Make up ali naravni videz?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- legally blonde
- Kofetarica
- Na forumu od: 2. 1. 2005
- Kraj: Ljubljana
Zadnje case furam bl naravni videz ... Razlog: zjutri toooook tezko ustanem, da se pol nikol nimam casa namazat, ker ze tko zamujam tko da sam krema za obraz+labela. Ce mam pa cas za mazat se, pol pa sam maskara+korektor+mau pudra+mau blusha, ce se lih spomnm se lip gloss al pa crna barvica.
Za doma/trgovino ipd. se ne mazem. Za ksne kavice, kosilcka, faks v 95% primerih se namazem. Zadne case se se za delat ne mazem (razlog: glej zgoraj )
Senck in eyelinerja zal ne znam uporablat, zato se jim izogibam. Posledicno tut zlo mal denarja zapravim za moj make-up
Za doma/trgovino ipd. se ne mazem. Za ksne kavice, kosilcka, faks v 95% primerih se namazem. Zadne case se se za delat ne mazem (razlog: glej zgoraj )
Senck in eyelinerja zal ne znam uporablat, zato se jim izogibam. Posledicno tut zlo mal denarja zapravim za moj make-up
Live. Love. Surf.
-
softTouch - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 16. 2. 2007
jaz sem bolj za naravni videz. uporabljam samo maskaro in malo tekočega pudra, zelo občasno tudi senčilo in barvico. je pa tudi res, da se nikakor ne morem naučiti kako naj se lepo namažem z eyelinerjem okoli oči (zgoraj ja, spodaj pa se res ne znam), mogoče je to zaradi moje oblike oči ali kaj, tako da sem raje kar obupala
you believe lies so you eventually learn to trust no one but yourself
- vrtavka
- Sramežljivka
- Na forumu od: 31. 10. 2010
zanimivo, izgleda da se redke mažete, na ulicah pa tko redko vidiš nenamazano punco:)
Doma se namažem samo, ko se igram z ličili, ali pa dam čist tko mal živo rdečo šminko gor, ker mi je tooook všeč, pa je tko mal priložnosti za nosit jo.
Za ven se pa skoraj vedno namažem. Puder po potrebi, vedno pa maskaro in barvico, ki je največkrat vijolična. senčke pa sem začela sploh uporabljati pred kratkim, se mi pa zdijo bolj primerne za zvečer ali posebne priložnosti.
Doma se namažem samo, ko se igram z ličili, ali pa dam čist tko mal živo rdečo šminko gor, ker mi je tooook všeč, pa je tko mal priložnosti za nosit jo.
Za ven se pa skoraj vedno namažem. Puder po potrebi, vedno pa maskaro in barvico, ki je največkrat vijolična. senčke pa sem začela sploh uporabljati pred kratkim, se mi pa zdijo bolj primerne za zvečer ali posebne priložnosti.
-
Eući* - Debatorica
- Na forumu od: 8. 10. 2010
men je pa ušeč make up, ampk u mejah normale, seveda ..odvisn pa tut od priložnosti...če se ženska zna lepo namzat se sigurn polepša ...
no sej kokr se kdo počut ... najlepš pa so mi namazane učke
js se tko zmerno namažm, korektor če so kkšni mozolčki, trepalnce, lička pa glos, če grem tko km vn, pa še bolj poudarm oči z barvico, pa kkšne senčke
bistvo je da se namžš tko da zgleda naravno pa useen lepo.
no sej kokr se kdo počut ... najlepš pa so mi namazane učke
js se tko zmerno namažm, korektor če so kkšni mozolčki, trepalnce, lička pa glos, če grem tko km vn, pa še bolj poudarm oči z barvico, pa kkšne senčke
bistvo je da se namžš tko da zgleda naravno pa useen lepo.
Zadnjič spremenil Eući*, dne 11. Nov. 2010 18:30, skupaj popravljeno 1 krat.
Optimist: Person who travels on nothing from nowhere to happiness.
-
Br00tal - Sramežljivka
- Na forumu od: 24. 10. 2010
Po telih postih imam ful filing, da me bo minil, ko bom starejša Komaj čakam!
Sama se bolje počutim z ličili. Ampak, zmerno! Ko vidim pretirano napacane sovrstnice, se mi obrne želodec, ker ponavadi niti pravega tona pudra zberejo, da okoli oči raje ne govorim kakšne so :S
Doma;; Vlažilna krema & na čase maskara, ker pač nimam dnevov, ko ne grem kam in ko pridem domov se mi je res ne da dol spirat
Šola;; Naraven lip gloss, mat prozoren puder v prahu, korektor, maskara in barvica Batvico najraje zberem temno modro, samo ne sekajočo, živo ampak mam ful podobne barve učk in mi lepo pride
Ven;; Eyeliner, senčke, barvice, tekoč puder, blush... V glavnem odvisno!
Sama se bolje počutim z ličili. Ampak, zmerno! Ko vidim pretirano napacane sovrstnice, se mi obrne želodec, ker ponavadi niti pravega tona pudra zberejo, da okoli oči raje ne govorim kakšne so :S
Doma;; Vlažilna krema & na čase maskara, ker pač nimam dnevov, ko ne grem kam in ko pridem domov se mi je res ne da dol spirat
Šola;; Naraven lip gloss, mat prozoren puder v prahu, korektor, maskara in barvica Batvico najraje zberem temno modro, samo ne sekajočo, živo ampak mam ful podobne barve učk in mi lepo pride
Ven;; Eyeliner, senčke, barvice, tekoč puder, blush... V glavnem odvisno!
Dogs never bite me. Just humans.
-
mortisha - Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 4. 2008
Najbolj občudujem punce ki imajo lepo kožo na obrazu, kateremu ni treba dodajati preveč ličil. Če mam bolj grozno kožo-mozoljčki-bolj poudarim oči, da nekako odvrnem pozornost od nepravilnosti seveda.
Največkrat uporabljam maskaro s kombinacijo črne barvice na zgornji veki, za podlago pa puder v stiku-samo okoli oči, za night out uporabim eyeliner na zgornji veki, malo blusha, nikoli pa ne uporabljam senčila...
Največkrat uporabljam maskaro s kombinacijo črne barvice na zgornji veki, za podlago pa puder v stiku-samo okoli oči, za night out uporabim eyeliner na zgornji veki, malo blusha, nikoli pa ne uporabljam senčila...
-
v-e-s-n-a - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 5. 2010
Doma licil ne uporabljam, maskaro in glos samo takrat ko grem kam. Zvecer pa mogoce se kako sencilo na vekah in malo bolj obstojna sminka.
Obcasno uporabljam tudi korektor za prekrivanje, pudra pa nikoli nisem in ne bom (sem od marsikatere slisala, da ima po uporabi pudra se grso kozo, z vec mozolji. Pa tut starat naj bi se koza zacela prej).
Na morju se tudi ne licim recimo za na plazo (o tem pisejo in pumpajo mladenke marsikatere revije)
Obcasno uporabljam tudi korektor za prekrivanje, pudra pa nikoli nisem in ne bom (sem od marsikatere slisala, da ima po uporabi pudra se grso kozo, z vec mozolji. Pa tut starat naj bi se koza zacela prej).
Na morju se tudi ne licim recimo za na plazo (o tem pisejo in pumpajo mladenke marsikatere revije)
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Danes se najdejo zelo dobri pudri na tržišču, ki ne poslabšujejo kožo. Meni puder definitivno polepša kožo, izenači ten (manj se vidi, če zafarbam ). Problemov z mozolji nisem imela ne prej, ne sedaj (se pa seveda kakšen najde v stresnih časih).
Stalnica: krema za obraz, malce tekočega pudra (marsikdo še opazi ne, da ga uporabljam), korektor in maskara. Ter kak lip gloss. Zvečer pa še senčilo in puder v prahu, črtalo redko, ker se mi zdi da mi ne paše. Doma pa ponavadi nič.
Stalnica: krema za obraz, malce tekočega pudra (marsikdo še opazi ne, da ga uporabljam), korektor in maskara. Ter kak lip gloss. Zvečer pa še senčilo in puder v prahu, črtalo redko, ker se mi zdi da mi ne paše. Doma pa ponavadi nič.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Bourjois Matt Lovely, ki ga itak ni več v prodaji pri nas Naslednji bo tudi Bourjois. Sicer pa za dober nasvet glede pudra vprašaj UG84- punca obvlada
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
- legally blonde
- Kofetarica
- Na forumu od: 2. 1. 2005
Puder men tut moja kozmeticarka priporoca, ker ti zasciti kozo. Seveda enga kukr tok kvalitetnga. Ona bi mi sicer prodala puder za 35€, ampak js sm svojim L'Orealom zlo zadovolna. Me pa mau mika tut Bourjois ... mogoce bo nasledn
Live. Love. Surf.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
*dvigne roko**mala* napisal/-a:malce tekočega pudra (marsikdo še opazi ne, da ga uporabljam)
Kolikor berem razloge zakaj nekatere uporabljate puder (za prikrivanje nepravilnosti..hm, sej ne vem zakaj bi se ga sicer sploh nosilo?), jz ne bi smela zapustit hiše brez "fasade", ampak sem ena od tistih, ki živi v prepričanju, da puder še slabše vpliva na kožo, plus to, da se mi ne da niti raziskovat možnosti (še manj pa dat denar ) za kakšnega kvalitetnega..
Na vsake kvatre dam gor maskaro, še manjkrat senčilo (če že, je zeleno) in to je to (korektorja jz ne štejem kot MU, men je to del "tretmaja v boju proti mozoljem").
- **Polonca**
- Sramežljivka
- Na forumu od: 12. 11. 2010
Minimalno...
glede na to, da mam mastno kožo(predel T) in suho drugje sem uporabila ful različnih pudrov in na koncu prišla do zaključka da so mi vsi tako tapocenski(essence) kot tadragi(Isadora in podobni)pudri naredil ful suho kožo pa še velik mazolčkov se mi je pojavlo....tako da trenutno uporabljam obarvano kremo od Nivee in mi gul odgovarja-matira mi kožo pa še vlaži in mi to zadostuje:) drugače pa malo maskare in labele in to je to več kot dovolj, vsaj zame
glede na to, da mam mastno kožo(predel T) in suho drugje sem uporabila ful različnih pudrov in na koncu prišla do zaključka da so mi vsi tako tapocenski(essence) kot tadragi(Isadora in podobni)pudri naredil ful suho kožo pa še velik mazolčkov se mi je pojavlo....tako da trenutno uporabljam obarvano kremo od Nivee in mi gul odgovarja-matira mi kožo pa še vlaži in mi to zadostuje:) drugače pa malo maskare in labele in to je to več kot dovolj, vsaj zame
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2005
V tej temi sem opazila več zanimivih stvari...veliko punc si še vedno dela črne črte pod očmi, ki same po sebi očesu ne naredijo neke usluge.
Druga stvar?Kreme, ki bi jim lahko rekla alkoholni zvarki....pa so vseeno zelo popularne.
Sama nenamazana ostajam samo doma.Za na faks/službo itd uporabim (v min. količinah) tekoči, nanj puder v prahu, osvetljevalec za pod oči, malo rožnatega blusha,potem podlago za senčila, senčilo in maskaro (tu so seveda čopiči v gl, vlogi).Na ustnice dam v tem primeru glos kožne barve ali pa kar balzam za ustnice.Če pa mi ni do poudarjanja oči pa uporabim šminko za ustnice (npr rdečo), na očeh pa samo maskaro.
Nikoli se ne napudram in naličim kot maska, ampak mi je vseeno neprijetno hoditi okrog brez maskare, predvsem zato, ker izgledam bolana...
Druga stvar?Kreme, ki bi jim lahko rekla alkoholni zvarki....pa so vseeno zelo popularne.
Sama nenamazana ostajam samo doma.Za na faks/službo itd uporabim (v min. količinah) tekoči, nanj puder v prahu, osvetljevalec za pod oči, malo rožnatega blusha,potem podlago za senčila, senčilo in maskaro (tu so seveda čopiči v gl, vlogi).Na ustnice dam v tem primeru glos kožne barve ali pa kar balzam za ustnice.Če pa mi ni do poudarjanja oči pa uporabim šminko za ustnice (npr rdečo), na očeh pa samo maskaro.
Nikoli se ne napudram in naličim kot maska, ampak mi je vseeno neprijetno hoditi okrog brez maskare, predvsem zato, ker izgledam bolana...
The world is as you are.
- neznankan
- Kofetarica
- Na forumu od: 29. 8. 2010
Jz kremo stalno uporabljam. Pomoje sem že odvisna od nje. Nikoli nisem imela problemov s kožo, ampak sem kar msilila, da jo moram uporabljat. Sedaj pa če se nebi mazala bi takoj mela suho kožo.
Za ven včasih uporabim maskaro in pa kako šminko za usta. Črne črte pod očmi tud men niso všeč. Se mi zdi to staromodna zadeva.
Za ven včasih uporabim maskaro in pa kako šminko za usta. Črne črte pod očmi tud men niso všeč. Se mi zdi to staromodna zadeva.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov