Ali imajo lepi ljudje več možnosti v življenju?

Vse o ličenju in negi kože.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 29. Apr. 2006 10:25

prov maš ledenka...sm jst kriva.... :D

če ne pa mislm da je recimo pri kakšnih drugih poklicih pred lepoto pomembna urejenost...sploh če delaš na kaki banki, pošti, kot odvetnik itd...tle sem vidla že vliko različnih ljudi in ne morm rečt da bi bla lepota pomembna.je pa seveda zlo pomembna urejenost....da lih ne bo pršla odvetnica na sodišče v trenirki, al pa da ne bo na pošti delala ena v strgamih oblekah in smrdela po švicu.......pol je pa vse odvisno še od delodajalca in firme..nekateri si želijo v svoji firmi gledati recimo samo specifično in točno določeno vrsto žensk....
ballerina
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 12. 2004
Kraj: Venera

Neprebrana objavaNapisal/-a ballerina » 29. Apr. 2006 11:21

Nisem brala postov, zato odgovarjam le na naslov teme ... je resnično. Žalostno a res, lepši imajo več možnosti za uspeh. Če vzamem za primer, ki so ga eni psihologi izvajali. dve prošnji za službo. Direktor v rokah drži dva življenjepisa, ki sta več ali manj podobna, podobno znanje in izkušnje, priloženi sta fotki. Na eni je lepa, privlačna ženska, na drugi povprečna ali celo grda (grdo rečeno). Direktor izbere lepo in prvilačno? Zakaj le...
Uporabniški avatar
SETA II
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 12. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SETA II » 29. Apr. 2006 15:37

Žal teorija drži.

Prvi dokaz za to je bla moja sošolka v srednji šoli, overweight okoli 90 kilogramov na 165 cm višine. Bla je daleč najbolj zapostavljeno bitje v razredu in vsi smo vedeli zakaj. Pa drugač čist okej punca. Sam... folk je blo sram bit v njeni bližini in se pogovarjat.

Dons ne vem, kolk je folk kej drugačen okol tega, vsaj v najstniških letih. Po eni strani vem, da so nekateri mladi ful bolj zreli kot smo bli mi in e najbrž ne bi tko obnašal do nekoga, ki pač "ne zgleda glih", po drugi strani pa modna industrija v istem tempu šopa vse te podobe in podobice ... Da včasih ne vem, a se okostnjaki sprehajajo po pisti ... Nagravžno mi je to, res. In razne punce, ki podlegajo temu...

Kar se mene tiče, lepša mi je punca ki ma 10 kil preveč kot deset kil premal. In lepša tista, ki ima postrani nos pa kej za povedat kot tista s popolnim profilom ki samo sedi in vsake tolk reče "ja" al pa "ne".

Še ena žalost ki se tiče videza, so pripombe o joških. Vse tiste, ki niso najbolj ploh, bodo vedle o čem govorim...
Da pa je npr. velikost oprsja danes očitno zelo pomemben faktor tudi na delovnem mestu, ravno tako vemo. Se dogaja. Tudi za sosednjim vogalom (metaforično rečeno).

Ne vem... Jst osebno se ne bi dobr počutla, če bi dobila lužbo zarad tega, ker nosm npr. modrc 75C. Tko da, kar se tiče nekega statusnega napredka na podlagi tega... Videz eni definitivno znajo izkoriščat. Ene punce so že vzgojene v avše. In se pri desetih letih nosjo tko, kot da so tridesetletne primadone. Jst recimo vem, da bi se ob tem, da bi se zavedala tega in recimo služila na ta račun, počutla ceneno. Ravno tako preziram ženske s t.i. vaginalno kariero, to je tiste, pri katerih je bla vedno samo lepota in nč druzga. Ok, sposobnost molčanja afterwords (po seksu s šefom), seveda.

Kar se tiče iznajdljivosti na račun lepote in tega, kako nekdo uspe, kako mu je lažje zmanipulirat svet okoli sebe ... Se mi pa zdi idealen, šolski primer Sanjska Ženska 2 ali Nina Osenar. Ona je živ dokaz za to, da ti je lahko zarad videza veliko lažje v življenju. Če si pa dovolj želiš tega in to tud pokažeš, potem pa sploh.

Kolk je pa še ostalih deklic, kakršna je bla recimo moja sošolka ... Ki je verjetno tisočkrat zaspala v solzah, zato ker nima svetlih las in 40 kilogramov manj in se na račun tega ljudje ne ukvarjajo z njo, ne pogovarjajo, čeprav je čist simpatična ... In ki ve, da nekaterih stvari v življenju ne bo nikol imela, sam zato, ker zgleda tako kot pač zgleda... Hm. Za vprašat se.
"Bogovi nas spoštujejo, kadar delamo, ljubijo pa nas, ko plešemo."
Vagica
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 23. 11. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Vagica » 01. Maj. 2006 15:31

Ja, verjetno res lepota vpliva na večje ugodnosti, ampak je seveda spet odvisno od ljudi. Na nekatere to 'deluje' in na nekatere ne.

So tudi ljudje, ki lepih ljudi ne marajo, ker jih mogoče kar dajejeo v koš z glupimi ali pa jim niso kos. :?

Jst se niti ne obremenjujem s tem. Je pa res, da imajo vsake oči svojega malarja, tko da je lahko nekdo nekomu fuuul lep in nekomu sploh ne. :D
Uživajte poletje
Uporabniški avatar
Ash.
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 31. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Ash. » 18. Okt. 2009 12:53

Ja, to je ubistvu zanimivo vprašanje. :D Če bi mogla preprosto odgovorit [al videz oz lepota upliva] z JA al pa NE pol definitivno na nek način ja. Je pa res da so dve možnosti in odvisna od življenja usazga posameznika, se prav lahko upliva negativno al pa pozitivno. Velik pa zraven pripomore človekov karakter. :) Npr za primer. Ena punca je lahko popolna drugač pa ošabna in zvišena in 3/4 lajfa presedi pred špeglom. Kaj ji bo to pomagal?
Ne bi rekla da bo lahk dobila usazga tipa, ampak bo lahko usazga dobila za eno noč pol jo po pa po hitrem postopku odjebu. Mogoče ji bodo res prizanašal, pač ja, ker je lepa je ne mormo glih odjebat, ampak prej ko slej se tut to neha, enostavno če človek vit da iz ene osebe ne bo nč se tut po enm cajti neha trudt, to je dejstvo. Mogoče bo lahko omrežla usazga bogataša, ampak tut bogataši še zdaleč niso popolni. :D Če pa zato ne bo mela šanse in je tko ko sm že rekla ne bo brigal nč druga ko pa to kak zgleda, use ostalo, šola, prjatli ji bodo pa zadna skrb ne bo nikamor pršla. Tko da ja, jz bi rekla da maš velik plusa če dobr zgledaš + če maš cool karakter. Te dve stvari ti lahko pa res velik pripomorejo.
Uporabniški avatar
Liefde
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 11. 10. 2009
Kraj: Nizozemska

Neprebrana objavaNapisal/-a Liefde » 18. Okt. 2009 15:41

Vse je odvisno od posameznika, karakter je tud pomemban pa če imaš kaj v glavi. :D Ene punce so lepe, ampak v glavi nč nimajo in ne znajo kaj narest od svojega življenja. Da si srečen v življenju pomembno je notranje zadovoljstvo, ne lepota. Lahko da nisi lepa ampak si šarmantna, očarljiva in pametna.Danes treba bit pameten da si srečen, ne pa lep. :)
"Življenje je kot ljubezen; ni lahko in mirno stanje, ampak težka in čudovita pustolovščina."
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 18. Okt. 2009 15:58

Jaz mislim da imajo. ampak pod dolocenim pogojem -> da zanemarimo vse ostale karakteristike...torej dva enako pametna/neuma cloveka z enakimi ostalimi lastnostmi, samo eden je lep eden pa grd, mislim da ima lepsi vec moznosti. pac je pomembno tudi da nam je clovek simpaticen...ce si predstavljam da sem delodajalec in imata dve zenski enako izobrazbo, karakter, delavnost...bi seveda prej izbrala tisto ki mi je bolj simpaticna...sploh ce me druga res odbija z izgledom. tako pac je...zunanja urejenost, postava pac ze odrazata nekaj o cloveku. in tezko si predstavljam uspesno poslovno zensko, ful organizirano, pametno, uspesno, in z zamascenim telesom, 30kg prevec...preprosto ne gre skup. ker v to ''pamet'' jaz vkljucujem tudi zavedanje o lastnem zdravju, rekreaciji, itd. pa nimam v mislih nobenih popolnih teles, ampak v mejah normale, in pac neka urejenost :)
Me.Myself.and.MY.EGO
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 5. 2009
Kraj: Mars

Neprebrana objavaNapisal/-a Me.Myself.and.MY.EGO » 18. Okt. 2009 16:21

ti povem odgovor...

DA lepi imajo več možnosti kot pa grdi ljudje- na žalost.

povem izkušnjo.
sem bil na razgovoru za službo in sem jo dobil čeprav sem imel malo izkušenj v tem poslu so me sprejel ker sem jim bil simpatičen in na koncu se je izšlo da sem tudi bil bolj sposoben od ostalih ki so bili pred mano..poanto sem povedal tko da...

ne vem zakaj moraš biti presneto lep za službo, mislim da je to mal čudno ampak žal ne moreš nič spremeniti če se pritožuješ.
Uporabniški avatar
Ash.
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 31. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Ash. » 18. Okt. 2009 16:33

Kak pa veš da si jim bil bol simpatičen ko ostali oz. da je šlo tuki za videz?:D
Definitivno pa ni treba da si neki perfect in oh in sploh [pr iskanju službe]..dost je že če si urejen, tako ali drugače. Sej ni rečen, da bodo za delovno mesto zbral tistga k bo najlepši, zbral bodo tistga k se jim bo najbolj simpatičen in najbolj primeren..nikakor pa ni nujno da je tist ko je najlepši [če se že tko pogovarjamo :D] tut najbolj ismpatičen...eni so zlo lepi pa znajo bit zlo odbijajoči.
Me.Myself.and.MY.EGO
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 5. 2009
Kraj: Mars

Neprebrana objavaNapisal/-a Me.Myself.and.MY.EGO » 18. Okt. 2009 17:26

povedal so mi ;) so mi rekl, če nam nebi biu simpatičen te sploh poklical nebi, pač zanimiv sem se jim zdel ;)

je pa to tudi res da če je nekdo presneto lep še ne pomeni da je simpatičen pozitiven...ampak vsake oči imajo svojega malarja...tko da možno je da bi ti bil všeč možno je pa da nebi in obratno ;)

odvisno je pa tudi kakšno energijo oddajaš ;)
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a evva » 19. Okt. 2009 16:14

jaz tud mislim, da imajo lepi ljudje veliko prednost v življenju pred nelepimi, zato pa na vsakem CV-ju še sliko zravn nalimam :D (mal za hec, mal pa tut zares :oops: ) . Nekdo je napisal, da je lep zunanji videz npr. pri iskanju službe pomemben le na začetku in da slej ko prej moraš pa pokazati tudi svoje sposobnosti. S tem se absolutno strinjam! Je pa tud res, da te nihče ne bo na neko delovno mesto vzel samo zaradi tega, ker si lep, ampak verjetno tudi zaradi tvojih sposobnosti (če izvzamemo natakarski poklic in podobno) in tukaj se spet pokaže, da imajo lepi prednost pred nelepimi, ker nelepi v tem primeru niti priložnosti ne dobijo. Ena je napisala, da je niso zaposlili kot natakarico, ker ima par kil preveč, sorry ampak, če bi imela par kil preveč, mislim, da noben ne bi kompliciral, če govorimo pa o 20, 30 kilah viška, je pa to čist neki druzga! Mislm čist iskreno jaz če bi mela svoj lokal, tud ne bi ene overweight zaposlila :roll: . Logično je, da vsak podjetnik gleda svojo korist in jaz sem 100% da bo ena postavna, luštna nasmejana punca, prinesla lokalu velik več koristi in strank kot neka overweight nasmejana punca. Brez zamere al pa karkol, sam js mam tako mnenje. Tko da ja, absolutno se strinjam, lepi ljudje imajo prednost.
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 9. 2008
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 19. Okt. 2009 16:53

ni tok pomembno da so lepi (po mojem mnenju ceprav v realnosti je). bolj je to da so urejeni...jst bi bolj na to gledala.
cist tko...en primer (vem da me boste spluvale ampak vseen).
mi2 z mojim hodiva v en fitnes, kjer v recepciji dela ena zenska, ki ima resnicno cisto prevec kil....sama je v svojem fitnesu ne bi zaposlila ker...
-bistvo fitnesa je nekaj v smislu "migaj za zdravo zivljenje in za to da bos fit"
-vedno ko jo zagledam si recem "ok...sej e kar dobro zgledam" torej...ko bo prisla ena ki bo hotela shujsati in jo bo zagledala bo najprej pomislila da tako hudo pa spet ni
-mislim da bi tam morali delati ljudje ki imajo super postavce, ne pa da so mocno predebeli ker to ljudi ne motivira....

frizerka te tudi ne mora prepricevati da so zdravi lasje pomembni ce ima scepljene do uses ali pa kozmeticarka za depilacijo ce ima kosmate noge :?
Uporabniški avatar
Seyfullah
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Seyfullah » 19. Okt. 2009 18:33

:D Bravo :D
***Everything is possible...Impossible just takes a while longer***
LanaLang
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a LanaLang » 22. Okt. 2009 19:10

Jst mislim, da je lepota kot taka relativna, enim so všeč recimo rdečelaske drugim pač ne itd...

Bolj kot lepota je v življenju pomembna urejenost. Torej, da na vzven deluješ urejeno, frizura, če makeup potem lep ne kot da se gremo maškarado, urejene obrvi, lepo oblečen (ni treba, da so full draga bolačila, važno da so usklajena), samozavestna pokončna drža je tudi zelo pomembna in seveda higiena (pol pa ti folk smrdi po švicu na 10km).

Jst osebno, če bi izbirala folk za resno službo bi tudi mal pogledala kako izgleda, torej, nobenih hudih odstopanj (irokeze, zeleni lasje, polno piercingov, tetovaž, makeup kot, da bi te kdo na oko). Pa seveda, da se zna oblečt... saj vem, da vsi nimajo okusa za vse... samo, da nimaš ravno rožaste bluze, pa čez črtastega reklca, pa vse skupaj začinjeno z miljon barvami.

Iz svojih izkušenj lahko povem kako so mene gledali v šoli ko sem mela črne nohte, irokezo itd... Zdaj, ko pa lahko rečem, da dobro zgledam, na običajen način... dolgi lasje, normalen stil oblačenja... pa lahko samo rečem, da mi videz res lahko pomaga do neke mere. Tudi jaz ne jemljem folka resno, če mi izgleda totalno neurejeno. Enostavno ne morem čez te svoje predsodke.
Uporabniški avatar
snezinka*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a snezinka* » 22. Okt. 2009 20:21

^^ se strinjam z SWEETprinces. js sm pa dolg časa na tak način razmišljala o zdravnikih. ti so tudi tisti, ki naj bi opozarjali na zdrav življenjski slog (gibanje, ...), potem ga pa vidiš celega zavaljenega, ko nekomu o tem modruje.

Se mi zdi, da poleg komunikativnih oseb imajo tiste, ki so bolj simpatične in urejene večje šanse, ne gre se za lepoto. Ker sploh pri delu, kjer ima zaposleni veliko stika z ljudmi, je fajn, če je oseba simpatična (vsaj splošno), nekak ljudje takim osebam pomoje hitreje zaupajo, z njim navežejo nek odnos. No, samo vseeno, mora bit v ozadju neka sposobnost, znanje, odvisno za kaj se gre, če tega ni, ti simpatičnost nič ne pomaga.

Vrni se na Lepota

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov