Izpadanje las

Vse o ličenju in negi kože.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Lej@
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Lej@ » 29. Sep. 2008 16:39

hej dame, jst sm še mal sveža tukaj.... sam me neki zanima če je katera poiskusla tole vrjanto, da namočiš eno žličko prosene kaše v kozarcu vode in pa eno žličko medu čez noč, da se celotna zadeva mal zmehča nato pa to poješ zjutraj na tešče sicer je zadeva na dolgi rok rezultati so vidni šele po nekaj tednih (4-5ih) sam baje pa ful pomaga...tako da če ma katera kakšne izkušnje bi ji bila zelo hvaležna :D
za dežjem vedno posije sonček
Uporabniški avatar
Shannon
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 15. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Shannon » 29. Sep. 2008 19:49

Jaz sem že velikokrat slišala, da ful hvalijo proseno kašo. Dobra je za lase, nohte in kožo, tako da ti kar navali. Pa še zdrava je. Priporočam ti še, da si v lekarni ali v dm kupiš še kaka prehranska dopolnila ... obstajajo prav tablete za lase itd. Poglej, koliko vsebujejo cinka, ki je tu zelo pomemben (cinka ponavadi primanjkuje tudi tistim, ki se ne morejo znebiti mozoljev). Dobre izkušnje imam tudi s tabletami pivskega kvasa ... v glavnem, katero od teh zadev kombiniraj s proseno kašo in uporabljaj nežne šampone (Fitoval je tudi v redu). V roku nekaj mesecev boš opazila boljše lase, pa tudi nohte in kožo.
Uporabniški avatar
Lej@
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Lej@ » 29. Sep. 2008 20:04

hvala za nasvet Shannon :) zdej me pa še nekaj zanima , ker vidim da se kar spoznaš na to temo... :wink:
a je bolje uživati tablete ki vsebujejo kvas ali kvas direktno... ja vem da je prva vrjanta bolj okusna, samo zanima me če je učinek kaj hitrejši če uživaš kvas in ne tablete...?ali pa kako bi najhitreje preprečila izpadanje...?ker se mi zdi, da bom ostala brez las kljub temu da so gosti... :?:
Uporabniški avatar
Lej@
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Lej@ » 29. Sep. 2008 20:24

cink se najde pa v: polnozrnatih žitih, oreščkih;, govedini, rdečem mesu, sirih,tuni...še kje najbrš tole sm zdej zbrskala na netu... še kak predlog mejbi katera? :?:
Uporabniški avatar
Shannon
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 15. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Shannon » 29. Sep. 2008 20:55

Kolikor vem, je vseeno. Jaz sem se nekaj časa mučila s svežim kvasom (skrajno ogabno), potem pa prešla na tablete in je bil učinek popolnoma enak. To je v bistvu samo dehidriran in stisnjen kvas, brez dodatkov (preveri na embalaži). Seveda pa je treba vztrajati dovolj dolgo, da se pokažejo rezultati.
Vsa živila, ki si jih naštela, so dober vir cinka. Poskrbi, da jih boš uživala dovolj, še posebej oreščkov in rib (ki so tudi bogat vir omega 3 kislin, ki - spet - "skrbijo" tudi za lepo kožo ... pa tudi zdravo ožilje in še mnogo drugih stvari. To je vse prepleteno, zato pa je tako pomembno, da skrbimo za zadosten vnos vseh hranil).
Zaradi izpadanja se pa ne sekiraj preveč. Zdaj je tak letni čas in to je normalno. Svetujem ti, da las v tem obdobju vseeno ne mučiš preveč: peri jih samo, če je to potrebno (ne vsak dan), pazi, da jih pri česanju ne cukaš (glavnik s širokimi zobci); med umivanjem si rahlo masiraj lasišče, da pospešiš prekrvavitev. Opusti vse kemične postopke (barva, ravnanje, trajna itd). Omenila sem že nežne šampone; sama imam zelo rada znamko Lavera.

Dosti napotkov, ampak se splača :) Taka nega se dolgoročno obrestuje v čudovitih laseh. Moji so se v nekaj letih popravili za 1000 % in velikokrat slišim občudujoče komentarje, kako lepe lase imam.
Uporabniški avatar
Lej@
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Lej@ » 29. Sep. 2008 21:15

ja likanje , barvanje, prepogosto umivanje las vsekakor zahtevajo svoj davek... hvala za vse napotke, samo še manjša dilema ali to uživanje kvasa pusti kakšne posledice na moji teži?
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 29. Sep. 2008 21:43

Ja. Vzhajala boš kot testo za pizzo :D
(sori. Morala sem se malo pohecat. Sicer pa nimam pojma, koliko kalorij ima kvas in če redi :wink: )
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 29. Sep. 2008 22:51

Men so dost pomagali vitamini za lase Perfectil iz DM-a ...Ampak sem se odločla, da se nebom nič več barvala, ker je škoda laskov, ful jih je več, če se ne barvam.
Uporabniški avatar
Lej@
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Lej@ » 30. Sep. 2008 7:40

hehe ja sej logično bi blo d bi se zredila je drgač ni panike ...hec itak mora bit... :D če na moj račun pa še tolk bolš hehe sam če tole jemleš več mescov in pridobivaš na teži več mescov ni lih fajn :wink: tole bo treba it mal pregledat u dm-a, drgač pa odrečt se barvanju hm...... težka :( tnx punce
Uporabniški avatar
Shimmie_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Shimmie_ » 30. Sep. 2008 9:55

Kok pa stane ta šampon Fitoval? Razmišljam d bi si ga kupla... že tko mam tanke lase, pol mi pa še izpadajo...jih je pa čiiiist mal:(
Uporabniški avatar
La*Perla
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 25. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a La*Perla » 30. Sep. 2008 10:09

Meni tudi izpadajo in to FUL, sem jemala nekaj časa tiste vitamine za lase pa ni bilo nič boljše :(
Izgleda je to tako obdobje.
*Diamonds are forever*
Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 11. 2004
Kraj: domžale

Neprebrana objavaNapisal/-a lakeesha » 30. Sep. 2008 12:32

jez sicer nimam teh težav, sem pa zadnjič videla reklamo za nek nov šampon al neki tazga na e se začne, se ne morm spomnit :gruebel:
probite s tem, mogoče kej pomaga :)
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 30. Sep. 2008 13:06

Meni ampule od Vichyja pomagajo.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
arrow
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a arrow » 30. Sep. 2008 15:22

Tud men so ble tele ampule full dobre. :gut:
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
Uporabniški avatar
electra*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 18. 8. 2007
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a electra* » 30. Sep. 2008 16:44

jaz pa dobivam neke inekcije za izpadanje, pa tablete jem-iz nemčije...upam daa bo pomagalo :wink:

Vrni se na Lepota

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov