Knjige/ Razni romani
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
-
svetlana5 - Debatorica
- Na forumu od: 23. 2. 2009
- Kraj: Ljubljana
Bom prebrala. Tema je podobna samo, da gre v romanu Tek za zmajem za dva fanta.
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Tek za zmajem mi je bila precej bolje napisana, eden najboljših romanov, ki sem jih prebrala lani. Tisoč veličastnih sonc je za moj okus preveč poenostavljena in črnobela pripoved.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
-
kr.ena - Cosmopsiho
David Benioff: 25. ura
Dobra, ampak njegova Mesto tatov je boljša.
Stef Penney: Nežnost volkov
Knjiga je sicer kriminalka, izšla je v zbirki Krimi pri MK, ampak je veliko več kot to, zato sem jo uvrstila sem.
Zelo lepo napisano, zanimiva tematika, čisto nekaj novega - Kanada v drugi polovici 19. stoletja, škotski in norveški priseljenci, Indijanci, mraz, sneg, samota, divjina, ...
Šele zdaj sem videla na zgornjem linku, da pisateljica sploh nikoli ni bila v Kanadi (je Škotinja) in je tematiko le odlično naštudirala. Poglejte si tudi prilinkan filmček - "kok sm jst očarana nad tole izgovorjavo angleščine "
Dobra, ampak njegova Mesto tatov je boljša.
Stef Penney: Nežnost volkov
Knjiga je sicer kriminalka, izšla je v zbirki Krimi pri MK, ampak je veliko več kot to, zato sem jo uvrstila sem.
Zelo lepo napisano, zanimiva tematika, čisto nekaj novega - Kanada v drugi polovici 19. stoletja, škotski in norveški priseljenci, Indijanci, mraz, sneg, samota, divjina, ...
Šele zdaj sem videla na zgornjem linku, da pisateljica sploh nikoli ni bila v Kanadi (je Škotinja) in je tematiko le odlično naštudirala. Poglejte si tudi prilinkan filmček - "kok sm jst očarana nad tole izgovorjavo angleščine "
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
da l čovek išta rešava
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Sue Townsend - "Number Ten"
Britanski premier si želi spoznati "navadno" življenje Britancev ter slišati mnenja o sebi in svojem delu, zato se odloči "pod krinko" (:lach:) raziskovat in potovat po državi, v spremstvu osebnega varnostnika.
Kar luštno branje.
Britanski premier si želi spoznati "navadno" življenje Britancev ter slišati mnenja o sebi in svojem delu, zato se odloči "pod krinko" (:lach:) raziskovat in potovat po državi, v spremstvu osebnega varnostnika.
Kar luštno branje.
-
svetlana5 - Debatorica
Prebrala sem roman irske pisateljice Jennifer Johnston, Milost in resnica, v katerem se ukvarja s problemom incesta.
Zadnjič spremenil svetlana5, dne 24. Mar. 2009 10:57, skupaj popravljeno 1 krat.
-
creative PERSON** - Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 1. 2009
- Kraj: Rateče - Planica:vikend ; Lj :med tednom
joj js pa tko rada berem jst kr požiram knjige zdej med š. letom se mi sicr ne da tok polet se mi pa kr strga
ful mi sedejo romani zbirke žepna knjiga vrjamem da jih bom še vlik prebrala pa ena ful dobra trilogija skrivnost ugnja uganke ognja pa bes ognje res ful dobra trilogoja
nasplošno zlo rada berem življenjske romane še posebej če se odvijajo u kkšnih zanimivih karajih kjer še vlik zveš o običaih hrani in ostalih rečeh
trenutno pa berem parfum in je tt ful dobra knjiga ena bolših !!
sm pa u pričakovanju 3 dela somraka torj mrka ka izide 4 aprila
ful mi sedejo romani zbirke žepna knjiga vrjamem da jih bom še vlik prebrala pa ena ful dobra trilogija skrivnost ugnja uganke ognja pa bes ognje res ful dobra trilogoja
nasplošno zlo rada berem življenjske romane še posebej če se odvijajo u kkšnih zanimivih karajih kjer še vlik zveš o običaih hrani in ostalih rečeh
trenutno pa berem parfum in je tt ful dobra knjiga ena bolših !!
sm pa u pričakovanju 3 dela somraka torj mrka ka izide 4 aprila
ENJOY our lives ---> That's the only way to make us HAPPY
-
kr.ena - Cosmopsiho
Nič kaj posebnega nisem prebrala v zadnjem času ...
John Boyne: Deček v črtasti pižami
Priporočam ... vendar ne preberite zgornjega linka, če imate namen brati knjigo - ker piše, kako se konča. (jaz na srečo nisem brala prej tega)
J. M. Coetzee: Deška leta
Nič posebnega.
Antonio Tabucchi: Indijski nokturno
Dobra knjiga ... ampak nisem ravno padla dol od bralnega užitka.
klik
Zelo lepa knjiga. Impresiven je tudi podatek, da je avtorica napisala knjigo pri devetnajstih ... in da je tudi sama doživela podobno zgodbo. Trinajstletnica, ki ji mama umira za rakom, je polna nasprotujočih si čustev, žalosti, jeze, nemoči ... hkrati pa doživlja tipične najstniške izkušnje: šola, prve simpatije, alkohol, prijateljstvo.
Priporočam.
John Boyne: Deček v črtasti pižami
Priporočam ... vendar ne preberite zgornjega linka, če imate namen brati knjigo - ker piše, kako se konča. (jaz na srečo nisem brala prej tega)
J. M. Coetzee: Deška leta
Nič posebnega.
Antonio Tabucchi: Indijski nokturno
Dobra knjiga ... ampak nisem ravno padla dol od bralnega užitka.
musiktjej napisal/-a:Drugače pa lahko priporočam še en prevod švedske avtorice, ki je sicer po žanru mladinski roman, vendar ga uvrščajo tudi med književnost za starejše, predvsem zaradi tematike.
Gre za pisateljico Johanno Thydell, naslov dela: Zvezde sijejo v temi.
klik
Zelo lepa knjiga. Impresiven je tudi podatek, da je avtorica napisala knjigo pri devetnajstih ... in da je tudi sama doživela podobno zgodbo. Trinajstletnica, ki ji mama umira za rakom, je polna nasprotujočih si čustev, žalosti, jeze, nemoči ... hkrati pa doživlja tipične najstniške izkušnje: šola, prve simpatije, alkohol, prijateljstvo.
Priporočam.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
da l čovek išta rešava
-
kr.ena - Cosmopsiho
Priporočam tudi Kurban Said: Ali in Nino
Zelo zanimiva razmišljanja o kulturnih razlikah - ne glede na to, da je bila knjiga napisana pred skoraj sto leti.
Muslimani - Evropejci, puščava - gozd, zakrite ženske z odkrito dušo in odkrite ženske z nerazumljivo dušo ...
Lepo.
Zelo zanimiva razmišljanja o kulturnih razlikah - ne glede na to, da je bila knjiga napisana pred skoraj sto leti.
Muslimani - Evropejci, puščava - gozd, zakrite ženske z odkrito dušo in odkrite ženske z nerazumljivo dušo ...
Lepo.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
da l čovek išta rešava
-
rachka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 21. 11. 2005
- Kraj: hollywood
trenutno se ukvarjam s Saidovim Orientalizmom.. sicer bolj v študijske namene, ampak me je knjiga dejansko tudi tako začela zanimati (kar se pri teh obveznih čtivih sicer bolj redko zgodi).
sem pa malo razočarana nad Jodi Piccoult.. na začetku sem bila čist fascinirana in navdušena, ampak se mi zdi, da je ta njen vzorec zgodb malo preveč enoličen.. še posebej sem to opazila pri zadnjih dveh, ki sem jih od nje prebrala: Preprosta resnica in pa Do konca najinih dni ( za ta naslov nisem ziher, če je pravilen kr sem jo brala v nemščini). potek zgodb je skoraj identičen.. čeprav mi je Preprosta resnica vzbudila kr malo zanimanja za amiše
sem pa malo razočarana nad Jodi Piccoult.. na začetku sem bila čist fascinirana in navdušena, ampak se mi zdi, da je ta njen vzorec zgodb malo preveč enoličen.. še posebej sem to opazila pri zadnjih dveh, ki sem jih od nje prebrala: Preprosta resnica in pa Do konca najinih dni ( za ta naslov nisem ziher, če je pravilen kr sem jo brala v nemščini). potek zgodb je skoraj identičen.. čeprav mi je Preprosta resnica vzbudila kr malo zanimanja za amiše
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
-
kr.ena - Cosmopsiho
rachka_ napisal/-a:sem pa malo razočarana nad Jodi Piccoult.. na začetku sem bila čist fascinirana in navdušena, ampak se mi zdi, da je ta njen vzorec zgodb malo preveč enoličen.. še posebej sem to opazila pri zadnjih dveh, ki sem jih od nje prebrala: Preprosta resnica in pa Do konca najinih dni ( za ta naslov nisem ziher, če je pravilen kr sem jo brala v nemščini). potek zgodb je skoraj identičen.. čeprav mi je Preprosta resnica vzbudila kr malo zanimanja za amiše
Hm, katera bi to bila ... mogoče Mercy? Malo opiši vsebino, če se ti da.
Tudi meni niso vse njene knjige tako fascinantne kot Rojena iz tvojega življenja. Seveda uporablja podobne finte, da drži bralca v napetosti in včasih malo prisiljeno uporabi čimbolj kontroverzne teme (mislim, kakšna pa je verjetnost, da je edini primeren darovalec srca obsojenec na smrt zaradi umora sestre deklice, ki zdaj potrebuje srce? ). Večkrat tudi uporablja "taktiko" različnih pripovedovalcev, da prikaže zgodbo z večih plati in "taktiko" skrivnostnega uvoda ali vmesnih zapiskov, za katere ti do konca knjige ni jasno, kdo od junakov je avtor.
Jo pa še vedno rada berem in tudi tiste tri njene knjige, ki mi še manjkajo, bom kmalu spravila pod streho.
Pred enim mesecem je uradno izšla njena najnovejša Handle With Care (jaz sem jo prebrala že prej, hvala - že veš, kdo ). Meni je bila ena njenih boljših. Kljub malo za lase privlečenim zapletom in na prvi pogled čudnemu koncu potem ugotoviš, da je vse skupaj precej utemeljeno - s čisto umetniškoliterarnega vidika če že ne z realističnega.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
da l čovek išta rešava
-
rachka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 21. 11. 2005
- Kraj: hollywood
ja, Rojena iz tvojega življenja je meni ena boljših knjig nasploh
Vsebina tiste knjige.. gre se o fantu in dekletu, ki praktično odraščata skupaj, saj sta njuni družini ful povezani. no, kasneje postaneta par in ona se hoče ubit, dejansko jo ustreli on in je pol obtožen umora..
načeloma mi je zgodba zelo všeč, ker res postopoma odkriva posamezne razloge za dejanja tega fanta in punce. moti me pač edino to, da je razplet dogodkov ful podoben kot pri Preprosti resnici.. še posebej to, kako oba osumljenca umora v obeh knjigah najprej zanikata krivdo (ki to nekako sploh ni) in jo šele na zadnji obravnavi na sodišču priznata
bom pa seveda še naprej spremljala njene knjige kr način pisanja in nasploh zgodbe so mi drugač res dobre
Vsebina tiste knjige.. gre se o fantu in dekletu, ki praktično odraščata skupaj, saj sta njuni družini ful povezani. no, kasneje postaneta par in ona se hoče ubit, dejansko jo ustreli on in je pol obtožen umora..
načeloma mi je zgodba zelo všeč, ker res postopoma odkriva posamezne razloge za dejanja tega fanta in punce. moti me pač edino to, da je razplet dogodkov ful podoben kot pri Preprosti resnici.. še posebej to, kako oba osumljenca umora v obeh knjigah najprej zanikata krivdo (ki to nekako sploh ni) in jo šele na zadnji obravnavi na sodišču priznata
bom pa seveda še naprej spremljala njene knjige kr način pisanja in nasploh zgodbe so mi drugač res dobre
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
-
svetlana5 - Debatorica
Anita Nair, Ženski kupe
V kupeju vlaka na jugu Indije se srečajo različne ženske in vsaka pove svojo življensko zgodbo. Zelo dobra knjiga.
V kupeju vlaka na jugu Indije se srečajo različne ženske in vsaka pove svojo življensko zgodbo. Zelo dobra knjiga.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov