Mozolji
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
s0nckic4 - Cosmofrik
- Na forumu od: 29. 7. 2009
- Kraj: Over the Rainbow
mah če so hormonskega izvora ne pomaga nič. tudi roucatane in doxy ne. probala oboje in se mi je vedno povrnilo. zdaj sem začela jemat kontracepcijske, pa bomo videli. (plus da sem poskušala tudi s prehrano in naravno kozmetiko). oz jaz opažam, da se mi stres pozna na koži. med počitnicami se mi je navadno stanje izboljšalo.
pač začni negovat svojo notranjo lepoto, je najbolj za ziher
pač začni negovat svojo notranjo lepoto, je najbolj za ziher
Vsak raj ima svojo kačo.
-
White_Widow - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 5. 2010
- Kraj: Ljubljana
Ampak če probaš spremenit življenski stil in prehrano, te nič ne stane, ne? Lahko samo pridobiš.
Ko sem mela okvaro želodca, in sem mogla jest dva tedna samo in izključno krompirjevo juho, se mi je koža znatno popravila. Verjetno je tukaj prispevala tudi vsakodnevna telovadba, kjer so šli strupi ven čez znoj in ne v obliki mozoljev..
Ko sem mela okvaro želodca, in sem mogla jest dva tedna samo in izključno krompirjevo juho, se mi je koža znatno popravila. Verjetno je tukaj prispevala tudi vsakodnevna telovadba, kjer so šli strupi ven čez znoj in ne v obliki mozoljev..
-
claire - Cosmopsiho
- Na forumu od: 19. 3. 2008
*cukrr* napisal/-a: se še odločam za Roaccutane.
in prosim, ne se odločit.
punce, a ve sploh veste kakšne enormne stranske učinke imajo te kapsule? ne si delat tega... ojoj, me kar strese. ste mlade pa neumne!
- suha koža (do luskavice!)
- hripavost zaradi suhega grla
- suha nosna sluznica, kraste (krvavitev iz nosu)
- suhe oči
- čezmerno potenje in srbenje kože (koža postane obcutljiva za izpostavljenost soncni svetlobi),.
- izpadanje las ali, redkeje, cezmerno rast
- bolecine v mišicah, še zlasti, ce so intenzivno telesno aktivni.
- lahko se pojavijo artriticna bolecina (bolecina zaradi vnetja sklepov) in tendinitis (vnetje kit ali kitne ovojnice)
- spremembe razpoloženja, pojava tesnobe, težnje k nasilnemu
vedenju, psihoze, v redkih primerih do depresije, poslabšanja depresije in zelo redko do razmišljanja o samomoru, poskusa samomora in samomora
- glavobol, obcutek slabosti, utrujenosti, rahla izguba sluha, spremembe vida (zmanjšan nocni vid in oslabljeno zaznavanje barv)
- zlatenica, slabokrvnost, vnetne bolezni crevesja, vnetje pankreasa, sistemske okužbe, lokalne bakterijske okužbe, kot so okužbe tkiva okrog baze nohtov, spremembe nohtov, povecana pigmentacija obraza, gnojenje z otekanjem, otekle žleze, kri v urinu, sladkorna bolezen, spremembe koncentracije glukoze v krvi, še posebno pri bolnikih s sladkorno boleznijo
- naraste koncentracija secne kisline
- padec HDL
- zmanjša se zmožnost strjevanja krvi, zato se lahko pojavijo modrice in krvavitve.
WTF! kdo žre te tablete? (razen v skrajnih primerih aknavosti). že res, da je menda večina neželenih učinkov redkih in da baje izginejo po zdravljenju, ma vseeno. kaj ti pa to nardi s telesom? se nimate čisto nič rade?
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
-
s0nckic4 - Cosmofrik
- Na forumu od: 29. 7. 2009
- Kraj: Over the Rainbow
^ poznam vsaj 15 ljudi, ki smo ga jedli in nihče ni imel niti enega. razen suhih ustnic. kolegici ga je celo mami zdravnica predpisala. daleč od tega, da bi to zobali kot vitaminčke, ampak če je človek drugače zdrav mu po 1 letu jemanja ne bo nič. toliko je pa tudi normalna doba pri hujših oblikah aknavosti.
Vsak raj ima svojo kačo.
-
White_Widow - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 5. 2010
- Kraj: Ljubljana
roacutane je agresivno zdravilo, za trdovratne nevšečnosti. In je kar logično, da bo tako močna stvar imela ogromno stranskih učinkov. Pa saj danes imajo vsa zdravila ogromno slabih učinkov, pa jih vseeno predpisujejo. Ker zdravnik presodi, kaj je bolj pomembno. Sploh pa so te učinki napisani informativno, ponavadi se pojavi le kakšen od njih, ne pa vsi, ki so napisani. Kot pri drugih zdravilih.
Če aken ne zdravimo, lahko nastanejo take brazgotine, da potem kdo res pomisli na samomor - ne pa od tablet.
Sem jemala enkrat ene tablete za želodec, pa so imele veliko hujše stranske učinke kot roaccutane. Ampak presodiš, kaj je bolje - učinki na tvoj problem, ali stranski učinki.
Ali pa nedolžne stvari iz lekarne, npr. za odmašitev nosu, ki ti lahko predre nosni pretin. Za to pa noben ne govori, da tega pa ne jemat...
Je pa res, da bi jaz to zdravilo vzela le, če mi RES nič drugega nebi pomagalo .pa ne pričakovat, da če si boste dale gor glineno masko, da bo že po dveh uporabah koža nevem kaj. Ker ene pravite, kaj vse ste že poskusile, pa nič ni pomagalo. Preveč stvari tudi škoduje koži ja.
Če aken ne zdravimo, lahko nastanejo take brazgotine, da potem kdo res pomisli na samomor - ne pa od tablet.
Sem jemala enkrat ene tablete za želodec, pa so imele veliko hujše stranske učinke kot roaccutane. Ampak presodiš, kaj je bolje - učinki na tvoj problem, ali stranski učinki.
Ali pa nedolžne stvari iz lekarne, npr. za odmašitev nosu, ki ti lahko predre nosni pretin. Za to pa noben ne govori, da tega pa ne jemat...
Je pa res, da bi jaz to zdravilo vzela le, če mi RES nič drugega nebi pomagalo .pa ne pričakovat, da če si boste dale gor glineno masko, da bo že po dveh uporabah koža nevem kaj. Ker ene pravite, kaj vse ste že poskusile, pa nič ni pomagalo. Preveč stvari tudi škoduje koži ja.
- zavman
- Sramežljivka
- Na forumu od: 24. 2. 2011
Mislim, da je bilo že nekajkrat napisano, pa vseeno...Jaz sem se mozoljev znebila z ureditvijo prebave - ugotovila sem, da na mojo prebavo in tudi na pojav mozoljev slabo vpliva kravje mleko. Napihovalo me je, vse je klokotalo v mojem trebuhu, zaprta sem bila. Mozolji so se mi pojavljali predvsem okrog ust.
Zdaj že nekaj mesecev na mojem jedilniku ni kravjega mleka in se je stanje na obrazu vidno izboljšalo. Takoj, ko se enkrat pregrešim z npr. sladoledom, se mi čez 2, 3 dni spet pojavijo mozolji.
No, mogoče bo komu pomagalo.
Zdaj že nekaj mesecev na mojem jedilniku ni kravjega mleka in se je stanje na obrazu vidno izboljšalo. Takoj, ko se enkrat pregrešim z npr. sladoledom, se mi čez 2, 3 dni spet pojavijo mozolji.
No, mogoče bo komu pomagalo.
-
*cukrr* - Kofetarica
- Na forumu od: 29. 1. 2012
claire bom probavala vse ostalo kaj bi lahko še izbolšalo moje stanje samo, da ne grem na te tablete. Doma mam prov zgibanko od tega in sem si vse natančno prebrala... uglavnm me je bilo kr groza!! Pametno je vedt v kaj se spuščaš. Sam ok po eni strani priznam, da bi se jih rada znebila čimprej, ker se že toliko let borim z njimi.
zavman, js sm isto odstranila mleko pa opažam, da mi je precej bolje. Niso tako hudo videt pa tud napihnena nism... tako, da jupiiiii! In ja pijem veliko vode pa sem tud opazla spremembe.
zavman, js sm isto odstranila mleko pa opažam, da mi je precej bolje. Niso tako hudo videt pa tud napihnena nism... tako, da jupiiiii! In ja pijem veliko vode pa sem tud opazla spremembe.
Tu es dans toutes mes pensées.*
-
punkie_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 17. 4. 2006
- Kraj: ljubljana
^^super odločitev. sicer pa je danes na voljo tudi več ne/manj invazivnih postopkov v kozmetičnih salonih in dermatoloških centrih. seveda so včasih večji finančni zalogaj, a so manj zdravju škodljivi in verjetno vsaj za določen čas omilijo problem, npr. laserji, encimski pilingi ipd. določene preparate se dobi tudi v trgovinah z naravno kozmetiko in jih lahko prakticirate tudi doma.
- Emanuel
- Sramežljivka
- Na forumu od: 16. 8. 2012
Živjo. Imam problem in me zanima, če ima katerakoli kakšen nasvet glede tega. Že v zlo zgodnjih letih najstništva sem imel full mozoljev. Puberteta se mi je začela zelo hitro. Jasno je, da zarad tega moji mladi dnevi niso bili nič kaj posebnega, saj so velikokrat name letele razne opazke in tako naprej. No nekje v sredini srednje šole sem začel obiskovat strokovnjaka, plačal ogromno denarja (no plačali so starši) in koža se je dejansko izboljšala. Ostale so male brazgotine na hrbtu (zaradi prepoznega zdravljenja), ki pač se jih da odstranit samo z operacijo. No še vedno sem imel mozolje, ampak veliko manj kot prej in nekak sem bil zadovoljen sam s sabo. Seveda je bil moj videz daleč od popolnega, saj so se težave s kožo pojavljale še naprej. Ne sicer v obliki mozoljev, ki jih je manj kot prej, ampak koža preprosto ni lepa, ni čista, ni lepe barve, vidi se polno pomankljivosti, ki jih ne vem kako odpravit. Po vsakem britju je koža tako obupna, da si ne upam sploh ven na zrak. Zaradi narave dela, ki sem ga imel, sem se moral začet pudrat in to mi ni predstavljalo nobenega problema. Žalostno, ampak resnično, da je moja koža s pomočjo pudra izgledala vsaj nekaj ur malo bolj normalna. No nekak sem s tem pridobil tud na samozavesti. Ta teden pa sem dobil anonimno sporočilo od nekih zlobnih nepoznanih ljudi, nekdo mi je napisal, če se sploh pogledam vsako jutro v ogledalo in da če sem res tako grozen, da moram uporabljat puder. Vse me je full prizadelo in mi je samozavest takoj padla. Res bi rad imel čisto kožo, da bi se lahko brez težal obril in šel ven kot vsak normalen tip...
-
claire - Cosmopsiho
*cukrr* napisal/-a:Sam ok po eni strani priznam, da bi se jih rada znebila čimprej, ker se že toliko let borim z njimi.
še nekaj ti bom predlagala- alergološki test! čimprej. to, da se ti po nehanju pitja mleka koža vidno popravi sliči na alergijo... + poznam punco, ki je mela cel lajf probleme z aknami, ker je bila faking na jajca alergik!
Emanuel ti se pa spravi v OrCo k puncam, ki ti bodo dale nekaj, kar tvoja koža res potrebuje in ne alkoholnih zvarkov, ki jih predpisujejo dermatologi in prodajajo obične drogerije.
-
punkie_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 17. 4. 2006
- Kraj: ljubljana
ja, za težavno kožo ni druge rešitve kot kvalitetni hranljivi izdelki in vsakodnevna nega.
ali pa mogoče lasersko odstranjevanje dlak, samo ne vem, če ga izvajajo po obrazu. če imaš dost temne in močne, ti jih bo lepo zredčilo in koža ne bo več tko razdražena zarad britja.
ali pa mogoče lasersko odstranjevanje dlak, samo ne vem, če ga izvajajo po obrazu. če imaš dost temne in močne, ti jih bo lepo zredčilo in koža ne bo več tko razdražena zarad britja.
-
*cukrr* - Kofetarica
- Na forumu od: 29. 1. 2012
claire napisal/-a:*cukrr* napisal/-a:Sam ok po eni strani priznam, da bi se jih rada znebila čimprej, ker se že toliko let borim z njimi.
še nekaj ti bom predlagala- alergološki test! čimprej. to, da se ti po nehanju pitja mleka koža vidno popravi sliči na alergijo... + poznam punco, ki je mela cel lajf probleme z aknami, ker je bila faking na jajca alergik!
Ok, tega pa še res nism probala. Kam pa je treba to it? Do osebne zdravnice pa ti pol ona napiše napotnico al kako? Hvala, ker si povedala.
Tu es dans toutes mes pensées.*
- Fatalna
- Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 7. 2012
Emanuel, to je pa res grdo! Kateri puder pa uporabljaš? Predlagam, da pogledaš med mineralnimi pudri, ki so najmanj opazni.
Kar se kože tiče, pa bi ti jaz predlagala AHA kisline, ki zelo lepo zgladijo kožo, izenačijo ten, izboljšajo videz brazgotin, gubic itd. Seveda ne moreš brez nežnega čistilnega sredstva, če uporabljaš puder, pa kreme, ki je vlažilna, ima antioksidante in visoko UV zaščito. Pazi, da nič od tega ne vsebuje alkohol in eterična olja.
Če te še kaj bolj konkretnega zanima pa le vprašaj . Drži se!
Kar se kože tiče, pa bi ti jaz predlagala AHA kisline, ki zelo lepo zgladijo kožo, izenačijo ten, izboljšajo videz brazgotin, gubic itd. Seveda ne moreš brez nežnega čistilnega sredstva, če uporabljaš puder, pa kreme, ki je vlažilna, ima antioksidante in visoko UV zaščito. Pazi, da nič od tega ne vsebuje alkohol in eterična olja.
Če te še kaj bolj konkretnega zanima pa le vprašaj . Drži se!
-
claire - Cosmopsiho
*cukrr* napisal/-a:Do osebne zdravnice pa ti pol ona napiše napotnico al kako? Hvala, ker si povedala.
tako. stopi do osebne zdravnice. povej, da bi rada na alergološki test. potem pa boš itak dobila napotnico za naprej. upam, da ne boš čakala sto let.
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
*cukrr* napisal/-a:claire napisal/-a:še nekaj ti bom predlagala- alergološki test! čimprej. to, da se ti po nehanju pitja mleka koža vidno popravi sliči na alergijo...
Ok, tega pa še res nism probala. Kam pa je treba to it? Do osebne zdravnice pa ti pol ona napiše napotnico al kako? Hvala, ker si povedala.
Polemike glede mleka & mlečnih izdelkov so take in ovake, bi pa naččeloma pri alergijah kazala vrsto drugih znakov, kot mozoljavo kožo. Kravje mleko naj bi povzročalo akne ker vsebuje prekurzojre hormonov (DHT, IGF-1), ne pa ker bi bilo per se alergeno (čeprav ja, alergija na mleko oziroma intoleranca je tudi vse pogostejša, ampak mozolji vsekakor niso patognomonični znak).
Jaz sem kot zadnji rez iz lakto-vegetarijanstva pred cca 3 tedni prešaltala na vegansko hrano ravno zato, ker sem imela zadnje pol leta tak obup od kože, da nisem mogla verjet. Aknavo, polno ogrcev, hrapavo, mastno, vse hkrati. Sicer sem našla cel kup zdravil, kako mozolje posušit in eliminirat ko se pojavijo, ne pa kak preprečit njihov nastanek. Odkar ne jem mleka & mlečnih izdelkov se mi je v teh treh tednih naredil en mini mozolčič nad ustnico, prej pa sem imela po enega novega na noč. Poleg tega sem bila pred mesecem in pol dni na alergološkem testiranju (znaki alergije na koži pa niso bili mozolji, pač pa urtikarija + še na drugih organskih sistemih) in nisem bila alergična ne na mleko (in niti na jajca). Mi je pa brezmlečna prehrana v treh tednih že spucala kožo, tako da če se po parih mesecih še kažejo učinki bom 100% da je bilo to to.
Sicer pa si pri alergologu hitro na vrsti, jaz sem čakala 3 tedne na testiranje, niso tako drastične čakalne vrste. Napotnico ti da osebna zdravnica, pokliči potem v najbljižji ZD/bolnišnico na oddelek za alergologijo (ponavadi je skupaj s pulmonologijo) in se naroči. Pa če jemlješ kakšna zdravila proti alergijam jih 10 dni pred testiranjem ne smeš. Potem ti na obe podlahti dajo pozitivno reakcijo (histamin) in te napikajo z najpogostejšimi alergeni in potem odčitajo reakcijo. Je pa tak da hitri testi ne ločijo navzkrižnih reakcij, to je pa potem nadaljna diagnostika, ampak tega se pri nas ne grejo če ni res res življenje ogrožujajoče.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov