Knjige/ Razni romani
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
-
Velouria - Debatorica
- Na forumu od: 2. 8. 2005
kr.ena napisal/-a:Počakajmo na Velourio, ki je podrobno predelala knjigo
Nope, Velouria je še ni prebrala, tako da tele zadnje poste berem z napol zaprtimi očmi, da ne bi slučajno vidla kakšnih spojlerjev.
Trenutno namreč berem The French Lieutenant's Woman by John Fowles, nato bom v angleščini še enkrat prebrala Zbiratelja (The Collector), potem pa končno na vrsto pride Plain Truth. Mi je pa še ena frendica iz Anglije rekla, da je knjiga fantastična, tako da si že zdej veliko obetam in komaj čakam, da bom začela brat!
Me pa veseli, da ti je bila všeč!
now I have you sleeping next to me ... and this is home
-
Tigi - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 1. 2005
- Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
Mene pa zanima, če je že katera prebrala knjigo Skrivnost črnega vranca?
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Velouria napisal/-a:Nope, Velouria je še ni prebrala, tako da tele zadnje poste berem z napol zaprtimi očmi, da ne bi slučajno vidla kakšnih spojlerjev.
Oprosti ; bila sem prepričana, da si že prebrala ... sem popravila svoje poste, da ne bijejo v oči ...
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
-
Velouria - Debatorica
- Na forumu od: 2. 8. 2005
kr.ena napisal/-a:Oprosti ; bila sem prepričana, da si že prebrala ... sem popravila svoje poste, da ne bijejo v oči ...
Ni panike, saj sem itak zatisnila oči takoj, ko sem ugotovila, da že teče debata o knjigi. Ampak vseeno hvala!
Drugače sem pa počasi in po delčkih med službo prebrala novo knjigo Dese Muck: Peskovnik Boga Otroka. Hehe, tipična Desa, polno smeha! Knjiga potegne in se ful hitro bere, govori pa o Mili, ki je mati samohranilka in ni nikoli dokončala študija, zato tudi ne najde nobene konkretne službe. Po spletu okoliščin začne uteho iskat v veri in raznih sektah, nato pa nekako nanese tako, da tudi sama ustanovi svojo 'sekto', Tempelj Boga Otroka. Tale njena vera je sicer na začetku blazno uspešna in Mila je ta glavna, ampak kmalu vse pade v vodo in njeno življenje je spet prava polomija. Sčasoma se postavi na noge, toda kmalu svet obsede nova religija - Poklicani. S posebnim namenom sta jo ustanovila Simon in Starka (prisotna je bila tudi Mila) in na začetku je bila ta religija pravi hit, toda stvari so jima spolzele iz rok in svet se je postavil na glavo. Mili tako ne preostane drugega, kot da ga reši.
Ne ravno globoka, ampak definitvno luškana zadevica! Fino sem se nasmejala, čeprav knjiga v svojem bistvu niti ni tako komična, saj obravnava precej resne teme (npr. razpadle družine, alkoholiziranost, depresijo, samomore itd.), toda Desa zna tudi take teme narest zabavne. Je pa tudi dobra parodija na ves tale new-age in vero (''opij za množice''), kar mi je bilo še posebej všeč, ker sem tudi sama proti takim zadevam.
Malo diši po Sreči (ki je, BTW, naravnost fantastičen roman!!!) Willa Fergusona - v obeh knjigah ljudje postanejo blazno poduhovljeni, toda pri knjigah prevladata popolnoma nasprotni čustvi.
ps: Ja, to je Desin drugi roman za odrasle ... Panika me pa še čaka!
now I have you sleeping next to me ... and this is home
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Velouria napisal/-a:Malo diši po Sreči (ki je, BTW, naravnost fantastičen roman!!!) Willa Fergusona - v obeh knjigah ljudje postanejo blazno poduhovljeni, toda pri knjigah prevladata popolnoma nasprotni čustvi.
Ta je tudi dobra, ja.
Razplet se mi je zdel .. Res nepričakovan.
-
Midnight - Sramežljivka
- Na forumu od: 20. 1. 2005
Pravkar zakljucila z branjem
Nelson DeMille: Strmoglavljenje
Govori o nesreci letala ki je leta 1996 strmoglavilo v atlantski ocean pred Long Islandom.
Res zanimivo branje, knjiga je napisana kot roman in ne kot kaksen dokumentarec.
http://www.felix.si/index.php?str=artikel&a_id=1000010
Zdaj pa zacenjam s prvo knjigo o Ramzesu. Upam da mi bo vsec.
Nelson DeMille: Strmoglavljenje
Govori o nesreci letala ki je leta 1996 strmoglavilo v atlantski ocean pred Long Islandom.
Res zanimivo branje, knjiga je napisana kot roman in ne kot kaksen dokumentarec.
http://www.felix.si/index.php?str=artikel&a_id=1000010
Zdaj pa zacenjam s prvo knjigo o Ramzesu. Upam da mi bo vsec.
-
purple_rain - Cosmopsiho
Dodajam še enga meni všečnega avtorja:
Alexander McCall Smith
Njegovo sem najprej prebrala The Sunday Philosophy Club; govori o gospe v srednjih letih, Isabel Dalhousie, ki se ukvarja z uredništvom filozofske revije, v prostem času pa .... rešuje skrivnostne umore. Ubistvu ma to lastnost, da mora povsod vtaknit svoj nos zraven, v tem primeru zato, ker se čusti dolžno pomagati, ker je videla nesrečo..
Drugi del te serije je pa še Friends, Lovers, Chocolate(zelo lep naslov ) .. spozna nekega tipa, medtem ko "pazi" na trgovinico svoje nečakinje, ki je imel transplantacijo srca in je prepričan, da je darovalec umrl nasilne smrti, ker ima občasno neke "vizije"..Isabel pa potem želi najprej sploh najti darovalca in raziskati okoliščine njegove smrti.
Potem je pa še njegova serija knjig Prva damska detektivska agencija, sem pa zaenkrat prebrala samo 1., z istim naslovom.
Še kar luštno branje.
Alexander McCall Smith
Njegovo sem najprej prebrala The Sunday Philosophy Club; govori o gospe v srednjih letih, Isabel Dalhousie, ki se ukvarja z uredništvom filozofske revije, v prostem času pa .... rešuje skrivnostne umore. Ubistvu ma to lastnost, da mora povsod vtaknit svoj nos zraven, v tem primeru zato, ker se čusti dolžno pomagati, ker je videla nesrečo..
Drugi del te serije je pa še Friends, Lovers, Chocolate(zelo lep naslov ) .. spozna nekega tipa, medtem ko "pazi" na trgovinico svoje nečakinje, ki je imel transplantacijo srca in je prepričan, da je darovalec umrl nasilne smrti, ker ima občasno neke "vizije"..Isabel pa potem želi najprej sploh najti darovalca in raziskati okoliščine njegove smrti.
Potem je pa še njegova serija knjig Prva damska detektivska agencija, sem pa zaenkrat prebrala samo 1., z istim naslovom.
Še kar luštno branje.
-
purple_rain - Cosmopsiho
(samo še eno )
Stephen Clarke - Merde Actually
Ta me je pa tudi noro nasmejala. O enem Angležu, ki se je odločil, da bo "uspel" v Franciji(želi odpreti nekakšno čajno hišo), se zaljubil - tle pa nastane večina problemov. Pač o njegovih doživetjih v Fr., ter razlike med angleškim in francoskim razmišljanjem.
Stephen Clarke - Merde Actually
Ta me je pa tudi noro nasmejala. O enem Angležu, ki se je odločil, da bo "uspel" v Franciji(želi odpreti nekakšno čajno hišo), se zaljubil - tle pa nastane večina problemov. Pač o njegovih doživetjih v Fr., ter razlike med angleškim in francoskim razmišljanjem.
-
kr.ena - Cosmopsiho
Velouria napisal/-a:
Drugače sem pa počasi in po delčkih med službo prebrala novo knjigo Dese Muck: Peskovnik Boga Otroka. Hehe, tipična Desa, polno smeha!
Ne ravno globoka, ampak definitvno luškana zadevica! Fino sem se nasmejala, čeprav knjiga v svojem bistvu niti ni tako komična, saj obravnava precej resne teme (npr. razpadle družine, alkoholiziranost, depresijo, samomore itd.), toda Desa zna tudi take teme narest zabavne. Je pa tudi dobra parodija na ves tale new-age in vero (''opij za množice''), kar mi je bilo še posebej všeč, ker sem tudi sama proti takim zadevam.
Malo diši po Sreči (ki je, BTW, naravnost fantastičen roman!!!) Willa Fergusona - v obeh knjigah ljudje postanejo blazno poduhovljeni, toda pri knjigah prevladata popolnoma nasprotni čustvi.
ps: Ja, to je Desin drugi roman za odrasle ... Panika me pa še čaka!
Paniko sem prebrala, pa mi ni bila posebno všeč. Precej plehko, pa že itak sem malo sita teh chick-lit in prismojenih žensk, ki ne znajo spravit svojega življenja v red. Patetično.
Sicer imam rada Deso, njene kolumne in smisel za humor. Peskovnik Boga Otroka bom prav gotovo prebrala, ko pridem do nje v knjižnici.
Sreča Willa Fergusona je bila pa tudi meni zelo všeč. Delim tvoje mnenje o new-agu in teh rečeh
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
da l čovek išta rešava
-
kr.ena - Cosmopsiho
Lidija Dimkovska: Skrita kamera
Ena tistih knjig, za katero si cel čas govoriš, da je noro dobra, ampak jo bereš en teden, ker te vmes parkrat mine.
Verjetno vsaj deloma avtobiografska, saj je glavna junakinja makedonska pisateljica Lila, ki skupaj s kamero v svojem prstu na nogi (!) preživi nekaj tednov na Dunaju, kjer piše roman. Tam spozna albansko fotografinjo in pakistanskega glasbenika in ...
Piše predvsem o svojem življenju, o potovanjih, občutku doma in tujine (študirala v Romuniji, veliko potovala, trenutno živi v Sloveniji - isto velja tudi za Dimkovsko).
Zanimivo, meni osebno tudi zato, ker je moja generacija in deliva izkušnjo poznega socializma in razmer v takratni Jugi ...
link
Ena tistih knjig, za katero si cel čas govoriš, da je noro dobra, ampak jo bereš en teden, ker te vmes parkrat mine.
Verjetno vsaj deloma avtobiografska, saj je glavna junakinja makedonska pisateljica Lila, ki skupaj s kamero v svojem prstu na nogi (!) preživi nekaj tednov na Dunaju, kjer piše roman. Tam spozna albansko fotografinjo in pakistanskega glasbenika in ...
Piše predvsem o svojem življenju, o potovanjih, občutku doma in tujine (študirala v Romuniji, veliko potovala, trenutno živi v Sloveniji - isto velja tudi za Dimkovsko).
Zanimivo, meni osebno tudi zato, ker je moja generacija in deliva izkušnjo poznega socializma in razmer v takratni Jugi ...
link
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
da l čovek išta rešava
-
no angel - Cosmofrik
- Na forumu od: 2. 11. 2004
- Kraj: vzhodno od LJ
Kaj pa Ian McEvan? Če ga je že kdo omenu se opravičujem, sm bolj nahitr preletela ostale poste... Js sm prebrala od njega 2 knjigi - Amsterdam in Pokoro. Res sta ful dobri, tud večkrat nagrajeni, ful mi je všeč način pisanja in nasploh zgodba pa vse... Takoj ko bom mela kej časa ju bom zihr še enkrat prebrala.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
-
kr.ena - Cosmopsiho
Tim Winton: Jezdeci
Dobra knjiga, ampak ne ravno po mojem okusu. Preveč tak "nakladaški" stil zame - dolgovezni opisi narave itd. Potem sem brala samo še, ker me je zanimalo, kam za vraga je izginila Jennifer, ampak to pač ni kriminalka in rešitev problema ni ključni podatek. Ključen je psihološki razvoj Scullyja od prve do zadnje strani.
Je pa vsekakor dobra knjiga ...
Dobra knjiga, ampak ne ravno po mojem okusu. Preveč tak "nakladaški" stil zame - dolgovezni opisi narave itd. Potem sem brala samo še, ker me je zanimalo, kam za vraga je izginila Jennifer, ampak to pač ni kriminalka in rešitev problema ni ključni podatek. Ključen je psihološki razvoj Scullyja od prve do zadnje strani.
Je pa vsekakor dobra knjiga ...
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
da l čovek išta rešava
-
kr.ena - Cosmopsiho
tmis_ napisal/-a:Velouria napisal/-a:Drugače pa priporočam tudi Metafizika cevi od Amelie Nothomb. Naslov je res odbijajoč, ampak jst sem jo brala v angleščini, kjer je bil naslov bolj prijeten: The Character of Rain. Ne sodite knjige po naslovu ali naslovnici, ker je res čudovita!
Ena najboljših knjig, kar sem jih kdaj prebrala in so redke knjige (še posebej avtobiografije!), ki me zares fascinirajo.
Naslov je tudi mene odbil ampak ko sem enkrat začela brat, nisem mogla nehat. Ženska ima super stil pisanja, prav nekaj posebnega, skratka, uživala sem ob vsaki besedi
Se popolnoma strinjam Sem jo včeraj prebrala in bila navdušena ...
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
da l čovek išta rešava
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov