cisto obupana.
Love me now or love me never, but if you love me, love me forever *
Tinaaa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 13. 7. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Tinaaa » 01. Jul. 2010 5:35

Je katera že uporabljala Avene Cleanance? Ali je ta Acn-easy balm boljša?
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 01. Jul. 2010 6:53

haley napisal/-a:^^Pred dvema mesecema, ko sem začela js tole kremco uporabljat je bla res super, je blo res manj mozoljev, zdej se mi pa zdi, da mi ne pomaga sploh več in mozolji na dekolteju mi kar nočjo zgint :?

Od česa jih pa imaš?
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 01. Jul. 2010 7:50

Ladyy* napisal/-a:Ko akna zgine ostanejo veliki madeži. Probala pa sem laser, neke kreme ki mi jih je dal dermatolog itd.
Madeži nastanejo, ker smo stiskal mozolje. :oops: Jz nimam pojma kaj s tem narest in pač, jih mam, jbg. Žal ne bom nikol kot "porcelanasta punčka". :)
Ampak če laser ni pomagal in dermatolog ni več vedel kaj s tem..?
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 01. Jul. 2010 11:08

UG84 napisal/-a:
haley napisal/-a:^^Pred dvema mesecema, ko sem začela js tole kremco uporabljat je bla res super, je blo res manj mozoljev, zdej se mi pa zdi, da mi ne pomaga sploh več in mozolji na dekolteju mi kar nočjo zgint :?

Od česa jih pa imaš?

Ne vem. Nikol nisem mela nekih večjih problemov z mozolji po dekolteju, včasih sm pa tja kakšen, zdej jih imam pa kar nekaj.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 01. Jul. 2010 11:53

Pa verjetno ne od te kremce?
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 01. Jul. 2010 13:48

^^Mnde ne :D Mogoče mam kako reakcijo zdej, k je vroče pa če se mi pol majčka po koži drgne. Js upam, da bo kmalu boljše.
beveg55
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 13. 7. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a beveg55 » 12. Jul. 2010 23:21

Živjo!

Pozdravljam vse na forumu! Spremljam ga že več let in moram priznati, da ste mi marsikdaj pomagali s kakšnim nasvetom. Zdaj pa sem končno zbrala pogum, da tudi sama kaj napišem in mogoče komu pomagam.

Mozolji so prva tema. Tudi sama sem imela večne težave z njimi, od pubertete pa vse do nedavnega (stara sem 24 let). Ni šlo za tisto hudo (hormonsko pogojeno) obliko, ampak še vedno moteči mozolji, mašenje por, ogrci, razširjene pore, rdeča in razdražena koža, itd., tako da brez pudra praktično nisem zapustila doma. Po prebiranju forumov (tudi tega :) ) sem poskusila ogromno krem, čistilnih pen, tonikov, pilingov, nekomedogenih pudrov, kozmetičark itd., pa ni bilo nikoli pravega učinka. Koža je bila vedno v slabem stanju, kljub temu, da sem na splošno živela zelo zdravo (veliko vode, zdrava prehrana, šport).

V roku dveh mesecev pa se mi je koža tako popravila, da sploh ni več potrebe po pudru. Nimam več mozoljev, pore so se mi očistile, se več ne mašijo, celo prej razširjene pore so očitno manjše (sicer sem brala, da zoženje por ni mogoče, ampak pri meni je razlika očitna), koža je sijoča in na izgled zdrava. Ljudje to opažajo in me sprašujejo, od kod ta razlika.

Razlog je v spremembi prehrane (iz sicer prej na splošno zdrave prehrane- nič ocvrte hrane, nemastna hrana, brez sladkarij in izdelkov iz bele moke, veliko sadja in zelenjave, polnozrnate jedi, oreški) na VEGANSKO. Iz hrane sem izljučila meso, ki sem ga jedla 1-2-krat na teden (piščanca, purana ter redko govedino), morsko hrano in mlečne izdelke (jogurt, sir, skuto). V roku dveh mesecev, odkar sem postala veganka, imam prvič v življenju čisto kožo. Sicer so bili razlogi za veganstvo drugje, ampak sprememba stanja kože je zelo pozitiven ''stranski učinek'' in po vseh teh letih poskusov zdravljenja mozoljev ne morem verjeti, da je rešitev tako enostavna.

Sicer ima na splošno veganska prehrana razen izboljšane kože še veliko pozitivnih vplivov na zdravje: nižja telesna teža, boljše počutje in več energije, nižji krvni pritisk in holesterol, manjša pojavnost ateroskleroze, srčno-žilnih bolezni, diabetesa, manjša verjetnost nastanka raka, itd., in če malo pobrskaš po internetu, najdeš ogromno znanstvenih dokazov in študij, ki to potrjujejo. Celo zdravniki po celem svetu jo čedalje pogosteje priporočajo in vlade uvajajo brezmesne dneve v tednu (tudi in predvsem zaradi vpliva mesne industrije na globalno segrevanje in podnebne spremembe).

Upam, da se katera odloči za veganstvo in nato poroča o rezultatih! Moje življenje se je v tako kratkem času spremenilo na bolje in ne govorim le o koži; več energije in bolj pozitivno razpoloženje, boljša prebava in telesna zmogljivost, prenehanje migren in tudi nekaterih drugih zdravstvenih problemov.

Lep pozdrav!
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 13. Jul. 2010 14:14

Opozorilo moderatorke: Temo, v kateri lahko debatirate o veganski ali vegetarijanski prhrani že imamo. Tole bom sicer pustila, toda debato v prehrani nadaljujte drugje. :)
Pika85
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 6. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Pika85 » 15. Jul. 2010 13:09

Uporablja katera linijo izdelkov od Logone za nečisto in mastno kožo? ali ima oz. ve če je kje na internetu seznam sestavin, ker jih ne najdem...?

Lahko napišete tudi katero drugo firmo, najraje pa bi imela nekaj naravnega...
Feist.
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Feist. » 17. Jul. 2010 14:58

Pred časom cirka okrog marca se mi je na desni strani obraza malo nizje od usesa pojavil tak mehurček. Najprej sem mislila, da bo iz tega nastal mozolj ampak je to trajalo zelo dolgo. Nekje po treh-štirih mesecih se je na istem mestu res pojavil mozolj, ki sem ga zelela stisnit, da bi se ga znebila. Zdaj se mi pa to noče normalno zacelit, oziroma na tem mestu imam zdaj majhno bunkico (torej kot da nastaja mozolj) in se koza na tem mestu malo sveti, je bolj suha in če jo probam odstranit se zdi kot da sploh ne gre vstran. Ima kdo idejo kaj bi to blo, kak se naj rešim? :s Ker tega sploh ne morem zakrit z pudrom... :o

And then she'd say, it's Ok, I got lost on the way but I'm a supergirl, and supergirls don't cry.
And then she'd say, it's alright, I got home late last night, but I'm a supergirl, and supergirls just fly.
Uporabniški avatar
donna.
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 22. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a donna. » 23. Avg. 2010 1:47

hana1987 napisal/-a:jaz sem že poiskusila vrsto proizvodov za mozolje, nazadnje so mi v lekarni svetovali sensilab cerin. Proizvod sedaj jemljem že več kot 3 tedne in se mi je stanje kože znatno izboljšalo:):) res priporočam

a tole dobiš v lekarni samo na recept ali je v prosti prodaji ?
cordon23
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 9. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a cordon23 » 09. Sep. 2010 9:13

Zdravo, sem zasledil na internetu to temo in bi rad podelil še svojo izkušnjo kar se tiče mozoljev. Te kreme in ostali izdelki ki jih kupimo v drogerijah so eno navadno sranje. Polno alkohola ali vazelina, konzervansov....pa tudi če je kao 100% natur je notri vsaj 3 ali 4 stvari, ki jih v naravi ne najdemo...Res sem bil že skoraj obupan in probal sve i svašta, tko da sem vse sestavine z vseh izdelkov pregledal do potankosti in sem jezen ker sem nasedal reklamam in javnem zavajanju potrošnikov...kao full pomaga. Ni mi jasno, kako lahko krema ki vsebuje alkohol, navlaži kožo, če pa jo alkohol (in 100 drugih sestavin v kremi) izsušuje??!
V glavnem...
Imam 24 let, pred časom sem imel mozolj do mozolja, po celem obrazu, po hrbtu, po prsih...uporabljal sem pa od Nivea-aqua za vlaženje, nivea young tonic, nivea gel za umivanje obraza...kao prot mozoljem.
Kasneje sem uporabljal gel, tonic in kremo od Garnie....po parih mescih še vedno nič drugače.
V dm-u mi je prodajalka pokazala izdelke od Afrodite...čistilna pena, tonik za obraz in krema, pa še ene maske za obraz...pa sem jo vprašal a je to res dobro, ker sestavine so bile "#"#$%$&($#!---katastrofa! Alkohol do alkohola, konzervasi in ostale drobnarije in je rekla: "Sej mora bit alkohol notri, da mal razkuži"
No to cenjeno Afrodito sem uporabljal 5 mesecev....SPET nič.
No, pa dejmo probat Green line...spet polna vrečka kemije, po 3eh mesecih nič drugače.
Potem sem v lekarni naletel na prestavitev kozmetike Murad...38 eurou sem plačal vsaka 2 tedna za en komplet: gel za umivanje, vlažilno kremo,potem en serum al kaj je že, ki se samo namaže po umivanju na T predel in tam kjer so mozolji, pa še ena majhna tuba ...torej skoraj 80 eurou na mesec in to kar 4 mesece. Muradova kozmetika naj bi bila kao full wau in oh in sploh, skratka eno navadno sranje, ki meni ni pomagalo čisto nič.
Po 4ih mesecih sem se odločil za tako opevani Vichy normaderm. Zopet gel, tonic, piling in kremo. To naj bi uporabljal vsaj 3 mesece...pa sem uporabljal 5 mesecev ker sem imel občutek da se mi stanje izboljšuje (verjetno zaradi obupa in močne želje po tem, ker stanje je bilo popolnoma isto).
Končno sem se odpravil do zdravnika, ki mi je predpisal Skinoren ter eno raztopino (pozabil sem ime) v glavnem s tisto raztopino naj bi se mazal zjutraj s Skinorenam pa zvečer in nikakor ne sočasno. Terapija naj bi trajala vsaj 3 mesece, prvi rezultati po 3eh tednih.... Prav smešno mi je že bilo, pravi fenomen, saj mi tudi to ni pomagalo. Kasneje sem probal še z Differinom pa spet nič.
No ko sem že skoraj obupal in en mesec ali dva nisem uporabljal popolnoma nič, mi je mami povedala za svojo sosedo, da izdeluje "čudežne kreme" Seveda sem bil skeptičen tudi tokrat, pa vseeno sem se odpravil na obisk k mami pa kasneje k njeni sosedi, ki je sicer starejša gospa in na prvi pogled zgleda prav kot čarovnice iz filma, ki živi sama in ima nekaj mačk pred hišo in sem se je kot otrok bal, zato sem bil še toliko bolj zadržan do obiska:)
No ta gospa ima na vrtu zelišča od A do Ž, pravijo da je pozdravila kar nekaj vaščanov s svojimi žavbami...pa vseeno, kdo pa še verjame vaškim čenčam? No, bom skrajšal in napisal bistvo:) Rekla mi je, da mi bo zmešala eno kremo, ki jo moram nanašat na obraz zvečer in eno zeliščno vodo, katero nakapam na vato in si s tem očistim obraz...lahko več krat na dan. No pa sem reku, ajmo še to probat....in sem res, čez 2 ali 3 dni je bila krema narejena in sem šel po njo. Dala mi jo je zastonj (verjetno sem se ji zasmilil...komu se pa nebi:) ) No pa je šel en teden mimo...nič, 2 tedna...nič, 3 tedni...rahla sprememba, mozoljev ni bilo manj, je bila pa koža bolj mehka in prožna in dejansko mi je bila všeč na pogled in tudi na dotik. No, ko mi je zmanjkalo sem poklical in naročil mazilo in vodico še za en mesec. No in tako 3, 4 mesece in še danes uporabljam isto kremo in to vodico oziroma tonik za obraz. Oboje skupaj plačam 20eur, pa mam za celi mesec mir in vsaj vem da sigurno ni kemije notri. Kaj pa mozolji....no verjetno si bo marsikdo mislil da si zmišljujem in nakladam..pa mi je čisto vseeno, ampak mozolji so popolnoma izginili. Sem pa tja se mi kak naredi, ampak nič drastičnega.
Čist tko da vam podam eno primerjavo...v naravi so vsa zdravila in kemija in sintetični izdelki, se kljub reklami in visokim cenam nemorejo primerjati!

Upam da tudi vi najedete rešitev za vašo kožo!
Uporabniški avatar
Srna_924
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 7. 2010
Kraj: lj

Neprebrana objavaNapisal/-a Srna_924 » 09. Sep. 2010 15:55

^^ saj rešitev obstaja. pomaga vsem. reče se ji rouccatane :wink:
jemala 1 leto, postala porcelanasta punčka. nobenih madežev od stiskanaja, ogrcev, nič. ne jem več 2 leti, isto kot prej. lista strasnkih učinkov pa kilometrska.
bom pa zdaj poskusila kremco, ki jo ima haley, pa bom poročala o rezultatih :)
rrooxxyy
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a rrooxxyy » 09. Sep. 2010 21:24

Feist. napisal/-a:Pred časom cirka okrog marca se mi je na desni strani obraza malo nizje od usesa pojavil tak mehurček. Najprej sem mislila, da bo iz tega nastal mozolj ampak je to trajalo zelo dolgo. Nekje po treh-štirih mesecih se je na istem mestu res pojavil mozolj, ki sem ga zelela stisnit, da bi se ga znebila. Zdaj se mi pa to noče normalno zacelit, oziroma na tem mestu imam zdaj majhno bunkico (torej kot da nastaja mozolj) in se koza na tem mestu malo sveti, je bolj suha in če jo probam odstranit se zdi kot da sploh ne gre vstran. Ima kdo idejo kaj bi to blo, kak se naj rešim? :s Ker tega sploh ne morem zakrit z pudrom... :o

Jaz imam enako zadevo, le da jo imam na nogi, malce pod kolenom. Je zelo neprijetno, ne gre odstranit, prikrit, zadnjič sem si med britjem potegnila dol, ampak je stanje isto kot prej, se je "zacelilo v staro stanje". Če slučajno ugotoviš, kaj pomaga, se priporočam, ker je zadeva resnično neprijetna :?

Vrni se na Lepota

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov