Knjige/ Ljubezenski in chicklit romani
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
Jaz pa berem zdaj Šminkasto džunglo avtorice Candace Bushnell, ki je tudi avtorica knjižne uspešnice in nadaljevanke Seks v mestu. Zaenkrat se mi zdi zanimivo lahkotno branje, pa tudi ni vse tako idealizirano kot v Seksu v mestu. 

-
nutella - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 5. 2005
- Kraj: Trbovlje
Prebrala "Nihče drug kot on" in "Življenje je norišnica". Obe super. Taki k not potegne, pa ne moreš nehat. Zdej mam doma Samo mrtev moški je dober moški in prosta linija.
Never pick a fight with an ugly person, they've got nothing to loose.
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Arijana Čulina: Vse uno, ki pupe rabimo znat o unih rečeh
Mislim, da bi lahko Gašperja Tiča in Natašo Tič Ralijan (alias AnoLizo) navedla kot soavtorja. Tekst v dalmatinskem dialektu sta prevedla v - mislim, da - ištrijanski.
Prav zanima me, če lahko to knjigo berejo tudi Štajerci in se zraven tako zabavajo, kot sem se jaz
Ki sem kao Primorka, pa sem kljub temu občasno rabila slovarček na koncu.
Na trenutke neizmerno zabavna, na trenutke malo manj ... v glavnem pa tipičen chicklit, ki mu dialekt daje še dodatno humorno dimenzijo.
Mislim, da bi lahko Gašperja Tiča in Natašo Tič Ralijan (alias AnoLizo) navedla kot soavtorja. Tekst v dalmatinskem dialektu sta prevedla v - mislim, da - ištrijanski.
Prav zanima me, če lahko to knjigo berejo tudi Štajerci in se zraven tako zabavajo, kot sem se jaz

Na trenutke neizmerno zabavna, na trenutke malo manj ... v glavnem pa tipičen chicklit, ki mu dialekt daje še dodatno humorno dimenzijo.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
-
mycosmogirl - Kofetarica
- Na forumu od: 25. 8. 2005
Skrivnostni čar Amande Quick! Zelo dober love roman! Zdej sem si že od nje sposodila Afroditina prstana!
Povzetek:
Ko stahoviti vitez Hugh Neomajni kot nevihta prihrumi na posestvo Lingwood, vsem - razen lady Alice - zatrepeta srce. Rdečelasa lepotica pronicljivega duha in ostrega jezika je prepričana, da sir Hugh ni človek, ki se ga je treba bati, temveč uresničitev njenih sanj. Ve, da prihaja po zeleni kristal in da bo silno nejevoljen, ko bo ugotovil, da čudovitega kamna ni več v njenih rokah. Vendar pa ima Alice za strašljivega temnega viteza že pripravljeno ponudbo. Z zameno za doto, ki ju bo z bratom rešila iz stričevega primeža, mu je s svojimi detektivskimi sposobnostmi pripravljena priskočiti na pomoč pri iskanju skrivnostnega zelenega kristala. Zgodovinska romantična pripoved.

Povzetek:
Ko stahoviti vitez Hugh Neomajni kot nevihta prihrumi na posestvo Lingwood, vsem - razen lady Alice - zatrepeta srce. Rdečelasa lepotica pronicljivega duha in ostrega jezika je prepričana, da sir Hugh ni človek, ki se ga je treba bati, temveč uresničitev njenih sanj. Ve, da prihaja po zeleni kristal in da bo silno nejevoljen, ko bo ugotovil, da čudovitega kamna ni več v njenih rokah. Vendar pa ima Alice za strašljivega temnega viteza že pripravljeno ponudbo. Z zameno za doto, ki ju bo z bratom rešila iz stričevega primeža, mu je s svojimi detektivskimi sposobnostmi pripravljena priskočiti na pomoč pri iskanju skrivnostnega zelenega kristala. Zgodovinska romantična pripoved.
-
prinzessin - Kofetarica
- Na forumu od: 29. 3. 2006
- Kraj: tu pa tam
jaz.ti@usoda.net
Upam, da se ne ponavljam
ampak mi je res totalno super knjiga. Vendar ni za tiste, ki ne marate nenadnih in pretresljivih koncev!
Angeliko(mislim, da je 12 knjig vsega skup) sem že večkrat prebrala in jo najbrž še bom. Me kar potegne v tisto vzdušje! Pa da ne omenim, da se skozi knjigo zatrapam v Angelikinega (prvega) moža
js sem lahka tarča....
Upam, da se ne ponavljam

Angeliko(mislim, da je 12 knjig vsega skup) sem že večkrat prebrala in jo najbrž še bom. Me kar potegne v tisto vzdušje! Pa da ne omenim, da se skozi knjigo zatrapam v Angelikinega (prvega) moža

- Poison Girl
- Kofetarica
- Na forumu od: 26. 1. 2005
Zdele berem Nihče drug kot on (Rachel Gibson), mam še ene 30 strani do konca, ful mi je všeč!
Jaz sem itak največji romantic sucker, bolj je pocukrano, bolj mi je všeč.
Amanda Quick, Julie Garwood in Kathleen E. Woodiwiss so mi najljubše.
Jaz sem itak največji romantic sucker, bolj je pocukrano, bolj mi je všeč.

Amanda Quick, Julie Garwood in Kathleen E. Woodiwiss so mi najljubše.

-
mycosmogirl - Kofetarica
- Na forumu od: 25. 8. 2005
Že berem nov roman od Amade Quick! Tokrat Prevaro 

- Poison Girl
- Kofetarica
Jaz sem se spravila prvič spravila brat v angleščini (poleg The Curious Incident of a Dog in the Night Time in Look Back in Anger
) in moram rečt, da čis vse lepo razumem in res ni težko. Zato pa sem zbrala čis nezahtevno stvar in sicer že dobro poznano Becky.
Shopaholic Abroad.
Do zdej sem od Kinselle prebrala le Moje Skrivnosti in Strastna zapravljivka in njena sestra.
Mogoče se bom mal lovila, ker ne berem lepo po vrsti ampak so far so good.
Mam tud izposojeno Shopaholic&Baby, can't wait!
Zdej sem tud prebrala od K.E. Woodiwiss Cvet na reki-tipična njena, čeprav mi je od nje najbolj všeč Zimska vrtnica.

Mogoče se bom mal lovila, ker ne berem lepo po vrsti ampak so far so good.

Zdej sem tud prebrala od K.E. Woodiwiss Cvet na reki-tipična njena, čeprav mi je od nje najbolj všeč Zimska vrtnica.
-
Skrat potepuh - Debatorica
- Na forumu od: 15. 1. 2009
- Kraj: Gorenjska
kr.ena napisal/-a:Arijana Čulina: Vse uno, ki pupe rabimo znat o unih rečeh
Prav zanima me, če lahko to knjigo berejo tudi Štajerci in se zraven tako zabavajo, kot sem se jazKi sem kao Primorka, pa sem kljub temu občasno rabila slovarček na koncu.
^^Js sm bla navdušena nad idejo, knjiga se mi je zdela zabavna, ampak... Bere se res res počasi (če seveda nisi s primorske) in precej besed je blo meni nepoznanih. Fajn knjiga, sam js sm obupala nekje na tričrtrt. Ah!
Pred kakšnim tednom sem prebrala knjigo Nore Ephron (Ko je Harry srečal Sally, Čaka te pošta, Romanca v Seattlu) Moj vrat mi gre na živce. Ima nekaj dobrih misli, malo me je motilo, ker sem pričakovala zgodbo, dobila pa nekaj utrinkov - v bistvu so to njeni članki o tem, kako je biti ženska. Mogoče bi mi bila všeč, če bi bila starejša in bi imela podobne probleme kot avtorica... No, knjiga ni slaba, ampak jaz sem že spet ugotovila, da take vrste knjig niso zame (razen za na plažo).
Povej mi o sanjah četudi so grešne,
zaupaj mi želje četudi so smešne.
(Feri Lainšček)
zaupaj mi želje četudi so smešne.
(Feri Lainšček)
-
°rainbow° - Sramežljivka
- Na forumu od: 3. 2. 2009
Prebrala sem Strastna zapravljivka in njena sestra avtorice S.Kinsella in je res napisana na duhovit način, ženski se nonstop nekaj dogaja
in sem se ful razveselila, ko sem ugotovla, da so prevedli še Strastna zapravljivka in njen otrok, ampak preden mi bo uspelo priti do tega v knjižnici bo tudi minlo nekaj časa. V aprilu pa pride še Strastna zapravljivka, tak da so se prevajalci kar potrudli
Aja, pred kratkim sem prebrala tudi Dvorec - D. Steel, branje za oddih, nobene globoke vsebine pa vendar ok za preganjat dolgčas

in sem se ful razveselila, ko sem ugotovla, da so prevedli še Strastna zapravljivka in njen otrok, ampak preden mi bo uspelo priti do tega v knjižnici bo tudi minlo nekaj časa. V aprilu pa pride še Strastna zapravljivka, tak da so se prevajalci kar potrudli

Aja, pred kratkim sem prebrala tudi Dvorec - D. Steel, branje za oddih, nobene globoke vsebine pa vendar ok za preganjat dolgčas

- Poison Girl
- Kofetarica
^^Ja, ko bi vsaj še vrstni red zadeli. 

Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov