slovenski pisatelji
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
- *alessandra*
- Sramežljivka
- Na forumu od: 16. 5. 2007
- Kraj: Ljubljana
Meni je pa zadnje čase najbolj berljiv slovenski pisatelj/etc Vinko Möderndorfer. Sem bla kar začudena, ker ga še nihče ni omenil, ker ma res fenomenalne knjige, ki jih kar požiram. Še najbolj všeč mi je bil roman Ljubezni sinjebradca, takoj za tem Nespečnost, zdej sem se pa lotila zbirke novelet Druga soba. Ja, pa včeraj sem prebrala Tek za rdečo hudičevko. Priporočam.
Všeč mi je bil tud roman od Nejca Gazvode Camera obscura. Sicer pa ugotavljam, kako kvalitetne pisce premore Slovenija, posebno všeč mi je prav mlada generacijo in generacija 50ih, 60ih,...
Lp
Všeč mi je bil tud roman od Nejca Gazvode Camera obscura. Sicer pa ugotavljam, kako kvalitetne pisce premore Slovenija, posebno všeč mi je prav mlada generacijo in generacija 50ih, 60ih,...
Lp
-
bluebell - Sramežljivka
- Na forumu od: 30. 7. 2007
Všeč mi je Tomo Snoj (Koledar Evinih razpoloženj), Kermauner Aksinja (Dnevnik Hiacinte Novak) - pri teh dveh knjigah si nisem mogla pomagat, da se ne bi naglas smejala
Všeč mi je tudi Moškrič Marjana (Ledene magnolije - to je itak meni ena najljubših knjig).

Kdor se smehlja, namesto da bi besnel, je vedno močnejši.
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
*alessandra* napisal/-a:Meni je pa zadnje čase najbolj berljiv slovenski pisatelj/etc Vinko Möderndorfer. Sem bla kar začudena, ker ga še nihče ni omenil, ker ma res fenomenalne knjige, ki jih kar požiram. Še najbolj všeč mi je bil roman Ljubezni sinjebradca, takoj za tem Nespečnost, zdej sem se pa lotila zbirke novelet Druga soba. Ja, pa včeraj sem prebrala Tek za rdečo hudičevko. Priporočam.
Lp
Sem pravkar prebrala Nespečnost in mi je bila všeč. Nisem se mogla zadržati, da se ne bi spraševala, koliko je notri avtobiografskega (glede na trače izpred par let

Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
-
kr.ena - Cosmopsiho
Gabriela Babnik: Koža iz bombaža
Dobra knjiga, sicer ne čisto po mojem okusu. Ni pomembno dogajanje, ampak stil, prispodobe ... Na trenutke mi ni bilo nič jasno in sem skoraj obupala, potem sem pa vztrajala in začela uživat v bogatem jeziku ...
Priporočam, če imate radi poetičen jezik poln prispodob in uživate v samem ritmu besedila.
Dobra knjiga, sicer ne čisto po mojem okusu. Ni pomembno dogajanje, ampak stil, prispodobe ... Na trenutke mi ni bilo nič jasno in sem skoraj obupala, potem sem pa vztrajala in začela uživat v bogatem jeziku ...
Priporočam, če imate radi poetičen jezik poln prispodob in uživate v samem ritmu besedila.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
da l čovek išta rešava
-
kr.ena - Cosmopsiho
Andrej E. Skubic: Popkorn
Se kar strinjam s prilinkano kritiko.
Se kar strinjam s prilinkano kritiko.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
da l čovek išta rešava
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Priznam, da nisem neka blazna poznavalka slovenskih del- nekak so mi tuje bolj pri srcu. Moj najljubši slovenski avtor mi je pa definitivno Cankar. Se moram spravt enkrat spet kaj njegovega prebrat.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
kr.ena - Cosmopsiho
passiflora napisal/-a:Kaj si pa mislite o Brini Svit?
Nekaj sem brala od nje; ne spomnim se, katero knjigo. Spomnim se, da mi je bila kar všeč, ne pa toliko, da bi hitela brati vse, kar je napisala. Je preveč drugih knjig na spisku trenutno.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
da l čovek išta rešava
-
Bulma - Cosmopsiho
- Na forumu od: 16. 11. 2004
- Kraj: BLTNC
*alessandra* napisal/-a:Meni je pa zadnje čase najbolj berljiv slovenski pisatelj/etc Vinko Möderndorfer. Sem bla kar začudena, ker ga še nihče ni omenil, ker ma res fenomenalne knjige, ki jih kar požiram. Še najbolj všeč mi je bil roman Ljubezni sinjebradca, takoj za tem Nespečnost, zdej sem se pa lotila zbirke novelet Druga soba. Ja, pa včeraj sem prebrala Tek za rdečo hudičevko. Priporočam.Lp
Edina knjiga, ki sem jo jaz prebrala od njega je Ležala sva tam in se slinila ko hudič iz leta 1996. Glede na to, da je tu not samo sex itd. si ne predstavljam, da bi pisal kakšne drugačne knjige. Bom pa vzela kakšno iz knjižnice in se javim takrat

Is sex dirty? Only if it’s done right.
- Gost
Bulma napisal/-a:*alessandra* napisal/-a:Meni je pa zadnje čase najbolj berljiv slovenski pisatelj/etc Vinko Möderndorfer. Sem bla kar začudena, ker ga še nihče ni omenil, ker ma res fenomenalne knjige, ki jih kar požiram. Še najbolj všeč mi je bil roman Ljubezni sinjebradca, takoj za tem Nespečnost, zdej sem se pa lotila zbirke novelet Druga soba. Ja, pa včeraj sem prebrala Tek za rdečo hudičevko. Priporočam.Lp
Edina knjiga, ki sem jo jaz prebrala od njega je Ležala sva tam in se slinila ko hudič iz leta 1996. Glede na to, da je tu not samo sex itd. si ne predstavljam, da bi pisal kakšne drugačne knjige. Bom pa vzela kakšno iz knjižnice in se javim takrat
Od Vinka je super tudi Ljubezni sinjebradca, Nespečnost pa me ni tako prepričala.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov