Knjige/ Razni romani
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Amma Darko: Brez obraza
Dalene Matthee: Fielin otrok
Zanimivo branje, sicer ni nek literarni presežek. Se pa lepo bere.
Dalene Matthee: Fielin otrok
Zanimivo branje, sicer ni nek literarni presežek. Se pa lepo bere.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
-
kr.ena - Cosmopsiho
kr.ena napisal/-a:Lisa See: Snežna roža in skrivnostna pahljača
Zelo zanimiva knjiga. Ni nek blazen umetniški presežek, ampak tematika me je zelo pritegnila; včeraj sem par ur čekirala po spletu informacije o povezovanju nog na Kitajskem
Danes sem končala še eno s podobno tematiko:
Anita Amirrezvani: Kri cvetlic
Zanimivo in prijetno branje. Nič posebno zahtevnega, pa kljub temu dosti boljši stil kot večina "resničnih zgodb". (tole seveda ni resnična zgodba, saj se dogaja v 17. stoletju, daje pa tak vtis, sploh ker je pripoved v 1. osebi)
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
da l čovek išta rešava
-
kr.ena - Cosmopsiho
Elizabeth Kostova: Zgodovinarka
Rada berem predvsem realistične romane. Včasih sede tudi kakšna fantazija, sploh če jo lahko razumeš v prenesenem pomenu. Tale je pa nekakšna mešanica ... zgodovinski roman s kupom resničnih podatkov, potem se ti pa vmes pojavljajo živi mrtveci, ki pijejo kri in Drakula in česen in razpela Moram priznati, da mi je šlo to rahlo na živce.
Sicer pa skoraj 700 strani napetega branja, dobro napisanega in ne prezahtevnega. Prepletajo se tri zgodbe - raziskava glavne junakinje v 70. letih, njenega očeta v 50. in njegovega profesorja v 30. letih 20. stoletja. Dogaja se na Nizozemskem, v Angliji, Franciji, ZDA, Romuniji, Madžarski, Bolgariji, Turčiji ...
Skratka - zelo zanimiva zadeva, ampak ... lepo vas prosim, Drakula
Rada berem predvsem realistične romane. Včasih sede tudi kakšna fantazija, sploh če jo lahko razumeš v prenesenem pomenu. Tale je pa nekakšna mešanica ... zgodovinski roman s kupom resničnih podatkov, potem se ti pa vmes pojavljajo živi mrtveci, ki pijejo kri in Drakula in česen in razpela Moram priznati, da mi je šlo to rahlo na živce.
Sicer pa skoraj 700 strani napetega branja, dobro napisanega in ne prezahtevnega. Prepletajo se tri zgodbe - raziskava glavne junakinje v 70. letih, njenega očeta v 50. in njegovega profesorja v 30. letih 20. stoletja. Dogaja se na Nizozemskem, v Angliji, Franciji, ZDA, Romuniji, Madžarski, Bolgariji, Turčiji ...
Skratka - zelo zanimiva zadeva, ampak ... lepo vas prosim, Drakula
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
da l čovek išta rešava
-
kr.ena - Cosmopsiho
Fatou Diome: Trebuh Atlantika
Nadaljevanje mojega afriškega obdobja (glej tri poste više). S tem, da mi je bila tale zadnja najboljša, ker mi je tudi stil všeč ...
Nadaljevanje mojega afriškega obdobja (glej tri poste više). S tem, da mi je bila tale zadnja najboljša, ker mi je tudi stil všeč ...
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
da l čovek išta rešava
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Polona Glavan - "Noč v Evropi"
Ja, še kar zanimivo, čeprav sem pričakovala več. Nič kaj pretresljivega. Več sem pričakovala od pojma "poveže" v temle opisu..Nočni ekspres Pariz- Amsterdam in vozovnica interrail v žepu povežeta za eno noč mlade z vsega sveta: Američane, skandinavski par, Slovenko, Italijana, Avstralko, tatiča iz Bruslja. Za noč srečanj, nepozabnih doživetij, spominov, možnosti, neizrečenih besed in ločitev ... Vešče in duhovito pričevanje o sodobnem nomadstvu generacije in pikareskni mešanici značajev, usod, kultur in tradicij.
- nikita..
- Sramežljivka
- Na forumu od: 21. 11. 2005
Js bom malo off topic kr mam samo eno uprašanje in se mi zdi da bi ga lahko dala kamor koli tuki.
In sicer punce iz Ljubljane a veste a je u Ljubljani angleška knjižnica?
Mislem tko spodobna kjer lahko dobiš use te knjige k so u ostalih samo da so u angleščini in ne samo unih 10 knjig s 15 strani za otroke tko k ih majo ponavad na zadnji polici nekje.
Mislem tko spodobna kjer lahko dobiš use te knjige k so u ostalih samo da so u angleščini in ne samo unih 10 knjig s 15 strani za otroke tko k ih majo ponavad na zadnji polici nekje.
~-~> Sticks and stones can break my bones,
but words will never hurt me <~-~
but words will never hurt me <~-~
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Probaj v British Council-u.nikita.. napisal/-a:Js bom malo off topic kr mam samo eno uprašanje in se mi zdi da bi ga lahko dala kamor koli tuki.
Oz., zdej sem preverila, knjižnica BC-ja se sedaj nahaja v prostorih KOŽ, ki jo je že kr.ena predlagala.
-
freaky - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 4. 2006
kr.ena napisal/-a:Tahar Ben Jelloun: Ta slepeča odsotnost svetlobe
Zelo zanimiva knjiga. Potegnila me je not in sm jo prebrala v trenutku. Tuk sm se vživela, da sem misla, da bom v nekem odlomku kr zajokala zraven. Res se me je dotaknila in danes že cel dan razmišljam o tej zgodbi in si skušam predstavljati, kako so vse skupaj doživljali. Res priporočam
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
-
kr.ena - Cosmopsiho
kr.ena napisal/-a:Jodi Picoult: Plain Truth
Vsekakor na drugem mestu od te pisateljice (Prva je Rojena iz tvojega življenja, prebrala sem pa še Vanishing Acts, Salem Falls, Keeping Faith, Mercy in The Pact).
Zelo dobro prikaže življenje Amišev (sebe imenujejo "plain people"; tako ima naslov dva pomena). Ni me ravno presenetila; vnaprej sem ugotovila, s kom bo Katie in kaj je pomenilo njeno priznanje zločina, tudi konec ni bil ravno šokanten - pravzaprav še vedno ne veš, če je otrok umrl naravne smrti ...
Vsekakor pa dobro branje, zelo zanimivo in lepo napisano.
Končno je izšel prevod klik
Jutri bo moj!
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
da l čovek išta rešava
-
Velouria - Debatorica
- Na forumu od: 2. 8. 2005
kr.ena napisal/-a:Končno je izšel prevod klik
Jutri bo moj!
Dvomim, da bo jutri knjiga že v knjigarnah, ponavadi traja nekaj dni ... Ampak vse je mogoče.
Sam trenutno sicer berem chick-lit (zelooo počasi, ker sem polno zaposlena), se bom pa kmalu lotila Zgodovine branja - komaj čakam. Ne vem še točno, če to dejansko spada pod "razne romane", bom pa poročala, hehe.
now I have you sleeping next to me ... and this is home
-
kr.ena - Cosmopsiho
^^Upam, da bo knjiga zunaj vsaj do četrtka
Sicer sem pa sinoči dokončala Henning Mankell: Oko leoparda
Dobra knjiga, prijetno presenečenje od Mankella. Pred časom sem požirala njegove kriminalke, ki so bile sicer zelo v redu, ampak pač žanrska literatura.
Tole je pa čisto drug stil. Priporočam
Sicer sem pa sinoči dokončala Henning Mankell: Oko leoparda
Dobra knjiga, prijetno presenečenje od Mankella. Pred časom sem požirala njegove kriminalke, ki so bile sicer zelo v redu, ampak pač žanrska literatura.
Tole je pa čisto drug stil. Priporočam
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
da l čovek išta rešava
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov