Pravljice
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
-
FairyAngel - Kofetarica
- Na forumu od: 6. 10. 2004
- Kraj: Svet mojih sanj :)
Mineva 200 let od rojstva danskega pravljičarja Hansa Christiana Andersena (več). Mene pa zanima, katere pravljice so najbolj zaznamovale vaše otroštvo? Katerih se najraje in najbolj spominjate? Katere ste največkrat prebrali? Katero je bila prva pravljica, ki ste jo prebrali?
Prebudite otroka v sebi in se spomnite pravljic.
Jaz sem v otroštvu zelo veliko brala, prva pravljica, ki sem jo sama prebrala pa so bili Zvezdni tolarji (upam, da je to pravi naslov). Po tem, ko sem jo prebrala prvič, sem jo kasneje še velikokrat. Spominjam se tudi dveh knjig pravljic bratov Grimm. Preden sem sama znala brati, pa mi je dedi velikokrat pripovedoval oz. si izmišljeval različne pravljice in zgodbice.
Prebudite otroka v sebi in se spomnite pravljic.
Jaz sem v otroštvu zelo veliko brala, prva pravljica, ki sem jo sama prebrala pa so bili Zvezdni tolarji (upam, da je to pravi naslov). Po tem, ko sem jo prebrala prvič, sem jo kasneje še velikokrat. Spominjam se tudi dveh knjig pravljic bratov Grimm. Preden sem sama znala brati, pa mi je dedi velikokrat pripovedoval oz. si izmišljeval različne pravljice in zgodbice.
Tu stojim ponosno s teboj, ti povem misli jasno na glas ... Saj veš, ljubim te do neba.
-
Dalila - Debatorica
- Na forumu od: 5. 8. 2004
- Kraj: Ljubljana
1. pravljica-nimam pojma
Andersen ni bil moj najljubši.
Najljubša? Full sem mela rada pravljice od Disneya, oz. jih mam še zdaj.
Sem mela eno knjigo, kjer so ble pravljice za vsak dan in so ble po datumih razdeljene in sem vsako noč eno prebrala.
Pa mačka murija sem mela rada.
Ma nasploh sem mela rada pravljice in jih mam še zdaj in celo na skrivaj tudi sama kakšno napišem.
Andersen ni bil moj najljubši.
Najljubša? Full sem mela rada pravljice od Disneya, oz. jih mam še zdaj.
Sem mela eno knjigo, kjer so ble pravljice za vsak dan in so ble po datumih razdeljene in sem vsako noč eno prebrala.
Pa mačka murija sem mela rada.
Ma nasploh sem mela rada pravljice in jih mam še zdaj in celo na skrivaj tudi sama kakšno napišem.
pa pa
-
Žaklina - Komunikatorka
- Na forumu od: 21. 3. 2005
- Kraj: Gorenjska
Jaz pa obožujem Piko Nogavičko, ki je po letih in letih uporabe, že skoraj razpadla, ampak jo imam še vedno najraje in jo še vedno prebiram, čeprav jo znam že skoraj na pamet. Drugače sem pa velika pobudnica prebiranja mladinske in otroške literature in zelo, zelo uživam, če mi pride pod roke kakšna dobra knjiga, v zadnjem letu so mi najbolj ostale v glavi Sabriel, Pojoči kamen in Artemis Fowl , trenutno pa berem Eragona
-
Naughty grl - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 9. 2004
- Kraj: Lj
Men so ble tiste knjigice tooook všeč k so bli eni čevlčki Pol je bla pa še risanka po tem ... Mislim da so bili Šolenčki
Aja, pa Muca copatarica mi je bla zakon.
-
*melby* - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 7. 2004
Naughty grl napisal/-a:Men so ble tiste knjigice tooook všeč k so bli eni čevlčki Pol je bla pa še risanka po tem ... Mislim da so bili Šolenčki
Ja, tile Šolenčki so bili zakon, mislim da imam nekje še vse knjigice o njih!
* ~ ne oziraj se za drugimi, bodi originalen ~ *
-
CommandykA - Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 11. 2004
- Kraj: Maribor
meni pa od disneya vse .. ko je bil prav komplet parih knig..ne vem menda 3,4 .. drugace pa dokler se nisem znala brat sem najraje poslusala sneguljcica in sedem palckov pa zogica marogica ( imela sva boben in laaaajnoooo )
Riba plava in rdeca.Bil je bled in bohinj.Srbela ga je peta in sesta.Znal je brat in sestra.
-
||MuCkAa - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 1. 12. 2004
Dalila napisal/-a:Sem mela eno knjigo, kjer so ble pravljice za vsak dan in so ble po datumih razdeljene in sem vsako noč eno prebrala.
Jaaaa, to sem tudi jaz imela.... in sem jih dejansko prebirala leta in leta... Ohh, ko knjigo zdaj vidim, postanem vsa nostalgicna...
Najhuje mi je pa bilo, da je ravno na moj rojstni dan bila pravljica Mali princ to pravljico sem ze takrat sovrazila in mi se danes gre na zivce...
Zelo rada sem imela Macka Murija, Pikija Jakoba, Solence, Piko Nogavicko, zbirko Pet prijateljev, ki sem jih prebrala stokrat!! tudi zbirka Baletni copatki in takrat me je resno mikalo, da bi bila balerina tudi Solencki, Sneguljcica, Pepelka, Zlatolaska, Kraljicna na zrnu graha, aja pa tisti mali moz, ki je imel tak hecno ime, ko je hotel vzeti neki kraljicni otroka, pa je ona morala povedati njegovo ime..
And I''ll take you for who you are
If you take me for everything
I''ll do it all over again...
If you take me for everything
I''ll do it all over again...
-
smehec - Komunikatorka
- Na forumu od: 28. 1. 2005
- Kraj: Maribor
jaz sem zelo veliko pravljic poslušala in brala, ko sem bila še majhna samo se ne spomnim vseh..bom naštela tiste, ki mi zdaj padejo na pamet
žogica nogica, mojca pokrajculja, obuti maček, picko in packo, miškolin, butalci, zgodbe iz rezije, pekarna miš maš, princeska na grahu zrnja, sneguljčica in sedem palčkov, peplka, trnjulčica, .... pa še zdaj imam doma zbirke knjig s pravljicami za vse letne čase, ko so v eni zbirki štiri vlke debele knjige polne pravljic imam dve taki zbirki ena je še od mame
žogica nogica, mojca pokrajculja, obuti maček, picko in packo, miškolin, butalci, zgodbe iz rezije, pekarna miš maš, princeska na grahu zrnja, sneguljčica in sedem palčkov, peplka, trnjulčica, .... pa še zdaj imam doma zbirke knjig s pravljicami za vse letne čase, ko so v eni zbirki štiri vlke debele knjige polne pravljic imam dve taki zbirki ena je še od mame
-
Naughty grl - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 9. 2004
- Kraj: Lj
||MuCkAa napisal/-a: tudi zbirka Baletni copatki in takrat me je resno mikalo, da bi bila balerina
jz sm tud to zbirko brala k sm še balet plesala ... Najhuj mi je blo ko sm potem vidla na internetu, da obstaja še ful velik knjig iz te zbirke, sam da jih pr nm še niso prevedl. Sam čaki sej to niso ble pravlce
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov