Knjige/ Razni romani
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
- vžigalica
- Sramežljivka
- Na forumu od: 10. 8. 2015
Zanima me če poznate kakšno knjigo ki je napisana v stilu Roalda Dahla ( Kratke zgodbe za odrasle - Poljubček..., Moj striček Oswald,...) Ker obožujem njegov stil pisanja njegovo domišljijo.. Problem je ker sem prebrala že vse prevode njegovih knjig, tiste ki pa niso prevedene sem pa prebrala v angleščini in me res zanima če mogoče poznate še kakšnega pisatelja z odbito domišljijo? Ali pa kakšno res odštekano knjigo?
-
cauliflower - Debatorica
- Na forumu od: 26. 12. 2014
Trgovinica za samomore - Jean Teulé
Kratka in duhovita Sem tu gor zasledila priporočilo in je res fajna
Kratka in duhovita Sem tu gor zasledila priporočilo in je res fajna
I'm just ... happy.
I've never felt that before.
I'm just exactly where I want to be.
(Eternal Sunshine of the Spotless Mind )
I've never felt that before.
I'm just exactly where I want to be.
(Eternal Sunshine of the Spotless Mind )
- vžigalica
- Sramežljivka
- Na forumu od: 10. 8. 2015
Stoletnika sem žal že prebrala, sicer že pred časom, pred kratkim sem videla tudi film... kar mi gre ponavadi na živce ker mi popolnoma podre mojo predstavo o likih in okolju, ampak lahko rečem da priporočam in knjigo in film.
Trgovinica za samomore, to si pa zagotovo sposodim še danes
Vesela bom še vsakega nadaljnega predloga.
Trgovinica za samomore, to si pa zagotovo sposodim še danes
Vesela bom še vsakega nadaljnega predloga.
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
obstaja tudi animiran film trgovinica za samomore. priporočam
- *Lani*
- Debatorica
- Na forumu od: 1. 12. 2011
Jaz nekako podoben občutek kot pri kratkih, črnohumornih zgodbah Roalda Dahla dobim tudi pri nekaterih izmed zgodb Sigizmunda Kržižanovskega, na primer v tej, tej ali tej knjigi, ali Stanislava Lema, na primer v tej, tej, tej ali tej knjigi, pri tem pa se Kržižanovski in Lem poslužujeta veliko več fantastičnih in znanstvenofantastičnih elementov. Ne vem, če so v vsakem od navedenih primerov na voljo tudi prevodi v slovenščino, prevodi v angleščino pa mislim, da bi morali biti, vsaj glede na prilepljene povezave.
-
Ljubljancek - Sramežljivka
- Na forumu od: 6. 1. 2016
- Kraj: Ljubljana
Pred kratkim sem si pogledal film Marsovec in me je zelo navdusil. Razmisljam da bi prebral se knjigo, se mi splača, ali je bilo že vse videno v film? ali je cisto druga izkušnja
Get your hair back or your money back! http://www.hairback.eu
-
Exit - Cosmofrik
- Na forumu od: 25. 2. 2012
Kolega mi je povedal, da si je pogledal film pa potem prebral še knjigo, in je bil popolnoma navdušen - zelo smešna pa itak bolj poglobljena zgodba. tko d go for it
“I took a deep breath and listened to the old brag of my heart. I am, I am, I am.”
-
Led Zeppelin - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 8. 2010
Firestorm napisal/-a:Sarissima napisal/-a:Definitivno si poglej. Pa Assassin's apprentice si že brala? Meni je to tako lahkotno poletno branje. Brala sem celo trilogijo cca 1 teden, med izpitnim, do 4, 5 h zjutraj, in se potem čez dan učila, zvečer pa spet nisem mogla odložit knjige.
To zbirko imam doma! Ampak je še nisem prebrala, pa se mi že kar nekaj časa valja okrog. Očitno skrajni čas, da se je lotimExit napisal/-a:Uh njegova temna tvar je proooooooper.
Kako je fajn, da so na tem forumu ljudje, ki so to prebrali. Jaz svojim bližnjim težim naj preberejo, že zato, da bi se lahko skupaj z nekom navduševala in razglabljala. Pa se nikomur ne ljubi.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
-
Sarissima - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 26. 12. 2010
Ne vem kam drugam vprašat - kako hitro dostavijo knjige iz book depository ja? Vse bodo poslane iz UK
Pa za ziher pridejo? Sem naročila za 50eur robe, ne bi rada da se kje zgubijo
Pa za ziher pridejo? Sem naročila za 50eur robe, ne bi rada da se kje zgubijo
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
-
Sarissima - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 26. 12. 2010
Super, itak rabim za Miklavža šele
Wiiiiiiiii se že veselim paketa!
Wiiiiiiiii se že veselim paketa!
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]