Kapsule za povečanje prsi

Vse o ličenju in negi kože.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

jasnika1985
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 2
Na forumu od: 11. 2. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a jasnika1985 » 11. Feb. 2011 11:06

SOJINI PROTEINI VPLIVAJO NA TELO PODOBNO KOT NARAVNI ESTORENI!!!! VPLIVAJO NA CIKEL PRI ŽENSKAH, NA RAVEN HORMONOV IN POSLEDIČNO TUDI NA RAST DOJK, A STROKOVNJAKI ŠE TOČNEGA DELOVANJA NE POZNAJO DOVOLJ DOBRO, SAJ NAJ BI FITOESTROGENI VPLIVALI TUDI NA RAST TUMORJEV IN RAZVOJ RAKA. ČE JE NEKAJ NARAVNO, TO NE POMENI, DA NE DELUJE ALI, DA JE VARNO ZA UPORABO.

Izoflavoni - soja, črna detelja, alfaalfa kalčki.-Katerekoli rastlinske nesteroidne spojine ali njihovi metaboliti, ki sprožijo biološki odgovor pri živalih in ljudeh, tako da posnemajo ali uravnavajo delovanje estrogenov, navadno z vezavo na estrogenske receptorje.
Fitoestrogeni zasedejo mesto na globulinu
→ onemogočena vezava estrogenov → estrogenski učinki,
Lahko povečajo sintezo SHBG
→ ↓ konc. prostih hormonov → antiestrogenski učinki


ŠTUDIJE GLEDE RAKA IN FITOESTROGENOV:

Epidemiološke študije: v azijskih državah ↓ mortaliteta za rakom na prostati, dojki, maternici in jajčnikih, raku na debelem črevesu in želodcu, pljučnim rakom ↔ vzrok v fitoestrogenih?
Večja izpostavljenost estrogenom povezana s ↑ tveganjem za razvoj raka na dojki in maternici (morda tudi raka jajčnikov), ↓ tveganje za razvoj raka na debelem črevesu
→ fitoestrogeni nasprotujoči rezultati!


Pregled študij fiteoestrogenov (od leta 1966 do leta 2001), opravljen leta 2001:
- Ženske s trenutnim ali ozdravljenim rakom dojk morajo biti previdne pri uporabi sojinih produktov, saj lahko zvečajo nevarnost potencialne rasti tumorja.
- Genistein in daidzein v nizkih koncentracijah stimulirata rast tumorja v in vitro ter in vivo živalskih študijah ter antagonizirata antitumorski efekt tamoksifena in vitro. V visokih koncentracijah genistein inhibira tumorsko rast in poveča efekt tamoksifena.

DOBRO PREMISLITE IN RAZIŠČITE ZADEVO PRED JEMANJEM. TUKAJ JE ŠE NEKAJ LINKOV O ŠTUDIJAH V TUJINI: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16198038
http://en.wikipedia.org/wiki/Genistein

Vrni se na Lepota

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov