Make up ali naravni videz?

Vse o ličenju in negi kože.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 17. Feb. 2007 11:34

maskara je pri meni edina obvezna (pa to mislim samo za ven), ker so moje trepalnice resnično skor neopazne brez maskare.
Trenutno mi itak najbolj odgovarja Masterpiece, ki ustavri dost naraven videz in trepalnice pol niso obtežene in zlepljene.
Mi pa ni problem biti brez ličil cel dopust na morju, recimo ali karkoli podobnega, če sem doma, se nikoli tudi za v trgovino, knjižnico, kavico ipd. ne namažem.
Redno se mažem samo za v službo, pa še to samo oči.
Moj ljubi pa itak pravi, da sem najlepša zjutraj, ko se zbudim. :lol:
Uporabniški avatar
miikena
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 13. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a miikena » 17. Feb. 2007 12:07

Večinoma mam sam puder pa mal blush na ličkih. (pa labello al pa kej podobnega za ustnce)
Tut za ven dostkrat sam to.
Če mam zjutri preveč volje, mam kdaj še črto z barvico, bl redko pa še veke namazane. Odvisno kaj me piči.
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
sanjavi hudiček
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a sanjavi hudiček » 17. Feb. 2007 13:44

oboje pride v poštev :)

popolnoma brez make-upa sm doma, za v trgovino in podobno. z maskaro in labelo ali lip glosom sem pa večinoma, včasih dodam še malo pudra. včasih pa se rada lepo naličim(malo pudra, senčilo, svinčnik, maskara) že za čez dan ampk ponavadi se mi ne da zaradi tega pol ure prej vstajati, tak make-up bolj uporabljam za ven. poleti pa na svoji koži sploh ne prenesem drugega kot maskare in labele, pudra niti slučajno.
Applebitecc
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 12. 4. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Applebitecc » 17. Feb. 2007 19:43

Sam men tole ni jasno čist... A vi/ti ljudje nič v faco na zašvicajo ko tečejo, telovadijo?
Pa k se grejo kopat pol glavo ven iz vode držijo al itak ne grejo nič v vodo, se sam pražit pridejo? :D

Sorry, če je kakšna užaljena, sam mi res ni razumljivo...
Uporabniški avatar
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a choco.cat » 17. Feb. 2007 19:48

Meni je najhujše ko si ene kupijo oranžen puder in si ga pol za nameček namažejo samo na izbrane dele obraza, recimo samo na čelo, malo po ličkih in za vzorček po bradi, pol pa majo oranžne fleke po faci :eek:
Al pa grdo je ko si da katera oranžen korektor čez mozolj, kao da ga skrije, v resnici pa se samo še ful vidi ker ma mozol + ogromno oranžno piko premera 1cm :D
V takem primeru vam svetujem ne-uporabo pudra :D
I laugh at gilded butterflies.
Applebitecc
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Applebitecc » 18. Feb. 2007 8:36

Če maš en ogromen rdeč (po možnosti še z belo pikico :D ) mozolj na sred čela, ti po moje ne more noben zamerit, če daš malo korektorja gor. :wink:
Drugač je pa po moje grdo od nas, da se delamo norca iz folka... Najbrž jim živa duša ne pove, da pač tako ne zgledajo cool in da so prav smešne. Men se zdi to grdo od kolegov. :wink:
Uporabniški avatar
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a choco.cat » 18. Feb. 2007 12:02

^^Ja sej, daj si gor korektor, ampak naj bo v pravi barvi :D
Glede kolegov pa bom rekla tako, če ljudem paše, da majo oranžne fleke na obrazu, pol jih naj majo. Jaz nobenemu nemislim govorit kako naj se naliči, sej ženska menda ni slepa pa vidi kaj si zjutraj da na faco.
Applebitecc
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Applebitecc » 18. Feb. 2007 12:07

Ja če nima ravno najbolš luči v kopalnici, se lahko marsikaj zgodi. :D :wink:
Sem imela primer... Mama mi je rinla en njen korektor (precej temen) in če ne bi prižgala še tiste lučke nad špeglom, bi tut jaz takrat hodila po svetu s fleki, ker mi je pri tisti svetlobi čist cool zgledalo. :)
Płka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 18. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Płka » 18. Feb. 2007 12:21

Hmm pri meni je pa tako.. ko sem uporabljala kontr.tabletke mi ni bilo treba dat čisto nič MU ker sem mela res tako čisto kožo da sem se počutila res samozavestno, zdaj ko jih ne uporabljam pa si očke in ustnice poudarim. Včasih mi je še to preveč ker sem ful bleda :roll:
Uporabniški avatar
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a choco.cat » 18. Feb. 2007 12:32

Jaz osebno se ne pudram vsak dan. Pred kratkim sem investirala v en kvaliteten puder, da pač mam rezervo, če pride do krizne situacije :D Zjutraj uporabim samo puder v kamnu, da se koža preveč ne sveti, po potrebi včasih korektor. Res sreča, da mam dobro kožo.
Uporabniški avatar
majchy84
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 22. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a majchy84 » 18. Feb. 2007 12:50

Poleti sem čist brez MU, razen mogoče zvečer za ven mal maskare pa korektor za mozolčke. Pozim sem pa tud brez MU, če grem pa zvečer ven pa ponavad puder pa maskara, če se mi reeeees da, še mal senčila. Nekak se bolš počutim brez make up-a pa še mozolčki se mi naredijo, če si dam puder na faco. Pa tud ne da se mi vsega tega dol spravlat, zato se sploh ne mažem kj dost.
Uporabniški avatar
La*Perla
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 25. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a La*Perla » 18. Feb. 2007 13:32

namažem se skoraj vsak dan. Nenamazana grem le poleti čofotat v morje, v savno in pa še kam, kjer ličila niso ravno najbolj praktična. Na fitnessu imam le maskaro, sicer pa očiščen obraz, da se koža lepo spuca.

Zdi se mi smešno, kako nekatere želite "bojkotirat" ličenje in to prikazat kot nekaj neumnega. Mislim, ličenje ni novodobni izum, ampak so se ličili že v antičnih časih, saj je bilo ličenje statusni simbol višjega sloja. Dandanes se ličijo tudi že moški, medtem ko se nekatere ženske oklepajo svojega naravnega videza kot pijanec plota in se prepričujejo, da brez ličil izgledajo bolje. Vsak pravilno nanešen makeup osebo polepša, če pa seveda ličil ne znaš nanašat, si z ličili grozen in tako seveda naravno lepši. To je logika.
Mozolji in druge nepravilnosti seveda vsaj z vidika osebne urejenosti zahtevajo korektor, saj mislim da nikomur ni privlačen ogromen bel mozolj, ki štrli s čela.
Malo maskare nikomur ne škodi, že zato ker smo ženske je lepo da smo vsaj malo nečimrne!

Sama osebno uživam v ličenju, privlačna se počutim pa tako z njimi ali brez. Ličenje mi je ritual, ob katerem neizmerno uživam in eksperimentiram...zato rajši 20 minut manj spim zjutraj, kot pa da bi si pustila vzet najbolj sproščujoč del dneva, ko se posvetim samo sama sebi :)
*Diamonds are forever*
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 18. Feb. 2007 14:42

Jaz na primer skrbim za svojo kožo pa tudi mozoljev nimam veliko, samo občasno se kakšen pojavi... Pa kljub temu uporabljam puder, zato da je ten kože povsod enak, da zakrijem podočnjake, mogoče malo pordelo kožo.. koža je videti bolj zdrava po nanosu pudra.

Opažam pa pri svojih sošolkah, ki se ne ličijo, da to delajo zato ker se jim ne ljubi in zato ker mislijo da niso dovolj dobre pri tem. Seveda so tudi naravno lepe, vendar menim, da je ženska še lepša če se malo naliči in s tem poudari svojo lepoto.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
Uporabniški avatar
BeLLi
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a BeLLi » 18. Feb. 2007 17:02

Usako pretiravanje ni dobro. Ni dobr, če si ob čist usaki priložnosti (doma,navaden sprehod,plaža itd.) močno naličena. Js takt sam kšno mascaro uporabm pa balzam za ustnce in to je to. Drgač pa uporabljam še barvico, učasih tudi puder..odvisno od priložnosti. Itak ma usak svoje mnenje in usa so pravilna :) Zame je zmernost....
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 18. Feb. 2007 19:17

Meni je meja glede tega mazanja približno nekje tam, ko si "upaš" it nekam tudi brez ličil,
torej da ne nosiš vsak dan fasade na obrazu in se sploh več ne poznaš brez nje.
Ampak da greš komot kakšen dan kam tudi brez ličil, pa naj bo to samo v trgovino ali pa nekam za cel dan, da ti pač to ni problem, pokazati svo naravni obraz. :)
Pa ne vem, od kje mi sploh to... :wink:

Vrni se na Lepota

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov