Knjige/ Razni romani
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Anne-Laure Bondoux: Morilčeve solze
V bistvu mladinska knjiga, malo naivna, ampak se lepo bere. Po tem, ko sem se mukoma prebila skozi Coelha, je bila prav sproščujoče branje za lahko noč.
Tip pride na neko zabačeno osamljeno kmetijo v Čilu, ubije moža in ženo, potem pa se spoprijatelji z otrokom (siroto, ki mu je ubil starše) in v njegovem srcu se nekaj premakne.
Ja, no, saj sem rekla, da je malo naivno vse skupaj ...
V bistvu mladinska knjiga, malo naivna, ampak se lepo bere. Po tem, ko sem se mukoma prebila skozi Coelha, je bila prav sproščujoče branje za lahko noč.
Tip pride na neko zabačeno osamljeno kmetijo v Čilu, ubije moža in ženo, potem pa se spoprijatelji z otrokom (siroto, ki mu je ubil starše) in v njegovem srcu se nekaj premakne.
Ja, no, saj sem rekla, da je malo naivno vse skupaj ...
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
-
kr.ena - Cosmopsiho
Joseph Heller: Kavelj 22
Tolikokrat sem naletela v drugih knjigah na frazo "To je bil čisti kavelj 22", da sem končno morala prebrati to knjigo. In zdaj vem iz prve roke, kaj je kavelj 22 - absurdno brezizhodna situacija
Sicer precej dolga knjiga, občasno se malo vleče, ampak dobra. Polna bizarno absurdnega humorja. Spominja na Adamsa (no, bolje bi bilo reči, da Douglas Adams spominja na Hellerja) ...
Sem se takoj spomnila na fore iz Štoparskega vodnika, ko "se tip najbolj grize zaradi tega, ker ga ljudje nenehno sprašujejo, zakaj neki se tako grize"
Med vrsticami je pa Kavelj 22 seveda prikaz absurdnosti in tragičnosti vojne ... zgodba o ameriški letalski enoti v Italiji.
Tolikokrat sem naletela v drugih knjigah na frazo "To je bil čisti kavelj 22", da sem končno morala prebrati to knjigo. In zdaj vem iz prve roke, kaj je kavelj 22 - absurdno brezizhodna situacija
Sicer precej dolga knjiga, občasno se malo vleče, ampak dobra. Polna bizarno absurdnega humorja. Spominja na Adamsa (no, bolje bi bilo reči, da Douglas Adams spominja na Hellerja) ...
Na ljudi, ki so se seznanjali z njim, je vedno naredil izreden vtis s tem, da nanje sploh ni naredil nikakršnega vtisa
Sem se takoj spomnila na fore iz Štoparskega vodnika, ko "se tip najbolj grize zaradi tega, ker ga ljudje nenehno sprašujejo, zakaj neki se tako grize"
Med vrsticami je pa Kavelj 22 seveda prikaz absurdnosti in tragičnosti vojne ... zgodba o ameriški letalski enoti v Italiji.
Zadnjič spremenil kr.ena, dne 08. Okt. 2007 9:41, skupaj popravljeno 1 krat.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
da l čovek išta rešava
-
kr.ena - Cosmopsiho
Karel G. van Loon: Sad strasti
Zelo dobra knjiga ... Tip ugotovi, da je zaradi genetske napake že od nekdaj neploden in začne raziskovati, kdo je pravzaprav oče otroka, ki ga je imel 13 let za svojega.
Dobro razdelani karakterji, njihova čustva in dileme ... konec pa presenetljiv in vendar nekako optimističen ...
Zelo dobra knjiga ... Tip ugotovi, da je zaradi genetske napake že od nekdaj neploden in začne raziskovati, kdo je pravzaprav oče otroka, ki ga je imel 13 let za svojega.
Lahko se zgodi, da je še teže živeti z odgovori kot pa z vprašanji ...
Dobro razdelani karakterji, njihova čustva in dileme ... konec pa presenetljiv in vendar nekako optimističen ...
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
da l čovek išta rešava
-
Bulma - Cosmopsiho
- Na forumu od: 16. 11. 2004
- Kraj: BLTNC
Včeraj končala z branjem knjige Strastna zapravljivka in njena sestra (Sophie Kinsella)
Knjiga je fantastična. Kar požrla sem jo. Kaj se vse tej ženski ne dogaja
http://trendi.siol.net/default.aspx?site_id=155&page_id=450&article_id=155450070709133225108&cid=453&pgn=1
Knjiga je fantastična. Kar požrla sem jo. Kaj se vse tej ženski ne dogaja
http://trendi.siol.net/default.aspx?site_id=155&page_id=450&article_id=155450070709133225108&cid=453&pgn=1
-
kr.ena - Cosmopsiho
Lisa See: Snežna roža in skrivnostna pahljača
Zelo zanimiva knjiga. Ni nek blazen umetniški presežek, ampak tematika me je zelo pritegnila; včeraj sem par ur čekirala po spletu informacije o povezovanju nog na Kitajskem. In razmišljala o tem, kaj s(m)o ženske pripravljene pretrpeti za lepoto in sprejetost ...
Obrezovanje spolovil, povezovanje nog, korzeti pred nekaj stoletji, arzen za belo polt ... shujševalne kure, obsedenost s telovadbo ... več podobnosti med vsem tem kot se zdi na prvi pogled ...
Zelo zanimiva knjiga. Ni nek blazen umetniški presežek, ampak tematika me je zelo pritegnila; včeraj sem par ur čekirala po spletu informacije o povezovanju nog na Kitajskem. In razmišljala o tem, kaj s(m)o ženske pripravljene pretrpeti za lepoto in sprejetost ...
Obrezovanje spolovil, povezovanje nog, korzeti pred nekaj stoletji, arzen za belo polt ... shujševalne kure, obsedenost s telovadbo ... več podobnosti med vsem tem kot se zdi na prvi pogled ...
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
da l čovek išta rešava
-
Velouria - Debatorica
- Na forumu od: 2. 8. 2005
Končno spet berem Jodi Picoult! Sem jo že kar pogrešala, hehehe. Trenutno je na vrsti Mercy. Zaenkrat sem prebrala polovico knjige in sem več kot navdušena. Priznam, da nisem pričakovala preveč, ampak knjiga me je totalno zasvojila (zadnjič sem dejansko hodila domov in brala zraven, hehe). Zgodba ima svoje momente, ki so tudi meni rahlo mimo, potem pa pridejo prizori oz. odstavki, ki se me tako dotaknejo, da še cel dan razmišljam o njih ... Zanimivo je to, da se mi to večkrat dogaja pri tej avtorici - iz vsake njene knjige so mi ostali v spominu določeni prizori oz. citati, ki so me tako ali drugače ganili. In tale knjiga mi bo definitvno ostala zelo v spominu. Upam samo, da me konec ne bo razočaral.
kr.ena, iskala sem tvoje mnenje o knjigi v tej temi, pa ga nisem našla ... Sem ga spregledala? Nekje sem ujela, da si knjigo prebrala in da je na tvoji lestvici knjig J. P. na predzadnjem mestu? Zanimivo je to, da čisto razumem, zakaj ljudje ta roman pogosto kritizirajo, ampak mene je (zaradi čisto osebnih razlogov) navdušil! Pa ne sama zgodba, ampak ... Ne vem, težko razložim.
Kot smo že pri Jodi Picoult, je katera potem gledala film The Pact? Katastroooooofa!!!
kr.ena, iskala sem tvoje mnenje o knjigi v tej temi, pa ga nisem našla ... Sem ga spregledala? Nekje sem ujela, da si knjigo prebrala in da je na tvoji lestvici knjig J. P. na predzadnjem mestu? Zanimivo je to, da čisto razumem, zakaj ljudje ta roman pogosto kritizirajo, ampak mene je (zaradi čisto osebnih razlogov) navdušil! Pa ne sama zgodba, ampak ... Ne vem, težko razložim.
Kot smo že pri Jodi Picoult, je katera potem gledala film The Pact? Katastroooooofa!!!
now I have you sleeping next to me ... and this is home
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Tkole sem jz samo Štoparca brala.Velouria napisal/-a:(zadnjič sem dejansko hodila domov in brala zraven, hehe)
"The Right Attitude to Rain" - Alexander McCall Smith, avtor uspšenice "Prva damska detektivska agencija", je spisal tudi serijo knjig o filozofinji Isabel Dalhousie, dami v zgodnjih 40. letih, ki se ukvarja predvsem z moralo in etiko med ljudmi..tale knjiga je že 4. iz te serije, ni več tako napeta kot so bile prejšnje(v eni raziskuje umor, ker se "čuti dolžno"; v drugi tudi smrt nekega mladeniča), tukaj pa predvsem razmišlja o ljubezni in svojih čustvih do 14let mlajšega Jamie-a, ki ga ima neskončno rada, vendar je prepričana, da je veliko premlad, poleg vsega pa še - bivši fant njene nečakinje, ki je njena edina še živeča sorodnica... ...zelo zanimiv razplet. Jz sem bila .
-
kr.ena - Cosmopsiho
Velouria napisal/-a:Končno spet berem Jodi Picoult! Sem jo že kar pogrešala, hehehe. Trenutno je na vrsti Mercy.
Mojega mnenja tule nisi našla, ker sem knjigo po trenutnem navdihu uvrstila med ljubezenske romane - v drugo temo. Ni mi bil preveč všeč, zaplet se mi je zdel zelo neverjeten, če že nekako razumem, da je v The Pact glavni junak naredil tako neumnost, pa takega dejanja ne razumem pri odraslem človeku.
Dopuščam možnost, da nisem sposobna dojeti vseh odtenkov s svojim znanjem angleščine, ampak vseeno ...
V temi o evtanaziji sem napisala svoje mnenje ... če nimaš jajc narediti samomor, potem živi. Kako lahko preložiš odgovornost za svojo smrt na ramena nekoga, ki naj bi ga imel rad ... in ga pustiš, da se sooča s posledicami??? V Mercy glavna junakinja niti približno ni tako bolna, da ne bi mogla sama narediti samomora.
Umor kot dejanje skrajne ljubezni, ko ne moreš gledati nekoga, da trpi? Žal; res se ne morem vživeti in upam, da se mi nikoli ne bo treba.
Film The Pact sem gledala , hja, saj nisem dosti pričakovala. Čeprav je bila Jodi Picoult celo scenaristka in ne more reči, da so ji drugi uničili ekranizacijo knjige.
Še nikoli nisem doživela, da bi mi bil kak film boljši od literarne predloge ... tale pa sploh ne.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
da l čovek išta rešava
-
tinak - Sramežljivka
- Na forumu od: 1. 9. 2004
punce, prosim, ne bodite jezne, ker se vmešavam v vašo temo, ampak vidim, da ste ene res poznavalke knjig... mene pa grozno muči ena knjiga, ki sem jo enkat žebrala, pa ne prebrala do konca, in kot ponavadi sem SPET pozabila ime pisatelja in naslov.
vem da je znan pisatelj, američan ali anglež (nisem prepričana), je zelo znan (verjetno se bom v glavo tolkla, ko bom zvedela) in je v svojih knjigah velikokrat sam vpleten- torej so velikokrat njegova dela malo avtobiografska in malo izmišljena, ima pa veliko tem, povezanih s sexom.
ja, saj vem, opis, da te kap ...
v knjigi, ki sem jo jaz brala, je bil opisan kot nek novinar/pisatelj, poročen a se je potem zapletel z neko prostitutko, s katero je potem nekaj časa celo živel... joj joj... ne vem, spomnim se samo nekih scen, ki pa ne vem, ali bodo kaj pomagale... pa bi jo res rada našla...
vem da je znan pisatelj, američan ali anglež (nisem prepričana), je zelo znan (verjetno se bom v glavo tolkla, ko bom zvedela) in je v svojih knjigah velikokrat sam vpleten- torej so velikokrat njegova dela malo avtobiografska in malo izmišljena, ima pa veliko tem, povezanih s sexom.
v knjigi, ki sem jo jaz brala, je bil opisan kot nek novinar/pisatelj, poročen a se je potem zapletel z neko prostitutko, s katero je potem nekaj časa celo živel... joj joj... ne vem, spomnim se samo nekih scen, ki pa ne vem, ali bodo kaj pomagale... pa bi jo res rada našla...
-
Velouria - Debatorica
tinak napisal/-a:punce, prosim, ne bodite jezne, ker se vmešavam v vašo temo, ampak vidim, da ste ene res poznavalke knjig... mene pa grozno muči ena knjiga, ki sem jo enkat žebrala, pa ne prebrala do konca, in kot ponavadi sem SPET pozabila ime pisatelja in naslov.
Ne bluzi, nič se ne vmešavaš, saj je tema odprta za vse! Glede tvojega vprašanja - najprej mi je prišel na misel Henry Miller. Sama njegovih del sicer nisem brala, je pa moja frendica totalno navdušena nad njim, heh. Je bilo tisti "prostitutki" slučajno ime June?
Nekaj naslovov njegovih del v slovenščini: Kozorogov povratnik, Rakov povratnik, Seksus itd.
Za razumevanje knjige, v kateri avtor piše o samem sebi, je seveda potrebno poznati nekaj splošnih avtobiografskih podatkov. Henry Miller se je rodil leta 1891 v newyorškem Brooklynu kot sin nemških priseljencev. Že v mladih letih je veliko potoval po ZDA in se preživljal z različnimi poklici. Ko se je vrnil domov, se je najprej odločil, da se bo preživljal s poučevanjem klavirja, ker si je želel postati koncertni pianist. Vse, kar je v tem poklicu dosegel, je bilo, da je imel priložnost intimno spoznati veliko deklet in žensk, med katerimi je bila tudi njegova bodoča žena Beatrice. Z njo je štiri leta skušal živeti povsem običajno življenje in v tem času je bil tudi zaposlen kot kadrovski referent kurirskega oddelka poštnega podjetja Western Union. Tovrstne iluzije so se dokončno razblinile, ko je spoznal in se zaljubil v plesalko June Smith, zapustil ženo in otroke in šel živet z njo v newyorški Greenwich Village, kjer so takrat živele predvsem najrazličnejše vrste umetnikov in boemov.
Tole deluje kaj znano? Samo ugibam. Če sem zgrešila, naj pa še katera druga poskusi.
ps: Mercy sem do konca prebrala že čez vikend. Konec me je rahlo razočaral, knjiga kot taka pa me je nekako zasvojila, kar nisem je mogla odložiti. Ne gre toliko za zgodbo kot za "čustva" (ne znam razložiti) v knjigi. Definitivno zame ena izmed njenih boljših knjig.
Na polici me čakata še njeni knjigi Picture Perfect in Salem Falls, ampak zaenkrat si bom vzela odmor od Jodi Picoult, da se je ne bom prenajdela, heh. Trenutno berem Desin roman Panika, ampak to spada že v drugo temo.
-
Josephina - Cosmofrik
- Na forumu od: 20. 8. 2006
Jaz sem pa ravno vceraj prebrala knjigo Zbogom, dekleta - James Patterson. Knjiga je res fenomenalna, če bi mela čas bi jo prebrala v enem dnevu. Tko, da čeje keri dolgcas, naj jo prebere. Jaz grem pa jutr v knjiznico po nasledni "del".
-
Bulma - Cosmopsiho
- Na forumu od: 16. 11. 2004
- Kraj: BLTNC
Prebrala Imela sem 12 let, vzela sem kolo in se odpeljala v šolo- Sabine Dardenne. Pretreslija knjiga. Drugače pa dobra. Zadnje čase mi full pašejo te resnične izpovedi. In lahko se le zahvalim, da je v mojem življenju vse ok.
-
Velouria - Debatorica
tinak napisal/-a:Velouria- malo pozen odgovor, pa vseeno! to je to! hvala :bussi:
skoraj sem si glavo razbila, ker se nisem in nisem spomnila! hvala res!!
Ni problema, z veseljem pomagam - sploh ko gre za knjige!
Paniko sem prebrala v dveh dnevih in me ni impresionirala ... Sicer spada pod chick lit, ampak bom kar tukaj komentirala, hmm. Glavna junakinja Vera mi je bila totalno antipatična, obup od ženske. Sicer je imela svoje silly smešne momente, ampak določenim stvarem se pač nisem mogla smejat, npr. to, da bi rajš izvedla, da ima raka, kot pa da imam njen oboževani moški drugo ženko. Še hujše - ženski, ki so ji postrelili vso družino, očita, da nima pojma kaj je trpljenje (Vere že nekaj dni tip ni poklical al whatever). Vem, da naj bi bilo kao smešno, hehe, ampak jaz sem se ob takih komentarjih samo zmrdovala. Kot pravim, ima svoje momente, ampak na splošno mi je pustila bolj mlačen okus.
Trenutno pa berem roman Book Lover, ampak še težko komentiram, ker sem šele na začetku (manj kot 100 strani). Zaenkrat ogromno debat o knjigah in branju, kar je super, ampak premalo akcije in preveč digresij, kar pa ni tako zelo dobro. Držim pesti, da se bo to kmalu popravilo, ker je drugače knjiga kar obetavna.
-
kr.ena - Cosmopsiho
Mark Haddon: Velika zadrega
Kar v redu in zabavno, ampak glede na njegovo knjigo Skrivnostni primer ali kdo je umoril psa sem pričakovala več.
Joanna Briscoe: Spi z menoj
Lepo napisana knjiga, včasih malo patetična, proti koncu skoraj kriminalka ...
Lucia Extebarria: Čudež v ravnovesju
Najboljše branje tega tedna! Sicer debel špeh od knjige, ampak mi je bila zelo všeč.
Kar v redu in zabavno, ampak glede na njegovo knjigo Skrivnostni primer ali kdo je umoril psa sem pričakovala več.
Joanna Briscoe: Spi z menoj
Lepo napisana knjiga, včasih malo patetična, proti koncu skoraj kriminalka ...
Lucia Extebarria: Čudež v ravnovesju
Najboljše branje tega tedna! Sicer debel špeh od knjige, ampak mi je bila zelo všeč.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
da l čovek išta rešava
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov