Sem velik fan Hawkinga, ki ga smatram za največjega živečega genija. Prebrala seveda vse njegove knjige.
Pravkar končujem tudi
Kratko zgodovino skoraj vsega od Brysona. Super, SUPER knjiga!!!!!! Dokaj zapletene pojave avtor pojasni na duhovit in preprost način, krasno berljiva. Sicer veliko stvari, obdelanih v knjigi, že vem, ampak je zanimivo videti še drug vidik in prebrati kako anekdoto iz življenja znanstvenikov, kot je bil npr Newton.
Podobno me je navdušila tudi
Zakaj je nebo modro (skupaj so jo spravili avtorji zame izredno zanimive spletne strani kvarkadabra), ali pa
Čudovito vesolje (super obdelani vidiki kvantne fizike in še posebej teorije superstrun, ki je zaenkrat smatrana še za precej "eksotično") ... pa še par naslovov, ki se jih zdajle ne spomnim iz glave.
Zelo mi je bila všeč tudi
Prikrita zgodovina človeške rase, nekakšna Da Vincijeva šifra arheologije. Pa tudi, misli, da je naslov Popotovanje do danes ali neka takega, v glavnem razlaga teorijo izseljevanja "Adama in Eve" iz Afrike po vsem svetu in mešanje ter mutacije genov, ki so pripeljali do današnjih ras. Sem pa tudi s tega področja prebrala že marsikaj, vse odkar sem se v srednji šoli navdušila nad biologijo, genetiko in biokemijo (učbenike za vsa 4 leta biologije sem imela v malem prstu do sredine prvega letnika). V kratkem se nameravam lotiti
Genoma, zgleda mi zelo obetavno.
Te knjige so super, ker tudi nekomu, ki se ne spozna ravno na vse, nudijo krasno razgledanost. Sicer koristi, da imaš že predznanje, ampak - več ko prebereš, več razumeš in znaš. Jaz sem začela astronomijo ljubiteljsko preučevati konec osnovne šole. Danes lahko rečem, da vem ogromno, veliko več kot povprečno razgledan bralec. Začela sem ravno s takimi poljudno znanstvenimi knjigami, kot sem jih naštela zgoraj. Lahko pa zato zdaj berem marsikaj težjega, česar brez predznanja ne bi mogla.
Aja, študiram pa družboslovje