Barvanje las
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- kikikaamos
- Sramežljivka
- Na forumu od: 7. 6. 2011
Mam eno vprašanje glede barvanja s kano.
Moji naravni lasje so temno blond barve, ampak sm mela pobarvane na temno rjavo. Ker sm mela enkrat že alergijsko reakcijo na barvo za lase, zato sm se prejšnjo soboto probala pobarvat s kano. Na škatli s kano je pisal da je barva mahagonij. Takoj ko sm si pobarvala je barva res bla rdeča, ampak po nekaj pranjih se je sprala na čudno oranžno. Dans sm šla v mullerja, in vprašala če si lahko lase zdej pobarvam z rdečim barvnim prelivom (preliv je podoben kokr barva, le da se spere po 4-6 pranjih), in mi je rekla da se kane NE da sprat z las, in da se na kano nobena barva ne prime. Nakonc mi je rekla da naj probam rjav preliv za lase. Zdej sm ga kupila in me samo zanima po kolkem času je priporočljivo da se pobarvam s tem prelivom, a se kana res nikol ne spere, bom mela zdej skos oranžn odtenk v barvi?
Hvala za odgovore že vnaprej
Moji naravni lasje so temno blond barve, ampak sm mela pobarvane na temno rjavo. Ker sm mela enkrat že alergijsko reakcijo na barvo za lase, zato sm se prejšnjo soboto probala pobarvat s kano. Na škatli s kano je pisal da je barva mahagonij. Takoj ko sm si pobarvala je barva res bla rdeča, ampak po nekaj pranjih se je sprala na čudno oranžno. Dans sm šla v mullerja, in vprašala če si lahko lase zdej pobarvam z rdečim barvnim prelivom (preliv je podoben kokr barva, le da se spere po 4-6 pranjih), in mi je rekla da se kane NE da sprat z las, in da se na kano nobena barva ne prime. Nakonc mi je rekla da naj probam rjav preliv za lase. Zdej sm ga kupila in me samo zanima po kolkem času je priporočljivo da se pobarvam s tem prelivom, a se kana res nikol ne spere, bom mela zdej skos oranžn odtenk v barvi?
Hvala za odgovore že vnaprej
- Suzany
- Sramežljivka
- Na forumu od: 5. 6. 2012
- Kraj: Ljubljana
S kano je ful dela, pa še opečeš si lahko lasišče al pa po roki, ker morš skor še vroče dat na glavo in potem zavit v brisačo, da prime. Se ti res da tolk pacat?
Nisem še nikjer brala, da katerakoli druga barva nebi prijela čez kano. Pač rdeč pigment kot vsak drug?
Nisem še nikjer brala, da katerakoli druga barva nebi prijela čez kano. Pač rdeč pigment kot vsak drug?
- kristinaKiki
- Sramežljivka
- Na forumu od: 24. 9. 2012
Hej Hej Mene pa zanima ce ima katera iskusnje s syoss posvetljevalcem.. Moja naravna barva je temno blond, barvam pa se na temno rjavo. In je zelo grdo ker je narastek svetlejši in se moram kar naprej barvat.. pa sm se odlocila, da bi sla na blond pa me zanima kolkrat bi mogla it iz tem posvetljevalcem cez.. blanz ne pride v postev ker sem se ze parkrat in mi je tko skurl lase d sm sla nazaj na temno, da se ni tok opazl.. Uglavnm kaksni nasveti? Hvala in bodite v cvetju
- fan-rbd123
- Sramežljivka
- Na forumu od: 25. 11. 2012
Kana je še najboljša, jaz nikoli nisem imela težav, res pa da se samo poleti z njo barvam. Kupljena v Egiptu
- TanjaBelieve
- Sramežljivka
- Na forumu od: 23. 8. 2011
Katera blond barva je najboljša? Da je svetla ampak ni rumenkasta? Ima katera kakšne izkušnje z dobro barvo?
-
leanna - Sramežljivka
- Na forumu od: 20. 1. 2013
A to sprašuješ za trgovinsko barvo? Že v osnovi ti priporočam, da se na blond barvaš pri frizerju, ker imam slabe izkušnje z barvanjem na blond doma. Trgovinske barve so tudi močnejše, bolj agresivne in posledično bolj uničujoče za lase.
Meni sta sicer trgovinski všeč subrina saten peščeno blond in syoss ledeno biserno blond. Ampak kakšna barva bo na koncu tebi ven prišla je čisto od tvojih las odvisno. Od tega, kakšno barvo imaš zdaj, si barvana ali imaš naravne lase, do tega koliko imaš rdečega pigmenta v lasu (več ga je, bolj ga moraš "zbijat", da se znebiš oranžno-rumenih odtenkov).
Če imaš v mislih točno določeno barvo, boš do želenega odtenka res najlažje prišla pri frizerju, saj ti bo znal namešati pravo barvo glede na tvoje želje in tvoje lase.
Meni sta sicer trgovinski všeč subrina saten peščeno blond in syoss ledeno biserno blond. Ampak kakšna barva bo na koncu tebi ven prišla je čisto od tvojih las odvisno. Od tega, kakšno barvo imaš zdaj, si barvana ali imaš naravne lase, do tega koliko imaš rdečega pigmenta v lasu (več ga je, bolj ga moraš "zbijat", da se znebiš oranžno-rumenih odtenkov).
Če imaš v mislih točno določeno barvo, boš do želenega odtenka res najlažje prišla pri frizerju, saj ti bo znal namešati pravo barvo glede na tvoje želje in tvoje lase.
- Edinstvena
- Komunikatorka
- Na forumu od: 21. 11. 2004
- Kraj: Maribor
na blond... uh ja... jaz sem se lep čas barvala s frizersko barvo iz Estele, pa ni bla glih najbolj poceni niti nič... mi je pa hudičevo lase uničla! pridem zadnjič k frizerju pa ga skoraj kap ko mu povem s čem sem se barvala na blond, pa tudi ni bil tak rezultat ko bi moral bit... 9% peroksid je pustil kr konkretne posledice na mojih laseh... in točno se vidi kje sem se barvala s to barvo, pa kje z drugimi... tako da, raje reskiram itstih 50,60€ in se pobarvam pri frizerju...
Izziv je v tem da ostaneš to kar si,v svetu ki te poskuša narediti takšnega kot so vsi drugi!
-
Malishka - Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 2. 2011
Živjo!
Mene pa zanima ali ima še katera slabe izkušnje z barvami Subrina Pure? Sama sem se namreč že dvakrat barvala s temno čokolado (http://www.subrina.si/sl/Nianse_saten_1 ... lada_6304/) in enkrat z odtenkom Mocca (http://www.subrina.si/sl/Nianse_saten_1 ... occa_6299/) in mi nobena od teh barv ni prijela Moja barva las je pa srednje rjava.
Mene pa zanima ali ima še katera slabe izkušnje z barvami Subrina Pure? Sama sem se namreč že dvakrat barvala s temno čokolado (http://www.subrina.si/sl/Nianse_saten_1 ... lada_6304/) in enkrat z odtenkom Mocca (http://www.subrina.si/sl/Nianse_saten_1 ... occa_6299/) in mi nobena od teh barv ni prijela Moja barva las je pa srednje rjava.
"Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi." - N. Zaplotnik
-
mucamjaumaca - Sramežljivka
- Na forumu od: 11. 4. 2013
TanjaBelieve napisal/-a:Katera blond barva je najboljša? Da je svetla ampak ni rumenkasta? Ima katera kakšne izkušnje z dobro barvo?
Teh blond barv je res dosti.. Če ne želiš biti rumena pol je vrjetno najbolje da si kupiš kakšno blond biserno/pepelnato/ledeno.
Odvisno je tudi od tega kakšne barve lase imaš zdaj.
Jas sem po naravi temno rjava in mi na narastek zelo slabo primejo blontne barve (vleče na rumeno ali celo oranžno), drugače pa imam zelo svetle lase.
Pobarvala sem se z: http://www.subrina.si/sl/Nianse_saten/N ... cial_9311/ in morem rečt da mi je res fuul lepo prijela, tak na srebrno-belkasto-sivo. Ko sem si 2x oprala lase pa se je barva ČISTO sprala, in zdaj sem spet blont (brez lepega srebrnega sijaja).
Drugače pa je res najbolše, če veš da imaš rdeč pigment in ti barve ne primejo lepo, da greš k frizerju.
Jas sem hodila, narastek mi je poblajhal, nato pa čez preliv. Res enakomerna, super lepa barva je prišla ven, pa preliv je tak nežn, sploh ne tolk agresiven kot barva. Je pa res da niso poceni te stvarce
- TanjaBelieve
- Sramežljivka
- Na forumu od: 23. 8. 2011
mucamjaumaca napisal/-a:TanjaBelieve napisal/-a:Katera blond barva je najboljša? Da je svetla ampak ni rumenkasta? Ima katera kakšne izkušnje z dobro barvo?
Teh blond barv je res dosti.. Če ne želiš biti rumena pol je vrjetno najbolje da si kupiš kakšno blond biserno/pepelnato/ledeno.
Odvisno je tudi od tega kakšne barve lase imaš zdaj.
Jas sem po naravi temno rjava in mi na narastek zelo slabo primejo blontne barve (vleče na rumeno ali celo oranžno), drugače pa imam zelo svetle lase.
Pobarvala sem se z: http://www.subrina.si/sl/Nianse_saten/N ... cial_9311/ in morem rečt da mi je res fuul lepo prijela, tak na srebrno-belkasto-sivo. Ko sem si 2x oprala lase pa se je barva ČISTO sprala, in zdaj sem spet blont (brez lepega srebrnega sijaja).
Drugače pa je res najbolše, če veš da imaš rdeč pigment in ti barve ne primejo lepo, da greš k frizerju.
Jas sem hodila, narastek mi je poblajhal, nato pa čez preliv. Res enakomerna, super lepa barva je prišla ven, pa preliv je tak nežn, sploh ne tolk agresiven kot barva. Je pa res da niso poceni te stvarce
Aha, ker jaz imam zdej takšno barvo (sem se pobarvala pred par dnevi):
http://25.media.tumblr.com/tumblr_m6cr9 ... o1_250.jpg (nekaj takšnega)
Nebi sicer rada šla čisto na belo ker sem se barvala pri frizerki pa so mi začeli lasje odpadati. Raje bi imela nekaj takšnega:
http://photos.posh24.com/p/1583301/z/ho ... r_grey.jpg (tko da je bolj temna)
Pa nevem kakšno barvo naj si kupim da bi prišla takšna ven.
- Mockingbird
- Sramežljivka
- Na forumu od: 18. 7. 2012
Mene pa nekaj zanima. Naravno imam temno blond in ful kodraste lase. Že leta si jih sama barvam na (temno) rjavo. Barva mi vedno prime znatno temnejše kot na slikah in z izpiranjem povleče na rdeče. Res pa je, da sem vedno izbirala med rjavimi odtenki in ne blond, ker se bojim, da bi mi blontni prijeli čisto preveč na svetlo, ali pa da bi slabo prekrili staro barvo. Nazadnje sem se barala s tole: http://www.syoss.si/content/dam/syoss/s ... browns.jpg , ki se je prijela ful temno. Zdej je že ful ful izprana. Zdaj bi se pa rada pobaravala in dejansko imela svetlo rjavo barvo na glavi in ne vem kaj izbrati. Barvanje pri frizerki žal odpade, ker čisto predrago Bi mi kak temno blond odtenek slabo prijel ali naj probam? Katere znamke imajo lepe svetlorjave odtenke?
Pa še neki, enkrat sem videla na policah barvo, ki naj bi kao prijela v različnih odtenkih ("prameni" varianta, ampak da se samo preliva; pač da ni monotona), pa se ne spomnim imena. Ve mogoče katera barva je bila to in v čem je fora?
Hvala in LP!
P.S.: Čisto iz firbca, približno koliko pa pri frizerjih (ne kakih nobl znanih) daš za barvanje kake "ombre" variante v takem stilu: http://unique-hairstyles.net/wp-content ... -Ideas.jpg ? Ali moraš za to poiskat kak boljši salon, al zna to vsaka frizerka?
Pa še neki, enkrat sem videla na policah barvo, ki naj bi kao prijela v različnih odtenkih ("prameni" varianta, ampak da se samo preliva; pač da ni monotona), pa se ne spomnim imena. Ve mogoče katera barva je bila to in v čem je fora?
Hvala in LP!
P.S.: Čisto iz firbca, približno koliko pa pri frizerjih (ne kakih nobl znanih) daš za barvanje kake "ombre" variante v takem stilu: http://unique-hairstyles.net/wp-content ... -Ideas.jpg ? Ali moraš za to poiskat kak boljši salon, al zna to vsaka frizerka?
-
Malishka - Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 2. 2011
Ojla, ponovno
Imam naslednje vprašanje:
Moja trenutna barva las je srednje rjava (konice so temno rjave, sredina las temno rjava, imam pa tudi že 2 cm narastka ), oziroma malo bolj na temnejšo vleče. Ker sem se naveličala barvanja in bi rada ponovno imela svojo naravno barvo las (pepelnato rjava), sem danes kupila barvo srednje blond, ker mi je prodajalka v Mülerju svetovala da bom le z blond barvo "izničila" temno rjavo. Sedaj pa me je strah da bom preveč svetla oziroma blond, zato vas prosim za nasvet če je katera imela podoben "problem". Mi svetujete naj imam barvo za lase po barvanju manj časa na laseh (npr. v navodilih piše 30 minut, razmišljam o tem da bi imela samo 20)? Prav tako se bojim da mi bo na narastku prišla blond barva, na sredini in kon
cah pa svetlo rjava, ne bi pa rada izgledala kot drevo jeseni
Imam naslednje vprašanje:
Moja trenutna barva las je srednje rjava (konice so temno rjave, sredina las temno rjava, imam pa tudi že 2 cm narastka ), oziroma malo bolj na temnejšo vleče. Ker sem se naveličala barvanja in bi rada ponovno imela svojo naravno barvo las (pepelnato rjava), sem danes kupila barvo srednje blond, ker mi je prodajalka v Mülerju svetovala da bom le z blond barvo "izničila" temno rjavo. Sedaj pa me je strah da bom preveč svetla oziroma blond, zato vas prosim za nasvet če je katera imela podoben "problem". Mi svetujete naj imam barvo za lase po barvanju manj časa na laseh (npr. v navodilih piše 30 minut, razmišljam o tem da bi imela samo 20)? Prav tako se bojim da mi bo na narastku prišla blond barva, na sredini in kon
cah pa svetlo rjava, ne bi pa rada izgledala kot drevo jeseni
"Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi." - N. Zaplotnik
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov