Dermaroller / iglični roller

Vse o ličenju in negi kože.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1122
Na forumu od: 8. 5. 2010
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a White_Widow » 15. Maj. 2012 20:04

potem se pejt prodat znanstvenikom, da odkrijejo kaj je v tebi, da se ti tudi strije tako hitro "zacelijo" oz. nevem kako naj temu sploh rečem...napolnijo?
Uporabniški avatar
disketa
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 267
Na forumu od: 11. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a disketa » 16. Maj. 2012 14:39

Sej nisem rekla, da so zaceljene, je pa res opazna sprememba (2 'tretmaja').
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1122
Na forumu od: 8. 5. 2010
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a White_Widow » 16. Maj. 2012 16:24

ja kaj naj rečem, me veseli zate. Si pa za moje pojme med redkimi oz. prvič slišim, da bi bila sprememba opazna tako hitro..
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1198
Na forumu od: 17. 4. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a punkie_ » 16. Maj. 2012 20:44

lahko je samo hitra reakcija, koža oteče, se napne in so manj opazne. kakorkoli, fino da vsaj nekaj učinkuje :)
VesnaLana
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 5
Na forumu od: 8. 5. 2012
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a VesnaLana » 17. Maj. 2012 12:26

Pozdravljene,
berem poste in moram priznati, da sem nad nekaterimi kar zgrožena.
Dermaroller je čudovita stvar, če se ga uporablja pravilno in če se uporablja pravi originalni, predvsem pa tisti za domačo uporabo izključno z iglicami dolžine do 0,5mm. Vse daljše iglice so samo za medicinsko uporabo. Iglice do 0,5mm prodrejo zgolj v zgornjo plast kože vrhnjico ali epidermis in so zato primerne za domačo uporabo. Medtem ko daljše iglice prodrejo v globlje plasti kože, kjer pridejo v stik s krvjo in posledično dermaroller ni več uporaben za naslednji tretman, saj ga ni mogoče sterilizirati. Same verjetno veste, da ni ravno pametno uporabljati ponovno iglic, ki so že kontaminirane, saj bi si lahko nakopale resno vnetje.
Razmislite tudi kje Dermaroller kupite. Za vaše zdravje gre, zato uporabite edini originalni Dermaroller, ki je certificiran in v Sloveniji registriran kot medicinski pripomoček.
Vsi ostali iglični valjčki, ki imajo razne izpeljanke iz imena Dermaroller, so ponaredki in vsi prihajajo iz Kitajske, kjer so narejeni zelo površno. Že sama ostrina iglic je vprašljiva, saj vam lahko naredi več škode kot koristi, da ne govorim o raznih ostankih lepila in podobnih zadev, ki si jih vi mirno vbadate v svojo kožo.
Pozanimajte se pri kakem dermatologu, ne igrajte se s svojim zdravjem, nobena cena tega ni vredna.
Če se že odločite za uporabo Dermarollerja, potem si kupite originalnega, toliko dražji pa tudi ni, da bi zaradi tega ogrozili svoje zdravje.
LP
Pazite kaj počnete s svojim telesom, ni vse zlato kar se sveti.
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2076
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 17. Maj. 2012 13:16

^^ Zdaj bo ta prispevek spet označen za reklamo (saj verjetno je :D ), ampak se strinjam, jaz se tudi ne bi tega šla :? Še originalnega bi z zadržki oz. po temeljiti poprejšnji seznanitvi uporabila, kaj šele kakšne mučilne napravice sumljivega porekla :D Verjamem pa, da obstajajo tudi kakšne čisto ok izpeljanke drugih proizvajalcev in znamk..
Uporabniški avatar
disketa
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 267
Na forumu od: 11. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a disketa » 17. Maj. 2012 18:10

punkie_ napisal/-a:lahko je samo hitra reakcija, koža oteče, se napne in so manj opazne. kakorkoli, fino da vsaj nekaj učinkuje :)

Seveda pride to tega, ampak ko mine so strije vseeno rahlo svetlejše in barvno bolj izenačene z nepoškodovano kožo. Sprememba pa jasno ni drastična, je pa vseeno prisotna in mi vliva upanje. :D
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1122
Na forumu od: 8. 5. 2010
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a White_Widow » 17. Maj. 2012 20:11

tista reklama gor..ki sploh ni očitna...dej se prvo pozanimi mal bol, preden pišeš bedarije. sploh o razkuževanju med uporabo.
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2076
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 17. Maj. 2012 20:28

^^ Zakaj, če res prodre v globlje plasti, je verjetno res lahko nevarnost okužb... podobno kot že vedno opozarjajo npr. za tiste trajne depilacije z iglico in tetoviranje pri kakšnih kozmetičarkah, ker gre igla v kožo... pa tudi pri akupunkturi :? No, samo tam je še posebej nevarnost zaradi različnih oseb, ki bi uporabljale isti pripomoček (npr. oseba s HIV virusom)... So pa itak v tej temi že tole reklamo napisali zastopniki, v bistvu isto kot tale zdaj :D :

Dermaroller Slovenija napisal/-a:Oglašamo se, ker želimo vas, in predvsem cenjene bralke in bralce vašega foruma v skrbi za javno zdravje seznaniti s pravimi dejstvi o uporabi Dermaroller®-ja na slovenskem trgu.
Dermaroller® je zasnovan in proizveden v Nemčiji v skladu z najvišjimi standardi. Je edini patentirani micro-needling pripomoček na svetu, proizveden po zahtevah GMP (Good Manufacturing Practice - Dobra proizvodna praksa), z oznako CE (Conformité Européene), s katero proizvajalec zagotavlja skladnost s predpisi EU in Slovenije in je certificiran kot kirurški micro-needling pripomoček tudi drugod v svetu. Zagotovljena kakovost in tehnološke prednosti sta samo dva razloga, zaradi katerih je Dermaroller® najboljši in največji micro-needling proizvajalec na svetu.
Postopek pomlajevanja kože z Dermaroller®-jem je eden najbolj uspešnih, minimalno invazivnih pristopov k izboljšanju stanja kože.
Dermaroller® se uporablja za odpravljanje atrofičnih brazgotin, brazgotin, ki so posledica aken, opeklin, robov hipertrofičnih brazgotin (brez keloidov), zmanjšuje znake hiper oz. hipo pigmentacije, odpravlja gube, strije in učvrsti ohlapno tkivo, saj Dermaroller® vzpodbudi samo obnavljanje kože, še posebej tvorbo koži lastnega kolagena. Uporablja se tudi za vtiranje učinkovin v kožo.
Dermaroller® uvrščamo zaradi narave svojega delovanja med medicinske pripomočke. Dermaroller® z dolžino iglic 0,2 mm je razvrščen v razred I in je primeren za uporabo doma. Ostali, z daljšimi iglicami od 0,5 do 2,5 mm, pa so razvrščeni v razred IIa, kar pomeni, da jih sme uporabljati le ustrezno usposobljeno medicinsko osebje.
Za vse te medicinske pripomočke veljajo tudi posebni pogoji, pod katerimi jih je dovoljeno tržiti. Ti izdelki morajo biti prvenstveno certificirani, kar pomeni, da so proizvedeni v skladu z dobrimi praksami in so označeni z oznako CE (Conformite Europeene) ter imajo številko certifikata. Certifikat za določen čas podeljuje posebna za to pooblaščena inštitucija. Tako lahko uporabnik preveri, ali ima v roki kvaliteten originalni izdelek, ali pa gre za ponaredek. Kopije originalnega Dermaroller®-ja so vprašljive kakovosti in izvora. Kvaliteta kopij ali ponaredkov na vpogled ni razvidna iz oblike, pomembni so vgrajeni materiali, kot so kvaliteta jekla iz katerega so narejene iglice in pa koti, pod katerimi so iglice vpete v glavo rolerja.
Pri Medicinskem Dermaroller®-ju razreda IIa, ki ga lahko uporablja le medicinsko osebje je posebej poudarjeno, da se lahko Medicinski Dermaroller® uporabi samo enkrat. Ko iglice, ki so daljše od 0,5 mm prodrejo skozi kožo, pridejo v kontakt s tkivom in tudi s krvnimi žilicami. Dermaroller® je tako lahko okužen s povzročitelji resnih bolezni, ki se prenašajo s krvjo. Čiščenje in dezinfekcija nikakor ne predstavljata sterilizacije.
Dermaroller®-jev pa tudi ni možno presterilizirati, ker ne vzdržijo povišanih temperatur.
Za uporabo doma je najbolj primeren Home Dermaroller® z dolžino iglic do 0,2 mm. Ker je za večkratno uporabo, naj ga uporablja samo ena oseba.
Nobena cena ni previsoka, ko gre za zdravje človeka, zato odsvetujemo vsako domačo uporabo Dermaroller®-ja z dolžino iglic nad 0,5 mm in tehten premislek pri »valjčkanju« v salonih, ki uporabljajo ponaredke in kopije. Pred nakupom ali obravnavo pri zdravniku ali v kozmetičnem salonu se vedno prepričajte o izvoru, sterilnosti in certifikatih pripomočka. Originalna ovojnina mora biti označena z besedo »sterilno«, z datumom in z vrsto sterilizacije.

Živimo v času, ko je lepota postala vrednota. Biti lep, je prednost. Želja vsakogar je, da bi imel lepo, mlado, negovano kožo. Za doseg mladostnega izgleda, bližnjice ne obstajajo. Če vas zanimajo še kakršnekoli informacije glede uporabe Dermarollerja®, smo vam z veseljem na voljo.
Lepo vas pozdravljamo.

Dermaroller®Slovenija
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1122
Na forumu od: 8. 5. 2010
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a White_Widow » 17. Maj. 2012 20:33

ok, jaz temu ne verjamem :D
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2076
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 17. Maj. 2012 20:52

Jaz pa komot verjamem, sej je podobno, kot če ti kri vzamejo pri zdravniku, tam je seveda tud pomembna varnost :nixweiss: Ali pa če si greš sam 'operirat' kakšne zamašene pore s šivanko, jo je tudi treba prej 'sterilizirat' nad plamenom (vsaj naj bi jo)... Itak da ni nujno, da bi bilo kaj narobe, samo tveganje pa vseeno obstaja :D
VesnaLana
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 5
Na forumu od: 8. 5. 2012
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a VesnaLana » 18. Maj. 2012 7:28

Nikakor nisem želela, da bi izpadlo kot reklama, rada bi vam samo dopovedala, da se prepričajte preden kaj uporabljate.
Pa se pozanimajte pri svojem zdravniku ali pa dermatologu o možnosti okužbe, če meni ne verjamete.
Sicer pa same veste, da če daste nož v pomivalni stroj, da otopi. Zdaj si predstavljajte sterilizirane iglice, ki postanejo tope vi pa si jih zabadate v kožo (govorim o tistih daljših od 0,5mm). Saj vam bi kožo razcefralo. Poleg tega pa plastika ne bi ravno prenesla tolikšne temperature (vsaj pri avtoklaviranju je T 121°C). Poleg tega pa doma nimate ravno avtoklava.

Za iglice 0,2mm pa velja, da ne pridejo v stik s krvjo in je potrebno iz njih očistiti proteine in ostanke odmrlih celic, za kar pa čistilo pripada zraven.

LP, Vesna
Pazite kaj počnete s svojim telesom, ni vse zlato kar se sveti.
VesnaLana
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 5
Na forumu od: 8. 5. 2012
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a VesnaLana » 18. Maj. 2012 7:33

White_Widow napisal/-a:tista reklama gor..ki sploh ni očitna...dej se prvo pozanimi mal bol, preden pišeš bedarije. sploh o razkuževanju med uporabo.


Samo v razmislek katera od naju bi morala razmisliti, le zakaj toliko izobraževanj na temo higiena zabadanja igel (ena igla, ki pride v stik s krvjo je samo za 1x uporabo, ne glede na to katere vrste igla je).

lp
Pazite kaj počnete s svojim telesom, ni vse zlato kar se sveti.
Uporabniški avatar
kikyca
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2628
Na forumu od: 17. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a kikyca » 18. Maj. 2012 15:18

^^Ja saj pa nobena ni napisala, da si ta dermaroller tak tišči dol po koži da bi ji kri tekla! Ali sem jaz to kje spregledala? Kolko vem so pisale ravno obratno, da ne sme priti do krvavitev.
Yada, yada, yada...
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2076
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 18. Maj. 2012 15:55

Pa saj ni point v tem, da ti kri teče :D Gre za to, da pridejo iglice v stik s prekrvavljenim tkivom, kar je nevarno za okužbe... kakor vem, tudi pri akupunkturi ali depilaciji z iglico ne krvaviš, pa je vseeno jasno, da lahko pride do okužb, ker gre pod kožo :wink: Itak gre tukaj (predvidevam) za zelo majcene iglice, še veliko manjše od omenjenih, tako da ti ne vidiš dejanskih lukenj :) Je pa res, da kakor sem videla, imajo punce povečini itak te krajše iglice, ne teh tadolgih :)

Vrni se na Lepota

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov