Knjige/ Razni romani
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
-
Lucia Klasinc - Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 3. 2010
- Kraj: Maribor
No, tud meni je trenutno všeč en malce bolj "zatežen" roman. In sicer Francoski testament (Andrei Makine), modernistični roman, ki ga moramo prebrati za maturo. Sicer rada berem, a sem nad tem delom še posebej pozitivno presenečena. Govori o drugačnosti svetov - potegnemo lahko vzporednice s sedanjostjo, čeprav je bila tema bolj popularna v času obeh vojn. Predvsem mi je všeč avtorjevo doživljanje različnih svetov (ruskega, francoskega).
V tej knjigi sem našla tudi trditev, ki me neizmerno pomirja: "... vse moje znanje mi ni zagotavljalo niti sreče niti stika z bistvom ...". Tudi sama sem namreč vedno hlepela po znanju (in s tem po uspehu - v šoli je to pač povezano), a me to ni res osrečevalo. Mislim, da sem res srečna šele, ko dojamem bistvo nečesa (ko grem v globino, ne v širino).
V tej knjigi sem našla tudi trditev, ki me neizmerno pomirja: "... vse moje znanje mi ni zagotavljalo niti sreče niti stika z bistvom ...". Tudi sama sem namreč vedno hlepela po znanju (in s tem po uspehu - v šoli je to pač povezano), a me to ni res osrečevalo. Mislim, da sem res srečna šele, ko dojamem bistvo nečesa (ko grem v globino, ne v širino).
-
Lucia Klasinc - Sramežljivka
- Kraj: Maribor
No, pa Murišo od Lainščka sem tudi prebrala - smo imeli za Cankarjevo tekmovanje. Zanimiva zgodba, sploh če poznaš 1. del - Ločil bom peno od valov. 

-
Tina Verbič - Sramežljivka
- Kraj: Veliki Gaber
^^ Lucia, meni je tudi super Ločil bom peno od valov...
Drugače pa se zadnje čase navdušujem nad hrvaško književnostjo... Najljubša sta mi Renato Baretić in Ante Tomić... super stil pisanja, se ful nasmeješ, ko bereš... se spomnim, ko sem se prav na glas smejala, ko sem brala Tomićevo knjigo Ništa nas ne smije iznenaditi... ta človek je zakon!

Drugače pa se zadnje čase navdušujem nad hrvaško književnostjo... Najljubša sta mi Renato Baretić in Ante Tomić... super stil pisanja, se ful nasmeješ, ko bereš... se spomnim, ko sem se prav na glas smejala, ko sem brala Tomićevo knjigo Ništa nas ne smije iznenaditi... ta človek je zakon!

-
Ajda Sitar - Sramežljivka
- Kraj: Domžale
Lucia Klasinc napisal/-a:No, tud meni je trenutno všeč en malce bolj "zatežen" roman. In sicer Francoski testament (Andrei Makine), modernistični roman, ki ga moramo prebrati za maturo. Sicer rada berem, a sem nad tem delom še posebej pozitivno presenečena. Govori o drugačnosti svetov - potegnemo lahko vzporednice s sedanjostjo, čeprav je bila tema bolj popularna v času obeh vojn. Predvsem mi je všeč avtorjevo doživljanje različnih svetov (ruskega, francoskega).
Francoski testament je super! Dobra knjiga za maturo. Ampak Prišleki so pa za bruhat.
-
Katarina Ribnikar - Sramežljivka
- Kraj: Goriče
meni sta pa obe knjige kul. ampak tako zelo različni. Testamnent je tako lep roman, krasno napisan, poln čudovitih spominov. Prišleki so pa en trač roman
meni so super zaradi vseh teh pretresljivih dogodkov, ki pa niso opisani na tako subtilen način kot Francoski testament.

-
Nastja Krivec - Sramežljivka
- Kraj: Rogoza
Victoria Holt
Amanda Quick
Julie Garwood
tipične pisateljice romantičnih romanov
res so super
Amanda Quick
Julie Garwood
tipične pisateljice romantičnih romanov

-
Rebeka Kupec - Sramežljivka
- Kraj: Hrastnik
Victoria Holt je res super.Njen najboljši roman je zagotovo Poletna noč. <3
-
Ksenija Zupanc - Sramežljivka
- Kraj: Rimske Toplice
Lucia Klasinc napisal/-a:No, tud meni je trenutno všeč en malce bolj "zatežen" roman. In sicer Francoski testament (Andrei Makine), modernistični roman, ki ga moramo prebrati za maturo. Sicer rada berem, a sem nad tem delom še posebej pozitivno presenečena. Govori o drugačnosti svetov - potegnemo lahko vzporednice s sedanjostjo, čeprav je bila tema bolj popularna v času obeh vojn. Predvsem mi je všeč avtorjevo doživljanje različnih svetov (ruskega, francoskega).
ei tudi mene je ta knjiga popolnoma navdušila. Si kar podčrtujem delčke, ki so mi všeč. Res je dobra
-
Ksenija Zupanc - Sramežljivka
- Kraj: Rimske Toplice
Trenutno pa berem Vampirko akademijo, tako za sporostitev, dobra zbirka 

-
Nastja Krivec - Sramežljivka
- Kraj: Rogoza
Rebeka Kupec napisal/-a:Victoria Holt je res super.Njen najboljši roman je zagotovo Poletna noč. <3
meni pa živi pesek... to je prva njena ki sem jo prebrala... in je bla res FUUL dobra
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Spet sem jih en kup prebrala
(morje pa take fore
)
-"The Lost Art of Gratitude" (Alexander McCall Smith) - zadnja iz serije o Isabel Dalhousie..lepo sporočilo;
-"The Marriage Game" (Fern Micahels) - kritike grozne
, mah, bla je tam, pa k ni blo drugega za počet..je hitr šla skoz;
-"The Constant Princess" (Philippa Gregory) - izmišljena zgodba o otroštvu Katarine Aragonske;
-"Chasing Harry Winston" (Lauren Weisberger) - "Seks v mestu" varianta. Za usput je blo;
-"The Book of Tomorrow" (Cecilia Ahern) - nenavadno. Čarobno. Luštn. (skor bi blo že za v "fantazijske romane");
-"If You Could See Me Now" (C. Ahern) -
men res srčkano. Glavno vlogo ima pa en namišljen prijatelj
;
-"The Gift" (C. Ahern) - kako bi bilo, če bi lahko bili na dveh krajih hkrati..dost zanimivo, ganljivo, spet rahlo "magično".

-"The Lost Art of Gratitude" (Alexander McCall Smith) - zadnja iz serije o Isabel Dalhousie..lepo sporočilo;
-"The Marriage Game" (Fern Micahels) - kritike grozne

-"The Constant Princess" (Philippa Gregory) - izmišljena zgodba o otroštvu Katarine Aragonske;
-"Chasing Harry Winston" (Lauren Weisberger) - "Seks v mestu" varianta. Za usput je blo;
-"The Book of Tomorrow" (Cecilia Ahern) - nenavadno. Čarobno. Luštn. (skor bi blo že za v "fantazijske romane");
-"If You Could See Me Now" (C. Ahern) -

-"The Gift" (C. Ahern) - kako bi bilo, če bi lahko bili na dveh krajih hkrati..dost zanimivo, ganljivo, spet rahlo "magično".
-
kepka - Cosmofrik
- Na forumu od: 24. 10. 2004
Sem prebrala " Nevesta je zal rekla ne" (Kerstin Gier), ker je tak halo okrog knjige in sem dobila velik priporocil. Prebrala sem jo v 2 urah in ne morem rect, da ni zabavna (ker je) in si komot predstavljam holivudsko romanticno komedijo po tem filmu posneto, ampak ne stekam pa, zakaj je tako navdusenje okol te knjige, ker jih je podobnih ogromno.
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
- spice girl
- Cosmofrik
- Na forumu od: 31. 3. 2008
Trenutno berem Prva damska detektivska agencija: Spodobnost za lepa dekleta. Lahko poletno branje, primerno za na plažo.
Sem jih pa v prejšnjih 14dneh prebrala en velik kup- morje
Sem jih pa v prejšnjih 14dneh prebrala en velik kup- morje

Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov