Grizenje nohtov

Vse o ličenju in negi kože.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Si grizeš nohte?

Da
31
38%
Ne
51
62%
Skupaj glasov : 82

Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 8. 2005
Kraj: Koper

Neprebrana objavaNapisal/-a trapa » 07. Nov. 2008 9:24

Uh, nohte sem si grizla kake 10 let. Od prvega razreda OŠ nekje do 3. letnika SŠ ali še dlje...

Noben lak ni pomagal, roke bi lahko namočila v karkoli, pa ne bi pomagalo.
Potem pa semse en dan na štopanju zagledala v svoje obupne prste in pomislila "punca, ti nisi normalna, to je ogabno" in to je bil konec griženja.
Potem pa je trajalo sigurno nekaj let, da so nohti sploh "prišli k sebi". Še zdej majo čudno obliko namreč :D
Imaš, da me vikaš!
Uporabniški avatar
Lejla86
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Lejla86 » 07. Nov. 2008 12:07

Jst ne grizem nohtov...sem mela to bodobje v osnovni šoli kako leto ali dve...ampak me je k sreči minilo...
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 07. Nov. 2008 12:38

Ne grizem nohtov, tud nikol si jih nisem...me kr zmrazi ko pomislm kakšn more bit filig ko zagrizneš ( :D ) v noht.

Si pa učasih praskam obnohtno kožico :? ; ponavad kr nevede takrat ko sem kej živčna. Ampak trenutno se morm pohvalt, si je že neki časa nism ker si bon šla gelirane nohtke nardit in pazm na obnohtno kožico :) .

Moj brat si pa grize nohte že par let,star je pa 16. Prov grozno ma pogrižene, fuj :stumm: ..pa mu je mami kupla lak ampak ni nč pomagal, je pač grizu zravn še lak.
Uporabniški avatar
nItY
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 10. 2008
Kraj: za obzorjem

Neprebrana objavaNapisal/-a nItY » 07. Nov. 2008 12:54

js sm si jih včasih ful grizla, pol pa kr na enkrat nehala :) sj zdj mam pa mal problemov (po mojem zarad tega), ker mi kr ne zrastejo, pa še ko mi zrastejo se začnejo luščit na konici :?
Uporabniški avatar
candy.
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 21. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a candy. » 09. Nov. 2008 16:42

Tudi sama sm grizla nohte kar neki let, pred približno enim letom pa sm nehala.. sam volja =) Ker probala sm dost lakou proti grizenju nohtou pa tega, pa čis nč ni pomagalo. Skup z nohtom, sm še lak dol "zgrizla" =D.
Nohte mam kr lepe, pa ne cepijo se pa tko, sam ena stvar je.. zadnje čase sm opazla, da noht na palcu ni čis gladek pa mam na sredi tako vdolbinco ;S
Uporabniški avatar
Punchee
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 4. 2008
Kraj: Love RD

Neprebrana objavaNapisal/-a Punchee » 09. Nov. 2008 18:18

Jst sm si nohte grizla kr celih 14 let. In vsi so že obupali nad mano, da ne bo nikoli konc tega. Celo vse preparate mi je mama nabaula sam da bi končala. In ni nč pomagalo. Pol pa sm vidla sama, da bi blo lepo met take lepe douge nohtke in od takrat si nism nobenga več pogrizla. :)
I had to kiss a lot of frogs before I found my prince charming .. <3
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 5. 2005
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a rammsteingirl » 09. Nov. 2008 18:51

pomoje je pri tej razvadi najpomembnejša motivacija.
Nadine
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Nadine » 09. Nov. 2008 21:07

mene je motiviral en tip ki mi je bil všeč, ker me je blo sram da bi vidu moje pogrižene nohte. in sm res potem z lahkoto nehala ker sm si res želela met lepe nohte :D
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 09. Nov. 2008 21:40

Mene pa motivira moj, ko mi vedno pravi kak je to grdo in vem da je .. sam kaj čem, če si jih podzavestno grizem in sploh ne opazim da si jih :?
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
Uporabniški avatar
Sekhmet
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 12. 2. 2008
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a Sekhmet » 10. Nov. 2008 13:14

Mah, jst sem obupen primer...grizem nohte že cel živlenje in seveda mam pol vedno pri roki pilico, da takoj, k pogrizem krempeljce, te tud spilim, ker so mi pogrizeni res ugiugi.

No, in pol me na vsake tolko prime in si pustim dolge, to mi rata samo, če si kupm kak nov lak za motivacijo, ki pol itak čakam, da so mal daljši in ga dam zatorej gor lih enkrt (nabral se mi jih je pa že cca 50- no comment), vmes pa vsak dan pacam gor prozorne in občudujem njihovo rast in napredek, se cedim, k mi vsi pravjo, kok mam lepe (pa ne dab se hvalla, sam nohtki so pa res ena in edina kokrtok popolna zadeva na men in mnde edina stvar, s kero sem vsaj za silo zadovoljna) in kje sem jih dala delat in to traja pol kak mesec, oziroma, dokler se prvi ne zlomi in pol vse malce spilim in ob prvem napadu dolgega časa itak spet poglodam, ker se mi zdi čist grdo, da niso vsi iste dolžine :lol: Pa spet pilim, pa..... :roll: just shoot me!!
Ei incumbit probatio qui dicit, non qui negat!
Maudisa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Maudisa » 11. Nov. 2008 9:16

Ko sem živčna, vedno grizem nohte. Ne morem si takrat pomagat. :?
Uporabniški avatar
UTRINEK
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 8. 2007
Kraj: primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a UTRINEK » 11. Nov. 2008 12:23

Ja jaz sem si tudi kr neki cajta grizla nohte, tam od osnovne do nekje sredine srednje šole. Potem sem vidla da majo druge punce normalne nohte in me je blo kr sram. Sem se odločila da neham in tako ne grizem več. Samo je tko al tko sranje ker so full grdi, ko mi zrastejo, mi pri strani počijo, pa full mehki so,... pol sem se navadla da mam stalno pilco s sabo, sam ponavadi tako poči noht da ga morem odrezat, joj potem mam pa spet tako grdo kratke, pa da ne govorim o grdi obliki in še najhuje- vsak noht je druge oblike . Mam kr neki lakov za utrjevanje, in pri meni je tko.... da najprej te lahke na začetku full uporabljam... potem pa kr na enkrat pozabim na mazanje in ne mažem več. Tko al tko pa ti lahki (vsaj meni) ne pomagaja ne vem kako.
Uporabniški avatar
amyZ
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 31. 3. 2005
Kraj: trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a amyZ » 11. Nov. 2008 16:49

Jz grizem nohte že od 3 leta dalje. Vem, da grdo zgleda, sploh k mam čist v živo pogrižene. Sam, sej tud grdo zgleda ko je kak pjanček na cesti, pa je pač tak pa pije. Jz pa tud pač grizem nohte. To je razvada in sama se še nisem prpravla do tega, da dlje čana ne bi grizla. Največ sm zdržala lasnko leto, 3 mesce. Vem, da rabm motivacijo in to, ampak nezavedno imam spet prst v ustih. Ne vem kak bi nehala, vse sorte sm že probala.
Vedno delaj za življenje in ne dopusti da bi živel za delo!!!

http://amadeaz.blogspot.com/
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 11. Nov. 2008 17:10

č..
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 02. Dec. 2010 21:35, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
merisima
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 18. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a merisima » 11. Nov. 2008 20:22

menii je već muka od te grde navade.grizem jih od nekdaj.ko sm bla mala so me mahnli po prstih,ko sm si jih grizla,pol smo jih s pelinom i podobnim sranjem mazali pa ni pomagalo.ko sm bla ene v 3 klasu so mi kupli lak za nohte,ni pomgalalo...pa smo obupali nad mojim groznim dejanjem.
pol sm na srednji jih vsake tolk cajta nahala glodat in jih z občudovanjem opazovala,jih pilila,lakirala in bla ponosna na svoje lepe kremplce,dokler se mi ni ker zlomu i sm pol od jeze vse lepo pohamala.
pa sm enkrat pršla do ful genialne ideje-umetni nohti.ja si jih kupim,kolegica napopa gor,nalakira...kake lepe pačke sm mela.sam i ti so me začeli motit-bli predolgi in pretežki,da nism mogla nč delat z njimi pa tud lomit so se mi začeli stran i sm jih gubila okuli.ostale pa sm s težko muko strgala stran.avč!konc umetnih nohtov.pa so mi vseeno moji naturalni lepo narasli i sm jih začela negovat,dok mi niso popokali i tak se periodično dogaja non stop i nekak sm se sprijaznla s svojimi "sexy"oglodanimi pački :lol:
Piramida krije tajnu zemlje
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
(Divlje jagode:Piramida)

Vrni se na Lepota

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov