Kozmetika 100% Pure
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
Mah, oni imajo 5 € + še tisto, kr pošta zaračuna, pri večini ostalih internetnih trgovin sm pa jst do zdej plačevala po 3 € in mi ta 2 € nista lih zanemarljiva, sploh če gre za izdelek, ki ne stane niti 10 €. Brez veze.
Itak sem pa dala roke stran od "naravne kozmetike" , ker mi večina sprobanih izdelkov ni odgovarjala in sm že tko vrgla k neki denarja proč...
Itak sem pa dala roke stran od "naravne kozmetike" , ker mi večina sprobanih izdelkov ni odgovarjala in sm že tko vrgla k neki denarja proč...
- Kim77
- Sramežljivka
- Na forumu od: 7. 2. 2009
Mimi_M napisal/-a:Mah, oni imajo 5 € + še tisto, kr pošta zaračuna, pri večini ostalih internetnih trgovin sm pa jst do zdej plačevala po 3 € in mi ta 2 € nista lih zanemarljiva, sploh če gre za izdelek, ki ne stane niti 10 €. Brez veze.
To pa ne bo držalo Sem prav ekstra kolegico vprašala, ko si ti tisto napisala in je 5€, brez kakršnegakoli doplačila. Sploh ne dostavljajo s pošto, baje.
-
SWEETprinces - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 30. 9. 2008
- Kraj: ljubljana
mislim da organizirajo licenja z njihovo kozmetiko (brezplacno)
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2009
Da malo obnovimo tole temo, čisto sem pozabila, da obstaja. Skratka, ličenja, brezplačna, imajo sedaj po novem na naročanje vsake toliko časa. Jaz sem bila ravno 16. naličenju in te zares lepo zrihta, brez obveznosti.
Nazadnje sem si kupila losjon za telo ananas mmmm...zelo lepo diši, krasno se vpije in naredi čudovito mehko kožo. Vonj se kar dolgo obdrži.
Potem sem kupila tudi čistilno peno s kumaricami, ki me je zelo pozitivno presenetila z močjo čisščenja. Je pa zelo nežna do kože, malo se je porabi in lepo diši, pristno po kumaricah.
Kupila sem pa tudi Purely skincare losjon za moške za mojega za po britju in zame za enak namen. Embalaža je za toikšno količino izdelka malo nerodna, saj je losjon res lahek in redek in kar steče ven, če nisi pazljiv, zato ga bom verjetno prelila. Je pa res nežen, po britju končno nimam več toliko rdečih mozoljčkov, pa popolnoma se vpije v kožo.
Na wish listi imam trenutno kremo z granatnim jabolkom, alima pure puder in alima čopič za puder, ki je neverjetno mehak.
So pa trenutno znižali cene artiklov 100% pure.
Nazadnje sem si kupila losjon za telo ananas mmmm...zelo lepo diši, krasno se vpije in naredi čudovito mehko kožo. Vonj se kar dolgo obdrži.
Potem sem kupila tudi čistilno peno s kumaricami, ki me je zelo pozitivno presenetila z močjo čisščenja. Je pa zelo nežna do kože, malo se je porabi in lepo diši, pristno po kumaricah.
Kupila sem pa tudi Purely skincare losjon za moške za mojega za po britju in zame za enak namen. Embalaža je za toikšno količino izdelka malo nerodna, saj je losjon res lahek in redek in kar steče ven, če nisi pazljiv, zato ga bom verjetno prelila. Je pa res nežen, po britju končno nimam več toliko rdečih mozoljčkov, pa popolnoma se vpije v kožo.
Na wish listi imam trenutno kremo z granatnim jabolkom, alima pure puder in alima čopič za puder, ki je neverjetno mehak.
So pa trenutno znižali cene artiklov 100% pure.
- Mala_Teych
- Komunikatorka
- Na forumu od: 11. 12. 2007
UG84 napisal/-a:Da malo obnovimo tole temo, čisto sem pozabila, da obstaja. Skratka, ličenja, brezplačna, imajo sedaj po novem na naročanje vsake toliko časa. Jaz sem bila ravno 16. naličenju in te zares lepo zrihta, brez obveznosti.
kako se pa prijaviš na to brezplačno ličenje ?
-
UG84 - Cosmo moderatorka
[vanessa] napisal/-a:no, da še tle vprašam.. zakaj piše na takih in podobnih izdelkih 100% naravno, če je jasno ku beli dan, da ne more bit 100%?
Pure pomeni danima notri nobenih sintetičnih nečistoč, ki jih najdemo v konvencionalni kozmetiki. Kar poglej si sestavine ti bo vse jasno. Citiram:
100% Pure izdelki so pridobljeni brez mučenja živali in so povsem veganski (z izjemo produktov, ki vsebujejo med).
100% Pure izdelki za razliko od večine ostalih kozmetičnih proizvodov ne vsebujejo:
* sintetičnih kemikalij
* parabenov in ostalih potencialno nevarnih konzervansov
* sulfatov in ostalih dražečih čistilnih snovi
* umetnih dišav in barvil
* alkohola
* petrokemikalij
* propylene glycola in PEG
* strupov
* mašil (kot so dodana voda, razne emulzije, zgoščevalci in podobno)
* genetsko spremenjenih organizmov
* živalskih sestavin
No, vsaj jaz resnično opazim razliko, pozna pa se tudi na moji koži.
Mala_Teych mene so na ličenje opozoril v sami trgovini, da je še nekaj prostih mest. Pokliči jih kdaj bodo spet imeli ličenja. Se dogovoriš za termin in to je to.
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
Urška (upam da te ne moti, sicer bom popravila), vidim, da maš kr dosti pojma glede tega.
Jaz, če sem odkrita, še v življenju nisem mela kake take kreme. Od vedno uporabljam razne Nivee, Garnier in podobno. Pa me nekaj zanima: a so te naravne kreme tudi tak snežno bele in mazave? Ker po mojem bi potemtakem morale biti bolj "naravne" barve, pa tudi rok uporabe je verjetno bistveno krajši.
Zanimat sem se pa začela, ker sem ugotovila, da vedno, ko pridem domov čez vikend, se mi naredi par novih izpuščajčkov in herpes. In nisem nič drugega odkrila, kot pa Niveo (uno, clasic, v modri pločevinki).
Jaz, če sem odkrita, še v življenju nisem mela kake take kreme. Od vedno uporabljam razne Nivee, Garnier in podobno. Pa me nekaj zanima: a so te naravne kreme tudi tak snežno bele in mazave? Ker po mojem bi potemtakem morale biti bolj "naravne" barve, pa tudi rok uporabe je verjetno bistveno krajši.
Zanimat sem se pa začela, ker sem ugotovila, da vedno, ko pridem domov čez vikend, se mi naredi par novih izpuščajčkov in herpes. In nisem nič drugega odkrila, kot pa Niveo (uno, clasic, v modri pločevinki).
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
-
UG84 - Cosmo moderatorka
positive vibration napisal/-a:Urška (upam da te ne moti, sicer bom popravila), vidim, da maš kr dosti pojma glede tega.
Itak, da me ne moti
Če prav razumem tvoje vprašanje te zanima kaj je fora, da je krema 'naravna' če je pa isto bela in mazljiva kot ena sintetična? Morda na prvi pogled, lahko res rečemo tako.
Moj mož se je enkrat dobro izrazil: " Če je ananasov losjon bele barve, potem ni čisto ananas, ker le-ta je rumen in nič kaj gost!" To, da je nekaj naravno predvsem pomeni, da ne vsebuje kemičnih dodatkov, ki ne prispevajo k kvaliteti kreme in njenih negovalnim, vlažilnim, hranilnim (...) učinkom - razni ojačevalci arome, barve, parfumi, konservansi (sintetični! - naravni tudi obstajajo, da ne bo pomote), ipd. Naravnejše kreme so ponavadi zaradi tega tudi bolj koncentrirane, posledično jih lahko za enak učinek manj naneseš.
Npr. navadna nivea, ki jo omenjaš je sama kemija. In zelo mastna krema, s poudarkom predvsem na naftnih derivatih. S temi sicer načelom ni problemov, saj so prečiščeni, ampak tule jih je pa zares veliko, ampak gre za univerzalno kremo, ni samo za obraz (no, za tja itak ni). Vedeti moraš, da okoli 60% sestavin, ki jh naneseš s kremami nase, ostane v tvoijem organizmu, pride v kri. Polno je sestavin, ki so v kremi le zaradi videza - da je lepše mazljiva, da je bolj gosta, da lepše diši. Na sploh sop kreme od Nivee izključno kemijske in sintetične, polne dodatkov, kot ta, ki se stalno oglašuje tule ob strani foruma.
Rok uporabe pri izdelkih 100% pure jse tudi štejejo v mesecih, ker obstajajo, kot že rečeno naravni konservansi, ki niso škodljivi, so pa lahko v prevelikih količinah (predvsem gre za kakšna eterična olja,naravno pridobljeni alkohol) dražeči za kožo, sploh slednji. Zato je tudi tu potrebno imeti eno zdravo mero.
Žal pa nisem razumela kaj si hotela povedati s tem stavkom:
Zanimat sem se pa začela, ker sem ugotovila, da vedno, ko pridem domov čez vikend, se mi naredi par novih izpuščajčkov in herpes. In nisem nič drugega odkrila, kot pa Niveo, zato ne vem, kaj naj tu rečem?
Upam, da sem ti vsaj kaj pomagala, če ne pa me kar opozori.
Haley, cene so vse na spletni strani, imajo pa blagovne znamke, različne cenovne razrede.
-
SWEETprinces - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 30. 9. 2008
- Kraj: ljubljana
jst grem tudi na licenje
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
Hvala za pojasnila! Zdaj mi je dosti bolj jasno, za kaj se v bistvu sploh gre.
Aha. Včasih malo preveč dobesedno pišem
Gre za to, da mam v Mb eno drugo kremo, mislim, da Neutrogena, ki mi ful odgovarja. Doma pa imam to navadno Niveo. In sem ugotovila, da se mi vedno naredi nekaj izpuščajev, ko se namažem s to Niveo, torej v ponedeljek, ko se vračam v MB, mam neke izpuščaje po faci...to se čez teden pomiri, potem ko pride vikend in spet Nivea, pa spet isto. Zato sm tudi začela študirat o tej naravni kozmetiki, ko sm mal brala vaše pogovore tu na forumu.
UG84 napisal/-a:Žal pa nisem razumela kaj si hotela povedati s tem stavkom:
Zanimat sem se pa začela, ker sem ugotovila, da vedno, ko pridem domov čez vikend, se mi naredi par novih izpuščajčkov in herpes. In nisem nič drugega odkrila, kot pa Niveo, zato ne vem, kaj naj tu rečem?
Aha. Včasih malo preveč dobesedno pišem
Gre za to, da mam v Mb eno drugo kremo, mislim, da Neutrogena, ki mi ful odgovarja. Doma pa imam to navadno Niveo. In sem ugotovila, da se mi vedno naredi nekaj izpuščajev, ko se namažem s to Niveo, torej v ponedeljek, ko se vračam v MB, mam neke izpuščaje po faci...to se čez teden pomiri, potem ko pride vikend in spet Nivea, pa spet isto. Zato sm tudi začela študirat o tej naravni kozmetiki, ko sm mal brala vaše pogovore tu na forumu.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
pure and easy
Playing so free,
-
UG84 - Cosmo moderatorka
Očitno tvoji kožio ta navadna Nivea ne paše, me niti ne preseneča to. Namreč ta krema je res zelo zelo mastna. Kakšno pa imaš kaj kožo? Pa od Neutrogene, lahko v rubriko sestavine napišeš katero imaš, prilepiš sestavine, ap še tisto pokomentiramo.
V bistvu je tako, da ti koža hitro pokaže, če ji kaj ne odgovarja in pri tvoji Nivei očitno je tako.
V bistvu je tako, da ti koža hitro pokaže, če ji kaj ne odgovarja in pri tvoji Nivei očitno je tako.
- Ana78
- Sramežljivka
- Na forumu od: 24. 8. 2008
- Kraj: Ljubljana
o, 100% Pure pa zdaj tudi na BB Naturi prodajajo
http://www.bbnatura.si/si/100-pure/
http://www.bbnatura.si/si/100-pure/
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov