Knjige/ Razni romani
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
-
Velouria - Debatorica
- Na forumu od: 2. 8. 2005
Velouria napisal/-a:Trenutno berem We Need to Talk About Kevin avtorice Lionel Shriver. Sicer sem prebrala šele 50 strani, ampak me je že prva stran totalno navdušila! Sploh se ne gre toliko za vsebino, zame je v ospredju avtoričin stil, ki je naravnost fantastičen. Res zna z besedami, tako da noro uživam v njenem izražanju.
Kar se pa zgodbe tiče, gre za Evina pisma svojemu bivšemu možu (sort of). Njun sin je pred dvemi leti ustrelil cca. 10 ljudi na svoji šoli in je zdaj zaprt, ona pa živi sama. Čas si krajša tako, da možu (ki ju je zapustil) piše pisma, v katerih razmišlja o preteklosti in sedanjosti. Predvidevam, da bo skozi roman povedana celotna zgodba, trenutno pa še govori o tem, kako sta se sploh odločila za otroka itd.
Priporočam!!!
Končno prebrano. Knjigo bi lahko sicer prebrala v enem dnevu, ker je fantastična, ampak se je zaradi pomanjkanja časa vse skupaj žal zavleklo. In oh, ko bi po petdesetih straneh vedela, kaj vse me čaka v tej knjigi ... Lahko bi rekla, da je ta knjiga daleč najbolj grozna (zaradi same vsebine) in hkrati najboljša (zaradi sloga). Kakšna kombinacija ... Res, že dooooolgo kakšna knjiga v meni ni vzbudila take čustvene reakcije.
Prvih 50 strani je bilo samo ogrevanje. Takrat Eva v pismih opisuje njuno razmerje in zakaj sta se odločila za otroka (ki si ga ona sploh ni pretirano želela). Rodil se jima je fantek Kevin, ki je bil že ob rojstvu nekaj posebnega. In potem se v pismih spominja vseh grozot, ki jih je Kevin počel skozi leta. Začne se z majhnimi stvarmi, ki v naslednjih letih postanejo prave grozote in se stopnjujejo vse do tistega četrtka - šolsko streljanje. V detajle se ne bom spuščala, če bo slučajno še kdo kdaj bral knjigo - nočem pokvariti "užitka" (oz. šoka).
Konec me je pa noro pretresel, res nisem bila pripravljena na vse skupaj. Še dobro, da nisem brala kje v javnosti, ampak doma, ker sem se zjokala kot že dolgo ne. Sicer bi kaj takega lahko pričakovala, ampak prej niti pomislila nisem na tak razplet - avtoričin slog pa vse skupaj naredi še 10x hujše. Vse skupaj me je totalno pretreslo in mislim, da tega konca ne bom nikoli pozabila.
Še vseeno pa NE razumem, kako ima lahko mama še vedno rada svojega otroka, kljub temu, da ji je totalno uničil življenje?!?!?! Ne razumem ... Oh ja, o tej knjigi bi se dalo še dolgo debatirati.
Primerljivo z Jodi Picoult, čeprav bolj kruto in neposredno, mogoče še celo boljše.
Uf, saj sem že sama skoraj cel roman napisala, lol. Ampak to sem preprosto morala dati iz sebe ... Priporočam!!!
Zadnjič spremenil Velouria, dne 28. Jan. 2008 17:27, skupaj popravljeno 1 krat.
now I have you sleeping next to me ... and this is home
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
^^Po pomoti si citirala mene namesto same sebe Jaz še nisem brala te knjige, ampak me je zdajle resno zamikalo ...
Tule vidim, da je dobila tudi nagrado za to knjigo.
Si jo kupila pri nas?
Sicer se pa trenutno ukvarjam z Orhanom Pamukom. Več povem, ko pridem do konca.
Si jo kupila pri nas?
Sicer se pa trenutno ukvarjam z Orhanom Pamukom. Več povem, ko pridem do konca.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
-
Velouria - Debatorica
- Na forumu od: 2. 8. 2005
kr.ena napisal/-a:^^Po pomoti si citirala mene namesto same sebe Jaz še nisem brala te knjige, ampak me je zdajle resno zamikalo ...
Si jo kupila pri nas?
Ups, sploh nisem opazila. Popravljeno.
Ja, knjiga je nagrado dobila z razlogom. Fantastično branje! Tudi razmerje ocen na Amazonu govori zase.
158 Reviews
5 star: 52% (83)
4 star: 23% (37)
3 star: 9% (15)
2 star: 6% (10)
1 star: 8% (13)
Naročila sem jo preko Behemota, drugače sem jo pa že zasledila v Konzorciju in v Vale-Novak. Sicer sem dobila neko neuradno informacijo, da naj bi jo prevedla MK, ampak zaenkrat je še ni v COBISS-u. Angleško verzijo imajo pa tudi določene knjižnice.
now I have you sleeping next to me ... and this is home
-
kr.ena - Cosmopsiho
Orhan Pamuk: Istanbul
Dobra knjiga, zelo zanimiva, čeprav ne bi rekla ravno "uau". Moram ob priliki prebrati še ostale njegove.
Dobra knjiga, zelo zanimiva, čeprav ne bi rekla ravno "uau". Moram ob priliki prebrati še ostale njegove.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
da l čovek išta rešava
-
kr.ena - Cosmopsiho
Jostein Gaarder: Skrivnost igralnih kart
Taka lepa pravljica, malo o smislu življenja in to. Kako smo vsi karte v veliki pasjansi. In kako je joker edini, ki ve, za kaj gre.
Taka lepa pravljica, malo o smislu življenja in to. Kako smo vsi karte v veliki pasjansi. In kako je joker edini, ki ve, za kaj gre.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
da l čovek išta rešava
-
kr.ena - Cosmopsiho
Pascal Bruckner: Ljubezen do bližnjega
Veliko sem že slišala o tej knjigi ... in sem pričakovala nekaj povsem drugega.
Lepo se prebere, ampak v bistvu nič posebnega.
Veliko sem že slišala o tej knjigi ... in sem pričakovala nekaj povsem drugega.
Lepo se prebere, ampak v bistvu nič posebnega.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
da l čovek išta rešava
-
kr.ena - Cosmopsiho
Pierre Merot: Sesalci
Še kar zabavno.
Očitno sem trenutno v obdobju sodobnega francoskega romana. Tudi naslednja, ki sem se je včeraj lotila, je francoska ... in obeta najboljše do zdaj.
Še kar zabavno.
Očitno sem trenutno v obdobju sodobnega francoskega romana. Tudi naslednja, ki sem se je včeraj lotila, je francoska ... in obeta najboljše do zdaj.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
da l čovek išta rešava
-
kr.ena - Cosmopsiho
^^Celine Curiol: Nemi glas
Ja, lepo branje. Všeč mi je stil ... o vsebini pa piše na zgornjem linku. Priporočam.
Ja, lepo branje. Všeč mi je stil ... o vsebini pa piše na zgornjem linku. Priporočam.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
da l čovek išta rešava
-
kr.ena - Cosmopsiho
Velouria napisal/-a: ... se bom pa kmalu lotila Zgodovine branja - komaj čakam. Ne vem še točno, če to dejansko spada pod "razne romane", bom pa poročala, hehe.
Si se že lotila ali sem te prehitela?
Ja, verjetno res ne spada pod razne romane, pa vseeno. Priznam, da je nisem zelo natančno prebrala (hvalabogu za diagonalno branje ), detajli o tiskanju knjig, branju itd iz zgodovine me ne zanimajo tako zelo. Knjiga bi zahtevala enomesečni študij in potem opravljanje izpita iz množice podatkov.
Je pa notri tudi kup zanimivih misli o branju, knjigah, prevajanju ... na splošno in te sem z veseljem brala in si jih tudi nekaj izpisala.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
da l čovek išta rešava
- nenanena
- Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 3. 2005
- Kraj: Me land
kr ena vidim da obvladaš situacijo...veliko prebereš...kako najdeš čas...si pa nemorem pomagat sem opazla par strokovnih izrazov...me zanima če studiraš slovenščino...super da ti uspe toliko knjig prebrat...js bi tudi pa mi študij ne dopušča zaenkrat
-
kr.ena - Cosmopsiho
somebody napisal/-a:kr sm do zdj tele bog kot zabloda prbrala mi je supr. drgač mi je bil pa tud sebični gen ful dobr, mugoče poznaš?
Sebični gen še nisem brala, čakam, da pridem do njega v knjižnici. Bog kot zabloda sem pa kar kupila (oziroma si zaželela za rojstni dan ), ker sem vedela, da je bo v knjižnici še dolgo nonstop sposojena glede na vse debate okrog te knjige.
Nenanena ... ne študiram slovenščine. Kje najdem čas? Službo imam precej svobodno, dosti delam doma in si lahko sama razporejam čas. Televizijo gledam malo, s športom se ne ukvarjam, otrok nimam - torej lahko vsaj uro, dve na dan posvetim branju.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
da l čovek išta rešava
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov