Knjige/ Razni romani

Vse o svetu umetnosti. Torej, kulturniki vseh dežel združite se.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

Uporabniški avatar
*slatka*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 1. 2006
Kraj: v pravljici*

Neprebrana objavaNapisal/-a *slatka* » 26. Mar. 2007 17:44

Imam eno vprašanje, pa ga bom zastavila kar tukaj :)

Mogoče katera ve kakšen je angleški naslov knjige od Victorie Holt - Hiša ob močvirju?

Edit: Sem že našla :)
Biti pripravljen, je veliko,
znati čakati, je še več,
toda izkoristiti pravi trenutek, je vse.
Uporabniški avatar
Velouria
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 2. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Velouria » 26. Mar. 2007 20:59

Kooončno berem Plain Truth od Jodi Picoult in me je noro potegnila! Ko berem, totalno notr padem in lahko bi kar brala in bralaaa, ampak imam žal trenutno ful nekih obveznosti na faksu, tako da uspem prebrati dejansko same kakšni dve poglavji na dan - premalo. :( Zaenkrat res super knjiga in prav zanima me, kako se bo tale zgodba razpletla!

Ko smo že pri Jodi Picoult - sem omenila, da sem njeno najnovejšo knjigo Nineteen Minutes dobila že 2. marca, medtem ko je v Ameriki izšla šele 6. marca? :cool: Jp, v Behemotu so mi jo ful hitro dostavili! :D Sicer je še nisem uspela prebrati, ampak VEM, da bo fantastična knjiga. :D Spodaj je pa še trailer za to knjigo.

ps: Če kdo želi, lahko tukaj glasuje za Jodi Picoult, ki je bila nominirana za The Author of the Year. ;)
Zadnjič spremenil Velouria, dne 26. Mar. 2007 21:08, skupaj popravljeno 1 krat.
now I have you sleeping next to me ... and this is home
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 26. Mar. 2007 21:07

Velouria napisal/-a:Ko smo že pri Jodi Picoult - sem omenila, da sem njeno najnovejšo knjigo Nineteen Minutes dobila že 2. marca, medtem ko je v Ameriki izšla šele 6. marca? :cool: Jp, v Behemotu so mi jo ful hitro dostavili! :D Sicer je še nisem uspela prebrati, ampak VEM, da bo fantastična knjiga.

Jaz sem pa prosila prijateljico, ki je šla v začetku marca v Anglijo, pa je še niso imeli :( Sicer pa imam še tri njene doma za prebrat (Perfect Match, Second Glance in The Tenth Circle).

Uživaj še naprej v Plain Truth :wink:
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
Velouria
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Velouria » 26. Mar. 2007 21:16

Nineteen Minutes v Angliji izide šele 19. aprila. ;) klik

Meni osebno je ameriška naslovnica bolj všeč, zato sem si naročila to verzijo. Na paperback se mi pa ni dalo čakati, ker baje izide šele januarja.

Jodi Picoult je dokončala naslednjo knjigo Change of Heart (izide naslednje leto), zdaj pa že piše novo. Ženska je res produktivna (in kreativna)! :D
FemmeFatal
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a FemmeFatal » 26. Mar. 2007 21:46

Zvoncica napisal/-a:Herman Hesse: Siddharta

Zanimiva knjiga, na začetku sem jo brala nekako odsotno, a me je potegnila in jo bom takoj še enkrat prebrala.

Zanimiva knjiga. Le sam naslov cloveka malce zmede, ker pricakuje, da bo govora o Sidarti Gautami. No, se pa tudi ta nekje vmes pokaze. Ena tistih, knjig, ki spadajo na domaco knjizno polico. :les:

Berem pa trenutno Vojno in mir in spet odkrivam, zakaj tako zelo obozujem Tolstoja. :love:
Uporabniški avatar
Bulma
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 16. 11. 2004
Kraj: BLTNC

Neprebrana objavaNapisal/-a Bulma » 27. Mar. 2007 6:52

FemmeFatal napisal/-a:
Zvoncica napisal/-a:Herman Hesse: Siddharta

Zanimiva knjiga, na začetku sem jo brala nekako odsotno, a me je potegnila in jo bom takoj še enkrat prebrala.

Zanimiva knjiga. Le sam naslov cloveka malce zmede, ker pricakuje, da bo govora o Sidarti Gautami. No, se pa tudi ta nekje vmes pokaze. Ena tistih, knjig, ki spadajo na domaco knjizno polico. :les:

Berem pa trenutno Vojno in mir in spet odkrivam, zakaj tako zelo obozujem Tolstoja. :love:

Siddharta je super knjiga! Sicer sem jo prebrala pred leti, vendar mi je full ostala v spominu.

Kar se pa tiče Vojne in miru - mam vse knjige doma, pa sem samo dve prebrala :D Moram se spet spraviti na delo :D
Is sex dirty? Only if it’s done right.
FemmeFatal
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a FemmeFatal » 27. Mar. 2007 23:02

Ja, odkar sem jo prebrala jaz je minilo ze kakih 8 let, se mi zdi. In priznam, da sem ze precej pozabila. Je ena tistih knjig, ki bi jih clovek z veseljem prebral veckrat, ce ne bi bilo se toliko knjig, ki ga cakajo.

Vojno in mir sem pa tud jaz ze veckrat zacela in tudi nehala. Drzi pesti, da pridem tokrat do konca. :lol:
Uporabniški avatar
Bulma
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 16. 11. 2004
Kraj: BLTNC

Neprebrana objavaNapisal/-a Bulma » 28. Mar. 2007 6:57

Držim pesti ja :D Pa potem boš še ti mene vzpodbujala da jo preberem. Sicer bo to trajalo...:)
Is sex dirty? Only if it’s done right.
Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 24. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a kepka » 30. Mar. 2007 15:02

Prebrala Das Boot (se enkrat). Priporocam, cetudi je grozna knjiga in spisana delno po resnicnih dogodkih. Pa precej je drugacna od literature, ki je trenutno popularna.
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 30. Mar. 2007 15:36

kepka napisal/-a:Prebrala Das Boot

Je to v nemščini? Kdo je avtor?
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 24. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a kepka » 30. Mar. 2007 16:58

Se opravicujem, pozabila dodat detajle. Ja, to je v nemscini, ampak ze dolgo obstaja prevod v slovenscino Podmornica, avtor pa je Lothar-Günther Buchheim - pa se link na wikipediji
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 30. Mar. 2007 23:06

Khaled Hosseini: Tek za zmajem

Uau. Še vedno sem zadeta, pravkar sem končala z branjem. Krasna knjiga. Priporočam :)
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 23. Apr. 2007 8:24

John Banville: Morje
Lepo.
Preteklost utriplje v meni kakor drugo srce.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 23. Apr. 2007 12:44

kr.ena napisal/-a:John Banville: MorjeLepo.
Preteklost utriplje v meni kakor drugo srce.
Sliši se lepo in kot nekaj, kar bi tud jz brala. Gre na mojo "čakalno listo". :)
Uporabniški avatar
Velouria
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Velouria » 27. Apr. 2007 22:34

kr.ena napisal/-a:Ja, ampak nož (oziroma škarje) so bile krvave od poroda. Otrok pa je umrl zaradi zadušitve. Na sodišču so dokazovali, da je imel neko bolezen, zaradi katere se je lahko zadušil ...

Počakajmo na Velourio, ki je podrobno predelala knjigo :wink:

No, Velouria je koooončno prebrala knjigo. :oops: Saj sem že med branjem omenila, da sem navdušena! Na koncu se mi je zdela kar malo dolgočasna, potem me je pa avtorica čisto na zadnji strani totalno šokirala - tipično, lol! :eek: Če sem prav razumela, potem je bila Sarah tista, ki je ubila otroka - Ellie tudi reče, da je mama kriva tistega, zaradi česar so sodili hčerki, poleg tega pa Sarah pojasni, da je vseskozi vedela za nosečnost in da ni mogla dopustiti take sramote, zato je pač to storila. :eek:

V glavnem, še ena mojstrovina izped peresa Jodi Picoult!!! :D

Trenutno pa berem še njeno Nineteen Minutes - po tistem, kar se je zgodilo na Virginia Tech se ji nisem mogla upreti. :( Berem jo sicer bolj počasi, ker mi čas ne dopušča več, ampak res, knjiga že na začetku zagrabi. Streljanje se namreč zgodi že takoj v prvem poglavju, storilec pa je ujet. Avtorica se v vsakem drugem poglavju vrne v preteklost in tako izvemo, kaj je pripeljalo do te tragedije.

Ravno to mi je pri JP ful všeč - da se zadev loti z različnih zornih kotov, pojasni vzroke, spremlja posledica in na koncu zgodbo brilijantno pripelje do konca! Kapo dol! Poleg tega pa je njen jezik čudovit, poetičen, junake pa res naredi 'žive'. Ne moram prehvaliti! :D

Anyway, sem skoraj na polovici Nineteen Minutes in zaenkrat je fantastična. Če bo šlo tako naprej, se zna zgoditi, da bo s prvega mesta mojih najljubših JP knjiga izrinila celo My Sister's Keeper ... :eek: :P

Vrni se na Kultura

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov