Poezija + kratka proza
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
-
mary-kate and ashley bigg - Kofetarica
- Na forumu od: 13. 5. 2006
smotkA napisal/-a:Jst si pa to največkrat kar sama kupim ... To je bolj taka stvar, da ne vedo lih vsi znanci, kako sem nora na poezijo, tako da par oseb bi mogoče še azdelo darilo, ostalim se pa sanjalo ne bi.
Kupujem poezije kot darilo tud ne, ker noben od prjatlov ni tak navdušenec ...
Zanima me še, kje v LJ bi se dalo dobit kaka zbrana dela ali kaj podobnega od Federica Garcia Lorce? AL pa samo zbirka Romancero Gitano?! Ful bi bla hvaležna, če bi katera vedla ...
lorco dobiš skor povsod v knjigarnah. mislm, da tut njegove izbrane pesmi. pejt pogledat v mladinsko knjigo pa praši, kaj majo kej od njega.
drugač pa je zame the best srečko kosovel. sem prebrala vse njegove pesmi.
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Joanne Harris: Črno-belo pisane
Ne vem, meni ne sedejo preveč. Nekaj sem jih prebrala, pa ne vseh ... Še najbolj všeč mi je prva zgodba ...
Ne vem, meni ne sedejo preveč. Nekaj sem jih prebrala, pa ne vseh ... Še najbolj všeč mi je prva zgodba ...
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
- petelin
- Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 5. 2005
- Kraj: Odvisno od števila sončnih peg
kratke zgodbe so lahko ali zelo dobre, ali prav zanič. odvisno od spretnosti avtorja.
asimov, na primer, je pravi mojster.
asimov, na primer, je pravi mojster.
Ich suche dich hinter dem Licht
Wo bist du
So allein will ich nicht sein
Wo bist du
Ich such dich unter jedem Stein
Wo bist du
Wo bist du
So allein will ich nicht sein
Wo bist du
Ich such dich unter jedem Stein
Wo bist du
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
amelie nothomb-metafizika cevi......lahko bi jo steli med kratko prozo....
drugace sem pa bolj za dolge knjige...se posebej ce so dobre:)
drugace sem pa bolj za dolge knjige...se posebej ce so dobre:)
-
barbi - Debatorica
- Na forumu od: 24. 12. 2006
- Kraj: ptuj
men so najbolj všeč klasike kot npr. goethe, shakespeere, prešeren, pavček, svetlana makarovič....
poezija mora bit razumljiva, tragična in zanimiva, takrat jo ful rada berem, zdaj kosovelove pesmi pa mi niso niti najmanj všeč, mogoče zato kr jih ne razumem
poezija mora bit razumljiva, tragična in zanimiva, takrat jo ful rada berem, zdaj kosovelove pesmi pa mi niso niti najmanj všeč, mogoče zato kr jih ne razumem
- olivia
- Komunikatorka
- Na forumu od: 29. 1. 2005
- Kraj: Bela Ljubljana
zdej sem zavoljo študija brala Carverjeve kratke zgodbe in moram priznat, da je bil res mojster....sicer so na prvi pogled morda kar nekaj, ampak šele drugo, tretje branje da videti bistvo...
drugače mi pa tud Möederendorfer fino piše, pa Edgar Allan Poe...
drugače mi pa tud Möederendorfer fino piše, pa Edgar Allan Poe...
Če utrne se ti solza, naj ne sproži je trpljenje, to naj bo le solza sreče, ki prinaša jo življenje!
-
barbi napisal/-a:men so najbolj všeč klasike kot npr. goethe, shakespeere, prešeren, pavček, svetlana makarovič....
???
shakespearja razumš, kosovela pa ne... hmm, zanimivo...
-
edgar allan poe je res umetnik, kar se tiče kratke proze ... zlati hrošč
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
mary-kate and ashley bigg napisal/-a:???
shakespearja razumš, kosovela pa ne... hmm, zanimivo...
Hja, jz priznam, da mi je tale njegov Kons 5 rahlo...nenavaden.
-
ja, te 3 njegove pesmi (kons, ekstaza smrti ...) k se ponavad dela v gimnaziji so pač malo bolj abstraktne. men tud niso ne vem kaj. ampak če pa bereš druge njegove pesmi, pa vidš, da so res čudovite. Sicer si je pa težko ustvart mnenje o pesniku, če ne prebereš vsaj polovico pesmi iz ene zbirke. da si ustvariš splošen vtis.
-
Kate Moss - Sramežljivka
- Na forumu od: 1. 5. 2007
Jaz pa enostavno obožujem Srečka Kosovela..Pa pravijo da ma temačne pesmi in depresivne ampak človek je čutil smrt,živel je v času ko so uničevali "njegov" kras...Kaj naj pol pričakujemo da bo pisal o tem kako je vse lepo in o ljubezni?...Saj pa ima tudi nekaj ljubezenske poezija ter njegova tematika pesmi je ENKRATNA...Včasih se mi zdi,da sem kar obsedena z njim...Osebno,mi je največji pesnik kaj ga je kdaj imela Slovenija...
-
rdeče vrtnice - Kofetarica
- Na forumu od: 18. 5. 2007
uuu rada mam fuuuul poezija.
sam res tko v šol vsi prekurcajo(oprostite izrazu) Prešerna pa res je biu car. men je ful dobre pesmi pisal sploh pa če pogledaš kako so pesmi sestavljene. rime pa to. za nas ubistvu že nemogoče ane. pomoje je zdj res čist čist mau takih ka bi res znal genau isto napisat.
no drgač mi je pa všeč še neža maurer. sploh pa njene ljubezenske pesmi.
sam res tko v šol vsi prekurcajo(oprostite izrazu) Prešerna pa res je biu car. men je ful dobre pesmi pisal sploh pa če pogledaš kako so pesmi sestavljene. rime pa to. za nas ubistvu že nemogoče ane. pomoje je zdj res čist čist mau takih ka bi res znal genau isto napisat.
no drgač mi je pa všeč še neža maurer. sploh pa njene ljubezenske pesmi.
ℓινє...ℓαυgн...ℓσνє...
ℓυкα<3
ℓυкα<3
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]