Knjige/ Razni romani

Vse o svetu umetnosti. Torej, kulturniki vseh dežel združite se.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 29. Apr. 2007 20:49

Moje Jodi Picoult se kopičijo na polici in čakajo na boljše čase. Prebrala sem Mercy, The Pact, Plain Truth, Keeping Faith, Salem Falls, Vanishing Act in seveda Rojena iz tvojega življenja. Ostalo mi je še kakih 5 knjig, potem bom pa dohitela tempo njenega pisanja :wink:

Sicer sem pa v zadnjem tednu prebrala dve super knjigi.
Albert Sanchez Pinol: Mrzla koža
Sama vsebina - tip pride na samoten otok in se spopada s pošastmi iz morskih globin - na prvi pogled deluje trapasto. Ampak v bistvu je cel roman prispodoba. Res fenomenalno; konec mi še zdaj ni jasen, moram še enkrat prebrat ...
Odstavek iz romana:
Poslednji blisk tiste noči je razsvetlil mojo pamet. Proti sebi sem imel tisoč pošasti. Toda v resnici moj sovražnik niso bile one, prav tako kot potresi niso sovražniki stavb, zgolj so.

Druga knjiga je pa Aubrey Flegg: Dekle v zelenem Dogaja se v 17. stoletju, slikar portretira mlado dekle, ampak spet seveda ni stvar v osnovni zgodbi ...
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
klio
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 18. 4. 2007
Kraj: Celje

Neprebrana objavaNapisal/-a klio » 01. Maj. 2007 20:28

Js trenutno berem Quo vadis in mi je ful dobra, če vas zanimajo zgodovinske teme seveda :D
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 04. Maj. 2007 11:08

Vedrana Rudan: Črnci v Firencah klik
Zanimivo, dobro napisano, ampak brez nekih presežkov.

Ne vem zakaj, avtorico stalno zamenjujem z Rujano Jeger (ženska piše zabavne chick kolumne v hrvaškem Cosmu)... njen Darkroom moram tudi čimprej prebrati.
In ko pomislim na Jegrovo, takoj pomislim na njeno mamo ... Slavenka Drakulić je še ena hrvaška pisateljica, ki jo tule priporočam. (Kot da me ni, Kako smo preživeli komunizem in se smejali, Okus po moškem, ...)
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 04. Maj. 2007 11:41

kr.ena napisal/-a:In ko pomislim na Jegrovo, takoj pomislim na njeno mamo ... Slavenka Drakulić je še ena hrvaška pisateljica, ki jo tule priporočam. (Kot da me ni, Kako smo preživeli komunizem in se smejali, Okus po moškem, ...)
Res?
Jz sem pa brala Okus po moškem... Sicer zanimivo, na momente pa res :?
Uporabniški avatar
Velouria
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 2. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Velouria » 04. Maj. 2007 21:51

Wow, kr.ena - ti pa res ekspresno bereš! :D Kapo dol!

kr.ena napisal/-a:Moje Jodi Picoult se kopičijo na polici in čakajo na boljše čase. Prebrala sem Mercy, The Pact, Plain Truth, Keeping Faith, Salem Falls, Vanishing Act in seveda Rojena iz tvojega življenja. Ostalo mi je še kakih 5 knjig, potem bom pa dohitela tempo njenega pisanja :wink:

Dobra novica - v Konzorciju so očitno dobili novo pošiljko knjig Jodi Picoult in med njimi je ogromno naslovov, ki jih prej še niso imeli. Nisem se mogla upreti in sem seveda takoj kupila Picture Perfect in Mercy. :D Opazila sem pa tudi trade paperback izdajo Nineteen Minutes. ;)

Ko smo že pri tem - dva dni nazaj sem dokončala Nineteen Minutes. Konec me je itak spet totalno šokiral in sem bila potem še cel dan zadeta (podobno kot pri MSK). Ko sem brala reviewe, pa se je ljudem konec zdel nerealen itd., meni osebno pa je bil ful všeč. Niti pod razno nisem pričakovala, da se bo zgodba tako razpletla, ampak mi je bilo všeč. :) Ta roman me je res navdušil skoraj tako kot My Sister's Keeper, čeprav sem opazila, da avtorica določene teme in motive ''reciklira'' iz prejšnjih knjig. V njenem zadnjem romanu sem opazila povezave s The Pact, My Sister's Keeper in Plain Truth, odvetnik pa je isti kot v Salem Falls. :D Mene to sicer to ni pretirano motilo, knjiga je še vseeno fantastična!!!

Pri meni gre zdaj Jodi Picoult malo na pavzo - odločila sem se namreč, da bo še enkrat prebrala vseh 6 knjig o Harryju Potterju, preden izide zadnja knjiga. :D
now I have you sleeping next to me ... and this is home
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 04. Maj. 2007 23:13

Velouria napisal/-a:Wow, kr.ena - ti pa res ekspresno bereš! :D Kapo dol!

Zadnje čase sem bila bolj malo na forumu, pa sem napisala še knjige za nazaj ... preberem v povprečju 2-3 knjige na teden. Se že dolgo spravljam pisat svoj osebni seznam prebranih knjig z mnenji in citati, pa mi nekako ne uspe. Tako zaenkrat uporabljam kar tale forum za evidenco.
Velouria napisal/-a:Dobra novica - v Konzorciju so očitno dobili novo pošiljko knjig Jodi Picoult in med njimi je ogromno naslovov, ki jih prej še niso imeli. Nisem se mogla upreti in sem seveda takoj kupila Picture Perfect in Mercy. :D Opazila sem pa tudi trade paperback izdajo Nineteen Minutes. ;)

Sem opazila ... in tudi nabavila dve manjkajoči knjigi. Nineteen Minutes pa nisem videla ... grem v torek pogledat. Trenutno mi manjkajo v zbirki le še tele:
Nineteen Minutes
Second Glance
Songs of the Humpback Whale
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 14. Maj. 2007 20:19

Toni Morrison: Ljubezen
Ni slaba knjiga, ampak nekako ni bil pravi trenutek zanjo. :? Mi ni potegnila ...
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 24. Maj. 2007 12:15

Spet berem Štoparskega vodnika! :D :jump: :jump:

Čakam pa še angleške izvode .. upam, da bo šlo skoz. Slika
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 28. Maj. 2007 11:10

Marko Vidojković: Kremplji
Za prebrat, ampak nič kaj posebno navdušujočega.

Ponovno sem prebrala Liz Jensen: Deveto življenje Louisa Draxa
Zanimivo, napeto branje, za kanček preveč "nadnaravnega" za moj okus, ampak dobra psihologija.

Končno sem prišla do Desa Muck: Peskovnik Boga Otroka
Bolj mi je všeč kot Panika, spominja me na Fergusonovo Srečo, čeprav sem brala v nekem intervjuju, da Muckova zanika, da bi sploh brala Fergusona.
Sicer ni ravno globoka literatura, ampak jezik Dese Muck je zabaven in se da uživat v branju ("patetičen haiku, ki spominja na nakupovalni seznam shizofrenika" ali da se "zaljubljenci obnašajo kot zadrogirani vrabci" :D )
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
Uporabniški avatar
nefertit
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 10. 2004
Kraj: okolica ljubljane

Neprebrana objavaNapisal/-a nefertit » 28. Maj. 2007 14:25

v zadnjih dnevih predelala:
Nicholas Sparks: Usodni ovinek (roman o vdovcu, k se počasi pobira po ženini smrti in se nanovo zaljubi v sinovo učiteljivo. vseskozi pa ga mori dejstvo, da nikoli ni našel človeka, ki mu je povozil ženo. ko spet postane srečen, pa se vrne tudi povzročitelj nesreče... ).

in pa Nicholas Sparks: Trije tedni z mojim bratom (življenska zgodba pisatelja, ki jo prepleta s sedanjikom med potovanjem okoli sveta z svojim bratom. lep roman z vsemi padci in vzponi pisatelja in njegove družine. na trenutke me je spravila v :cry: .)
A moment on your lips, forever on your hips!
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 28. Maj. 2007 16:14

nefertit napisal/-a:Nicholas Sparks
Ne vem če sem že kje napisala, bom pa še enkrat :) jz sem brala njegovo (čeprav je to bolj ljubezenska tematika) knjigo Viharna Noč..o ženski, ki se ji poruši svet, ko jo po skoraj 2desetletjih zakona zapusti mož. Z idejo, da se malo pobere, pomaga prijateljici z neko počitniško kočo in sem tam nesmrtno zaljubi v nekega neznanca..
Res lepo napisano, ganljivo, mi je kar seglo v srce in večkrat pripeljalo do solz.. Slika
Uporabniški avatar
nefertit
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 10. 2004
Kraj: okolica ljubljane

Neprebrana objavaNapisal/-a nefertit » 28. Maj. 2007 19:11

purple_rain napisal/-a:
nefertit napisal/-a:Nicholas Sparks
Ne vem če sem že kje napisala, bom pa še enkrat :) jz sem brala njegovo (čeprav je to bolj ljubezenska tematika) knjigo Viharna Noč..o ženski, ki se ji poruši svet, ko jo po skoraj 2desetletjih zakona zapusti mož. Z idejo, da se malo pobere, pomaga prijateljici z neko počitniško kočo in sem tam nesmrtno zaljubi v nekega neznanca..
Res lepo napisano, ganljivo, mi je kar seglo v srce in večkrat pripeljalo do solz.. Slika

sm tud to prebrala ja. on je eden izmed mojih najljubših avtorjev. odlične do tud njegove: Beležnica, Ljubezen v steklenici in Samanthina pisma Jennifer. Vse so za :cry: se.
A moment on your lips, forever on your hips!
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 01. Jun. 2007 23:42

Andrej Kurkov: Piknik na ledu
Krasna knjiga, najbrž sem malo subjektivna, ker sem itak zaljubljena v vse, kar je ruskega (ok, pisatelj je Ukrajinec, ampak piše v ruščini), pa še pingvini so mi ene najbolj simpatičnih živali.
Čeprav zgleda vsebina čisto absurdna, se bere kot realna zgodba. Depresivni pingvin, ki najbrž pogreša Antarktiko in prijatelje svoje vrste, drži ogledalo osamljenosti glavnega junaka ...
Konec je dober ... ampak skrbi me, kaj se je zgodilo s pingvinom ... :D
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 1. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a urszika » 02. Jun. 2007 12:42

purple_rain napisal/-a:Spet berem Štoparskega vodnika! :D :jump: :jump:

Čakam pa še angleške izvode .. upam, da bo šlo skoz. Slika

Če misliš angleške izvode Vodnika ga majo v Oxford centru.. Jaz sem ga kupla dve leti nazaj, vse je zbrano v eno veliko buklo, dodane so še tri zgodbe. Knjiga je pa stala neverjetnik 3 tisoč bivših tolarjev + še nekaj drobiža :eek:
Čeprav po tvojem postu sklepam da maš ti to že nekje ogledano ali celo naročeno :D
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 07. Jun. 2007 14:30

Ja, se spomnim, da sem tud jz nekje pred novim letom v eni od knjigarn zasledila eno res prav smešno poceni ponudbo za to knjigo, sam nevem kaj sem takrat čakala in ne kupila :roll: :wall: ..pa zihr bi se jo še kje dobil, pa sem zgleda tolk nesposobna bla it najdt (no, pač na spletu nikjer ni blo :D); sicer pa, hvalabogu za eBay :D in avkcije..tko da zdej dobim za glih eno tako ceno(bivših 3k).

Vrni se na Kultura

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov