Knjige/ Razni romani
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
-
gemini - Cosmofrik
- Na forumu od: 8. 9. 2004
- Kraj: notranjska
kr.ena napisal/-a:Andrej Kurkov: Piknik na ledu
Krasna knjiga, najbrž sem malo subjektivna, ker sem itak zaljubljena v vse, kar je ruskega (ok, pisatelj je Ukrajinec, ampak piše v ruščini), pa še pingvini so mi ene najbolj simpatičnih živali.
Čeprav zgleda vsebina čisto absurdna, se bere kot realna zgodba. Depresivni pingvin, ki najbrž pogreša Antarktiko in prijatelje svoje vrste, drži ogledalo osamljenosti glavnega junaka ...
Konec je dober ... ampak skrbi me, kaj se je zgodilo s pingvinom ...
Men tud zlo ušečna knjiga (še ena ljubiteljica rusov). Je pa res zanimivo kako se kniga bere, kot, da bi bil pingvin najbolj običajna domača žival, tko priraste k src-
Ampak me jezi ker ne vem kaj je pol z njim.
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
V Ljubljani v Konzorciju imajo veliko izbiro. Včasih pogledam tudi nasproti Magistrata v Dzs in par metrov naprej, mislim, da je Oxford center. Pa majhna knjigarnica Behemot v Židovski stezi (nasproti Trgovine s konceptom Vale Novak).
Mislim, da se da povsod v teh knjigarnah tudi naročiti določeno knjigo.
O nakupih prek interneta ti bodo pa druge povedale ...
Mislim, da se da povsod v teh knjigarnah tudi naročiti določeno knjigo.
O nakupih prek interneta ti bodo pa druge povedale ...
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
-
le@ - Komunikatorka
- Na forumu od: 24. 11. 2006
- Kraj: Domžale
Jaz jih tudi najraje v Behemotu naročam, pošljem spisek, katere bi rada, nazaj mi pošljejo cifro, ki jo bom plačala, če mi je cifra všeč (pa mi ponavadi je), jih naročim, pa jih čez kakšna 2 tedna dvignem, pol pa veselo berem.
Pa še zelo prijazni so v Behemotu.
Pa še zelo prijazni so v Behemotu.
- sarita
- Komunikatorka
- Na forumu od: 20. 6. 2007
Keya, me zanima, kako so ti bili všeč Satanski stihi? Jst sem obupala po kakih 20ih straneh. Mi je bila ful zmedena knjiga in nikakor ne poletno branje... Mogoče kdaj drugič... ali pa tudi ne...
Pa ena je napisala, da ji je bila všeč Deklica in sončnice. To je le ena od knjig v trilogiji pisateljice Noëlle Châtelet. Imaš še Ženska v rdečem in Dama v modrem. Meni so bile tudi všeč. klik
Pa ena je napisala, da ji je bila všeč Deklica in sončnice. To je le ena od knjig v trilogiji pisateljice Noëlle Châtelet. Imaš še Ženska v rdečem in Dama v modrem. Meni so bile tudi všeč. klik
-
nanyka - Komunikatorka
- Na forumu od: 11. 9. 2006
- Kraj: 18km iz mb
Punce hvala za odgovor!
Sem mi sanjalo ni da obstaja kaki behemet!
Ker sem iz Mb, sem se odločla da bom behemotu poslala mejl za knjige,pa da vidim kaj mi bojo pol odpisali,če bo ratalo pa mi bo pol knjige dvignila prjatlca ko je v Lj!
Sem mi sanjalo ni da obstaja kaki behemet!
Ker sem iz Mb, sem se odločla da bom behemotu poslala mejl za knjige,pa da vidim kaj mi bojo pol odpisali,če bo ratalo pa mi bo pol knjige dvignila prjatlca ko je v Lj!
When God Created Men, She Was Only Kiding!
- norolescentka
- Kofetarica
- Na forumu od: 12. 8. 2005
- Kraj: štajerska
kr.ena napisal/-a:tmis_ napisal/-a:
Sedaj pa berem "The Hitchhiker's Guide to the Galaxy" od Douglas Adamsa. Je kar debela bukva, upam da mi jo uspe predelat
Štoparski vodnik je bil meni super knjiga. Je pa res ne bi mogla brat v angleščini, ker ima cel kup nekih besednih iger in tipično angleškega humorja, za kar moraš biti zelo dober v angleščini, da vse razumeš.
to preberte celo triologijo!!!zakon, da dol padeš!!!!film je bil pa tko za en k...da skor nism mogla verjet, da so snemal po knjižni predlogi....sploh niso pointa zadel
napisal je pa še eno knjigo o enem detektivu-noro dobra tut.
življenje je treba uživat! ne veš, kaj te čaka za naslednjim vogalom...
-
kr.ena - Cosmopsiho
kr.ena napisal/-a:Jodi Picoult: The Pact
Emily in Chris se poznata celo življenje, njuni družini živita v sosednjih hišah in starši so najboljši prijatelji. Nekje pri 14. letih njuno prijateljstvo spontano in samoumevno preraste v nekaj več.
Pri 18. letih pride do tragedije. Emily umre zaradi strela v glavo, Chris je ranjen. Je bil to dogovorjeni dvojni samomor, ki se ni posrečil, umor, ali kaj tretjega?
Odlično napisano, v tipičnem stilu Picoultove, z natančno razčlenjenimi značaji, knjige kar ne moreš odložit, ampak meni osebno je bila to še najmanj prepričljiva njena knjiga.
Moj favorit je še vedno Rojena iz tvojega življenja, ki je zaenkrat edina v slovenskem prevodu. Tam se lahko resnično vživim v vse osebe, razumem njihova dejanja in reakcije in ne najdem točke, kje je kdo naredil usodno napako, da so se stvari obrnile v neizogibno tragedijo. Je bila napaka že Annino spočetje? Prvi poseg pri njej, ki ni bil le nedolžno darovanje krvi? Dela napako Anna? Ali Kate? Njuni starši? Zdravniki?
Pri Vanishing Acts in Salem Falls so stvari malo manj zakomplicirane, ampak še vedno lahko razumem, zakaj so ključni ljudje reagirali tako kot so in postavili sebi in svojim bližnjim življenje na glavo.
The Pact pa ... bi mi moralo biti žal, ker nisem doživela take vseobsegajoče ljubezni, ker si je niti ne morem predstavljati? Ali imam pravzaprav srečo, ker take vrste "ljubezen" (obsedenost?) že od Romea in Julije naprej vodi v neizogibno katastrofo.
Ne vem. Vem pa, da bom nadaljevala z branjem Picoultove. Naslednje tri knjige me že čakajo na polici.
Jutri je na Pop tv film, posnet po romanu The Pact. Najverjetneje je zanič ... ampak bom vseeno gledala.
Sicer pa sem v zadnjem mesecu prebrala še The Tenth Circle in Harvesting the Heart. Dobro napisano ampak nič posebno pretresljivega ...
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
da l čovek išta rešava
-
Velouria - Debatorica
- Na forumu od: 2. 8. 2005
kr.ena napisal/-a:Jutri je na Pop tv film, posnet po romanu The Pact. Najverjetneje je zanič ... ampak bom vseeno gledala.
Ooo, hvala za info! (klik) Film bo verjetno res razočaranje, ampak sama ga bom vseeno gledala!
Drugače pa trenutno berem Pokoro. Priznam, da knjigi do trailerja nisem posvečala pretirane pozornosti, trailer me je pa navdušil in tako sem se odločila, da bom pred ogledom filma najprej prebrala knjigo. Sicer sem še bolj na začetku, ampak zaenkrat uživam ob branju! Še prej omenjeni trailer ...
now I have you sleeping next to me ... and this is home
-
kr.ena - Cosmopsiho
Velouria napisal/-a:
Drugače pa trenutno berem Pokoro.
Rada imam McEwana, čeprav mi je bila Pokora še najmanj všeč. Prijateljica, ki je brala original, je rekla, da je slab prevod ... sem pa bila navdušena nad Soboto, prebrala pa sem tudi Otrok o pravem času in Amsterdam.
Jutri pa se bova najbrž lahko zgražali, kako so uničili tekst Jodi Picoult ...
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
da l čovek išta rešava
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Žal nisem prebrala, ker je ni blo v moji knjižnici..Poison Girl napisal/-a:purple_rain, jaz sem začela brat Peščene sipine, pa me sploh niso pritegnile /.../ Sporoči, če so ti bile sipine všeč
Si mogoče že pogledala v kakšno knjižnico? Moja je kar dobro založena..nanyka napisal/-a:Hm mene nekaj zanima: videla sem da veliko punc bere angleške knjige, pa me zanima kje si jih naročite, ker kot vse vemo slovenske knjigarne le-teh nimajo dosti
Men je blo tud tole ful všečno, še najbolj pa Deklica in sončnice.sarita napisal/-a:Pa ena je napisala, da ji je bila všeč Deklica in sončnice. To je le ena od knjig v trilogiji pisateljice Noëlle Châtelet. Imaš še Ženska v rdečem in Dama v modrem. Meni so bile tudi všeč. klik
"Trilogija v petih delih", hehe.. itak da je zakon!! Letos sem jo že prebrala, naslednje leto probam v ang.norolescentka napisal/-a:tmis_ napisal/-a:
Sedaj pa berem "The Hitchhiker's Guide to the Galaxy" od Douglas Adamsa. Je kar debela bukva, upam da mi jo uspe predelat
to preberte celo triologijo!!!zakon, da dol padeš!!!! /.../napisal je pa še eno knjigo o enem detektivu-noro dobra tut.
Tisti detektiv je pa Dirk Gently, sam tega se pa še nisem lotila.
-
kr.ena - Cosmopsiho
Anna Gavalda: Samo skupaj, nič drugega
Prijetno branje, nič drugega
Prijetno branje, nič drugega
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
da l čovek išta rešava
-
kr.ena - Cosmopsiho
Velouria napisal/-a:Drugače sem pa danes zaključila z branjem / poslušanjem (audiobook) Trinajste zgodbe ... Thumbs up!! Še en dober roman, ki me je res potegnil!
V središču zgodbe je Vida Winter, najbolj priljubljena pisateljica v Angliji, o kateri nihče ničesar ne ve. Za zapis svoje biografije izbere Margaret, saj ve, da sta njuni zgodbi povezani. Margaret tako dalj časa preživi na Vidinem posestvu, posluša zgodbo o Vidini preteklosti in jo zapisuje, hkrati pa tudi sama odkriva delčke zgodbe. Tako izve za posestvo Angelfield, za dvojčici Emmeline in Adeline, za varuško, zdravnika, gospodinjo, vrtnarja in še veliko, veliko več. (Skozi celoten roman se izmenjujeta dve pripovedovalki - Vida (preteklost) in Margaret (sedanjost).
Zgodba je zelo skrivnostna, celo malo temačna. Posebej pa me je impresioniralo to, da avtorica skozi celotno zgodbo predstavi ogromno majhnih delčkov, ki se skladajo s trenutno zgodbo, toda šele na koncu lahko iz teh koščkov sestavimo PRAVO sliko. Res, neverjetno!
Odličen vrhunec & razplet ter dober, zadovoljiv konec. Fantastično branje, priporočam!
Je končno prišla na vrsto Dobra knjiga, zadnjih sto strani sem brala do petih zjutraj, ker sem morala zvedet, kako se konča ...
Če sem malo cinična, je zgodba sama zelo za lase privlečena in naivno patetična, ampak napisano je zelo dobro. Pač jaz sem malo skeptična do teh štorij, ko folk umre ali se jim zmeša od nesrečne ljubezni; nekako mi ni realistično ... pa saj ni važno.
Knjigo vsekakor priporočam ...
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
da l čovek išta rešava
-
Mayflower* - Kofetarica
- Na forumu od: 10. 6. 2007
Obožujem romane od pisateljice Nore Roberts, prebrala sem jih kar nekaj in vsi so mi bli zelo všeč ... tako, da če rade berete in tega še niste prebrale vam priporočam, mogoče je še najboljša Rojena iz dolžnosti ...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov