Kultura prehranjevanja

Vse o svetu umetnosti. Torej, kulturniki vseh dežel združite se.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 18. Mar. 2008 17:55

/\/\4t3j....med manirami in picajzlajstvom je velika razlika :wink:
/\/\4t3j
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 2. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a /\/\4t3j » 18. Mar. 2008 18:04

*purple* napisal/-a:/\/\4t3j....med manirami in picajzlajstvom je velika razlika :wink:

Hmmm...odvisno kako gledaš na to. Za tebe je picajzlasta stvar, ker jaz jem iz različnih krožnikov in ker ne jem solate iz iste sklede kot ostali. Za mene pa to ni picajzlasta stvar ampak nekaj povsem samoumevnega kot umivanje rok. Pri pijači sem mogoče res picajzlast zato, ker rad vidim, da je kozarec soka na podstavku in ne direkt na mizi - temu lahko rečeš, da je picajzlajstvo. Pač vsak od naju ima svoj pogled na to in jaz tvoje mnenje spoštujem in mene ne moti, ker ne živim s tabo :wink: .
Maudisa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Maudisa » 18. Mar. 2008 18:14

- ali si umivate roke pred prehranjevanjem
ja,vedno.
- ali uporabljate pribor
ja,izjemoma ne pri hrenovkah(če jem doma).
- ali se prehranjujete za jedilno mizo, ali skačete s hrano po stanovanju
kosilo jem vedno pri mizi,zajtrk jem v dnevni pred tv-jem ali pa si nesem v posteljo.Vem,da ni pravilno,ampak meni tako paše.Tud ostalo ko jem.Odvisno,kaj jem in s kom.Če gre jest cela družina recimo večerjo,pol jo jemo vsi pri mizi,drgače pa kak kiremu paše.

Če pride kak obisk,mama vedno poskrbi da je vs tipi-top.Pa tud drgače.Vsak ima posebej krožnik za juho in posebej krožnik za meso in prilogo.Tudi za solato ima vsak svojo skledico.Zelo me tud moti,če bi blo vse na enem krožniku.Pred nekaj časa nazaj sem bla valjena na obisk in kosilo enim.Bilo je res vse lepo postreženo in vse tako kot more bit.Razen solate.Ta je vedno v eni večji skledi iz katere je cela družina.Tega pa res ne maram!
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 18. Mar. 2008 18:23

/\/\4t3j....jst ti nism nč hotla, sm sam povedala da pač neb mela tazga deca in to je to :)
Uporabniški avatar
Shannon
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 15. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Shannon » 21. Mar. 2008 15:07

densy napisal/-a:na živce mi gre (fulll) to kako ata pa mama salamo jesta. jo odrežeta ful debu konc pol pa v eni roki mata salamo v eni pa kruh, pol pa izmenično grizeta.. aaaa
:? to je men tko nagravžn

Sori, ampak tole pa moram komentirat, k mi je tok smešno :D
Kako pa boš drugače jedel suho salamo? Odrežeš en košček, pa kos kruha poleg, in izmenično počasi ješ. Razen, če se ti da na tiste tanke šnite rezat, pa sendvič delat ...

Drugač mene glavna jed v krožniku od juhe ne moti. Tud pribor vedno uporabljam (razen v zgornjem primeru :wink: ). Se mi pa zdi ogabno prehranjevanje iz skupne sklede, ne vem, jaz moram imet svojo solato in vse ostalo.

Tudi žvečenje z odprtimi usti mi je skrajno neokusno. Ali pa, če mi kdo čekira krožnik, ko jem :?
Uporabniški avatar
densy
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a densy » 21. Mar. 2008 16:37

ja narežeš jo na tanko ja.

a pol tut poli kr celo olupš pa jo maš v eni roki pa grizeš. :?
Uporabniški avatar
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 1. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *sanja* » 21. Mar. 2008 16:57

Js salamo narežem na tanko, pa si jo dam na kruh in še z roko držim salamo, da ne pade dol s kruha (sm bl štoraste sorte :wink: ). a ti si zmeri sendvič nardiš, al kako?
Uporabniški avatar
densy
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a densy » 21. Mar. 2008 21:24

ja že tko redko jem salamo. k pa jo si pa sendvič naredim. valda..
sir že loh na koščke, pa paradajz pa to zravn, salame pa ne.
pa tut nobenga (razn ata pa mama) ne poznam da to dela.

jest pa povsod kjer sm jedla, je bla solata v skupni skledi, krožnika sta bla pa dva(za juho in glavno jed) pomoje smo gorenci pač taki.. sm prvič sploh slišala, da bi se kerim dal dajat solato posebej, al pa da bi oboje jedu iz istega krožnika.
Uporabniški avatar
sAdie
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 7. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a sAdie » 21. Mar. 2008 21:40

sanjaanja napisal/-a:Zdaj pa me zanima:
- ali si umivate roke pred prehranjevanjem
- ali uporabljate pribor
- ali se prehranjujete za jedilno mizo, ali skačete s hrano po stanovanju

- ja, seveda...
- ja, sem custveno navezana na vilico (vse bi jedla z vilco' :lach:)
- zajtrk jem v postli (nalozim na kroznik vse in sibam v postlo pred TV - nevzgojeno, ampak bas me briga), kosilo jem za mizo (vcasih, ko sem bla dost sama sem si pa pred racunalnik nesla kroznik...grozno mi je, da morm sama jest), vecerja (ponavadi laufam po bajti s hrano v roki - obicajno je vedno kaj zanimivega po TV in valda ne smem zamudit) :D

Okay, juhe niam prevec rada in ce jo ze kdaj jem, pol menjem kroznik za glavno jed. Solata - doma iz iste sklede, pr fantu pa dobimo vsak svojo skledico :D
Bolj kot druge navade prehranjevanja mi gre na zivce cmokanje :roll: katastrofa :lach:
I love SISLEY& RW
ana27
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 3. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 22. Mar. 2008 13:49

Aloha napisal/-a:Kadar mamo obiske, mami use prprau tipi-topi, drugi krožniki in kozarci, druk pribor, drugi prti, kšni hudi prtički, usaka jed ma svoj krožnik, enako vela za pribor, vedno gre use po vrst (juhca, predjed, glavna jed, sladica). In takrat seveda jem za skupno mizo, tut če mi ni do tiste hrane, se pridem "pokazat", pojem za uzorc, odsedim, da usi pojejo, mal poklepetam in se odstranim.

A mami vse tako pripravi, ti se pa prideš samo malo pokazat in greš :roll:
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 10. 2007
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objavaNapisal/-a sanjaanja » 22. Mar. 2008 14:00

densy napisal/-a:jest pa povsod kjer sm jedla, je bla solata v skupni skledi, krožnika sta bla pa dva(za juho in glavno jed) pomoje smo gorenci pač taki.. sm prvič sploh slišala, da bi se kerim dal dajat solato posebej, al pa da bi oboje jedu iz istega krožnika.

Pri nas ima vsak svojo solato, tako da za Gorenjsko to očitno ne velja.

Salamo pa režemo na tanke rezine, si jo damo na kruh in lepo jemo s kruhom vred.
Uporabniški avatar
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 7. 2006
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a ***Ally*** » 22. Mar. 2008 14:22

Mislim da mi jemo normalno.
Doma v krogu družine jemo s priborom, juho iz globokih in glavno jed iz nizkih krožnikov (je pa moja babica vedno dajala vse v en krožnik in mi je bilo to ful bedno, pač ni mi pasalo), solato pa odvisno - jaz jem nezačinjeno, zato jem ponavadi iz svoje sklede, sestra je ponavadi ne je... ne jemo z rokami, razen pice, pa še to ne vedno in kosti piščanca (jaz jih ne obiram, tisti ki jih, to delajo z rokami), roke si tudi vedno pred in po jedi umijemo. Moja mami ne mara da bi lomili kruh, so pa to počeli pri fantu in me ni motilo. Prav tako je alergična če bi kdo z isto žlico segal v različne priloge (itak imamo večinoma tube) - tudi če jem becel in marmelado moram imeti dva noža.
Kosilo jemo vedno pri mizi, tudi če je vsak posebaj. Zajtrk jem po navadi v sobi ali na kavču, ker jem samo muesli iz skodelice z ročajem.
V restavraciji jemo olikano, nič z rokami - niti pice. Včasih če sem zagrizla v hrustanec sem ga pljunila v prtiček, pa me je mama vedno kregala.
Houd de wereld tegen
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 1. 3. 2007
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 22. Mar. 2008 14:29

Shannon napisal/-a:Drugač mene glavna jed v krožniku od juhe ne moti. Tud pribor vedno uporabljam (razen v zgornjem primeru :wink: ). Se mi pa zdi ogabno prehranjevanje iz skupne sklede, ne vem, jaz moram imet svojo solato in vse ostalo.

bbb...mene me tko moti, če dam u umazan krožnik od juhe glavno jed...sploh ne morem jest, če vidim d se use meša med sabo...mi res ni okusno :? in ne morm pit juhe!! iz kšne sklede al pa kozarca!! ni šans, vedno jo morm iz krožnika jest z žlico...
pribor vedno uporabljam...razn za panine :wink: in še kej bi se lhko najdlo...kšn fast food (tle pribora ne uporabljam)...
js tud ne morm jest iz skupne sklede...pr nas sm navajena, d dobi usak solato al pa karkoli drugega u svojo skledo...moja mama učasih naredi tud tko: ostalim trem da u eno skledo, meni pa posebi u posebno skledo, ker ve, da drugače ne bi jedla...
pri fantu doma dajo use vedno u skupno skledo...in zato pri njemu nikoli ne jem solate :)
matjazd
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a matjazd » 22. Mar. 2008 19:44

Sem hud zagovornik umivanja rok pred obroki, kulturnega obnašanja in uporabljanja pribora. Ne bi me pa motilo, če bi mi dali na krožnik od juhe kasneje še npr. krompir. Solato je pa že fino, da ima vsak svojo.
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 23. Mar. 2008 23:49

Ana27, ja, tko je.

Kadar mamo na obisku družbo mojih staršeu, mami prpraula, kr js nimam tm kej iskat, kadar mam na obisku svojo družbo, jih postrežem sama (seveda pa tle ne gre lih za slow food kosila, večerje). Pokazat se pa pridem iz vljudnosti, kr se me njihovi pogovori ne tičejo.

Od nekdaj je tko in ne vem, zakaj bi kogarkol to motil. Nas ne. Ti pa zavijaj z očmi kokr hočeš.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...

Vrni se na Kultura

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov