LIFFE - Ljubljanski mednarodni filmski festival
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
-
Sunshine - Cosmo administrator
- Na forumu od: 6. 7. 2004
- Kraj: Ljubljana
Mene že rit boli od sedenja, ampak so fajn filmčki tko, da sm postala čisti filmofil Liffovih filmčkov.
Hmm, neki filmčkov mam že zbranih:
Otrok, Zadnji dnevi, Ruske lutke, Notranje vražje zadeve, Skrito, Afrika United...
Ostali filmi pa pridejo sproti, ko pridem dam se odločim kaj bom gledala, si grem po karto...
Hmm, neki filmčkov mam že zbranih:
Otrok, Zadnji dnevi, Ruske lutke, Notranje vražje zadeve, Skrito, Afrika United...
Ostali filmi pa pridejo sproti, ko pridem dam se odločim kaj bom gledala, si grem po karto...
-
Anchi - Komunikatorka
- Na forumu od: 19. 7. 2004
- Kraj: Ljubljana
No jz sm pa danes gledala PADEM GOR...uredu filmček, smešen a hkrati z veliko veliko žalostnih podtonov. V bistvu je tko, da tisto kar je smešno je hkrati tudi žalostno.
Po filmu pa še pogovor z režiserjem in slovensko igralko Natašo Burger, ki igra v njem...
...zanimiv večer, res!
Po filmu pa še pogovor z režiserjem in slovensko igralko Natašo Burger, ki igra v njem...
...zanimiv večer, res!
Zapisuj rane v pesek in srečo v kamen. (anonimo)
- cejlon
- Sramežljivka
- Na forumu od: 30. 8. 2006
_________ZDRUŽITEV_____________
Pozdrav!
Zanima me, če se letos nameravate udeležiti 17. ljubljanskega mednarodnega filmskega festivala, ki bo potekal od 11. do 24. novembra, torej začetek že ta petek ...?
Letos se predstavlja spet nekaj več kot sto filmov v različnih sekcijah, najbolj pa je v ospredju posebni poklon režiserju Marcu Bellocchiu s filmi Hamburški princ, Metuljev sen, Režiser porok, Varuška, Verska vzgoja. Seveda ne gre zanemariti tudi drugih filmov, kjer bi sama najbol izpostavila Pot v Guantanamo, Transilvanija, Kronika pobega, Parfum ...
Razpišite se malo, če obiskujete filmske festivale, koliko spremljate filmsko festivalsko dogajanje, kateri filmi so se vam do sedaj priljubili na preteklih festivalih ... Namreč zelo redko danes najdeš pravega cinefilista, ki ne spremlja samo holivudske scene, ampak veliko raje pogleda kinematografijo drugih predelov sveta.
Mene je do sedaj najbolj navdušil lanski nagrajenec Skriti adut, ki predstavlja enega boljših art filmov ter ostali filmi Kilometer zerro, Dallas among us, Alice, Ljubljana je ljubljena ...
Še link na filmsko dogajanje v Ljubljani: http://www.liffe.si
Sicer obstaja tema o filmih, vendar se mi zdi, da se tam bolj govori o kritikah holivudskih filmov, forum pa vsekakor potrebuje temo o kvalitetnih art filmih.
LP
Pozdrav!
Zanima me, če se letos nameravate udeležiti 17. ljubljanskega mednarodnega filmskega festivala, ki bo potekal od 11. do 24. novembra, torej začetek že ta petek ...?
Letos se predstavlja spet nekaj več kot sto filmov v različnih sekcijah, najbolj pa je v ospredju posebni poklon režiserju Marcu Bellocchiu s filmi Hamburški princ, Metuljev sen, Režiser porok, Varuška, Verska vzgoja. Seveda ne gre zanemariti tudi drugih filmov, kjer bi sama najbol izpostavila Pot v Guantanamo, Transilvanija, Kronika pobega, Parfum ...
Razpišite se malo, če obiskujete filmske festivale, koliko spremljate filmsko festivalsko dogajanje, kateri filmi so se vam do sedaj priljubili na preteklih festivalih ... Namreč zelo redko danes najdeš pravega cinefilista, ki ne spremlja samo holivudske scene, ampak veliko raje pogleda kinematografijo drugih predelov sveta.
Mene je do sedaj najbolj navdušil lanski nagrajenec Skriti adut, ki predstavlja enega boljših art filmov ter ostali filmi Kilometer zerro, Dallas among us, Alice, Ljubljana je ljubljena ...
Še link na filmsko dogajanje v Ljubljani: http://www.liffe.si
Sicer obstaja tema o filmih, vendar se mi zdi, da se tam bolj govori o kritikah holivudskih filmov, forum pa vsekakor potrebuje temo o kvalitetnih art filmih.
LP
- Cherub
- Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 2. 2006
ArtFag.
Bom šel mogoče gledat The wind that shakes the barley, ker me zanima tema, ne bom pa stal premražen zato, da bom gledal korejske filme brez podnapisov, ali pa filme zadrogiranih študentov umetnosti o punjabskih prebežnikih in njihovem vsakdanjiku, pa filmov neodvisne produkcije iranskih liberalnih režiserjev, ki pripovedujejo o podrejenem položaju islamskih žensk, zato, ker je "nekaj drugačnega".
- cejlon
- Sramežljivka
- Na forumu od: 30. 8. 2006
Cherub napisal/-a:Sicer obstaja tema o filmih, vendar se mi zdi, da se tam bolj govori o kritikah holivudskih filmov, forum pa vsekakor potrebuje temo o kvalitetnih art filmih.
ArtFag.
Bom šel mogoče gledat The wind that shakes the barley, ker me zanima tema, ne bom pa stal premražen zato, da bom gledal korejske filme brez podnapisov, ali pa filme zadrogiranih študentov umetnosti o punjabskih prebežnikih in njihovem vsakdanjiku, pa filmov neodvisne produkcije iranskih liberalnih režiserjev, ki pripovedujejo o podrejenem položaju islamskih žensk, zato, ker je "nekaj drugačnega".
Da te malo popravim ... Vsi filmi imajo podnapise in to slovenske, nekateri pa poleg še nemške, angleške, francoske ... Pa ne pride tako, da so potem čez pol ekrana podnapisi ... Check it out
Iranski filmi so eni izmed boljših filmov, tudi kar se produkcije tiče, kot tudi tematik, ki niso samo nekaj drugačnega, ampak nekateri filmi ponujajo precej zapletene vsebine, ki pa zadnje čase dosegajo zelo dobre festivalske nagrade.
Sicer pa ... Vsak film ima svojega malarja
Mene osebno na festivalih pritegnejo predvsem umetniški filmi, filmi romske problematike (na čemur je bil tudi lanski poudarek liffa ...), filmi islamskih držav ...
- urszika
- Cosmofrik
- Na forumu od: 1. 8. 2005
tudi jaz si bom ogledala The wind that shakes the barley, morda še Breakfast on Pluto, saj nam je tko naročila lektorica. Sicer bi šla tudi sama, gledala bi Volver od Almodovarja, ampak sm si z neta snela. Mogoče greva s fantom gledat kakšen srbski film.
Moram pohitet za karte, sploh za une irske filme ker morm oceno napisat. jajks.
Moram pohitet za karte, sploh za une irske filme ker morm oceno napisat. jajks.
-
miikena - Cosmofrik
- Na forumu od: 13. 11. 2004
Tok filmov je mikavnih. Dost takih, ki bi jih šla gledat ..
Bom videla, kok jih bom šla gledat. Ene par ziher.
Štartam pomojem jutri z Ofsajdom.
Bom videla, kok jih bom šla gledat. Ene par ziher.
Štartam pomojem jutri z Ofsajdom.
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov