Krema za sončenje
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
O tem ima itak že skoraj vsak dermatolog oz. strokovnjak svoje mnenje; saj ni nekega enotnega prepričanja ...
Jaz zase vem, da bom raje uporabila višji faktor in se pred soncem čimbolje zaščitila, ker kemija se že spere s kože, itak gre malo dol v vodi, malo s potenjem, če ne prej, pa ko gremo pod tuš.
Se mi zdi škoda, ki jo povzroči sonce, dolgoročno dosti hujša kot pa kao kemija. Sicer pa bi morali do potankosti preštudirati sestavine, če bi želeli vehementno razpravljat o razliki v kremah s 25 in 30 faktorjem...
Jaz zase vem, da bom raje uporabila višji faktor in se pred soncem čimbolje zaščitila, ker kemija se že spere s kože, itak gre malo dol v vodi, malo s potenjem, če ne prej, pa ko gremo pod tuš.
Se mi zdi škoda, ki jo povzroči sonce, dolgoročno dosti hujša kot pa kao kemija. Sicer pa bi morali do potankosti preštudirati sestavine, če bi želeli vehementno razpravljat o razliki v kremah s 25 in 30 faktorjem...
-
arrow - Kofetarica
- Na forumu od: 5. 11. 2007
No sej jst ne pravim,da se strinjam s tem,samo povem kaj sem prebrala.. Sicer pa gre precej kemije tudi v kožo in naše telo,tko da ni vse v tem,da speremo dol,ampak ok.
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2009
Sej zato pa uporabljajte kreme za sončenje, ki imajo mineralne filtre in ne kemične, ki se vpijejo v kožo.
Glede faktorjev in bistvenih stvari, ki jih moraš pri sončni kremi vedet, sem pa jaz že enkrat nalepila koristne linke, nekaj strani nazaj.
Glede faktorjev in bistvenih stvari, ki jih moraš pri sončni kremi vedet, sem pa jaz že enkrat nalepila koristne linke, nekaj strani nazaj.
- Smile1
- Sramežljivka
- Na forumu od: 4. 6. 2009
Sigurno je pomembna zaščita pred soncem. Katere kreme so dobre se jaz ne spoznam.
Bom tistele izdelke sunmix k je nagradna igra pogledal, če se splača katerega naročit oz zadet. Mi priporočate kateri izdelek od tam? Nisem pa bel niti temen, nekaj vmes. Nekaj podlage od sonca pa že imam.
Bom tistele izdelke sunmix k je nagradna igra pogledal, če se splača katerega naročit oz zadet. Mi priporočate kateri izdelek od tam? Nisem pa bel niti temen, nekaj vmes. Nekaj podlage od sonca pa že imam.
- AbbA
- Debatorica
- Na forumu od: 18. 6. 2006
- Kraj: Somewhere over the rainbow
Kakšne so pa razlike med kremami, kot sem brala so ene z mineralno zaščito, ene kemijsko, nekatere imajo nanodelce v sebi, ki naj nebi bili dobri... A ve katera kaj več o tem, oz. veste za kakšen link, da bi prebrala kaj o tem?
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2009
electra* napisal/-a:ma kera izkušnje z neki oljem..nevem kak se točno reče..v taki rjavi embalaži jee, 2 vrsti sta, kokos al pa aloe vera..pa je kao da se pošpircaš pa ti prej pomaga do lepe zagorelostii...nima pa zaščitnega faktorja....
močno odsvetujem
-
Natashaa - Sramežljivka
- Na forumu od: 20. 4. 2008
electra* napisal/-a:ma kera izkušnje z neki oljem..nevem kak se točno reče..v taki rjavi embalaži jee, 2 vrsti sta, kokos al pa aloe vera..pa je kao da se pošpircaš pa ti prej pomaga do lepe zagorelostii...nima pa zaščitnega faktorja....
Res je da z oljem prej porjaviš, vendar moraš imeti podlago(to piše tudi v navodilihl)..Ne moreš se ti z oljem namazat po beli koži in it na sonce, ker boš prej rdeč kot pa rjav... Koža mora biti prej rahlo posončena in na to se ti pošpricaš z temi olji... Je pa res, da jih večina ne vsebuje zaščitnih faktorjev... Zato moreš pač pogledat kateri vsebuje te faktorje proti UVA, UVB..
Meni osebno so najboljša olja od Hawaiian Tropic ne samo da noro dišijo, imajo tudi zaščitni faktor od 2 pa do 6 ( tudi z 15 sem že zasledila nekje)..
Koža je res lepo zagorela
Jaz uporabljam tega:
http://www.happylife.si/si/kokosovo-olj ... -i52.shtml
- _borovnička_
- Sramežljivka
- Na forumu od: 28. 2. 2009
po vonju še vedno zmaga copertone... super je... sm pa zdej vidla da ma tud sunmix kokosovo olje z ZF 10, kar je kul,glede na to da majo olja v večini ZF2.. hm, sm tud js nekje zasledila da je bla po nekih testih iz lidla la kod krema najbolš... čeprav mam pa kolegico ki dela na dermatologiji in zagovarja eucerin-kr pomaga proti alergeni koži... olje bi naj včasih še bolj delala mozolčke..zato ima eucerin proti njim kremo za sončenje v obliki gela. čeprav, js si še vedn ne morm pomagat zadnje dni na morju, da se ne bi pacala z oljem to am zmeri navado za finiš...seveda s sprotnim negovanjem..pa izogibanjem sonca sredi dneva.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]