Izpadanje las
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Lej@ - Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 8. 2008
hej dame, jst sm še mal sveža tukaj.... sam me neki zanima če je katera poiskusla tole vrjanto, da namočiš eno žličko prosene kaše v kozarcu vode in pa eno žličko medu čez noč, da se celotna zadeva mal zmehča nato pa to poješ zjutraj na tešče sicer je zadeva na dolgi rok rezultati so vidni šele po nekaj tednih (4-5ih) sam baje pa ful pomaga...tako da če ma katera kakšne izkušnje bi ji bila zelo hvaležna
za dežjem vedno posije sonček
-
Shannon - Debatorica
- Na forumu od: 15. 11. 2006
Jaz sem že velikokrat slišala, da ful hvalijo proseno kašo. Dobra je za lase, nohte in kožo, tako da ti kar navali. Pa še zdrava je. Priporočam ti še, da si v lekarni ali v dm kupiš še kaka prehranska dopolnila ... obstajajo prav tablete za lase itd. Poglej, koliko vsebujejo cinka, ki je tu zelo pomemben (cinka ponavadi primanjkuje tudi tistim, ki se ne morejo znebiti mozoljev). Dobre izkušnje imam tudi s tabletami pivskega kvasa ... v glavnem, katero od teh zadev kombiniraj s proseno kašo in uporabljaj nežne šampone (Fitoval je tudi v redu). V roku nekaj mesecev boš opazila boljše lase, pa tudi nohte in kožo.
-
Lej@ - Sramežljivka
hvala za nasvet Shannon zdej me pa še nekaj zanima , ker vidim da se kar spoznaš na to temo...
a je bolje uživati tablete ki vsebujejo kvas ali kvas direktno... ja vem da je prva vrjanta bolj okusna, samo zanima me če je učinek kaj hitrejši če uživaš kvas in ne tablete...?ali pa kako bi najhitreje preprečila izpadanje...?ker se mi zdi, da bom ostala brez las kljub temu da so gosti...
a je bolje uživati tablete ki vsebujejo kvas ali kvas direktno... ja vem da je prva vrjanta bolj okusna, samo zanima me če je učinek kaj hitrejši če uživaš kvas in ne tablete...?ali pa kako bi najhitreje preprečila izpadanje...?ker se mi zdi, da bom ostala brez las kljub temu da so gosti...
-
Shannon - Debatorica
- Na forumu od: 15. 11. 2006
Kolikor vem, je vseeno. Jaz sem se nekaj časa mučila s svežim kvasom (skrajno ogabno), potem pa prešla na tablete in je bil učinek popolnoma enak. To je v bistvu samo dehidriran in stisnjen kvas, brez dodatkov (preveri na embalaži). Seveda pa je treba vztrajati dovolj dolgo, da se pokažejo rezultati.
Vsa živila, ki si jih naštela, so dober vir cinka. Poskrbi, da jih boš uživala dovolj, še posebej oreščkov in rib (ki so tudi bogat vir omega 3 kislin, ki - spet - "skrbijo" tudi za lepo kožo ... pa tudi zdravo ožilje in še mnogo drugih stvari. To je vse prepleteno, zato pa je tako pomembno, da skrbimo za zadosten vnos vseh hranil).
Zaradi izpadanja se pa ne sekiraj preveč. Zdaj je tak letni čas in to je normalno. Svetujem ti, da las v tem obdobju vseeno ne mučiš preveč: peri jih samo, če je to potrebno (ne vsak dan), pazi, da jih pri česanju ne cukaš (glavnik s širokimi zobci); med umivanjem si rahlo masiraj lasišče, da pospešiš prekrvavitev. Opusti vse kemične postopke (barva, ravnanje, trajna itd). Omenila sem že nežne šampone; sama imam zelo rada znamko Lavera.
Dosti napotkov, ampak se splača Taka nega se dolgoročno obrestuje v čudovitih laseh. Moji so se v nekaj letih popravili za 1000 % in velikokrat slišim občudujoče komentarje, kako lepe lase imam.
Vsa živila, ki si jih naštela, so dober vir cinka. Poskrbi, da jih boš uživala dovolj, še posebej oreščkov in rib (ki so tudi bogat vir omega 3 kislin, ki - spet - "skrbijo" tudi za lepo kožo ... pa tudi zdravo ožilje in še mnogo drugih stvari. To je vse prepleteno, zato pa je tako pomembno, da skrbimo za zadosten vnos vseh hranil).
Zaradi izpadanja se pa ne sekiraj preveč. Zdaj je tak letni čas in to je normalno. Svetujem ti, da las v tem obdobju vseeno ne mučiš preveč: peri jih samo, če je to potrebno (ne vsak dan), pazi, da jih pri česanju ne cukaš (glavnik s širokimi zobci); med umivanjem si rahlo masiraj lasišče, da pospešiš prekrvavitev. Opusti vse kemične postopke (barva, ravnanje, trajna itd). Omenila sem že nežne šampone; sama imam zelo rada znamko Lavera.
Dosti napotkov, ampak se splača Taka nega se dolgoročno obrestuje v čudovitih laseh. Moji so se v nekaj letih popravili za 1000 % in velikokrat slišim občudujoče komentarje, kako lepe lase imam.
-
Lej@ - Sramežljivka
hehe ja sej logično bi blo d bi se zredila je drgač ni panike ...hec itak mora bit... če na moj račun pa še tolk bolš hehe sam če tole jemleš več mescov in pridobivaš na teži več mescov ni lih fajn tole bo treba it mal pregledat u dm-a, drgač pa odrečt se barvanju hm...... težka tnx punce
za dežjem vedno posije sonček
-
lakeesha - Kofetarica
- Na forumu od: 10. 11. 2004
- Kraj: domžale
jez sicer nimam teh težav, sem pa zadnjič videla reklamo za nek nov šampon al neki tazga na e se začne, se ne morm spomnit
probite s tem, mogoče kej pomaga
probite s tem, mogoče kej pomaga
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
and she didn't say where she was going
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov